P&W voelt weinig concurrentie van Lingo

Programma krijgt wel ballenbak

De voortdurende aanwezigheid van Lingo op de vroege avond heeft de kijkcijfers van Pauw & Witteman een flinke knauw gegeven. Pauw erkent dat hij geschrokken is van de cijfers, maar hij ziet vooralsnog geen aanleiding het programma aan te passen. 

“Ik denk niet dat we in elkaars vaarwater zitten, want het zijn twee heel verschillende programma’s. Lingo zit veel minder op de actualiteit en neigt iets meer naar amusement. De gesprekken met de gasten blijven naar mijn smaak ook te oppervlakkig. Niets ten nadele van Lucille Werner, maar als wij een minister aan tafel hebben, zullen we echt niet alleen naar z’n hobby’s vragen.”

Pauw heeft niet alleen kritiek op Lingo: “Lingo is gewoon heel goed met zesletterwoorden, op dat punt kun je ze alleen maar een compliment geven. Ik durf zelfs de stelling aan dat er geen programma is op de Nederlandse televisie dat zo goed omgaat met zesletterwoorden. Ik zeg niet dat wij er slecht in zijn, maar het heeft bij ons een minder centrale rol.”

Pauw ontkent dat Pauw & Witteman zich gaat aanpassen aan Lingo: “We moeten niet ineens het hele programma gaan omgooien, dat zou ook raar zijn. Wel klopt het dat we in januari een ballenbak krijgen, maar die beslissing is een half jaar geleden al genomen. Dat is meer om het voor onszelf leuk te houden.”

Ook de opzet van het praatprogramma zal op enkele punten gewijzigd worden. In het nieuwe jaar nemen de twee beste tafelgasten het na de zapservice tegen elkaar op in de finale. Daarnaast zullen gasten die drie groene ballen trekken de dag erop terugkomen. Pauw: “Ook dat is bedoeld om het net wat spannender te maken. Maar verder zal er weinig veranderen. We blijven een informatief praatprogramma dat maatschappelijk relevante thema’s wil behandelen met enthousiaste kandidaten. Het liefst in zes letters.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb anders altijd heel veel plezier in de ballenbak bij IKEA, waarin mijn mammie en pappie mij altijd achterlaten als ze naar meubelpaleis Piet Klerkx gaan, want IKEA vinden ze veel te ordinair, maar in dat paleis staat geen ballenbak. Daarom dus.

O ja, zouden de koning en de koningin ook een ballenbak hebben in hun ballentent, ik bedoel paleis?

Reageer
gravatar

Als men nu in Lingo ook een extra praatsessie van 15 seconden gaat houden over actuele onderwerpen, vrees ik toch dat deze programma’s naar elkaar toe gaan groeien. Echter woorden herkennen en ermee omgaan blijven toch heel verschillende invalshoeken. In dit opzicht ben ik wel met de heer Pauw eens. Ik begrijp alleen niet waarom die ballen groen moeten zijn, dan is het alleen maar juichen, toch ?

Reageer
gravatar

Een ballenbak om het voor jullie leuk te houden….
Denk ook eens aan mensen die aan de andere kant van de buis zitten al val ik daar zelf niet onder. Geen zin in.
Pauw en Witteman: tijd voor een frisse wind.

Dat had bij Lingo nooit mogen gebeuren!! (sorry Lucille Werner, niet persoonlijk bedoeld, echt niet).
Maar Lingo is Lingo niet meer sinds Francois Boulanger is opgestapt…
Voor mij is Francois de enige echte Lingo-master, ik mis die bretels, ronde bril en olijke snoet.

Waarom geen blokkenbak?
Dit is zo geplagiaat van Lingo en een niet nader te noemen winkel gespecialiseerd in zitmeubelen voor elanden en bekend van de bommeldingen.

Zo hamburgerig ook, een ballenbak…..

Het kan nog beter: op elke blok een letter; de gast(en) pakken een bal en gaan dan iets vertellen wat begint met de desbetreffende letter.
Véél leuker en weer eens wat anders hè?

De X hoeft geen probleem te zijn; tips genoeg van de huisfilosoftrol.
Ik heb de T gepakt, ik begin met trollenspray en vraag hoelang dat spul werkt.
Heel actueel en een discussie waard dacht ik zo nietwaar Nerd?

