KWF wil sigarettenpakjes met doodshoofden en hakenkruisen

220 volt op pakje moet gebruiker extra waarschuwen

KWF Kankerbestrijding wil af van misleidende sigarettenpakjes met vrolijke kleuren en aantrekkelijke logo’s. Als het aan de stichting ligt, zijn medio 2014 alle pakjes voorzien van afbeeldingen van doodshoofden en hakenkruisen. Om gebruikers extra te waarschuwen, moet het pakje bovendien onder stroom staan.

KWF-woordvoerder Gerard Kraaieveld spreekt van redelijke eisen: “Fabrikanten mogen best een logo op de pakjes zetten, maar dat moet dan wel het ultieme kwaad symboliseren. Daarnaast herinnert 220 volt op het pakje de roker eraan dat hij doodgaat. Aan kanker.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ROKen wordt strafbaar! Want een hakenkruis mag toch niet. Je zou zomaar gaan denken dat je joden loopt te smoken en dat schijnt racistisch te zijn! Bovendien lacht het doodshoofd een beetje en dat lijkt toch ook verdacht. Een stroomstoot als extra prikkel kan werken maar ook verkeerd uitpakken. Dan kan het bij de voorlaatste sigaret al ineens afgelopen zijn…

Foto’s van rokers-longen als uitklapposter is ook een optie. Of sigaretten waarbij de rook allerlei extra onheilspellende vormen aannneemt. Dan dient er wel wat indianentabak doorheengemengd te zijn. Of toch meer verschillende teksten want het woord “dood” is aan inflatie onderhevig. Zet er een onafhankelijk schrijversteam op. VB’s:
+ ALSTUBLIEFT: 20/25 STUKJES KANKERGENOT
+ ROKEN IS DOM
+ ROKEN IS ZIEK, ZIELIG EN ZONDE
Zelf rook ik ook nog immer, al zijn het geen sigaretten. Heb weleens andere etiketten gemaakt die ik er dan overheen kon plakken. Helaas kwijtgeraakt, verbrand wellicht. Laatst vond ik er nog een paar:
+ de dag is aangestoken, want we zijn aan het smoken
+ !k rook, jij ook?
+ met sinterklaas eet ik chocolade sigaretten, de rest van het jaar rook ik gewoon door enz.

Reageer
gravatar

Jonge verstandige, je moet bij Stivoro gaan werken als je later groot bent.
Tot die tijd rook je voor straf gewoon mee met de grote mensen.
Echt veel, een doorrokertje.
In het rookhok bij pappa of mamma op zijn werk. Zonder ventilatie.

Voor zulke rijmelarij krijg je bij Stivoro applaus en een hoop centjes wist je dat?

En nu naar bed, meteen! Als je E-sigaret aarbeiensmaak op is, het beste is dat je zelf zo snel mogelijk goed leert inhaleren.
Je mag pas bij Stivoro als je zelf goed kan roken; je kan niet vroeg genoeg beginnen!

gravatar

hahahaha, je moet wel erg idioot zijn als je dit wilt doen! En waar heeft hakenkruizen met kanker te maken!? En bovendien, hoe wil je in godsnaam een pakje sigaretten van papier/karton onder stroom houden zonder enige elektriciteitsbron..??

Reageer
gravatar

Doe niet zo dom, Can,

In de dubbele bodem van een pakje sigaretten en pruimtabak is gewoon een batterijtje van 220 Volt verstopt. Op de papieren verpakking is een onzichtbaar, microscopisch laagje koper aangebracht. Ook het hakenkruis is verklaarbaar. De meest nazi’s gingen dood aan het roken van surrogaattabak van gedroogde heggenbladeren met synthetische teer en kunstmatige nicotine (echte tabak kwam immers uit geallieerde landen) en niet aan oorlogshandelingen.

Dat zou jij hebben kunnen weten, als je eindelijk eens een keer in je leven na zou denken.

gravatar

wat heeft de zon met roken te maken?
het hakenkruis is niet meer dan een symbool voor de zon, alleen door 40/45 is iedereen dat spontaan vergeten..

