Dieptrieste imbeciel mikt op halve minuut aandacht met megastrijker

Pathetische loser heeft het hele jaar gespaard

De pathetische imbeciel Johnny Kempena hoopt dit jaar minstens dertig seconden aandacht van zijn buren te krijgen met zijn vuurwerk. De 56-jarige meelijwekkende loser gaat voor een enorme knal met zijn megastrijker.

De incapabele rukker uit Heesch heeft het hele jaar gespaard voor het vuurwerk. Vorig jaar viel de aandacht voor de kansloze oetlul tijdens oud en nieuw namelijk tegen. Zelf wijt hij dat aan het feit dat de knal niet hard genoeg was: “Dat moet beter.”

Johnny’s even treurige vriend, de deplorabele stakker Bert (55) met wie hij al jaren oud en nieuw viert, kijkt uit naar het spektakel: “Ik heb er echt zin in dit jaar. Vorig jaar hadden we weinig geld om echt uit te pakken, maar in oktober won ik nog 30 euro met een kraslot. Dat heb ik natuurlijk meteen in de pot gelegd.”

Johnny en Bert zullen op oudejaarsavond zoals elk jaar om vijf voor twaalf klaarstaan, weer of geen weer. Ze kiezen traditiegetrouw voor de verkeersdrempel midden op de Zoggelsestraat, in de hoop dat ze daar meer opvallen bij de mensen die ook al buiten staan. Het in- en intrieste duo steekt vervolgens met een volkomen misplaatste triomfantelijke blik het vuurwerk af, hetgeen bij de buren doorgaans hooguit desinteresse opwekt.

De overburen van nummer 5 zijn bekend met de kinderlijke sensatiezucht van de gedegenereerde stumperd. Jasmijn de Jong (50): “Het is voor de hele buurt al jaren duidelijk dat Johnny niet het scherpste mes in de la is. Eigenlijk verbaast het ons dat deze man de rest van het jaar blijkbaar kan functioneren in de gewone wereld.”

Met zijn megastrijker verwacht de dieptrieste mongool dit jaar eindelijk respectvolle blikken af te dwingen: “We gaan gewoon lekker knallen!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit soort neutrale journalistiek is voor mij de belangrijkste reden om via deze site op de hoogte te blijven van het wereldnieuws. Geniale reacties ook van lezers, spot on.

Reageer
gravatar

Nou ja Kees, eerst maar eens even kijken wanneer de mist uiteindelijk gaat optrekken, Zowat iedereen heeft hier dekking gezocht uiteindelijk.

gravatar

Vuurwerk blijft echt top voor stakkers die schijt hebben aan de luchtkwaliteit en stress bij dieren.
En net als eerwraak, Zwarte-Piet, dood-door-steniging, en besnijdenis kent vuurwerk vele eeuwen aan diepgewortelde traditie. En voor wie door de bomen het bos niet meer ziet, is het vaak fijn om tradities te beschermen. Het kan dus zomaar zijn dat uw minder scherpe buurman dit jaar zelfs extra knalt.

Probleem blijft wel dat veel vuurwerk-fans frustratie kwijtraken door hun vuurwerk-explosies. En het moge bekend zijn dat dit soort ‘We gaan gewoon lekker knallen!’-types nog veel meer overlast door het jaar heen veroorzaken, als ze met nieuwjaar hun frustratie en onmacht niet weg zouden knallen.
Voor de lieve vrede en met kerst nog in gedachten is daarom besloten in 2018 mensen als Johnny Kempena uit Heesch gewoon meer aandacht en liefde te geven.
En hun nog eens vriendelijk uit te leggen, dat een traditie a la boze-geesten wegjagen met harde knallen ook in de provincie al jaren 2000-LAME is.

Gelukkig Nieuwjaar!

Reageer
gravatar

Voor mensen beginnen hoe zielig vuurwerk wel niet voor hun hondje is mmoeten ook maar eens nadenken hoe kut het is dat ze overal hondenpoep achterlaten omdat het 9 van de 10 x niet opgeruimd word en hier hebben we het hele jaar last van. Plus het is maar een dag op een heel jaar dat er afgestoken word. Dus kom op en zeik niet zo

Reageer
gravatar

Zo te lezen is die vuurwerk liefhebber jou grote vriend, want je schrijft zo liefdevol over hem. Heeft ie je ooit iets geflikt of zo? Je wijf geneukt of iets dergelijks?

Reageer
gravatar

En voor de oetlullen in 2014-2015: volg de Chinese denkwijze: “Als je geen genoeg vuurwerkkabaal kunt genereren om een klein tot middelgroot land binnen te vallen dan moet je meer kopen! “

Reageer
gravatar

Het is teleurstellend dat vuurwerk dat met veel aandacht door tere kinderhandjes is gecreëerd zomaar wordt opgeblazen. Tentoonstellen zou de norm moeten zijn! En dan samen – voor en tegenstanders – genieten van de impact die het op de samenleving zou kunnen hebben! Esthetiek en afgerukte ledematen hebben wel degelijk raakpunten.

Reageer
gravatar

Ik zou het gewoon fijn vinden als figuren zoals “je moeder” zich zouden onthouden van het ongepast gebruik van het woord kanker. Het lijkt tegenwoordig heel normaal te zijn personen hiermee aan te spreken, of het hen zelfs toe te wensen. Zou trouwens voor alle ziektes moeten gelden. Het is niet alleen ontzettend asociaal, het klinkt ook nog eens verschrikkelijk stom. Ongeacht of het gaat over minder slimme mensen die gewoon verboden zouden moeten worden vuurwerk aan te schaffen.

Reageer
gravatar

Hallo wakker Nederland! Wat is nu de kern van de zaak? Vuurwerk is er toch om de boze geesten te verdrijven, en het is toch overduidelijk dat dit vorig jaar niet gelukt is? Johnny en Bert hebben nu een knal gemaakt die door gaat dreunen tot in het torentje van Rutte. De geboorteplaats van alle scheldwoorden uit dit artikel. Daar zit de kansloze oetlul volkomen misplaatst triomfantelijk, zo je wilt met ph (waarde 0) te wachten op z’n ultieme knal uit Rusland.

Reageer
gravatar

Ach Jonny en Bert , vorig jaar was het vuurwerk minder omdat er niet genoeg geld was , dan gaan wij er nu maar vanuit dat er volgend jaar minder vingers zijn om de boel af te steken .

Reageer
gravatar

Het zijn maar 3 regels en ik zie geen herhalingen. Het is wel slecht geschreven dat geef ik toe. Dat is een prestatie met maar 3 regels. U bent zeker een bekend schrijver.

gravatar

WOW.. Laat ze lekker vuurwerk afsteken, sjeeeetje wat een haat zeg. Helemaal met deftige woorden zo een loser bericht geschreven, en al die reacties WOW.. Wat een losers allemaal zeg, ga er verder geen woorden aan vuil maken.

Fijne middag

Reageer
gravatar

Uit eigen ervaring weet ik dat imbecielen en mongolen geen vuurwerk afsteken. Imbecielen en mongolen zijn vredelievende burgers, die niemand ooit enig kwaad berokkenen. Imbecielen en mongolen behoren tot een slag mensen waar je enorm van gaat houden omdat zij zonder masker laten zien wie zij zijn. Bij imbecielen en mongolen kun je zijn wie je bent……ik wens iedereen een goed contact met een imbeciel of mongool. Dat verrijkt je leven!

Reageer
gravatar

Het niveau van de speld gaat ook snel omlaag tegenwoordig…

Wordt het tegenwoordig nu ook gebruikt als platform door gefrustreerde figuren om mensen die anders leven/zijn dan zij belachelijk te maken? Tot overmaat van ramp in een stuk slecht geschreven tekst vol waardeoordelen en scheldwoorden?

Hoe triest moet je zijn om zoiets te typen…voel je je dan zoveel beter dan en ander? En nee…bij mij gaat er ook geen enkele euro op aan vuurwerk, maar leef en laat leven zou ik zeggen…

Reageer
gravatar

Zo’n beetje aan het eind van deze polemiek nog een korreltje zout (in de wonde). De kwalificatie “imbeciel” (zwakzinnig, wezenloos, Van Dale) -al of niet met het voorvoegsel ‘pathetische’- is hier niet geheel juist gebruikt. Ofschoon slechts gradueel verschillend lijkt mij hier “debiel” passender, namelijk: ‘personen bij wie op volwassen leeftijd de verstandelijke ontwikkeling niet uitkomt boven die van een kind van 9 jaar’ (Van Dale). Omdat bedoelde zwakzinnigen (Johnny en Bert) op de foto trots poseren nadat zij hun trofeëen in een auto hebben geladen, ligt het voor de hand dat één van beiden in het bezit is van een rijbewijs. Deze mentaal gehandicapte moet dus succesvol een schriftelijk en praktisch rijexamen hebben afgelegd. Het ligt er natuurlijk wél aan wie er heeft geëxamineerd (Nederland telt zoals bekend talloze op last van het CWI-omgeschoolde doch verder incompetente rij-instructeurs en examinatoren), niettemin moeten we er van uitgaan dat een rijbewijs een zekere mate van relevante handelingsbekwaamheid veronderstelt. Daarom lijkt mij “sneue (rand)debiel” in deze context een passender kwalificatie dan “(pathetische) imbeciel”. Maar ik geef toe dat het verschil meer semantisch dan inhoudelijk is.

Reageer
gravatar

Erratum: NSA en De Speld hebben, in gemeen overleg, besloten om niet-geautoriseerde referenties naar overheidsinstanties (in dit geval KLu) oogluikend te tolereren, dit in het kader van een beoogd groter platform voor de aanschaf van 36 huilende keukenmeiden van het type F-35 II. Men is blijkbaar onvoldoende overtuigd van de mogelijke precedent-werking. Hulde daarvoor.

Reageer
gravatar

Ik las ergens dat Leny ‘t Hart (geweldige vrouw) een dependance hier in het zuiden op wil zetten. Dat begrijp ik nu beter dankzij u, Outsider.
Die gillende keukenmeiden van de KLu maken het moeilijk om huilers te vinden: die arme beestjes worden volledig overstemd.

gravatar

Herhaalde poging tot deelname, de vorige poging liep schipbreuk op NSA-censuur vanwege niet-geautoriseerde vermelding van onze Koninklijke Luchtmacht. Nogmaals dus: Poging tot consensus tussen rekkelijken en preciezen in het Vuurwerkdebat. Waarom brengen we actieve vuurwerkers niet samen in een meerdaagse workshop op een onbewoond of vrijwel onbewoond eiland. Zoiets als Schiermonnik-oog. Daar kan men dan enige dagen kiloknallen met (il)legaal vuurwerk, bermbommen of (oefenhand)granaten. Na afloop worden dan de deelnemers (integraal of in delen) gerepatrieerd naar het vasteland waarna de relevante industriëen (medisch, paramedisch of psychiatrisch) hun gang kunnen gaan. Wellicht kan ook de luchtmachtloze eindejaarsperiode in Vlieland met voordelige arrangementen worden opgevuld. Vlielanders zijn inmiddels allemaal gewend aan de Sound of Freedom en men zal in de Luchtmachtloze feestdagen graag enige commerciële compensatie ervaren. Iedereen blij. Slechts Marianne Thieme zal mogelijk dwarsliggen vanwege toevallig recupererende Bewust Eenzame Schrijvers op Schiermonnik-oog of de zeemeeuwenkolonies op beide Waddeneilanden, zeker is echter dat de knallende eindejaarsworkshop niet in het broedseizoen valt.

Reageer
gravatar

Een poging tot consensus (tussen rekkelijken en preciezen) in het “vuurwerk-debat”. Vergelijk vuurwerk met roken: zelfs bij lieden met meervoudige mentale en morele handicaps (politici) is het besef gerezen dat passief roken schadelijk is. Daarvoor moest eerst te vuur en te zwaard de machtige rook-lobby worden bestreden, die rook-gordijnen ophing rond de causaliteit van roken versus longkanker, hart- en vaatziekten. Maar het rookverbod in openbare ruimten is er toch gekomen. Van vuurwerk is proefondervindelijk aangetoond dat het slachtoffers maakt. Niet alleen onder verslaafde gebruikers, maar ook onder niet-actief vuurwerkende derden. Brandwondencentra, prothesenmakers, olie- en oogbollenfabrikanten genieten hun jaarlijkse productiepiek rond Nieuwjaar. Wat is er tegen om fervante vuurwerkliefhebbers samen te brengen in een workshop op een schier onbewoond eiland als Schiermonnik-oog (nomen est omen!) waar men naar hartelust kan kilo-knallen met (il)legaal vuurwerk, bommen en (oefenhand)granaten. Op 3 januari worden dan eventuele overlevenden in hun geheel of in delen gerepatrieerd; de samenleving heeft de keuzevrijheid om zich te begeven in explosieve of in verstilde jaarwisselingen. Fanate liefhebbers kunnen hun kwade geesten ritueel uitdrijven in een extatisch knal- en vuurgevecht, verzekeringspremies kunnen omlaag en overlijden van onschuldigen wordt voorkomen. Desnoods kunnen we wat dichter bij huis (Vlieland) blijven waar onze Koninklijke Luchtmacht de rest van het jaar haar bommen, granaten en raketten op de Vliehors uitprobeert. De Vlielanders zijn inmiddels allemaal al lawaaidoof door hun dagelijkse offers aan “The sound of Freedom”, een paar dagen een gasmaskertje op vanwege de nitreuze dampen zal men daar ook wel kunnen ophoesten. Iedereen vrij, iedereen blij. Nou ja, Marianne Thieme zal wel dwarsliggen vanwege de zeemeeuwkolonie ter plaatse, maar de knaldagen rond Oud en Nieuw vallen aantoonbaar niet in het broedseizoen.

