Tweeling kort na geboorte verwisseld

Veertig jaar niets opgemerkt

Veertig jaar lang keek Jan Veenstra op tegen zijn broer. Frederik was weliswaar maar een half uur ouder, dacht hij, maar het voelde als veel meer. Vorige week kwam hij er achter dat niet Frederik, maar hij de oudste is.

Jan: “Mijn hele leven is Frederik een voorbeeld voor me geweest. Ik leerde van hem hoe ik met meisjes moest omgaan en hoe ik mijn belastingpapieren moest invullen. Maar nu is alles anders. Ik zal mijn verantwoordelijkheid nemen en me meer over hem ontfermen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb van mijn tweelingbroer juist het omgekeerde geleerd: meisjes vullen en met belastingpapieren omgaan. Het ezelsbruggetje was simpel: zie het als wegwerpartikel.

gravatar

Er was eens een vierling waarvan de eerste verwisseld werd met de derde en bij het terugverwisselen ging er iets mis met de vierde en de tweede en toen, toen werd het te ingewikkeld en hebben ze het voortaan maar zo gelaten.

Reageer
gravatar

Hallo eeneiige enkelingen en meerlingen,

Ik heb weer een zelfbedacht humoristisch grapje.

Waarom noemen veel kinderen hun vader een eikel?

Nou?

Dat is het eerste wat ze van hun vader hebben gezien.

Dat was lachen, toch? Nou dan ga ik maar weer,
Paulusje

gravatar

Paulusje,

Dat is geen grapje hoor. Ik noem oom Viesman om dezelfde reden ook eikel.
Niet doorvertellen aan mijn paps, want dat doe ik ook maar liever niet.

gravatar

Ik las laatst in mijn leesboek van school: “Het eekhoorntje knabbelde aan een eikel”. Dat heeft voor mij nu een geheel andere betekenis gekregen.

gravatar

Volgens een kennis van mij vind je de meeste eikels in Noord-Brabant.

gravatar

Zij moeten nu al hun verjaarscadeautjes en ook die van Sinterklaas onderling verwisselen en elkaars bekeuringen vergoeden. Maar het belangrijkste is dat Jan nu het artsendiploma van Frederik zal krijgen en er op los mag opereren terwijl Frederik als wijkagent in de Bijlmer aan de slag moet.

Reageer
gravatar

Anna wat bedoel je met tweeëig? Ze hadden allebei 2 eieren, dus 4 in het totaal. Bovendien zijn vogelbekdieren de enige zoogdieren die eieren leggen. Schildpadden leggen ook eieren en die broeden ze dan ook zelf met veel moeite uit, zij nemen hun verantwoordelijkheid. Kent u het werkwoord ‘onteieren’ dan niet? Ben ik te min?

gravatar

Ah, de algerijnse filosofen zeiden het inderdaad ook al: de koning van Marokko heeft 40% meer vrede gesticht dan al zijn omringende landen. En ook zijn er minder tweelingen, waardoor het bovenstaande er eigenlijk niet voorkomt, vindt de koning.

copy paste
copy paste
copy paste