Reageer
gravatar

Beste Ormorm,

hopende dat mijn vorige bericht vol wartaal is verwijderd het volgende:
Ampère, wat de eenheid van stroomsterkte is, is gerelateerd aan spanning (in volt) en weerstand (in ohm). Volgens de wet van Ohm is het zo dat als de weerstand tegen roken afneemt en de spanning daarover stijgt, hetgeen vaak aan de orde is bij minderjarige beginnende rokers, de stroomsterkte vanzelf toeneemt…

gravatar

Luchtvervuilers? Beste oorworm… een rijbewijs heb ik niet en naar mijn uitvaart komt iedereen met openbaar vervoer. Jij zou ook eens wat vaker de auto moeten laten staan als je naar je bio-winkeltje gaat.

gravatar

Nee hoor zielige knijpert, ze staan in een weiland onder hoogspanningskabels, en door die hoogspanningskabels loopt stroom met hoge spanning. Zoudt u moeten weten met al die electroshocks.

gravatar

Jeettje, ik moet zeggen dat dit geheel incorrect is.

Deze hoogspanningskabels heten zo omdat ze hoog boven de grond hangen. De spanning is niet hoog; integendeel, de kabels zijn helemaal niet spannend: Na een minuut ben ik al uitgekeken op deze kabels.

Verder is het nog zo dat gezien het aandeel groene stroom stijgt, de stroom steeds minder gevaarlijk wordt. Deze groene stroom is milieuvriendelijk, waardoor er geen gevaar is voor het milieu. U bent zelf ook een deel van het milieu, waardoor het ook voor u niet gevaarlijk is.

gravatar

Kijk, weer een niet-participerend burger, wat jammer nu. Men kijkt en het boeit niet en men haalt de schouders op en gaat zijns weegs. Máák het spannend, zelf; wacht niet totdat een overheidsdienaar u zegt dat het spannend is.

Trek uw schoenen en sokken uit -we willen geen krassen op de lak = allemaal weer belastinggeldverf om het netjes te maken- klim omhoog en grijp staande in die mast met blote handen die draden vast.
Kijk; zó simpel is het om zelfredzaam te zijn, zult u zich met een schok realiseren.

Kunt u gelijk testen of er Groene Stroom doorheen gaat of niet: zo ja, geeft het geheel een groenachtige gloed af, zo nee krijgt u zwarte handen.

gravatar

Dat kan helemaal niet zomaar er staat patent op afbeeldingen van hakenkruisen!

De opbrengsten ervan gaan allemaal naar een fonds voor ondersteuning van vroegere, hedendaagse en toekomstige oorlogsmisdadigers en beschuldigden.

Men hoopt daarmee de oorlogsmisdaad in leven te houden en indien mogelijk te verbreiden.

Reageer
gravatar

En wat als ze slagen en iedereen stopt met roken? Mensen bij kankerbestrijding worden werk- en taakloos, raken depressief en vallen al gauw onder het bijstandswet… net als een hoop anderen trouwens.

Mijn voorstel voor de tekst daarom:
JIJ gaat dood, doen we allemaal vroeg of laat. Maar tegelijkertijd verzeker JIJ artsen, tandartsen, begraafplaatseigenaren, papiermakers, tabakboeren, en vele anderen, van hun inkomen. Doen dus. Rook ze! Ga lekker dood! Langzaam bedoel ik – anders verdienen artsen er niet aan. Dank!

Daarbij wat bloemetjes en sportieve jongeren met mooie beentjes.

Reageer
gravatar

Henk, dit is een van de stomste reacties die ik hier ooit heb gezien en ik lees dit dagblad met zijn 2 nieuwtjes per 24 uur toch al een maand!

Al die veronderstelde werk- en taaklozen gaan natuurlijk van ellende roken het is zoiets als een perpetuum mobile, als je begrijpt wat ik bedoel, wat je wel niet zult.

gravatar

Kop op, niet zo paniekerig… je hoeft echt niet perse te roken om kanker te krijgen, alcohol en ongezond eten doen ook wonderen.
Of op een zonnig terrasje, echt, niet zo somber.

Van gewoon leven kan je het zelfs oplopen!