Reageer
gravatar

Waar het gros van de reacties veroordelend negatief post zie ik dan weer kansen.

Stuur deze mensen naar Syrië of Gaza, daar zijn ze al maanden/jaren, nieuw jaar aan het vieren met geïmproviseerde bouwsels.

Reageer
gravatar

Ja ja, normaal gesproken vind ik de stukjes op de speld Hi-LA-RISCH omdat het op een normaal krantenstukje lijkt met een humoristische inslag. Dit is meer een getergd stukje vuurwerk haat.

Reageer
gravatar

Nee, een getergd stukje over de debielen die te pas en te onpas vuurwerk misbruiken. Nergens wordt een verbod bepleit. Jammer dat u dat onderscheid niet kunt maken.
Ergens las ik dat iemand beweerde dat het toegestaan is om 25 kilo consumentenvuurwerk te ‘bewaren’ voor de volgende gelegenheid.

Kijk, dat vind ik nu vreemd: 25 kilo in huis hebben, hoe zot moet je zijn dat normaal te vinden?
Terwijl de gemiddelde militair en agent in uitoefening van hun dienst daar nog niet mee rondlopen – en die mogen dat, rondlopen met explosieven- zie je lieden over straat gaan met een veelvoud plofstof in verhouding tot die agent. Normaal? Nee: debiel.

gravatar

Ik heb het in mijn korte reactie ook niet over een verbod gehad. Het gaat mij dan ook niet zozeer om het onderwerp, het gaat mij erom dat het niet grappig is omdat het niet op de inhoud van een krantenstukje lijkt, maar meer op een vuurwerk/debielen (wat jij wilt) haat. Voor de rest mag vuurwerk wat mij betreft verboden worden. Zo… en nu niet weer een heel betoog onder mijn reactie schrijven he!!! 🙂

gravatar

Hoezo niet? Als jouw perceptie verkeerd is, wil ik best een helpende hand reiken, ben ik noot te beroerd voor. Sommige stukjes op De Speld zijn inderdaad niet “grappig”, nee. Het gaat dan ook om dingen die niet grappig zijn en nooit zullen worden, en dan is een cynische benadering de beste, toch?

gravatar

Helemaal met dit schrijven eens, echter BEHALVE met het woord mongool = persoon met downsyndroom. Geen vergelijk mogelijk, zijn veel aardiger en doen nooit stom.

Reageer
gravatar

Ik ben het met je eens beste Joop, maar er zijn ook genoeg mongolen zonder het downsyndroom. En die doen wel stom.

gravatar

Beste Lodewijk van Eikeltjesland,

Ik vrees dat we hier te maken hebben met een misverstand. Paniek is echter nergens voor nodig – ik leg graag nog even uit wat ik in mijn bericht aan Friedrich Johannes von Schplüdenschnützel probeerde te zeggen.

In feite komt het er allemaal op neer dat ik meneer Von Schplüdenschnützel erop wees dat Je Moeder één van de inhoudsloze aandachtszoekers was die gebruik maakt van het world wide web. Meneer Von Schplüdenschnützel leek namelijk een poging te doen om aan Je Moeder uit te leggen dat hij een volslagen idioot was. Vervolgens vertelde ik dat dat allicht een verspilde moeite was; Je Moeder probeerde namelijk enkel kwalijke reacties bij mensen uit te lokken en stond daarom hoogstwaarschijnlijk niet open voor inhoudelijk, intelligent of kritisch commentaar. Als meneer Von Schplüdenschnützel genot kan beleven in inhoudelijk commentaar geven op een bericht dat enkel probeert te provoceren kan die dat natuurlijk blijven doen.

Ik probeerde meneer Von Schplüdenschnützel enkel en alleen te waarschuwen, ik wilde tegen niemand tekeer gaan, mijn nederige excuses als u dit misschien zo ervaren heeft. Ik hoop dat we nu op dezelfde golflengte zitten, meneer Van Eikeltjesland. U is natuurlijk ook een voorspoedig jaar gewenst!

Met vriendelijke groet,
Een verontruste internetgebruiker

Reageer
gravatar

Kalmere, je zult er maar wonen…

gravatar

Een goed voornemen voor het nieuwe jaar. Geen aandacht meer schenken aan Je Moeder.
Zet moeder op een standbeeld daaaaaaaaar hoort je moeder thuis.

gravatar

In Enschede mikte een 15 jarige op een brommer ‘zijn peuk mis weg’. Of zowat. Er waren kinderen aan het spelen. Absoluut niet terroristisch. Sommige terroristen moeten wel gedacht hebben DIT KRIJGEN WE NOOIT KLAAR! Tot 5 blz diep stonden er kapotte spullen in de Gazet van Antwerpen.

Reageer
gravatar

Dankjewel G.
Maar wie wenst wie GEEN gelukkig nieuwjaar? Daar gaat dit artikel niet over, hoewel er hier en daar alvast gelukkig nieuwjaar geroepen wordt.

Jij was nog laat bezig zeg! Had je zoveel vuurwerk?
Maakt niet uit; gelukkig nieuwjaar kus kus kus en lekker vroeg naar bed vanavond!

gravatar

Ikke. Ik wens een fors aantal politici -allemaal eigenlijk- géén gezegend jaar toe: ik wens ze toe dat ze en masse de hulp nodig hebben die ze hebben wegbezuinigd. Van medische en psychische hulp tot rechtshulp wegens frauderen aan toe.
En dat ze maar zo lang in de rij van de Voedselbank mogen staan dat alles op is.
Zo.

Het gaat niet gebeuren, maar toch lucht het op, dat géén gelukkig nieuwjaar wensen.

De rest: nou ja, maak er wat van.

gravatar

Jeettje, ik lach nu voor de honderdste keer hardop tegen mijn beeldschermpje aan, ik sluit me helemaal aan bij wat je zegt en zou de lijst nog aan kunnen en willen vullen maar ach… grappig genoeg zo.

Jou, en nog wel wat mensen hier, wens ik toch wel een gezond en fijn 2014 toe, want als je ziek wordt of doodgaat moeten we al die leuke commentaren missen en dat zou ik persoonlijk echt héél erg jammer vinden…

Dan moeten we lezen wat de gemiddelde facebooker ergens over denkt en das niks niet leuk!

Dus, toch, leuk of niet: Happy Newyear!! 🙂

(in het Engels klinkt het iets minder erg in mijn oren, maar dat zal wel aan mij liggen hoor..)

Zo, genoeg geslijmd; vanaf nu weer gewoon leedvermaak en rotopmerkingen, beloofd!

Liefs, Annie

gravatar

U allen ook een succesvol 2014 toegewenst en dat uw woorden maar als harde noten beschouwt mogen worden. Het maakt niet al te veel uit wat men schrijft, als het maar werkt en zaken voor elkaar krijgt.

gravatar

Jeettje proost!

Ik zal straks hetzelfde doen (op jouw gezondheid voor alle duidelijkheid) alleen heb ik het laatstje restje wijn bij het koken gebruikt zojuist.. rest nog 1 blikje bier, of whiskey.
Ik denk whisky met ginger-ale en een ijsblokje.
Of wacht, Irish Coffee, mag dat ook?
Ja tuurlijk mag dat, van mij wel en het gaat om het gebaar en de goede intentie tenslotte.

Zo is de boel gezondheidsgewijs weer redelijk in evenwicht en kunnen we weer over gaan tot de orde van de dag; ik vind het al met al best vermoeiend én een aanslag op de lever al die verjaardagsfeestjes.

gravatar

Dat doet het beste Jeettje. Aan u, Annie en alle reageerders hier een goed 2014 gewenst. Naar verwachting zal het komende jaar het hardnekkige amateurisme wederom hoogtij vieren op de Haagse km². Net als je denkt dat de zaak in mekaar stort staat men elkaars dominostenen toch weer overeind te houden. Van intense ergernissen en frustraties bent u dus het komende jaar nog niet verlost, en ik ook niet trouwens. Types als Teeven, Opstelten, Weekers en nog een stel van die wassen neuzen zullen ongetwijfeld de gemoedstoestand doen dalen tot een bedenkelijk niveau. Gelukkig bestaat De Speld nog! Schroomt u vooral niet uw irritaties met ons te blijven delen; gedeelde smart is halve smart. Met een groet, Trendvolger.

gravatar

Ach… tsja soms lukt het niet helemaal met die kids, hoe je je best ook doet als mams.
Binnenhouden tot een bepaalde tijd gaat gewoon niet met een 18-jarige; ik snap.

Ik hoop met heel mijn hart dat hij niet ouder dan een jaar of 13 is; anders is de kans groot dat het hier een dieptrieste imbeciel betreft…

Eerlijk gezegd is in mijn ogen het meest zorgelijke wel het lachende gezichtje wat je achter je reactie hebt geplaatst; net of je er een beetje trots op bent!

Maar ik vergis me vast… toch? Ja toch?? 😀

gravatar

Maar dat bejaardenhuis was toch al aan vervanging toe. Het munitiedepot bij de vliegbasis staat er nog….Dat haalt-ie niet meer, denk ik.

gravatar

Hé, dat is nou jammer… zo zie je maar: wie wat bewaard heeft wat, beter had hij het munitiedepot gehaald en daarmee alle kranten én het nieuws gehaald morgen.

Nog geen nieuws uit Heesch; Johnny en Bert zijn helaas wederom onopgemerkt gebleven.
Spijtig voor ze!
Ik hoop dat ze toch lekker hebben kunnen knallen, al dan niet met publiek.

De Dom-doen-met-veel-te-zwaar-vuurwerk Awardwinnaar is denk ik al bekend… maar het is nog geen 2 uur, er kan nog van alles gebeuren!! Laten we even het journaal van 20.00 uur morgen afwachten als de inventarisatie compleet is.
Een half dorp plat zóu een vermelding kunnen krijgen, duimen maar!!!

gravatar

Een half dorp plat zóu een vermelding kunnen krijgen, duimen maar!!!

Niet wanhopen, hij slaapt nog niet…….en ik heb hem geleerd, om op zichzelf te vertrouwen. Maar het leek hier inderdaad een oorlogsgebied, en ik woon echt vlak bij een vliegbasis. Als die helicopters nog hadden gevlogen was het levensecht geweest.

Dat ( illegale) vuurwerk wordt inderdaad wel elk jaar zwaarder. Dat hoor en voel ik zelf ook wel. Mijn ramen trillen er soms van. En dat hebben ze vroeger met die F-16″s nooit gedaan..

Jammer, want als er een vuurwerkverbod zou komen zou mijn (zestienjarige) zoon in huilen uitbarsten. Hij heeft gewoon legaal vuurwerk.

Misschien ben ik niet zo een objectieve partij, want ik ben wel gewend aan wat lawaai. Ik woon hier al mijn hele leven.

gravatar

Nou ja zeg ik snap er helemaal niks meer van, ‘Laat mensen in hun waarden’ is toch het credo van tegenwoordig?

Nah dan wordt een keer het beesie bij naam genoemd, en dus in hun waarden gelaten en dan is het WEER niet goed, om nog maar niet te spreken over het conflicterende idee dat individualisme en gelijkheid door dezelfde partijen omarmt en bepreekt worden als kernwaarden van de maatschappij terwijl ik daar toch wel enige contradictio in terminis bespeur. Ach zo lang het maar mooi klinkt, een mooie verpakking heeft en een beetje zoetstof wordt toegevoegd is het allemaal goed.

Politiek is maar ingewikkeld hoor.

Er zou echt een politiek lexicon moeten worden uitgebracht waarin staat wat de werkelijke betekenissen allemaal zijn in welke context voor politieke uitspraken maar dat is natuurlijk lastig als deze betekenissen veranderen van speech tot speech en van belang tot belang.

Even verifiëren of ik in ieder geval op de juiste weg ben:
‘Mensen in hun waarden laten’ = Je mening voor je houden tenzij je de mensen in kwestie steunt = platte vertaling: Houd je muil tenzij je niet op iemands teentjes trapt.