Reageer
gravatar

In plaats van een paar biertjes, worden het er al gauw meer. Hij krijgt … Eerste golfspeler: “Ik heb de geweldigste golfbal ter wereld. Die kun je niet ….. “Ja”, zegt de hollander,”maar toch niet dat de vrouw in de auto zit en roept: Beetje naar links, beetjeIn plaats van een paar biertjes, worden het er al gauw meer. Hij krijgt … Eerste golfspeler: “Ik heb de geweldigste golfbal ter wereld. Die kun je niet ….. “Ja”, zegt de hollander,”maar toch niet dat de vrouw in de auto zit en roept: Beetje naar links, beetje naar links!!!” …. Hij vertelt: “Als ik buk, stroomt er bloed naar mijn hoofd.In plaats van een paar biertjes, worden het er al gauw meer. Hij krijgt … Eerste golfspeler: “Ik heb de geweldigste golfbal ter wereld. Die kun je niet ….. “Ja”, zegt de hollander,”maar toch niet dat de vrouw in de auto zit en roept: Beetje naar links, beetje naar links!!!” …. Hij vertelt: “Als ik buk, stroomt er bloed naar mijn hoofd.
In plaats van een paar biertjes, worden het er al gauw meer. Hij krijgt … Eerste golfspeler: “Ik heb de geweldigste golfbal ter wereld. Die kun je niet ….. “Ja”, zegt de hollander,”maar toch niet dat de vrouw in de auto zit en roept: Beetje naar links, beetje naar links!!!” …. Hij vertelt: “Als ik buk, stroomt er bloed naar mijn hoofd.
In plaats van een paar biertjes, worden het er al gauw meer. Hij krijgt … Eerste golfspeler: “Ik heb de geweldigste golfbal ter wereld. Die kun je niet ….. “Ja”, zegt de hollander,”maar toch niet dat de vrouw in de auto zit en roept: Beetje naar links, beetje naar links!!!” …. Hij vertelt: “Als ik buk, stroomt er bloed naar mijn hoofd.
In plaats van een paar biertjes, worden het er al gauw meer. Hij krijgt … Eerste golfspeler: “Ik heb de geweldigste golfbal ter wereld. Die kun je niet ….. “Ja”, zegt de hollander,”maar toch niet dat de vrouw in de auto zit en roept: Beetje naar links, beetje naar links!!!” …. Hij vertelt: “Als ik buk, stroomt er bloed naar mijn hoofd.In plaats van een paar biertjes, worden het er al gauw meer. Hij krijgt … Eerste golfspeler: “Ik heb de geweldigste golfbal ter wereld. Die kun je niet ….. “Ja”, zegt de hollander,”maar toch niet dat de vrouw in de auto zit en roept: Beetje naar links, beetje naar links!!!” …. Hij vertelt: “Als ik buk, stroomt er bloed naar mijn hoofd.In plaats van een paar biertjes, worden het er al gauw meer. Hij krijgt … Eerste golfspeler: “Ik heb de geweldigste golfbal ter wereld. Die kun je niet ….. “Ja”, zegt de hollander,”maar toch niet dat de vrouw in de auto zit en roept: Beetje naar links, beetje naar links!!!” …. Hij vertelt: “Als ik buk, stroomt er bloed naar mijn hoofd.In plaats van een paar biertjes, worden het er al gauw meer. Hij krijgt … Eerste golfspeler: “Ik heb de geweldigste golfbal ter wereld. Die kun je niet ….. “Ja”, zegt de hollander,”maar toch niet dat de vrouw in de auto zit en roept: Beetje naar links, beetje naar links!!!” …. Hij vertelt: “Als ik buk, stroomt er bloed naar mijn hoofd.In plaats van een paar biertjes, worden het er al gauw meer. Hij krijgt … Eerste golfspeler: “Ik heb de geweldigste golfbal ter wereld. Die kun je niet ….. “Ja”, zegt de hollander,”maar toch niet dat de vrouw in de auto zit en roept: Beetje naar links, beetje naar links!!!” …. Hij vertelt: “Als ik buk, stroomt er bloed naar mijn hoofd.

naar links!!!” …. Hij vertelt: “Als ik buk, stroomt er bloed naar mijn hoofd.

Reageer
gravatar

Oh, meneer de redactie barkeeper: geen drank meer voor deze persoon: hij begint het oeuvre van Harry Touw “Bakken aan de Bar” te plagiëren.
En zoals u weet zijn dit soort gasten stomvervelend omdat ze alleen zichzelf graag horen praten.

gravatar

Was hij het zelf maar… ik vrees alleen de eerste 3 woorden tellende reactie; alles fout en overdoen.

Schooljuf; streng maar onrechtvaardig: kom er maar in!
Schors hem gerust tien jaar, dat heeft hij wel verdiend…..

gravatar

Ja maar Juf, u hoeft hem niet te verzorgen; gewoon schorsen, dat is alles.
Dat kan toch wel???

Ik ben destijds ook geschorst omdat ik -6 jaar oud- mijn schoolvriendje herhaaldelijk probeerde te zoenen. Op zijn wang.
Zijn moeder was woedend omdat ze mijn lipstick die -door zijn eigen schuld- (wegduiken) op zijn schooluniformpje terechtkwam en hardnekkige vlekken veroorzaakte er niet uitkreeg in de was.