Ik vind het een leuk pakje; goeie stunt van het KWF en zodra ze te koop zijn haal ik meteen een slof!
Gewoon roken is saai, er komen steeds meer zaken om het roken leuker te maken.
Net de Belastingdienst: Makkelijker kunnen we het niet maken, leuker wel!
Of zoiets.

Iets meer betalen voor het schokeffect heb ik er best voor over, het KWF help ik graag als dat kan door een bijdrage te leveren. Het is en blijft een rotziekte, hoe of van wie je het ook gekregen hebt.

Kettingroker kun je ook op latere leeftijd nog worden; het is nog niet te laat, al ben je 80!!

‘Daarbij wat bloemetjes en sportieve jongeren met mooie beentjes.’

Ehmmm…. waarbij precies eigenlijk..??

gravatar

Dat met die hakenkruisen is wel een goed idee. Zyklon B is ook wel een beetje ouderwets en ongezellig…

Reageer
gravatar

Hallo Luitjens,

Ik heb er weer eentje! Maar nu uit opa’s doos.

Ene juffrouw Jeanne d’Arc zei op de brandstapel: “Ik rook nu wel meer, maar met minder plezier.”

Dan hoepel ik maar weer eens op,
Paulusje

O ja,
Ik begreep de mop eerst zelf ook niet, totdat ik dit artikel in de Speld las. In de tijd van die juffrouw had men nog niet de beschikking over elektriciteit en dus moesten rokers hun sigaretten van een brandstapel proberen te halen.

Reageer
gravatar

Heroïneverslaafden worden al vele jaren geholpen met het meer zuivere en goedkopere methadon.

Veel te lang hebben nicotineverslaafden geen vergelijkbaar alternatief gehad. Sinds kort is daar de elektrische sigaret. Ik stel voor dat de verslavingssector dit middel ook gratis gaat verstrekken.

Reageer
gravatar

Als rokers toch met alle geweld kanker willen krijgen, waarom gunnen wij ze dat dan niet? Waarom wordt het hun zo moeilijk gemaakt?

Reageer
gravatar

Haggie,

Wat ik mij wel eens afvraag is: Als die lui zo graag aan kanker doodgaan, waarom laten ze zich dan niet meteen met kankercellen injecteren. Nu blijven ze veel te lang in onzekerheid over wanneer de pijnlijke doodstrijd eindelijk begint. Ze lopen zelfs een kleine kans dat ze hun geliefde ziekte mislopen.

Een andere mogelijkheid is om de tabaksfabrikanten te verplichten hun beloften op de pakjes – zoals roken is dodelijk – binnen redelijke termijn waar te maken.

gravatar

Ja vriendje Polleke,

Weet je wat het mij tot nog toe alles bij elkaar heeft gekost om kanker te krijgen? Kapitaaaaalen en nog is het mij niet gelukt.

Mijn buurvrouw Tooske, die zelf niet rookte, was in september vlak voor haar dood volledig onterecht nogal boos op mij. Dat terwijl ik haar altijd voor, tijdens en na de bijna dagelijkse beurt gratis en voor niks liet meeroken. Ze is nota bene eerder met longkanker de kist ingegaan dan ik. Maar dankbaarheid? Ho maar! Zelfs niet van de buurman.

gravatar

please tell me more about, hoeveel de nietrokende generatie mensen aan gemiddelde zorgkosten heeft als ze gemiddeld de 80 bereiken, tenopzichte van de jong stervende roker (volgens sommigen onder jullie) note ik zeg gemiddeld dus kom niet met uw kerngezonde overgroot achteroom.
ik doel hier op de groep die intensieve zorg nodig heeft logopedie hebben moet enz en natuurlijk het van de zorgverzekering betaalde looprekje..

rokers zijn solidair op meerdere fronten according to some of you,
jong sterven is minder pensioen wat moet worden uitbetaald, wat in deze tijd steeds moeilijker wordt met al die gezonde niet rokers, geen tweede kunstheup peace maker looprekjes enz.

de roker leeft again acording to some of you there, alleen in zijn werkzameleven en ten slot betaald hij een leuke som extra belastinginkomst met de overwoekerende taks op rook waar dus alleen maar voordeel voor de maatschapij

gravatar

Yesje,

Dat wordt een één en zeker geen zesje.