‘Individualisme: Iedereen is uniek en anders en moet ook zo behandeld worden, geen exclusie, voordelen/nadelen/privileges of andere rechten op wat voor grond dan ook’
‘Gelijkheid’ = We zijn allemaal gelijk, dus niet anders, en hebben allemaal recht om ons te uiten zelfs al worden mensen daar niet blij van, dit geldt echter alleen voor minderheden en onderdrukten. De rest moet zijn bek houden en vooroverbuigen of anders bestempeld en besmeurd worden als één of ander voorvoegsel met *ist of *foob erachter geplakt, niet iedereen is dus even gelijk maar wel even veel waard’

Ik wil van deze fucking achtbaan af!

Politiek is maar ingewikkeld hoor.

Reageer
gravatar

Als ik ze niet mag vergelijken met iemand met wat voor geestesaandoening dan ook, hoe moet ik dan degenen noemen die vuurwerk in de anus van een kat stoppen? Voor mij is het toch echt in de dwangbuis en nooit meer los!

Reageer
gravatar

Kijk eens aan, net nu ik een pleidooi tegen plofkippen heb gehouden, gaat men nu ook het ontstaan van plofkatten tegengaan. Als we niet uitkijken komen we in een betere wereld terecht, als dat maar goed gaat……….

gravatar

Laten we ons beperken tot betrouwbaar nieuws. Ik lees dat van die kat nergens op de Speld.

gravatar

Net nu de Pietendiscussie overgegaan is in de vuurwerkdiscussie dreigt het discours te ontaarden in een Mongolendiscussie. We mogen hopen dat Hietbrink in 2014 terugkeert op dit forum.

Reageer
gravatar

U hebt gelijk; de top-2000-discussie was ik vergeten. Uw reactie draagt overigens wel het gevaar van een Hietbrink-discussie in zich: bestaat Hij eigenlijk wel?

gravatar

Beste Jochem, Rolf en MAN DIE LAATSTE GREINTJE TAALMORAAL KOESTERT TEGEN DE TIJDSGEEST op 30 DECEMBER 2013, 11:22

Ik vind dat zowel pathetische imbeciel als dieptrieste mongool niet heel grappig zijn maar helaas wel goede kwalificaties voor eenieder die vuurwerk afsteekt.

Meer moeite heb ik met de kwalificatie ”Incapabele rukker” van de schrijvers. Deze term impliceert immers dat de handeling die men rukken noemt zowel goed als slecht uitgevoerd kan worden. Ik dacht altijd dat het een vrij digitale bezigheid is die lukt of niet lukt maar geen andere smaken (sorry) kent.

Erger is het nog dat de schrijvers zichzelf kennelijk autoriteit achten op dit gebied en vinden dat ze in de positie verkeren om het rukgebeuren van iemand anders te beoordelen op vorm, houding en expressie? Om dit te beoordelen kan het haast niet anders dan dat Jochem en Rolf aanwezig waren toen Johnny en Bert de hand aan zichzelf sloegen…. scary stuff indeed.

Elke vorm van rukken is dieptriest en zou zelfs gekwalificeerd kunnen worden als sexueel falen.

Om de schrijvers tegemoet te komen wil ik wel een uitzondering maken voor het ”rukken van anderen”, hierbij doel ik op de handeling waar het ene mens het andere, liefst van het andere geslacht maar dit is niet perce noodzakelijk, sexueel bevredigd met de hand. Hierbij kan ik me voorstellen dat je achteraf zegt, mits je gerukt bent en niet zelf hebt gerukt, dat het goed of slecht was.

De conclusie is dus dat Jochem en Rolf zijn afgetrokken door Johnny en Bert en dat het ze een beetje tegenviel. Het stukje over aandacht krijgen met een megastrijker is derhalve een afrekening in het homo-erotische circuit.

Reageer
gravatar

Nou nee Siqmy, u moet het in de psychologische hoek zoeken, dat incapabele rukker. Het afsteken van vuurwerk is een sublimatie van dat andere handwerk: men doet iets met een lontje en er gebeurt iets spectaculairs, of niet.

Gezien de hoeveelheden vuurwerk nodig gebeurt er vaak niets, en de observatie ‘incapabele rukker’ is derhalve een juiste weergave van deze sublimatie. Het sneue element wordt versterkt doordat de knal van Johnny en zijn vriend niet wordt opgemerkt, en geeft het geheel een juiste context.

De vraag welke onderzocht moet worden -liefst door prof. Bert Bokhoven- is het verbazingwekkende feit dat het er zo veel zijn, gezien het sneue rukresultaat.
Of onbevlekte ontvangenis bestaat, of er is sprake van voortplanting middels knopvorming en spontane deling, óf, en dat moet Bokhoven onderzoeken, er is een nog niet gekend fenomeen in het spel.

gravatar

Beste Siqmy,

het spijt mij u te moeten wijzen op een omissie in uw beschouwing. Zoals de foto duidelijk laat zien is de incapabele rukker Johnny Kempena (op de foto rechts) in het bezit van een kunsthand. Een souvenir van een eerdere mega-knal-sessie.

De oorspronkelijk linkshandige Johnny is tegenwoordig zowel links- én rechts on-handig. Vandaar dat de redacteuren gewag durven maken van Johnny’s ondermaatse onaneer prestaties.

gravatar

Laten we hopen dat ze in ieder geval slim genoeg zijn om die dingen niet in kippen te stoppen, want dan ploffen ze uit elkaar. Inmiddels is bijna de hele wereld tegen plofkippen. Als ze dit toch gaan proberen kunnen ze wel eens in de gevangenis komen !

Reageer
gravatar

Ik reageer normaliter nooit op dit soort onzin, maar dit is gewoon te triest! Voor de schrijver van dit debiel stukje tekst: misschien moet je maar wat anders met je leven gaan doen, ik garandeer je dat je met dit soort onzin artikelen alleen laat zien dat jij de grootste imbeciel bent. Laterr

Reageer
gravatar

Tja, als vader van een zoontje met Downsyndroom zou ik natuurlijk moeten ageren tegen het misselijkmakende gebruik van het woord mongool. Maar het doel heiligt soms alle middelen, dus ook namens, die als de dood is voor vuurwerk, kan ik hartelijk lachen om dit maar o zo ware stuk.

Reageer
gravatar

Ach, beste Richard, als voormalig kankerpatiënt maak ik me ook niet druk om het veelvuldig en “misselijkmakend’ gebruik van het woord kanker. Het zijn maar woorden die op gegeven moment een eigen lading gaan krijgen die met de oorspronkelijke niets meer van doen hebben.
Ik ben blij dat je in ieder geval om dit pennenvruchtje van de redactie kunt lachen …

gravatar

Ga mezelf herhalen/aanvullen. Omdat deze mannen het ook elk jaar doen.

Vind het toch een beetje mager, die getoonde voorraad. Ze zullen het toch niet van kinderen gestolen hebben? Als ze echt de aandacht willen trekken kunnen ze beter zichzelf afknallen verkleed als rotje. Gewoon eens en nooit meer.

Dan zijn wij er ook vanaf. Als TROOST kunnen ze er een benefiet met GOED DOEL van maken. Extra-dramatisch dus EXTRA AANDACHT. Jammer dat ik deze letters niet extra vet kan krijgen en ondertussendoor die 2 doorgestreepte schrijvers cq pathetische imbecieli wat extra kruit kan verschaffen. Daar wil je toch bijzijn! Camera aan, ‘Johnny’ en ‘Bert’ gaan eraan geloven! STORT NU. Dan is hun nalatenschap niet voor niets.

Reageer
gravatar

Bewonderde genius mikt op halve minuut aandacht met megastrijker.

De beheerste hoogbegaafde Johnny Kempena hoopt dit jaar minstens dertig seconden aandacht van zijn buren te krijgen met zijn vuurwerk. De 56-jarige bewonderenswaardige hoogvlieger gaat voor een enorme knal met zijn megastrijker.

De ideale schoonzoon uit Heesch heeft het hele jaar gespaard voor het vuurwerk. Vorig jaar viel de aandacht voor de kansrijke professional tijdens oud en nieuw namelijk tegen. Zelf wijt hij dat aan het feit dat de knal niet hard genoeg was: “Dat moet beter.”

Johnny’s even vrolijke vriend, de geweldige geluksvogel Bert (55) met wie hij al jaren oud en nieuw viert, kijkt uit naar het spektakel: “Ik heb er echt zin in dit jaar. Vorig jaar hadden we weinig geld om echt uit te pakken, maar in oktober won ik nog 30 euro met een kraslot. Dat heb ik natuurlijk meteen in de pot gelegd.”

Johnny en Bert zullen op oudejaarsavond zoals elk jaar om vijf voor twaalf klaarstaan, weer of geen weer. Ze kiezen traditiegetrouw voor de verkeersdrempel midden op de Zoggelsestraat, in de hoop dat ze daar meer opvallen bij de mensen die ook al buiten staan.

Het alom bewonderde duo steekt vervolgens met een volkomen terechte bescheidenheid het vuurwerk af, hetgeen bij de buren doorgaans hooguit desinteresse opwekt.

De overburen van nummer 5 zijn bekend met de volwassen bezadigdheid van de selfmade man. Jasmijn de Jong (50): “Het is voor de hele buurt al jaren duidelijk dat Johnny niet helemaal op zijn achterhoofd gevallen is. Eigenlijk verbaast het ons niet dat deze man de rest van het jaar blijkbaar kan functioneren in de gewone wereld.”

Met zijn megastrijker verwacht de alom bewonderde genius dit jaar eindelijk respectvolle blikken af te dwingen: “We gaan gewoon lekker knallen!”

Op een of andere manier klinkt dit niet erg geloofwaardig. . .

Reageer
gravatar

Jammer is het wel beste Beertje. Ondanks uw talent tot reproductie had het mooi geweest de passanten op sleeptouw te nemen. Wellicht een goed voornemen voor volgend jaar?

gravatar

Daar geloof ik niks van beste Beertje. Uw reacties worden door mij met bovengemiddelde aandacht gelezen, zo ook vandaag. Enige snedigheid uwer kant wordt dan ook opgemerkt. (Deze veer kunt u plaatsen op een plek naar keuze). Kom op professor, niet zo bescheiden nu, aanpakken in 2014! Ik wens u een veilige jaarwisseling en een mooi nieuw jaar toe. Met een groet, Trendvolger.

gravatar

Hoi Annie! Raus jij er ineens tussendoor zeg! Ik heb nog een veertje over, wil jij ‘m hebben?

gravatar

Trendvolger, dat is een aardig gebaar!
Snob die ik ben wil ik wel weten of het een gewone, op straat gevonden duivenveer is, een ganzeveer waarmee geschreven kan worden, of -wat ik hoop- een Roodkop Goulds Amadine-veertje.
Zwartkop mag ook, het gaat om de staartveer neem ik aan. Oranjekop: lamaar dan.

Sorry maar ik zei al dat ik een snob ben, met veren heel erg toevallig!

gravatar

Een pauwenveer Annie, zo eentje die je altijd ziet. Maar het is je van harte gegund hoor. Zo’n ding tegen de muur hangen, wetende dat je ‘m verdiend hebt, overwegende dat het ding bij iemand anders in te steken valt, en het toch niet doen; ken je een jaartje plezier van hebben. Ondanks dit uitermate cynische scenario, hoop ik dat er nog ergens ruimte voor is, en wens ik jou en je famielje een mooi en gezond 2014 toe! Liefs, Trendvolger.

gravatar

Denk het niet . . . . Dan zou je toch op zijn minst achterlijke ZZP-ers en Zwarte Piet er met zijn kroeshaar bij moeten slepen . . .

Nou, daar begin ik niet aan. Nee mij niet gezien.

gravatar

Momentje Jeettje. Het zou op den duur wat saai kunnen worden; de ene reactie wordt feilloos door een andere overschreven. Nog zo’n dag en het lezen van dergelijke overschrijvingen zal als werk kunnen worden ervaren.

gravatar

Goedenavond beste Beertje, U als gastronoom zou de boel toch glad moeten kunnen strijken. Hoewel het woord ‘filantroop’ naar alle waarschijnlijkheid niet op uw voorhoofd staat getattoeerd zou u als eminent gastheer hier de situatie wat kunnen duiden voor hen die niet de moeite nemen om te kijken of de bijdrage al niet geleverd is. Anders halen we die 1000 natuurlijk nooit.

gravatar

Helaas, beste Trendvolger, ik acht dat onmogelijk. Net als in het echte leven horen de meeste mensen zichzelf het liefst; Ikzelf incluis. Originaliteit staat daarbij onder druk. Onverlet dat iets al duizend keer eerder gezegd is, telt het duizend keer zwaarder wanneer IK het zeg, omdat IK het zeg.

