Het tumultueuze Nederland-Ruslandjaar in één beeld gevangen


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Volgens mij was het een LOVE affair. Hopelijk krijg je dat mens Nadeshda niet thuis. Als die vanuit Amsterdam van haar pussy begint te maken? Van waar anders? Gaan ze weer blij zijn.

Reageer
gravatar

Lenin heeft dit allemaal al voorzien!! Terecht dat deze keurig uitgevoerde kalender in sociaal-realistische kleurzetting zo kán bijdragen aan betere betrekkingen tussen Rusland en Nederland (immers Peter de Grote enz). Er staat dus uitdrukkelijk kán want gezien de reacties hier op de site zijn de decadente Nederlanders nog lang niet toe aan een gewone kalender (zie ook de populariteit van de Malevich tentoonstelling in Amsterdam) en daarom zal de Speld binnenkort gesommeerd worden deze kalender ook in Russisch alfabet en in een nog soberder kleurzetting te gaan uitvoeren. Eigenlijk zouden alle Nederlandse watjes eens een paar maanden in een kamp in Siberië moeten zitten, dan piepen ze wel wat anders dan decadente en verworden onzin!!

Reageer
gravatar

Duidelijk. Deze kalender heeft Kerst op 25 en 26 december. Dat komt omdat Gregorius in 1582 11 dagen heeft overgeslagen. De Russen wilden daar niet aan meedoen en vieren Kerst nog immer op 7 en 8 januari. Dat probleempje ontstond 33 jaar voordat er ‘vriendschappelijke’ betrekkingen waren en tot op heden is dat nog altijd zo.

(Alvast een fijne gewenst.)

Reageer
gravatar

Rustig aan mensen, het jaar is nog niet voorbij! Een spetterend en knallend vuurwerk staat nog op de planning ter afsluiting van het jaar. Het schijnt dat er kleine rakketjes de lucht ingaan om met een knal en veel milieuvervuilende verbrandende metaaldeeltjes ons luchtruim op te luisteren. Gezellig.

Reageer
gravatar

Dit overzicht is nog niet compleet voor wat betreft oktober.

Reageer
gravatar

Arme russen. Géén dertiende maand te zien….het is niet eerlijk. En wij maar wodka zuipen. Wat zijn we toch vreselijk tolerant richting die russen. Krijg prompt weer zin in een lekkere simpele koude oorlog. Da!

Reageer
gravatar

Heel goed opgemerkt Willem Jan, dit vunzige kalendertje kan nou net die druppel zijn waarmee je een atoomoorlog ontketent en wat dan, wie past er dan op de hond? En Rutte is natuurlijk weer met vekensie.

gravatar

Hangt bij u thuis soms een Russische kalender – aangenomen dat u in Nederland woont? Nou dan.
Iets met spijkers, laag water, onlollig ….

Boeiende trefzekere to the point verslaggeving: waar vind je dat nog in Nederland – anders dan bij De Speld?

gravatar

Een belangrijk resultaat is dat we sinds 1917 of zo dezelfde kalender hebben. Het was anders ook nog knap moeilijk geworden om het eens te worden het tijdsvak.

gravatar

Zoals mijn tante in Australië al zei: “to is or not to is, zet ies ze kwestion”.
ÍS het wel echt een kalender??? En als het nou eens een schrikkeljaar was geweest, wat dan? Waarom toch steeds?

gravatar

Ik ben ietwat achterdochtig van aard, maar volgens mij maakt de Speld zich er weer eens makkelijk van af met een gewoon geleend kalendertje dat ergens op een eenzame ijskast stond. Is het dan zo moeilijk om een krant van niveau te maken die zowel toegankelijk is voor ondermensen als dhr. Viesman en Willem A. en andere eenvoudige maar goedige primaten, maar ook voor hoogvliegers zoals dhr. Ronald Kip en tante Karen? Wat moet ik hier verders mee?

Reageer
gravatar

De Speld zou zijn naam eer aan doen als zij een gedegen onderzoek zouden doen naar de correlatie tussen de status van de onderlinge verstandhouding en het wodka verbruik op het Kremlin. Jammer, gemiste kans.

Reageer
gravatar

Mij verontrusten vooral de zwarte dagen….

Reageer
gravatar

dit schept toch echt een héél ander beeld dan doet vermoeden!

Reageer
gravatar

Het blijkt, zoals verwacht, dat op zaterdagen de onderlinge relaties meestal onderkoeld waren. ‘s Nachts gingen ze dan op ijltempo richting het niveau ‘heetgebakerd’.
Een uiterst correcte analyse, me dunkt.

Reageer
gravatar

Ik vind de roodgekleurde data nogal onheilspellend overkomen. Maar vreemd genoeg worden ook de afgelopen twee dagen rood gekleurd. Mag ik daaruit concluderen dat er zaken zijn gebeurd, welke in de doofpot zijn gestopt? Ik kan er namelijk niets over vinden.

Reageer