Als jij indruk wilt maken met overbodig Engels, doe dat dan goed. Probeer het eens met het N-E woordenboek voor basisschoolleerlingen. Overigens is niemand hier geïmponeerd. En zeker ook niet van jouw onbeholpen gebruik van onze mooie Nederlandse taal.

Ik geef je een briefje mee voor jouw mammie, waarin staat dat voor jou enige vorm van onderwijs te hoog gegrepen is.

gravatar

Gevaarlijk en onpraktisch plan. Ten eerste zijn sigaretten pakjes met 220V natuurlijk hartstikke brandgevaarlijk. Voor je het weet staan je peuken in de fik! Ten tweede heb je buiten geen stopcontact, en in openbare ruimtes mag je niet roken.

Ik pleit voor een ludiek soort russische roulette. in elk pakje zit één mistery sigaret waarin een mondwaarts wijzende patroon met kogel verwerkt is. Op die manier wordt roken wee een sociaal gebeuren waar ook de niet-roker plezier aan kan beleven.

Nadeel is wel dat hiermee een andere verslaving, namelijk de goklust onder niet-rokende collega’s, wordt aangewakkerd. Anderzijds is het wel weer goed voor de werkgelegenheid en de uitvaartbranche.

Dus ik zeg, doen!

Reageer
gravatar

Roken is zo 1992…220 Volt verwijst daar naar.
Tegenwoordig zouden we er 230 Volt voor gebruiken.

Reageer
gravatar

Henque,

Hitler dood? Dat dacht je maar.

Wie gaf opdracht om Molukkers in een stilstaande trein neer te paffen? Wie denk je dan dat achter het instorten van het derde gebouw op Ground Zero zat? Wie probeert nu al decennia lang van Europa alsnog één natie te maken? Wie heeft de Kennedy’s vermoord? Wie gaf opdracht om een vliegtuig op Lockerbie neer te laten ploffen? Wie verstrekte gifgassen aan Bashar al-Assad en plutonium aan Kim Jong-un? Wie zaait er haat en angst in ons land? Wie organiseert het hooliganisme in de wereld? En wie zat er werkelijk achter de Maagdenhuisbezetting?

Zeg op, wie anders kan dat allemaal in z’n eentje op zijn geweten hebben? Nou dan!

gravatar

Mijn beste Snot Aap, ik voel me geroepen om één puntje recht te zetten: Wie zaait er haat en angst in ons land? vraagt u zich af.

Ik wil mezelf, in alle bescheidenheid, ook niet uitvlakken. Integendeel durf ik wel te zeggen; het is controleerbaar waar.

Ere wie ere toekomt; al geef ik direct toe dat ik wat concurrentie heb maar volgens mensen die me kennen is dat kinderspel én te verwaarlozen vergeleken bij mijn haat- en angstzaaierij.

gravatar

Zeg Yes,

Wat geeft jou als half-analfabeet het recht om mijn reactie te interpreteren?

Hup jij, naar GeenStijl, al houden ze daar ook niet zo van mensen die idolaat zijn van overbodige hoofdletters. Maar de reaguurders aldaar zijn wel waanzinnig dol op dom geleuter over de EU. Dat pleit bij GeenStijl voor jou.

gravatar

Verkopen niet, maar het idee bestaat al sinds WOII: de zgn buk-shag.
Helemaal gratis!

Kijk maar eens ‘s ochtends vroeg, of juist ‘s avonds laat bij een overdags drukbezochte bushalte.
Daar ziet men voedselbankklanten, en notoire gierigaards gewapend met een plastic zakje peukjes oprapen, thuis uit elkaar plukken zodat er slechts een pakje vloeitjes aangeschaft hoeft te worden; dat is niet al te begrotelijk.

Als de vloeitjes te duur zijn volstaat het flinterdunne papier van de Statenbijbel ook prima!
Vooral de lijm die in de vloeitjes wordt gebruikt schijnt erg slecht te zijn voor de longen, hart- en bloedvaten dus buk, pluk, draai en rook maar geniet met mate!