Overigens, het overgrote deel van de menselijke communicatie is slechts prietpraat. Alleen in het echte leven vervliegt het gelijk, terwijl het op het internet allemaal behouden blijft. Niks aan te doen.

Ik zie geen andere mogelijkheid dan optimaal te genieten van de bagger.

gravatar

Wat een kwalijk stuk. Jammer dat de auteur even weinig of zelfs minder niveau lijkt te hebben als de hoofdrolspelers in het artikel. Wat een zonde van mijn tijd in 2013.

Reageer
gravatar

En, Bella, er is hier sprake van twee auteurs, meervoud dus.
Twee fouten… ik hoop dat je geen zolder, dik touw en een gammel krukje hebt…
Hoofdrolspelers in dit stukje impliceerd dat het hier om toneel gaat, ook slordig!!

Schrijf een nieuw stukje, verwijder gewoon wat je eerder geplaatst hebt.
Met de verwijderfunctie, links van de disclaimer.
Doen hoor!!

Lieve groetseltjes,
Annie

gravatar

Ik zie dat hij nog veel meer in zijn auto heeft dan alleen deze megastrijker.
Feitelijk is het meer dan geweldig dat dit soort mensen zich op het bewuste tijdstip zich nog als zeer verdienstelijk kunnen bestempelen.
Ik zou bijna het woord fantastisch in mijn mond nemen, maar dat hoor je toch niet op zoveel kilometer afstand.

Reageer
gravatar

Johnny Kempena heeft blijkbaar zijn kameraden van de lutser club uitgenodigd om te komen reageren op de speld.nl. Met zulke vrienden heb je geen vuurwerk meer nodig voor een explosief avondje.

Reageer
gravatar

Die vent op de tv was superfunny. Moet ik daar nou 2 uur voor rijden? Welcome in België. In het volgende journaal knipten ze dat er uit. ZE HADDEN DAT WEL MOGEN CORRESPONDEREN. Je kunt niet zomaar iemand pak, een halve kilo vuurwerk afpakken omdat je dat leuk vindt. . In België loopt NIEMAND met meer dan 5 gr vuurwerk rond.

Reageer
gravatar

Beste avond Dirk! Kijken, kijken en de rest erbij denken maar…
Met een groet, Trendvolger 🙂

Reageer
gravatar

Zelfs de schrijver van dit artikel vind ik een zielenpoot. Wat een taalgebruik, nergens voor nodig.
Respectloos hoe deze persoon over andere schrijft, wie is hij/zij dan wel niet?
Al met al een trieste groep van personen.

Reageer
gravatar

Onze azijnpissende, wanhopig een eigen leven zoekende overbuurvrouw heeft ook al drie keer de politie gebeld omdat de buurkinderen met de kerst in het donker met sterretjes buiten liepen. Nijdig als een spin om al die mensen die de godvergeten rotlef hebben plezier te hebben met de feestdagen en woest op alle dierenbeulen die de wijk vervuilen en haar dagelijks de buurt onderschijtende hondje angst aanjagen heeft ze zich in haar huis verschanst, waar deze uilenzeikster pur sang zich met de gordijnen dicht van pure chagrijn klemvreet aan kilo’s plofkipkluifjes.

Reageer
gravatar

@ 53: Het heeft wel wat om met Kerst in ‘t donker buiten te lopen met wat strakke spetterende sterretjes!

gravatar

Kennelijk is het vertand van de schrijver niet veel beter dan dat van de personen in kwestie. Wat een diep en diep triest artikel. Waarom heeft iedere simpele droplul een mening tegenwoordig? Zoek het effe lekker uit.

Reageer
gravatar

Goed zo Henk, plemp al je frustraties bij het volle vertand hier maar neer! Hoe triest ook, ik heb het idee dat je volgende week nog loopt te zoeken. Geen idee waarnaar, maar jouw zoektocht is begonnen…

gravatar

Vuurwerk is wel een leuke traditie, om het oude jaar ff weg te knallen. Maar alleen leuk met mate en alleen om 0.00u. De politie doet er daaromheen veel te weinig aan vind ik. Ook sneu voor de dieren. Ik steek dan ook niks af.
Maar dat vind ik nog geen reden om 2 gasten op deze manier te beschimpen, dit zijn er 2 van de miljoenen! De woordkeuze is ronduit belachelijk en een verloedering van onze wereld! Ik wens voor 2014 dat de mensen eens wat vriendelijker met elkaar omgaan en dat de media daar een voorbeeld in geeft. Het kan allemaal veel subtieler De Speld en Pow!

Reageer
gravatar

“…en dat de media daar een voorbeeld in geeft. …”
Waar is Juf (streng maar onrechtvaardig) als je haar nodig hebt…

gravatar

… De Speld en Pow!

Watte??? Hoezo Pow! Wasdatdan?

Verder ben je wel heel lievvvvvvvvvvv Gelukkig nieuwjaar maar en vrede op aarde.
O nee, dat is met Kerst..

gravatar

Zo is het! Nadat de kruitdampen waren opgetrokken hebben we de boerenkool van het land gehaald.

gravatar

Je bent een rund, als je met vuurwerk stunt én als je de onderliggende waarschuwende boodschap van dit artikel niet begrijpt!
(het 4e woord van bovenstaande zin kan naar wens vervangen worden door een vergelijkbare term),

Reageer
gravatar

Maar dan rijmt het niet meer.

gravatar

Je bent een rund,
als je met vuurwerk stunt
én als je de onderliggende waarschuwende boodschap
van dit artikel niet snap! (dichterlijke vrijheid, Juf)

Geen dank.

Nu niet het vierde woord vervangen, anders rijmt het weer niet.

gravatar

Weet niet wat ik erger vind, een man die gewoon vuurwerk afsteekt wanneer het mag en met de intentie om de buurt te vermaken met het geknal. Houd je niet van geknal tijdens oud en nieuw? Blijf lekker binnen en ga niet lopen kankeren op de mensen die er wel van houden.
En de 2 schrijvers van dit artikel vind ik een stuk onbeschofter dan onze vuurwerkfanaat. Mensen, het is oud en nieuw. Probeer in 2014 gewoon door te gaan. En ga niet overal op lopen kankeren. Zal de wereld, en jouw wereld er een stuk beter ut gaan zien.
Wie gaat lopen mauwen, die word geport met een stok.

Reageer
gravatar

Ach jee T. De intentie, bijna vergeten. Maar waarom heeft die idioot eerst niet even gevraagd of de buurt het wel leuk vindt? En binnen blijven is geen optie: dat geknal is binnen ook hevig te horen: we hebben niet allemaal een betonnen bunker om ons hoofd.

En als de buurt het niet leuk vindt, waarom steekt die idioot het niet in zijn eigen huis binnen af? Iedereen blij toch.

Dreigementen om er op los te slaan helpen trouwens ook niet, 2014 heeft er geen moer mee te maken, want dan begint dit weer opnieuw en de wereld gaat er een stuk beter uitzien als sommigen eens echt naar de bezwaren van anderen zouden luisteren.

gravatar

laat deze mensen lekker hun vuurwerk afsteken, het is hun hobby. kijk ze blij zijn. hun wel, jullie zijn een stelletje zielige rukkers, zij niet. zij doen wat ze leuk vinden. jullie maken ze belachelijk. slaat nergens op het zijn net als jij en ik mensen met een hobby. zwak hoor dit!

Reageer
gravatar

Ah, u heeft ook een hobby, wat fijn. Doet u dit binnenshuis? Dutroux had ook zo’n hobby: moet kunnen toch, doen wat je leuk vind? Kunnen vuurwerkdebielen dan liever niet hun vuurwerk in de woonkamer afsteken?
Leuk toch?

gravatar

Even voor de duidelijkheid, jij en ik zijn duidelijk niet dezelfde mensen met een hobby. Bovendien zitten er zoveel fouten in jouw primaire reactie dat er nauwelijks nog van een reactie gesproken kan worden. U roeptoetert gelijk een babyscheetje.

gravatar

Ach Jeettje, troost je, veel mensen steken het ook -per ongeluk- in huis af… omdat ze het naast het gasfornuis bewaren tot de klok 00.00 uren slaat.
Van het nieuws op 1 januari word eenieder weer vrolijk; tenminste ik wel!

Maar, eerlijk is eerlijk: de keer dat ik in de zomer de gevel van mijn vorige (koop)huis net had laten schilderen en op nieuwjaarsdag het toch wel ontzagwekkende vuur schuin voor de deur op een grote parkeerplaats nóg nasmeulde ‘s ochtends schrok ik wel een beetje.

Die nacht vond ik het al niet echt verantwoordelijk maar wilde geen partypooper zijn, er kwam regelmatig brandweer een kijkje nemen, zat wel goed hoor… wel beter even alle auto’s weghalen mensen!

Ik nog dacht, netjes van de buurman om de zooi in zakken te scheppen en te vegen enzo, zijn zoon en vriendjes (zo rond de 18 jaar oud) hadden het grotendeels brandend gehouden tenslotte.

Mijn humeur daalde enorm toen ik eenmaal buiten zag dat de pas 5 maanden oude verf zwartgeblakerd en grotendeels afgebladderd was… Hij heeft het helaas bij opruimen gelaten, verven was er niet bij..

Gezien de windrichting en de hoogte waren alleen ik en de buren aan de andere kant genoodzaakt opnieuw tegen steigers aan te kijken die zomer.
Met een slapende VVE was de rekening weer voor o.g.
Maar ok, dat was geen vuurwerk maar vuur, en in mijn ogen falende brandweer/politie die dachten dat het wel kon zo.

Oude verf afbranden hoefde de 2e keer niet, dat scheelde dan toch nog wat!

gravatar

Ah Annie, weet je wat het is? De brandweer lag zelf onder vuur van de strijkers en andere rommel die ze gratis kregen toegeworpen.
Heb ik al eens verteld hoe ik Oud en Nieuwe letterlijk in de mist zag verdwijnen? Mijn destijdse ex woonde op de 13e verdieping naast zh Westeinde. 10 voor 12: hé vuurpijl nog een en nog een en daarna brak de hel los. Eerst best wel mooi te zien die vuurpijlen, maar na pak ‘m beet een kwartier zag je de dampen opstijgen en een half uur later zaten we in de mist. Op de 13e.
Het enige wat nog te zien was, was de gloed van de vuren die boven de daken van het Westeinde en omliggende buurten uitkwamen.

Wij nog naar de stamkroeg toegelopen, tussen de veldslagen door: het leek verdorie wel een Mad Maxscene.
Enne voor alle duidelijkheid: ik ben helemaal niet voor een verbod: er wordt al teveel verboden.
Ik wil alleen maar dat er geen idiote -zeg maar militaire- hoeveelheden kruit in die dingen zitten.

gravatar

Jeettje: Dat heb ik ook eens meegemaakt, denkend dat ik een spectaculair uitzicht zou hebben… nope hahaha.

En inderdaad, van mij mag iedereen afsteken wattie wil maar graag wel ong. een béétje met oud en nieuw, mijn lieve vriendinnetje M. vertelde (vermoeid, maar lachend) dat ze wakker schrok, ze droomde vlak voor haar wekker afging dat er een man in hun slaapkamer een groot wapen op haar en haar lief richtte en vervolgens ontplofte het wapen.
In zijn eigen gezicht dus. Toen hoorde ze non-stop het geknal van strijkers.. o als eieren zo groot! En dat gaat al een paar weken zo, bij mij ook.

Ik heb ook steeds rare dromen over oorlogen, instortende gebouwen en word knettergek van dat veel te zware vuurwerk.

Gelukkig hoeft mijn hond dit niet meer mee te maken; al wastie groot genoeg om nooit bekogeld te worden. Dat durven ze alleen bij kleine hondjes met bejaarde baasjes.. daar ben je een trieste randdebiel voor tenslotte…

Maar laat onverlet dat ik de slappe lach krijg van types zoals in dit bloedserieuze artikel, en nog steeds mijn ogen niet kan geloven als mannen van 40+ samen met hun kroost van 20+ gearresteerd worden wegens hevige gevechten bij het kerstbomen rauzen…..
Das toch echt triest?
Ik bedoel… ja nou, dat dát gewoon kansloze randgroephangouderen in actie zijn.

Verder zien ze maar.. zolang mijn ogen, oren en ledematen er maar geen last van hebben en ze zelf zorgen dat ze tijdig Beverwijk bereiken vind ik alles best.
Ook innocent bystanders dienen ontzien te worden, evenals openstaande ramen, balkons enz.
Kortom, als iedereen gewoon normáál doet is er niks aan t handje.
Letterlijk en figuurlijk!

En, even een pluimpje uitdelen, bij mij op het plantsoen ruimen mensen -de keren dat ik thuis was en het kon zien- écht de ergste rotzooi op, gooien het in containers opdat de kindertjes niet gaan spelen met onontploft spul. Eigenbelang vaak dus, ook, maar toch.

