Waarom Mark Rutte zijn martelkelder buiten de media hield in 2013

'Een bewuste keuze van een pragmatisch ingestelde politicus'

Eigenlijk weten we maar heel weinig over de martelkelder van Mark Rutte. Dat deze 10 bij 8 meter is en zes vrouwen en hun nageslacht huisvest, is al bekend sinds Rutte in 2006 fractievoorzitter werd van de VVD. Maar over de details hield de premier zich ook dit jaar weer op de vlakte. De vraag is waarom.

Voor wie het Twitter-account van de minister-president volgt, lijkt het bijna alsof de kelder niet bestaat. Volgens voormalig spindoctor Jack de Vries gaat het om een bewuste keuze van een pragmatisch ingestelde politicus: “Het is een kwestie van beeldregie. Door de vele mediaoptredens zonder martelkelder krijgen mensen onbewust het idee: deze man heeft geen martelkelder. Daardoor kom je als politicus sympathiek en betrouwbaar over. Daarnaast creëer je het beeld van iemand die het oplossen van nationale en internationale problemen belangrijker vindt dan het verheffen van de eigen status als beul. Terwijl dat misschien helemaal niet zo is.”

Toch werpt de vraag zich op of de Nederlandse bevolking niet het recht heeft iets meer te weten over de menselijke kant van de premier. De media zijn volgens critici wel erg terughoudend met berichtgeving over de precieze omstandigheden waarin de vrouwen gemarteld worden. De Vries heeft daar geen moeite mee: “Zaken als afluisterschandalen en een economische crisis moeten prioriteit hebben boven de sado-psychopathische hobby’s van de premier. Een beetje human interest op z’n tijd is prima, maar ik ben blij dat de vaderlandse media de privacy van onze politici respecteren. We hebben in Nederland gelukkig geen tabloidcultuur.”

Rutte zelf is desgevraagd duidelijk over de zaak: “Wie er bij mij thuis aan de vleeshaak hangt, is een privékwestie. Alleen mijn moeder weet hoe de zaken er in mijn kelder voor staan. Dit wil ik graag zo houden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het kwam vorige week bijna tot de Nacht van Duivesteijn, toen Eerste Kamerlid Adri Duivesteijn kon beslissen over het woonakkoord, nadat Blok hem ‘t Keldertje in het vooruitzicht had gesteld.. Overigens, iedereen fijne kerstdagen gewenst.

Reageer
gravatar

6 vrouwen, daar geloof ik niks van…
eerder een kelder die die deelt met Opstelten en Teeven en waar ie 6 Onno’s heeft opgesloten

Reageer
gravatar

Ach, het is ook weer niet zo dat de kelder van Meester Mark (zo noemen we hem) zo bijzonder is. Het is wel leuk, daar niet van, maar allemaal ondertussen wat middelmatig en afgeleefd. Het wordt tijd dat hij weer wat investeert in nieuwe dingen. Automatische kaarsvetdruipers, boeien met 240Volt aansluiting, vastbindtouw met ingevlochten punaises of zo. Dat soort dingen. Of op zijn minst wat nieuwe duimschroeven; dat zou zeker geen overbodige luxe zijn want wat hij nu heeft liggen…

@Mark: ik wil wel meebetalen

Reageer
gravatar

Hij heeft deze kelder voor een zacht prijsje van Balkenende kunnen overnemen maar gebruikt hem zelden. “Het geeft zo’n smurrie en zo’n rotzooi” verklaarde de premier in zijn kersttoespraak.

Reageer
gravatar

Zes vrouwen en wat klein grut. Dat is toch niks vergeleken bij een heel volk dat door Rutte en zijn beulsknechten wordt gemarteld!