Nog een tip om te besparen: aansteken bij de geiser, dat scheelt weer lucifers en/of een aansteker!
De smaak doet vast aan levertraan denken, daar durf ik verder geen uitspraken over te doen.. ik ga het niet uitproberen, ik haat levertraan!

gravatar

Whahaha ja in Maastricht houd de burgervader er hoogstpersoonlijk toezicht op, hij is nogal anti-rook al schijnt hij wat sneller een oogje dicht te knijpen waar het vrouwelijke bugshagrooksters betreft… die ziet hij dan zogenaamd niet bukken.
Maar de (jonge)heren dienen op hun tellen te passen, en niet alleen op hun tellen.
Ik adviseer ze een overall van stevige stof aan te trekken tijdens het speuren naar gratis rookwaar.

Is het nu offiesjeel kerst?
Ik ben thuis, drank en eten kant en klaar wachtend om opgegeten te worden, openhaardDVD brandt, alle mogelijke visite weggejaagd, de verduisterende gordijnen zorgvuldig gesloten, deurbel uit.. mag ik nu los?

Ik heb geen berevel maar wel een plaid van polyester wat er een beetje berig uitziet en geurloos is. Tenminste, ik ruik niks.

Toch ga ik vast vervelend lange berichten posten die niemand begrijpt; áls ik eenmaal ga drinken doe ik het goed en ik heb een hele vervelende dronk; ik moet er zelf om lachen maar als enige, kan ook zijn omdat ik alleen thuis ben.

Merry christmas allen, proost ook!

(nu ik het nog kan typen, ik heb dórst… en hele grote glazen, trechter + reservetrechter, niets kan mij nog deren!)

gravatar

Ehhh, nog even wachten tot de nachtmis, -dienst, -bijeenkomst annex totempaaldanserij begint Annie.
Maar met indrinken is niks mis hoor, voor je het weet is het voorbij en zit je nog met een golf drank opgescheept.

gravatar

Ja zeg, ik weet niet hoe laat dat allemaal begint en trouwens, ik zit al met franse kaas tussen mijn tanden, ben al begonnen.

Indrinken is een goede term; zo zit je altijd goed! Mocht iemand vragen: Annie, wat praat je onsamenhangend (oeps, tel. uitzetten; belangrijk!!) kan ik zeggen ja ik ben aan het indrinken voor kerst, lachen ze me uit en zeggen ze dat jezuns verjaardag al van start is gegaan zeg ik gewoon: o ja, tuurlijk, ik vier kerst.

Nu had ik graag een emoticon van een schijnheilig kerstengeltje gehad maar die visualiseerd de betrokken lezer er zelf maar bij dit keer.

Hik. Sorry. Klokklokklok en hap, franse kaas moet zwemmen!

gravatar

Ja!! Die zocht ik; mag nog schijnheiliger maar deze is zeker wel afdoende. Bedankt, ik doe er een terug omdat het al bijna een soort van kerst is: 🙂

gravatar

Mevrouw Annie, kijkt u met uw polyester plaidje wel een beetje uit bij die openhaardDVD? Het schijnt nogal goed te branden en de blusdekens van tegenwoordig zijn ook niet meer wat ze vroeger waren …

gravatar

Tsja: Dat heb ik toevallig gezien op het nieuws gisteren.
Een meneer in witte jas (dat wekt bij mij altijd extra vertrouwen, zo’n witte jas maar dat terzijde) gooide precies dezelfde deken die ik heb over een pan brandend vet; fikte prima!!

Maar maar maar: hij stelde me gerust door te zeggen dat ze wél prima dienst doen mocht er plots iemand in de woonkamer in brand vliegen.

Ziekelijk nieuwsgierig als ik ben wilde ik dat natuurlijk meteen testen maar het lijkt wel koudvuur.. ik wil maar geen vlam vatten.
Heb mezelf, plaid stevig om me heen tegen de tv aangedrukt; er gebeurde niks…

Jammer, ik bewaar hem maar om een voortijdig dovend vreugdevuur met oud en nieuw weer wat leven in te blazen..

Het vuur is bijna uit, lang leve de repeatfunctie op mijn DVD-speler.
Die doet gewoon wat hij beloofd. Ik ben al aan mijn 3e vuur bezig, gezellie hoor!