Ga dan naar Syrië als je zo graag echt als een grote vent wil knallen denk ik dan…

gravatar

Heel Nederland steekt vuurwerk af en jullie doen moeilijk om deze twee. Laat ze lekker man. Laat ze gewoon één keer per jaar hun lolletje hebben. Als je het niet leuk vindt negeer het dan gewoon. Als hun het niet doen heb je wel last van andere mensen die vuurwerk afsteken. Als je hier iets aan wilt doen schrijf dan iets over vuurwerk in het algemeen.

Reageer
gravatar

Ja, iets algemeens én anoniem. Vraagje: Mag het wellicht ook over Mongolen gaan?

gravatar

Half Nederland is geestelijk gestoord en jullie doen moeilijk over de mentaal beperkten die het leuk vinden om zware explosieven af te steken middenin woonwijken. Laat ze lekker man. Laat ze gewoon één keer per jaar hun lolletje hebben. Als je het niet leuk vindt negeer het dan gewoon. Als zij het niet doen, heb je wel last van moslimterroristen. En die houden zich ook niet aan die ene dag.
Als je hier iets aan wilt doen schrijf dan iets over de toenemende mentale retardatie en afnemende kwaliteit van het basisonderwijs in de hedendaagse maatschappij in het algemeen.

gravatar

ik zie dat de redactie van De Speld het woord ‘mongool’ in de titel heeft vervangen door ‘imbeciel’. ik snap dat wel, gezien de ophef, maar nu snapt niemand meer waar die ophef door ontstaan is. wees dan een kerel, bied excuses aan en haal het artikel helemaal weg.

Reageer
gravatar

Van mij mag dit artikel in de oorspronkelijke versie blijven. Je kan ook te politiek correct worden, vooral diegene die nu klagen over het woord mongool en geen problemen hebben met Zwarte Piet. Mensen zijn zo inconsistent het is gewoon lachwekkend.

gravatar

Nou ik vind de schrijvers nogal triest dat ze zo over mensen tekeer willen gaan. Lekker andere mensen afzeiken.. worden jullie daar nu blij van?

En dan nog de vraag of jullie dit artikel hadden geschreven als er dit jaar in de media niet zoveel geluiden te horen zouden zijn van mensen die het een keer zat zijn met al dat vuurwerk-misbruik. Jullie surfen gewoon mee op de trends van de media. Weinig origineel. Snap niet dat zoveel mensen dit artikel liken op facebook, want daardoor kreeg ik dit artikel onder ogen.

Reageer
gravatar

@Joris: daar was ik al bang voor… facebook, tuurlijk.

@Trendvolger: kan ik dit laaiken of moet ik dan facebook? Zal wel.. nou dan maar zo: LAAIK 🙂

gravatar

Tja, ik weet het niet Annie, dat smoelenboek. Maar Joris vindt het nogal ‘weinig origineel’. Allemaal via dat boekje tot hem gekomen. Dat dan weer wel.

gravatar

Beledigend voor dhr. Kempena en diens vriend. Ik hoop dat het duo ook een anale fixatie heeft in de rest van het jaar, daar het anaal oprekken van de anus d.m.v. een gillende keukenmeid het gevolg heeft dat de straat waarin het duo traditiegetrouw optreedt volgend jaar gevrijwaard blijft van de aanwezigheid van dit lokale duo “Geer en Goor”.

Reageer
gravatar

Niet zeuren beste Dajo. De een houdt van afsteken, en de ander van afbranden. Sterkte morgenavond..

gravatar

Dajo, ok. die mannen houden van vuurwerk afsteken en dat mogen ze. Maar waarom moet het binnen de bebouwde kom, waarom kan het niet op de hoge veluwe en andere natuurparken waar mensen er geen last van hebben?

gravatar

Trieste figuren die dit hebben geschreven.. is het normaal om mensen met volledige naam in een ‘nieuws bericht’ te zetten?! Zelfs criminelen worden niet bij volledige naam genoemd! 2 mensen kijken het hele jaar uit naar oud jaar en dan zijn het ineens mongolen, omdat ze vuurwerk af gaan steken op de enige dag dat dat mag?!

Reageer
gravatar

Bijna goed beste Droeftoeter. Deze lieden gedragen zich natuurlijk het hele jaar door als halve zolen. Een dag voor het nieuwe jaar krijgt men echter de aandacht die men verdient. Weken van voorbereiding op ‘t Heerlijk Avondje eind december zijn er aan vooraf gegaan door hen die o.a. de spoedeisende hulpposten bemannen, brandweerlieden, ordehandhavers en ambulancepersoneel. Aan iedereen wordt gedacht. We leven tenslotte in een participatiemaatschappij, en iedereen hoort erbij. Ook halve zolen.

gravatar

Lieve Droeftoeter, ik zit me echt kostelijk te vermaken, heerlijk weer allemaal, de tijd vliegt en wat een reacties..
Zou het KUNNEN zijn dat dit artikel niet helemaal op waarheid berust?

O nee, de Speld is een krant en als het in de krant staat is het waar.
Sorry. Het is een grof schandaal, dat is het!!

Ik zou aangifte doen als ik hun was, en die buuf verdiend min. 12 jaar cel zonder aftrek van voorarrest, wegens laster, smaad, belediging en het misbruiken van een selfie van de heren. En TBS, kan mij het schelen!
Het loeder!!! Beter een goede buur dan een verre vriend zegt mijn buuf altijd en gelijk heeft ze!

gravatar

Kijk eens goed naar de kentekenplaat van die vrachtwagen op de achtergrond… Buitenlands! We hebben het hierover buitenlanders en die zijn sowieso de schuld van alles.

gravatar

“Eigenlijk verbaast het ons dat deze man de rest van het jaar blijkbaar kan functioneren in de gewone wereld.”

Reageer
gravatar

Ik ben verheugd te zien dat objectieve en onbevooroordeelde journalistiek niet voor alle journalisten “vaste prik” is.

Reageer
gravatar

…terwijl objectieve en onbevooroordeelde verslaggeving juist als Artikel 1 in de redactiestatuten van De Speld staat! Schandaááálig!

gravatar

Er treedt wel weer een terugkerend dilemma op met oud en nieuw.
Hoe kan je gewoon lekker binnen blijven zuipen zonder al dat penis compenserende geknal aan te hoeven horen en toch nog de GL’ers verder op in de straat blij te houden voor het nieuwe jaar?

Bestaat er niet een lekker langdurig werkend, zwavel geurend, efficiënt CO2 uitstotend, radioactief groen lichtgevend stukje vuurwerk zodat we ook die mensen iets kunnen geven voor het nieuwe jaar?

Reageer
gravatar

Penis compenserend???
Fascinerende uitdrukking… heeft u soms ooit heul veul vuurwerk in uw broekzakken gepropt als tiener?
En -ik moet er niet aan denken- ondervonden dat één vonkje genoeg is om…. brrr… ik krijg het niet uit mijn ttbord.

Ik heb ook geen penis maar voel geen enkele behoefte dit te compenseren met geknal; is dat nou gek?

Ik ben wel een Draak volgens de Chinese dierenriem, geluksvogels!
Een Drakenjaar/Mens heeft een streepje voor bij degenen die daarin geloven, daarom in mijn jaar extra veel vuurwerk in het Haagsche Chinatown.

Nog nooit geweest, te lui en te druk, Draken houden niet van mensenmassa’s.. o ironie…
En geen sambal bij ook nog. Lamaar dan.

gravatar

Eerlijk gezegd weet ik niet of ik GL’ers blij wil maken: die bakfietsen staan hinderlijk in de weg – soms dubbelgeparkeerd.

@Ehhhh Annie, liep jij niet met een machete te zwaaien? Ik bedoel er verder niks mee hoor -kijk wel uit- maar ik moest er zo ineens aan denken …

gravatar

Nou, ik héb er een aangeschaft om mezelf een weg door de jungle te kunnen banen mocht ik daar eens heen gaan, een kokosnoot met gemak te kunnen halveren en burenruzies te beslechten.
Als ik er onderweg even een nodig heb leen ik er een bij de Cocos, W. de Withstr. te R’dam.
Altijd goed, aardige mensen!

Verder kan ik eigenlijk de hele wereld aan met mijn Leatherman alleskunnendezakmes, daar verbleekt de veel bekendere Zwitserse bij.
En mijn tactive navy knife, natuurlijk.

gravatar

Wat een korte lontjes allemaal.
In dit land mag je zeggen wat je wil! En als je daar iets van vindt. Stel gerust iets ter discussie met een lekkere provocatie. Dat is toch een beetje cultuur hè. Hebben we van Geertje geleerd.
Maar blijf van onze tradities! Vuurwerk, negerzoenen, bollenpellen.
en onze zwartepiet en en en ….En alle kansloze rukkers dan, hoe moeten die zich voelen? Komt daar nog iemand voor op?

Reageer
gravatar

De kwestie ‘mongool’ is zo eenvoudig nog niet. Mensen met Down zijn tegenwoordig geen mongolen meer, en het steppevolk uit Azie is ingelijfd door China, dus dat zijn Chinezen. Conclusie; de mongool bestaat niet meer.

Reageer
gravatar

Ik ben van mening dat de schrijver van dit artikel nog een groter problwem heeft dan die 2 die hun passie najagen. Als dat ze gelukkig maakt… de bewoording is nogal ongepast. Dit was wat mij betreft einde de speld..

Reageer
gravatar

Zo is het Jan! Ik zou m’n geld terugvragen als ik jou was.

gravatar

Al dat vuurwerk geknal bewijst maar weer eens hoe gelovig Nedeland nog is.

Reageer
gravatar

sinds we ‘mongolen’ benoemen als ‘mensen met het syndroom van Down’ is ‘mongool’ uiteraard geen scheldwoord meer en kan het vrijelijk gebruikt worden in het dagelijks leven.
ik deed vandaag mijn wekelijkse inkopen bij een Lidl in Duitsland en daar liepen me toch een enorme partij losers! zelfs hele families, meestal met een petje of mutsje, trouwens. kortom: een enorme stoet bomauto’s is op weg naar ons land.

Reageer
gravatar

Vraag ik me dan toch af: zouden ze alle nieuwsberichten van de speld gewoon serieus nemen? Lijkt er haast wel op hè… Dat zou helemaal humor zijn =D

gravatar

Joop!!! Wat ben je toch een draaikont! En jezelf maar blijven kwellen met dit artikel..

Als ik een partner had zat ik er nu tv mee te kijken maar nu lees ik, slechts onderbroken door de telefoon, honger of dorst af en toe alle commentaren achter elkaar.
Geweldige tv, bij wijze van spreken.

Van veel mensen denk ik: als je bloeddruk zo gaat stijgen kan je beter even tv gaan kijken met je partner, of op vakantie gaan…

Gisteren toevallig nog een discussie gehad met mijn zoon (twintiger) die het al heel jong zonde van zijn zakgeld vondt, vuurwerk. Hij keek wel naar het vuurwerk van anderen… rotjes vond hij stom.

Nu kijkt hij graag naar de eindshows van b.v. Defqon, en heeft wel altijd een sterrenregenstokje in zijn verjaardagstaart kunnen waarderen als kind.
Nu niet meer, voor een paar tientjes kijkt hij nu naar dit soort vuurwerk, door prof. springmeesters opgebouwd, veilig en dan nóg is hij minder kwijt dan de gemiddelde Joop… dat vinden wij dan weer hilarisch!

Ho, ik vergeet bijna een linkje toe te voegen: ook leuk voor jou, het hele jaar door gratis en voor niks op het www, en voor een paar tientjes life.

De muziek is inderdaad bezwaarlijk, maar strijkers, de rotjes dan, ik bedoel hier geen violen, zijn helemaal zenuwslopend.
Men krijgt zelfs oordopjes, gratis bij je ticket.

Ik vind het een van de betere plannen voor vuurwerkliefhebbers, en dichter bij huis hebben we in Augustus altijd nog het Vuurwerkfestival in Scheveningen, kom gerust gezellig kijken.
Nog gratis ook alleen mag je niets zelf afsteken, dat is waar.. maar waar was ik, de link:

http://youtu.be/bgmPmTf93qM

vanaf 1.20 ong. komt het vuurwerk erin, niet meteen gaan mokken omdat er ook lasers in de strijd gegooid worden. En er is meer, véél meer!
Veel kijkplezier 🙂

gravatar

Juffrouw Annie, zou het op #50 ook om een andere Joop kunnen gaan ? Vanwege het foutloos gespelde woord hilarisch.
Aan de andere kant; de punt aan het eind van de zin ontbreekt wél. Hmmm

gravatar

Zeg Jurgen… ik weet niet wie jou onze prachtige taal heeft bijgebracht, maar “is” is hier niet op de juiste manier gebruikt. Probeer het een volgende keer nog eens….

gravatar

Be this as it may….maar overal triomfantelijk vermelden dat als 64% van het oud-linkse bejaardenpanel van 1Vandaag meldt dat er zoiets als een vuurwerkverbod dient te komen dit te brengen als zijnde dat “een meerderheid van de Nederlanders” dit vindt dat is de ironie voorbij. Pathetische losers moeten het recht hebben hun ogen en handen eraf te knallen alleen maar om Charles Darwin’s gelijk te bewijzen.