Reageer
gravatar

Ja Plien,

En uit “dankbaarheid” schenkt het getergde volk aan Rutte c.s. een kerstcadeau van zeven miljard als het niet meer is.

gravatar

Nou ja, als je zo door kunt grijnzen terwijl de kramp in je wangen je aan bijna ondragelijke pijnen en smarten blootstelt, verdien je daar best een grote beloning voor.

gravatar

Inderdaad Plien….mooi gezegd.
Het wordt tijd dat Rutte zelf eens gemarteld wordt……breng hem naar een afdeling voor demente bejaarden of een instelling voor zwaar gehandicapte personen en laat hem daar minsten s een week blijven.
Dan krijgt hij misschien eens door dat er niets klopt in de zorg en dat komt voort uit jaren bezuinigen.
Het is 1 corrupt zooitje wat niets mer heeft te maken met politiek.
Wij moeten ons laten horen als is het maar voor onze kinderen.

gravatar

Ach Jeettje, Of hij het verschil merkt is niet zo belangrijk en of hij het zelf als straf ervaart nog veel minder. Echter indien we met de juiste maatregelen kunnen bereiken dat de bevolking dit wel als zodanig ervaart, kunnen we wel degelijk het verschil maken. Indien onze Premier werkelijk vindt dat hij ook nog eens gestraft moet worden voor zijn weldaden, kunnen we er op internet altijd een paar extra dames voor hem regelen. Zulke dingen gaan nu eenmaal in goed overleg. Als het Ministerie van Justitie dat allemaal wil betalen, zal dat geen enkel probleem zijn. 6 dames is in dit opzicht echt veel en veel te weinig, iedereen weet dat gewoon.

gravatar

Ik mag wel hopen dat er dezer dagen een kerstboom in dat keldertje staat? Of tenminste een takje met een kerstbal hangt?

De media zouden hier inderdaad een flink op in moeten springen. dan kan gelijk de deksel van de vergeetput: die zijn de media stelselmatig aan het vergeten.
‘t lijkt wel een complot ….

Reageer
gravatar

Geruchten gaan dat hij ook op het werk graag zijn pauzes aan martelpraktijken wil wijden en daarvoor binnenkort met een plan komt om de gevangenpoort naast het binnenhof weer in ere te herstellen.

Reageer
gravatar

De vraag is dus waarom? Op een ruimte van 8 bij 10 kun je gerust 20 vrouwen ondersteboven aan een vleeshaak hangen. Als ze niet te dik zijn tenminste. Dus waarom maar 6? Als je dan toch bezig bent? Bang van Teven en Opstelten zeker?

Reageer
gravatar

Ik heb er over nagedacht… en… daar wil ik het graag bij houden.
meer prijsgeven dan mogelijk kan ik niet omdat ik net een
partijtje chinees heb gegeten en mijn darm bacteriën in overleg zijn hoe ze deze zaak zullen aanpakken – ik verwacht binnen nu en een aantal minuten een telefoontje – en dan gaan we er voor – ik ben dus voor enige tijd niet beschikbaar – ajuus.

Reageer
gravatar

“Alleen mijn moeder weet hoe de zaken er in mijn kelder voor staan”
Dat riekt naar een martelkartel van de familie Rutte, of naar een kelderkartel.

Reageer
gravatar

Toch blijft het buitengewoon knap van Speld.nl dat ze ondanks het niet prijsgeven van details toch een foto hebben weten te bemachtigen.
Zo weten we in ieder geval dat er een vleeshaak hangt.
Het blijft wel jammer dat de vrouwen er niet op staan, kennelijk wil men voor deze kelder geen extra enthousiasme creëren.
Indien de Premier niet beseft dat een beetje masochist toch wil weten waar hij aan toe is, zal hij toch een paar minuten in retraite moeten.
Straks gaat hij de privacy van deze dames nog belangrijk vinden, let maar op, want het blijft een liberaal.

Reageer
gravatar

Wie heeft het over Meester Mark ??? Over het algemeen bekend dat mensen met hoge bestuurlijke verantwoordelijkheden zijn…. de beste slaven zijn.

Reageer