Dat was onrechtvaardig, ik bedoelde het goed en was stapelverliefd.
Niks hormonenkermis; gewoon zuivere, onschuldige puppylove.

En hij….. onrechtvaardig!!!
Mooi dat ik morgen geen glimmend gepoetste appel meeneem….

gravatar

Typische kroegmoppen – Het Walhalla – De hemel van E-hoog
hetwalhalla.nl/varia/moppen.html‎
“Zie je wel,” zegt de man, “daar begint het gedonder al.” … Het is er nogal somber en er zit alleen een pianist. Toch wil hij er wat drinken. … Meteen komt dat aapje weer aanlopen, begint zijn ballen te wassen in het bier, en vertrekt weer. …. aanlopen, die zegt: “Ja meneer, ikke wel, als u maar niet zo hard op m’n hoofd slaat.

Reageer
gravatar

Dieren moppen – Leukste moppen
http://www.leukste-moppen.nl/categorie-dieren.html‎
er zitten eens 2 eekhoorns eikels te eten zegt de ene tegen de ander wat je eet ben je zelf. … Kameel: “Moet jij nodig zeggen met die piemel aan je hoofd!” ….. En al die koeien weer: “Ooh Hannibal…we zijn zo nat..kom nou toch!!” … En Hannibal zegt: “Noem me voortaan maar Hannie..want m’n ballen die hangen in het hek!”.

Reageer
gravatar

Toch geloof ik die P&W wel en ben ik ook hier vooral weer benieuwd naar het commentaar van reaguurder dhr. Viesman op mevr. Werner.

Reageer
gravatar

@ Toch… Mijnheer Viesman enigszins kennende zal hij geneigd zijn om te pleiten voor televisieprogramma’s waarin drieletterwoorden de hoofdmoot zullen gaan vormen.
Tan zal zich nu al in de handen wrijven.
En met een familienaam zoals de mijne zit je dan gegarandeerd ook aan de buis gekluisterd.

gravatar

Toch (v/m),

Wat is P&W en wie is mevrouw Werner? (Rare naam overigens voor een vrouw. De vrouwen die ik ken, hebben namen die veelal met a, ie of y eindigen. In ieder geval nooit met er.)

Gaat het misschien over televisie? Nou, daar weet ik niks van af, want ik heb ‘s avonds betere ‘dingen’ om handen.

gravatar

Mevrouw of mijnheer Toch,

Ik krijg zojuist een ernstige klacht over u van de heer Viesman. Hij wenst niet door u te worden uitgescholden. Daarmee ben ik het volledig met hem eens.

Knoop dus goed in uw oren dat reageren hier gewoon reageren heet. Om te reaguren gaat u maar terug naar GeenStijl.

De hoofdreacteur mede namens de Reactieraad

gravatar

Zeg deugniet,

Je bedoelt die twee ‘dingen’ van mij zeker, want laat mij niet merken dat…

gravatar

Geachte heer Viesman, u profiteert van uw knappe charismatische uitstraling, uw avatar herinnert mij aan Alain Delon in zijn jonge jaren, om op dit forum allerlei walgelijke dingen te zeggen die eigenlijk niet door de beugel kunnen. Ik zou daarom graag een particuliere afspraak met u maken om een en ander helemaal recht te zetten. Stuurt u mij a.u.b. een privé bericht.

P.S. Wat is lingo?

P.S. 2 Ik heb aangenomen ouders en zij noemden mij Assepoester

gravatar

Lingo, mag ik zo vrij zijn, is dat de italiaanse variant van ‘lingus’? Uw eventuele ‘nee’ opvattend als ‘ja’ maak ik bezwaar tegen de verseksualisering van De Speld door het met kracht in haar artikelen inbrengen van termen als ‘zwaard op zak’, ‘ballenbak’ en wat er nog meer in de nauwe ruimte passen wil.
M.i. beter de lezer zacht maar ferm heen te voeren naar het warm omhuld zijn en omhullen, naar samen bewegen op weg naar het genot dat de kerst ons biedt.

Reageer
gravatar

Hmm, wat zou de hobby van Ief Opstelten zijn? Van Rutte weet ik het wel. Die lacht tranen met tuiten. Verheugend is ook het feit dat er een ballenbak bijkomt. Leuk voor de kinderen. Het zou me niets verbazen dat er eens eentje vergeten wordt die de avond daarop tijdens de bespreking van het Amber-Alert topic weer boven tafel komt. Spannend hoor!

Reageer
gravatar

Cynicriti, als je last hebt van rode ballen of een rode zak, zou ik er wat minder aan krabben. Ga jij ook maar douchen, als Frank klaar is.

gravatar

Betekent dit nu dat wij ons voortaan elke dag kunnen verheugen op Christ Klep aan tafel? Dit lijkt mij zo’n minimale verandering van het programma dat ik mij afvraag of dit de kijkers wel opvalt.

Reageer