Reageer
gravatar

En de grap is dat ondanks de vermeende 64% voorstanders van een verbod op vuurwerk, in elke straat weer vele mensen (vanachter de ramen) staan te kijken naar het vuurwerk wat door anderen wordt afgestoken. Zo zijn die pro-vuurwerkverbod mensen dan ook wel weer. Geen idee wie er nu eigenlijk zieliger is, die schijnheilige 64% of de genomineerden voor een Darwin-award (daar hoor ik zelf ook bij, al gaat het al meer dan dertig jaar goed)

gravatar

De media klakkeloos geloven, die media die statistiek niet snapt en ook niet snapt dat je een onderzoek onder 20000 zelf uitgenodigde fanatiekelingen niet als representatief kan betititelen, laat staan als de “mening van heel Nederland” is geen grap. Het is de mening van 20000 CDA/PvdA/D66 stemmende vroeg-bejaarden van het 1Vandaag Panel, niets meer.

gravatar

Wat een triest geval haha en dan te bedenken dat dit voor niemand boeiend is, de jeugd is namelijk zeker meer gewend dan hij kan brengen door eindshows van festivals 😛

Reageer
gravatar

Probleem is dat het niet mag.
en de wet omzeilen is nog nooit zo simpel geweest met internet , als de politie iets weizer was geweest en zich zelf niet zo op de borst had geklopt met hun strijd tegen vuurwerk , hadden er nu een stuk minder dove honden geweest , ik zie het zelfde met de jongeren en het alcohol verbod gebeuren onder de 18 , dat word massaal stappen in antwerpen.
NL is geen eiland en te klein voor dit soort regelgeving.

Reageer
gravatar

Dat je het niet eens bent met het feit dat iemand klaarblijkelijk zo’n kinderlijke belangstelling heeft voor vuurwerk en zichzelf zo wenst te profileren, is heel begrijpelijk. Maar ik erger me eerlijk gezegd nog meer aan de wat simpele beeldspraak van deze schrijver.

Reageer
gravatar

Na afloop van dit enorme spektakel zijn beide heren op het eerder gekochte kraslot gaan lijken. Volgende maand kan De Speld een ansichtkaart tegemoet zien. Met de groeten uit Beverwijk, staat er onderaan met hanenpoten vermeld..

Reageer
gravatar

Volgens mij zijn Jochem en Rudolf hier de idioten

Reageer
gravatar

Als je dit artikel leest en je opwindt over het woord mongool ben je kennelijk niet gehinderd door de mongolen buiten die hun kleine kindertjes van 2 laten zien hoe stoer pappie zn vuurwerk afsteekt op klaarlichte dag, groepjes van 10-12 jarige wat elkaar beschiet met romeinse kaarsen, en ben je ook niet langs een hoge flat gelopen waar idioten hun vuurwerk vanaf gooien . Ja, je kan je binnen opwinden over het geschreven woord mongool of je hebt het buiten 100x gedacht of geroepen. Ik snap de schrijvers van het stuk, helaas. Maar kan niet 2 weken binnen blijven met honden, kinderen en mn boodschappen laten bezorgen ipv fietsen

gravatar

Tja, een heel artikel wijden aan deze man en z’n ‘hobby’ met zoveel ‘synoniemen’ is minstens zo triest. Of moet ik nu klappen voor je gezochte schrijfstijl?

Reageer
gravatar

Wat is hier nou het probleem? Ik snap er geen zak van. Gaat dit artikel nou over 2 kerels in de 50 die ieder jaar vuurwerk afsteken? WOW! Daar moeten we echt een artikel over schrijven. Natuurlijk moeten ze ook helemaal afgekraakt worden want als een gedeelte van de bevolking er niks aan vind ben je gelijk een ”dieptrieste imbeciel” en een mongool als je wel een liefhebber bent. Wat een achterlijk artikel.

Reageer
gravatar

Ezra, ik heb toch liever dat je spreekt over een artikel met een beperking. De term “achterlijk artikel” is onnodig kwetsend, en wordt doorgaans alleen door imbeciele en mongolische reageerders gebezigd.

gravatar

Ben ik nu ineens op een afslag van GeenStijl beland? Sorry vind het dit keer nogal nodeloos kwetsend en tendentieus wat ik hier lees. Is niet de stijl van De Speld. Authenticiteit mensen111!!!

Reageer
gravatar

Ik vind de schrijvers van dit intellectuele hoogstandje een beetje zielig. Een hoop gescheld, en beledigingen vliegen je om de oren alsof het zelf een multi-shot is. Desalniettemin wordt sterk de indruk gewekt dat het gaat om twee jongetjes die zelf niet heel erg slim zijn en zich verheven voelen boven aderen. Ach, hoogmoedswaanzin zal ik het maar noemen. Jochem en Rudolf, wat zijn jullie zielig. Moge jullie zelf ouders worden van een mongool, of dat lot een naaste treffen. Chapeau kneusjes.

Reageer
gravatar

Zeldzaam zo’n slecht artikel gelezen op de Speld. Waar is de satire? ik lees alleen maar een artikel waarin mensen die vuurwerk afsteken voor loser worden uitgemaakt. Waar is die megastrijker dan? Ik zie alleen maar legaal gekocht vuurwerk. Klaarblijkelijk heeft de schrijver van dit artikel niets met vuurwerk. Dat mag maar laat anderen in hun waarde, zeker omdat het artikel maar 1 doel heeft en dat is afzeiken zonder enige vorm van satire. Iedereen geeft z’n geld uit waar hij/zij zin in heeft, daar heeft een ander niets mee te maken. Ik kan vast dingen bedenken die ik zonde van mijn geld vindt en waar de auteur zijn geld aan uit geeft. En nee ik hoef geen moment krom te liggen voor wat ik afsteek op oud en nieuw. En al was dat wel zo. Dat gaat niemand wat aan.
Wat een slecht stuk met maar 1 doel. En dat is volgens mij niet wat de Speld beoogd met z’n artikeltjes

Reageer
gravatar

Lekkerpuhkees, sinds wanneer maakt u uit wat het doel van de Speld is en wat de Speld beoogt?

Gaat u morgenavond maar lekker naar de eerste hulp van een naburig ziekenhuis om te zien wat het gebruik van vuurwerk allemaal teweeg brengt. Anderen in hun waarde laten?

Gelukkig geeft de Speld ons weer iets om ons een tijdje aan te ergeren want dat doen we zo graag. O wat zijn we boos op de Speld! Dit kán toch niet? Moet de regering niet ingrijpen?

gravatar

En ja hoor daar hebben we weer eentje a la Arendo Joustraat die een opmerking maakt over de eerste hulp. Ja het is triest dat er gewonden vallen door het gebruik van vuurwerk. Maar je verontwaardiging over die gewonden is nogal hypocriet. Bevalt het lekker je glaasje alcohol? je weet wel dat spul wat jaarlijks vele doden en gewonden tot gevolg heeft en wat bijna drie miljard schade oplevert per jaar. De vuurwerkhaters zijn te hypocriet voor woorden. Omdat zij het niet leuk vinden moet het maar verboden worden. Dat er zaken zijn die nog veel meer leed tot gevolg hebben vinden ze niet relevant. Stel je eens voor dat alles wat ik niet leuk vind maar verboden moet worden

gravatar

Ja Keessie, De Speld zou verboden moeten worden!

gravatar

Oh Kees, nog een goede raad: zeldzame artikelen zijn zeldzaam en kunnen later, als je groot geworden bent – zo tegen je 80ste als je eindelijk AOW krijgt- nog goed geld opleveren.

Dus dit artikeltje uitknippen en zuinig bewaren hoor!

gravatar

Dus als iemand een dag per jaar een hobby uitvoert waar hij veel plezier aan beleeft en daarmee voor milde irritaties zorgt in de buurt is hij een sneue mongool? Foei Speld, dit heeft niets met satire te maken!

Reageer
gravatar

Was het maar één dag: hier in de buurt zit zo’n vuurwerkdealer en lopen er hersenloze jongetjes de hele dag door met wezenloos gelaat op de automatische piloot die rotzooi af te steken. Ze kijken niet eens: afsteken, weggooien en niet op- of omkijken: het lijken wel kettingrokers.

Maar u lijkt me zo’n hardwerkende belastingbetaler: weet u hoeveel miljoenschade die onschuldige hobby kost? Landelijk gezien 500 miljoen. Een half miljard dus.
Het resultaat in Rotterdam alleen was over 2012 750.000 euro. De RET neemt voor één ton aan maatregelen om 4 ton zekere schade te voorkomen.

Dus steek af die rommel, maar dan ook niet meer klagen over allerlei tariefsverhogingen; van belastingen tot verzekeringspremies.

gravatar

Exact Jeettje. Dat er jaarlijks voor een half miljard aan schade ontstaat door een stel onverlaten dondert blijkbaar niet. Maar och, och, als er iemand het woord Mongool intikt staan de blikken patertjes op de achterste beentjes te stijgeren.

gravatar

Vandalisme is nooit goed te praten. Het buurjongetje dat elk jaar een betonstrijker in je kliko mikt heeft echter weinig te maken met de man op de hoek die om 12 uur met zijn familie 300 euro aan siervuurwerk de lucht in werkt. Dat je je om de ene boos kan maken snap ik volledig, maar als je te bekrompen bent om de ander in zijn waarde te laten dan bent u vast niet de leukste thuis tijdens de oudejaarsviering

gravatar

Nee hoor Arie: jij maakt dat buurjongetje mogelijk met jouw begrip voor 300 euro siervuurwerk. En bekrompenheid moet je elders zoeken: geen begrip voor anderen: ikke, ikke en mijn familie en de rest kan oprotten. Als ik maar leut heb.

A propos: ben jij er zoeen die zijn rotzooi opruimt of laat je dat aan de Gemeentereiniging over? Die dan dus weer dure, door de belastingbetaler betaalde, overuren tegen weekend tarief moet draaien?
Vast niet: ik zie zelden dan wel nooit die egoïstische vuurwerkafstekers ‘s ochtends met een bezem en vuilniszakken in de weer. Dat mogen anderen doen, want niet leuk.
In welke waarde moet ik wie dan laten? En waarom zou ik vuurwerk afsteken het toppunt van leuk moeten vinden?

gravatar

Natuurlijk, ik ben tenslotte ook degene die met zijn grenzeloze begrip voor gemotoriseerd vervoer dronken automobilisten die fietsers doodrijden mogelijk maakt. Tevens moet ik toegeven dat de aardbeving in Haiti veroorzaakt is door mijn welbevinden van de mantelconvectie.

Het enige wat ik probeer te zeggen is dat iemand die graag veel geld uitgeeft aan vuurwerk het niet verdiend om automatisch neergezet te worden als sneue mongool. Hier in de straat staat iedereen elk jaar om 12 uur te genieten van het spektakel dat verzorgd wordt door de plaatselijke dieptrieste imbecielen en alles wordt na afloop gewoon netjes opgeruimd. Of ben jij er ook zo een die vind dat alle Marokkanen tasjesdieven zijn, alle rokers aso’s en alle politieagenten machtsgeile dropouts?

gravatar

Nee hoor, maar het is niet handig hier om toe te geven wat voor heldendaden je allemaal hebt verricht: de NSA leest mee.

Nee, ik ben iemand die een hekel heeft aan leeghoofdig, egoïstisch vertier van lui die schade aanrichten en de rotzooi aan anderen laten en dan nog het infantiele lef hebben om mensen die daar bezwaar tegen aantekenen weg te zetten als kankeraars en zeikerds die een ander zijn pleziertje niet gunnen. Alsof dat een rechtvaardiging zou inhouden om er mee door te gaan.

gravatar

Logisch dat je weinig aandacht krijgt in de Zoggelsestraat, die ligt nogal afgelegen in Heesch. Ga dan ergens in het centrum staan. Groetjes, een dorpsgenoot.

Reageer
gravatar

Door het overmatige gebruik van negatieve bijvoeglijke naamwoorden verliest het stuk zijn kracht enorm! In plaats van vuurwerk liefhebbers in de zeik te nemen zet je jezelf als vuurwerk hater voor lul. Journalistiek moet altijd onpartijdig lijken!

Reageer
gravatar

Mijn naam is willem lucht, locaal politicus uit zwolle thans op vakantie in bruinisse voor een welverdiende overwintering in zeeland, ik spreek er schande van hoe er over mensen wordt gesproken met een functiebeperking en ik snap de redaktie niet dat ze zulke onzin neerzetten!! In en in triest vind ik dit artikel waarvan ik op de hoogte werd gebracht op mijn website http://www.lwl.lokalepartij.nl en dan de knop gastenboek. wat bezielt mensen zich met zulke zaken bezig te houden?? een grof schandaal is het om mensen met een beperking zo neer te zetten, ik heb dr geen woorden voor!!! Ik ben zelf ook iemand met een lichamelijke beperking en heb altijd veel respect gehad met mensen met een handicap dus vind het artikel erg ongepast!! SCHANDE!!
willem lucht, lijsttrekker lijst willem lucht, zwolle.

http://www.lwl.lokalepartij.nl

Reageer
gravatar

Ik heb een geestelijke beperking ,net zoals meneer johhny, en ik zeg niet zo janken. Ken je New Kids? Die zeggen vaak mongol, en wist je dat Downies dat tegen elkaar enzo roepen en het prachtig vinden?
Als je geen negatieve natnek bent dan boeit het die mensen echt geen reet.

gravatar

Geachte Ellis,

Hierbij biedt ik u vriendelijk mijn excuus aan voor het feit dat ik naar aanleiding van uw eerste zin, de gelegenheid zie om u te prijzen voor uw ongetwijfeld welgemeende vergevingsgezindheid.

gravatar

Lokaal politicus uit Zwolle. Dat zegt meer dan genoeg.
Geen wonder dat u zich aangesproken voelt. Geen enkele lokale politicus heeft ooit voor vuurwerk gezorgd en zeker in Zwolle niet. In sommige gevallen moet je clementie tonen en het beestje niet bij de naam noemen.

gravatar

De ambassade van China, dat land is de rechtmatige eigenaar van Mongolië, heeft geprotesteerd tegen het verkeerde gebruik van het woord Mongool. De ambassadeur zelf heeft reeds veel last gehad van zijn Mongoolse uiterlijk en wordt daardoor regelmatig in een inrichting gezet. Omdat hij alleen Mongools spreekt duurt het dan doorgaans erg lang voordat men hem uit zijn isolatiecel haalt en in de eetzaal verwelkomt. De laatste keer duurde het een half jaar alvorens er iemand bereid werd gevonden hem op te komen halen.

Reageer
gravatar

Vind het toch een beetje mager, die getoonde voorraad. Ze zullen het toch niet van kinderen gestolen hebben? Als ze echt de aandacht willen trekken kunnen ze beter zichzelf afknallen verkleed als rotje. Gewoon eens en nooit meer.

Reageer
gravatar

Is het nu Imbeciel, of Imbecilïer ? En wat zegt Geert van deze invasie ?

Hup, allemaal op de boot terug naar Tsunamïe. Ik hoop dat het aan zee ligt trouwens.

gravatar

Geeft niks Doomi. Zelfkennis is ook wat waard. Gewoon je best blijven doen. Probeer het verhaaltje de volgende keer eens wat langer te maken. Bijvoorbeeld:

De een vraagt zijn aandacht door vuurwerk af te steken…
De andere om een achterlijk verhaaltje er over te schrijven….
Weer een ander reageert zonder zich in de Speld te verdiepen…
Dank aan de reageerders met een traag denkorgaan en een hyperactieve onderbuik…

Succes Doomi !

gravatar

In een goed geschreven satirisch stuk, is het niet nodig om te schelden om iemand/iets belachelijk te maken.
Het niveau op Speld daalt drastisch de laatste tijd.

Reageer
gravatar

Och, zet de onlangs gevonden vrachtwagen, vol met 6 ton verboden eindejaarsexplosieven, waar overigens een heel jaar voor gespaard blijkt te zijn, eens op een plein in een gemiddelde stad van Nederland. Steek het spul aan en doe de deur dicht. Niet alleen de waarde van het onroerende goed in een straal van 3 kilometer zal sterk dalen, maar ook het niveau waarop het verrezen was. Omwonenden die het hebben overleefd, dienen rekening te houden met een vertraging bij het overbrengen van de beste wensen, en niet alleen vanwege het ontstane hoogteverschil.

gravatar

Ok niet echt slim nee . Maar die woorden die jullie
Gebruiken zoals mongool en imbeciel en nog tal van zulke
Onzin praat …. Zegt meer over jullie dan hun .
En door dit aandacht te geven , word zijn aandacht alleen maar
Groter
Dus eigenlijk zijn jullie de losers en de imbecielen

Reageer
gravatar

Oei, beste Joop. Dit wordt een pittig debatje hier op De Speld. Stel je eens voor dat Bert Piet had geheten en zijn gezicht een donker kleurtje zou hebben. En Wilders die een explosief stickertje laat vervaardigen met de tekst Eigen strijkers eerst! Er achteraan roepend: Alle debielen het land uit! Maar eerlijk is eerlijk Joop, beide heren zijn niet bijster slim. Als je een jaar lang spaart voor de knal van de eeuw, hadden Johnny en Bertje hun geluk beter in Syrië kunnen beproeven.

gravatar

Joop! Het zit je echt flink dwars hè?

Maar even los van de woorden die er gebruikt worden een schrijftip van je nieuwe beste vriendin Annie: je hoeft alleen maar hoofdletters te gebruiken bij het aanvangen van een nieuwe zin, dat scheelt een hoop gedoe met je capslock indrukken enzo..

Een punt achter een zin is wel handig; er hoeft echter geen spatie tussen.
Gratis adviesje omdat ik naar jouw vuurwerk kijk zonder mee te betalen, voor wat hoort wat tenslotte, ja toch?
Graag gedaan en nogmaals, voorzichtig morgen!!

Annie xxx

gravatar

“wij vinden de persoon die 30 seconde aandacht zo zielig, dat we hem dus maar internetaandacht geven en hij er een paar dagen op vooruit kan”

beetje krom dit..

Reageer
gravatar

Reinout snapt het! Aan fictieve personages hoort men nooit en te nimmer 30 seconden aandacht te besteden! En dan ook nog een artikel over ze schrijven…. Zeer krom inderdaad…

gravatar

Scheldwoorden als imbeciel en mongool is tot daar aan toe. Maar “fictieve personages” is toch echt over de rand, Idis!. Nodeloos ketsend vind ik het.

gravatar

Laat dit soort stukjes maar over aan Geenstijl.nl. De lieden daar zijn een stuk vaardiger met de pen. Het bovenstaand stukje leest als een scheldkanonnade en trekt als een tang op een varken. Leuk geprobeerd maar het komt totaal niet over.

Reageer
gravatar

Het blijft toch elk jaar weer een mooi moment als iemand met veel omhaal en een triomfantelijke blik om zich kijkend, want hij heeft tenslotte super professioneel vuurwerk helemaal uit Polen, de lont aansteekt en een paar passen terug doet (want er zit natuurlijk wel enig gevaar aan dat illegale spul) om vervolgens de lont vlak voor dit megaspektakel te zien doven op een verder onbereikbare plek.

Reageer
gravatar

Mensen met downsindrome zijn intilgenter dan deze mensen ik heb geen bezwaar tegen vuurwerk maar moet wel normaal blijven en volgend jaar niet klagen dat ze geen geld hebben

Reageer
gravatar

Ik hoop op meer Speld-artikelen over voetbal in 2014. Of bent u niet die oma?

gravatar

De schrijver van dit artikel is de grootste mongool die er rondloopt volgens mij…

Reageer
gravatar

Dan zullen we eerst bij een volkstelling iedereen op moeten meten, want hun lengte staat niet vermeld bij het artikel. Daarnaast zullen we ons moeten afvragen of de mensen uit Mongolië ook in aanmerking moeten komen om in dit opzicht de grootste genoemd te kunnen worden.
Zomaar roekeloos dit soort gedachten spuien ligt gewoon te ver onder het gebruikelijke downsyndroom niveau.om serieus genomen te kunnen worden, maar als iets uit wil zoeken, doe het dan ook goed !

gravatar

wat een uitermate deplorabele in- en intrieste uit sensatiezucht gedegenereerde stumpers zijn : Jochem van den Berg en Rudolf Julius.
“We gaan gewoon lekker knallen!”

gravatar

Iemand zou ze toch eens moeten vertellen hoe ze dit nu aan moeten pakken, zelf komen ze er nooit uit.
“Jongens, hebben jullie wel eens van bolletjesslikkers gehoord? Gewoon alles inslikken met een lange lont, paar van die mortierbommen erbij, aanstampen met een lawinepijl en je staat zelfs in de landelijke kranten!”

Reageer
gravatar

Dan toch bovenaan op de overlijdenspagina neem ik aan. “Na een jaar lang sparen verlaat ik u met een knal.” Trouwens beste Jeettje, met het door u genoemde spul zullen de Groningers het nieuwe jaar voornamelijk trillend inluiden.

gravatar

Een Andreetje Hazes doen; leuk!
En inderdaad, je moeder kan trots op je zijn, toch nog op de voorpagina van de krant één keer in je leven.
O wacht, nee, herstel: vlak na je leven.

@Trendvolger: de overlijdenspagina ook, maar geloof me: ook voorpaginanieuws van kwaliteitskranten.
De Telegraaf besteed daar echt wel wat aandacht aan, compleet met foto’s van witte tenten waar de rokende doch schrijnend lege schoenen nog staan te walmen tot de EOD de boel heeft bekeken.
Die tenten staan er niet omdat er iets te zien is, maar om de bulderende lachbuien te verhullen; toch beetje sneu voor de famielje..

Een stille tocht lijkt me bijzonder ongepast in zo’n geval overigens.

gravatar

Ah beste Annie, kamperen in een verlaten weiland met een grauwe walm boven de krater op zoek naar hen die zijn gesneuveld op het slagveld, waar enkel lege dozen en schoenen zonder veters worden waargenomen is inderdaad een hele bijzondere gewaarwording. Een opengegeten melkbus, een lekke voetbal en een linkeroor worden snel onderzocht en het sein “brand meester” kan worden gegeven. Het vermiste deel heeft naar alle waarschijnlijkheid de aarde verlaten en De Telegraaf is onderweg om het tafereeltje in sjekladeletters te verslaan. Gauw terug de tent in, er eentje nemend op de afloop, daarna de afmars in stilte inzetten, fluisterend enkele weddenschappen onder elkaar afsluiten wie de headline van de krant bij benadering weet te raden. In de verte hoort men een kat blaffen, compleet van slag door de opwinding even daarvoor, terwijl men elkaar een goed en gezond nieuwjaar toewenst.

gravatar

Een prachtig portret van twee kansloze nietsnutten.

Reageer
gravatar

Hoe kun je die man nou een pathetische imbeciel noemen? Hij is volop bezig met zijn passie. Tenslotte heeft hij er een heel jaar voor moeten sparen. Als ik zo in die auto kijk ligt er niet veel soeps voor een reuze knal. Dus het zal wel weer op een drama uitlopen. Wij knallen tenslotte ook maar dan met champagne kurken.

Reageer
gravatar

Deze man is een pathetische imbeciel vanwege het feit dat hij mensen (zichzelf incluis) in gevaar brengt met illegaal vuurwerk. De knal kan gehoorschade veroorzaken en de ontploffing zelf kan ledematen afrukken (illegaal vuurwerk is vaker onveilig en onstabiel).

Was deze man slechts zo’n vuurwerkfan die een paar mooie potten en pijlen afschiet, had ik er persoonlijk geen problemen mee gehad – en een dergelijke vuurwerkliefhebber word in het artikel ook niet afgezeken.

Overigens moet de foto waarschijnlijk los worden gezien van het artikel. Ze hebben gewoon de eerste 2 trotse vuurwerkliefhebbers genomen die ze op een foto konden vinden.

gravatar

Een kutartikel? Dit is literatuur van de hoogste categorie.
Nooit eerder zag ik de ‘Johnnies’ zo krachtig en correct beschreven in zo’n kort artikel.

gravatar

Stop dan met lezen Suisduif, dit is al je 4e reactie!!
Volgens mij durf je gewoon niet toe te geven dat je smult van dit artikel.
Of je hebt een sadomasochistische inslag.. dat zou een hoop verklaren!

Dikke knuffel gekke moppersmurf van me,
Annie

gravatar

Op de valreep de one-liner van het jaar, stand up and be recognized, Prof. Dr. P. Beertje

gravatar

In Zulteveenschemoerhuizen gaat naar verluidt een groep gelicenseerde volidioten een poging doen de maan te bereiken met een Opel Manta volgepropt met nitraatbommen. Het enige dat hen op dit moment tegenhoudt is een intern conflict over wie de chauffeur mag zijn.

Reageer
gravatar

Ik ben erg benieuwd welke pathetische mongoloïde imbeciel er dit jaar vandoor gaat met de ‘Darwin Award’ in de categorie ‘Aandachtshoeren met Vuurwerk’.

Reageer
gravatar

Ben je een beetje gefrustreerd? Het komt op mij over alsof je dit artikel alleen maar hebt geplaatst om je woede even te ventileren omdat je nu niet meer rustig uit kan slapen. Stoer hoor, zo anoniem mensen uitschelden. Voel je je nu goed? Mafkees

gravatar

Ah, duidelijkheid van Suisduif: mongool mag niet, maar kanker wel. Dus had het kankermongool moeten zijn, Suisduif?

Wat natuurlijk helemaal jouw echte naam is om je frustraties onder te uiten: “aangenaam, Suisduif is de naam”.

gravatar

Beste Suisduif, frustratie? Anoniem? Max heeft een gezonde interesse in zowel de medische als biologische wereld van het misplaatste macho maar is wel kikken gedrag van het spanningzoekende medemensje.

Dat Max de relatie legt tussen een medische aandoening en destructief pyromaan gedrag lijkt mij een interessante hypothese die wel eens getoetst zou mogen worden.

gravatar

Ja het wordt spannend dit jaar. Het aanbod is groot. Er zijn al enkele dozijnen nominaties bekend van sukkels die vrijwillig een hand of oog hebben afgestaan voor die ene knal. Waarbij ik dan overigens weer niet begrijp dat men zich daarna onmiddelijk voor medische bijstand meldt teneinde het verloren lichaamsdeel weer terug te plaatsen. Maar ik vermoed dat men dit doet om zo een lichaamsdeel meerdere malen op te kunnen blazen en zo meerdere nominaties in de wacht te kunnen slepen.

gravatar

ik snap dat sommige mensen niks met vuurwerk hebben.
dit geeft je nog geen recht om zo over andere mensen te praten.

schijnbaar is dit het mooiste moment van het jaar voor deze twee mannen.
hier sparen en leven ze het hele jaar naar toe.
in mijn ogen zijn de echte “………………..” hier de journalisten!
beetje meer respect!

Reageer
gravatar

Hoe men hier terecht komt is altijd sterk de vraag…I blame Facebook!!!

gravatar

Eerlijk is eerlijk, de belangen vereniging van dieptrieste idioten laat het hier ook wel afweten. Met name in de sectie ‘volwassen pubers’ hebben de bezuinigingen fors toegeslagen. Johnny wordt in feite gewoon zonder begeleiding aan zijn lot overgelaten. Onverantwoordelijk!

Reageer
gravatar

ach…

gravatar

Zouden vuurwerkliefhebbers daadwerkelijk een chromosoompje meer hebben?

gravatar

Randdebielen is erg kwetsend voor debielen uit de Randstad. En daarmee sluit ik de carbid schietende idioten daarbuiten uit, dat weet ik en dat interesseert me niks. Sue me!!!

gravatar

Daarom is dit een mooi ironisch stuk van De Speld, waarmee ze laten zien hoe de propagandamachine tegen vuurwerk op volle toeren draait in de media.

Toch?

gravatar

Ja, martijnF: die propaganda voor verbieden wordt geheel belangeloos en indringend verzorgd door hevige reaguurdertjes hier.
Die zouden nog geen diplomaatje vuurwerk afsteken halen en toch doen ze het, dat afsteken.

gravatar

Ja Timber, dat is inderdaad vervelend. De meesten verwachtten dat ook niet.

gravatar

Dit wordt weer niks. Ik zie op de foto alleen maar losse rotzooi. Daar haal je geen halve minuut mee.

Reageer
gravatar

Helaas is deze stumpert niet de enige die het hele jaar spaart om een astronomisch bedrag net onder de 200 euro bij elkaar te krijgen, om deze vervolgens in een kleine 10 minuten de lucht in te jagen, ondertussen triomfantelijk om zich heen kijkend of men hem wel ziet. Het liefst met illegaal vuurwerk uit België, of beter nog uit Hongarije of Polen, zodat gevaar voor eigen ledematen (en leven) het spel tot een nog hoger genot brengen.

Reageer
gravatar

Ik voel mij in z’n geheel niet bezwaard om alle Johnny’s bij mij in de straat, die ze niet alle 24 in het kratje hebben, de gevraagde aandacht en waardering te geven zodra zij hun jaarlijkse momentje of fame willen beleven. Zij besparen mij elk jaar weer talloze euros die ik dan weer kan besteden aan hobby’s die ook geen zin hebben.

gravatar

Helaas ben jij zo’n stumper die naar vuurwerk kijkt van anderen zonder wat zelf af te steken. Ga lekker op vakantie ofzo. Oud en nieuw is van ons. Knallen zullen we!

Jullie zijn gewoon een stel jaloerse drollen, omdat jullie zelf geen leven hebben.
Elke avond voor de tv zitten met je partner.

gravatar

@Joop,

Dus jouw definitie van “leven” is met oud en nieuw vuurwerk afsteken? Dat bevestigt weer het beeld ik van jullie mensen heb.

gravatar

Gossie Joop, wat heb jij een hondeleven dan? Alleen op die éne avond dat je mag afsteken. Wat doe je de rest van het jaar dan? Tv kijken valt al af, begrijp ik.
En Oud en Nieuw is van ons? Hoeveel kostte dat?

gravatar

Joop, ik ben pas bij reactie 5 en zit nu al met open bakkes te lezen, ik heb wat te doen vanavond!

Je hebt gelijk; ik ben ook zo’n zwartkijker die wel kijkt naar vuurwerk, er ook naar luisterd al wekenlang, soms zelfs iets meer dan me lief is als ik heel eerlijk ben maar dokken: ho maar.
Niet gek worden: ik woon in een hoekhuis en zie echt héél veel vuurwerk van anderen, grateloos en voor niks hahaaa!!!

Als ik al eens klaag dat ik geen leven heb spreekt iedereen me vorsend tegen; dan stel ik me aan. Dankjewel voor een stukje erkenning van mijn diepste frustratie!! Ik heb geen leven. Echt niet.

Mijn vakantie ging niet door deze zomer; op het allerlaatste nippertje ging ik i.p.v. 2 weken leuk zeilen keihard vloeken omdat er op het laatste nippertje toch geen kapitein met de juiste papieren was. &^%$#@.

Dan maar met kerst op vakantie, ook leuk. Nee; beter!!
Alles volgeboekt Joop! Ja, kon wel, als ik miljonair was geweest.
Die opmerking over vakantie heb ik als een trap na ervaren Joop.
Niet leuk.. dat was kwetsend, echt, ik moest een beetje huilen..
Had ik al gezegd dat ik geen leven heb?
Nou, geen 10.000 euro voor een weekje vakantie ook.
Wat is je suggestie voor ‘of zo’? Ik vind alles leuk inmiddels.

Elke avond voor de tv zitten met je partner.. túúrlijk heb ik geen partner en ja, ik ben een jaloerse drol. Zelfs een partner treiteren met de afstandsbediening zit er voor mij niet in… En ik heb er 2!! Dat is nog leuker; kan je stiekem zappen en zo je partner over de rooie jagen maar dan moet je wel een partner hebben natuurlijk…

Zo, nu de ongetwijfeld vele randdebielerige commentaartjes lezen; dat is mijn lust en mijn leven!!
Stukken goedkoper dan vuurwerk afsteken; dat dan weer wel.

Tip: bij de vuurwerkbank hebben ze gratis vuurwerk voor iedereen zolang de voorrraad strekt. Vanochtend was bijna alles al op; ik hoop zo voor je dat ze nog wat hebben morgen..

Veel plezier met JULLIE (jij, je partner en de buurman?) oud en nieuw, ik kijk lekker toch gratis stiekem mee, mijn oud & nieuw valt toevallig precies op dezelfde dag en tijd.

Wel voorzichtig hoor! Veiligheidsbril op en evt. bij de EHBO of in Beverwijk niet zeggen dat je Joop heet, anders moeten ze zo lachen dat de brandzalf tegen het plafond knalt en ze je oog laten vallen bij het terugzetten, of het proberen. Moet het oog nog wel heel zijn.

Artsen zijn ook mensen en hebben soms gewoon leedvermaak, geloof dat nou maar..
Liefs, en niet te veel doorjepartnerzelfgebakken oliebollen eten anders lig je te kotsen om 00.00 uur, dat zou zonde zijn…

gravatar

Tsja, dat vond De Speld blijkbaar ook. Maar vuurwerkliefhebbers zijn ook gewoon mensen hoor, en die verdienen ook af en toe een beetje aandacht.

gravatar

Dat woordje mongool wordt doorgaans alleen gebruikt door mensen die het begrip “Downsyndroom” lastig vinden te onthouden. In dit artikel is het nogal ongepast en kwetsend.

Reageer
gravatar

raar stukje laat die mensen………en inderdaad het woord mongool…..is erg misplaatst half nederland is dan zeker meer dan mongool morgen avond!!!!!!!ieder zijn meug!

gravatar

Ik ben natuurlijk geen medicus, maar mij lijkt het onjuist om Johnny te diagnosticeren met het syndroom van Down. Een kwalificatie als dieptrieste mongool lijkt mij daarentegen wel gepast en voldoende kwetsend.

Jammer van die reageerders die op een onnodig grievende wijze een ongepast verband leggen tussen scheldwoorden en de gehandicapte medemens.

gravatar

beste J-Anus.
mogolen snappen daar toch geen REET van dus die zitten er niet mee.
zolang jij dat niet voor hen probeert te doen zit niemand er mee.
je kan ook gewoon op de site van oprah winfrey gaan kijken als je een tumor in je humor hebt.

gravatar

Ik maak ernstig bezwaar tegen dit demoniseren van de goudvis. Goudvissen zijn intelligente visjes. Ze herkennen hun eigenaar en kennen ook de routine van de eigenaar. Wanneer het etenstijd is komen ze op de juiste plaats tevoorschijn. Voor anderen zijn ze misschien bang, maar de hand van de eigenaar wordt ontvangen als een vriend. Goudvissen hebben een eigen karakter. Net als katten en honden. Iemand ooit een goudvis met vuurwerk zien gooien? Nou dan!

gravatar

die kanker honden terroriseren het hele jaar lieve onschuldige katten.
en al die kut katten maken het hele jaar nog schattigere beesten dood.
laat ze lekker de pest krijgen met oud en nieuw.
als deze dieren dieren geen pathetische imbeciel of incapabele rukker als opvoeder hebben gehad zijn ze helemaal niet bang voor vuurwerk (mits niet een of ander rotjong met een bijstandmoeder dacht dat het grappig was om vuurwerk naar dieren te gooien en al zijn vriendjes met down syndroom de ballen niet hebben een betonstrijker in de reet van desbetreffende persoon te plaatsen en aan te strijken. nadat de hond met zijn zwakbegaafde baasje is weggerend uiteraard)

gravatar

Och arme “Je Moeder”.

Is net zo pathetisch als Johnny Kempena en Bert – alleen hij probeert aandacht te krijgen om het World Wide Web in plaats van met een grote knaller.

Echter, hij schijnt niet te begrijpen dat de hond en kat dat doen uit natuurlijk instinct, en dat Johnny en Bert een onnatuurlijke, door mensen gemaakte mini-bom gebruiken om even aandacht te krijgen.

Dus, “Je Moeder”, ga gezellig met Johnny en Bert spelen. Tata.

gravatar

Beste Friedrich Johannes von Schplüdenschnützel,

Het world wide web waar u over spreekt wordt voor een significant deel bewoond door een zeker soort provocatieve figuren. Ze worden ook wel ‘trollen’ genoemd en zijn misschien nog beter bekend onder de Engelse term ‘trolls’.

Deze trolls proberen door middel van een provocerend bericht waar ze in feite niet achter staan, aandacht te verkrijgen op het world wide web. U leek al een aantal verschillende gelijkenissen tussen de troll in kwestie, Je Moeder, en het duo Johnny en Bert op te merken, maar u leek over het hoofd te zien dat beide partijen inhoudsloze aandachtszoekers zijn die niet zullen stoppen zodra iemand constateert dat wat ze doen compleet imbeciel is.

In de wilde wereld van het world wide web is een bijzonder nuttig advies omtrent deze aandachtszoekende trollen de norm geworden, namelijk: “Don’t feed the trolls”, oftewel, “Reageer niet op deze berichten.” De troll negeren kunt u interpreteren als een poging tot het doen stoppen van de troll, maar dit blijkt in de praktijk toch minder effectief dan veelal gedacht wordt. Ik interpreteer het advies persoonlijk als een tijds- en moeitebesparing – ingaan op een troll lijkt me zonde van uw tijd en leven.

Als u enige vorm van genot mocht beleven tijdens het terechtwijzen van trolls kunt u daar uiteraard mee doorgaan, maar als bezorgde mens die geeft om zijn mede-internetgebruikers wilde ik u er graag op wijzen dat u misschien tijd en moeite steekt in een reddeloze poging tot het verbeteren van de kwaliteit van het world wide web. Ik hoop dat u mijn bericht niet als provocerend of offensief ervaart en wens u een voorspoedig 2014.

Met vriendelijke groet,
Een verontruste internetgebruiker