Realityserie ‘Mooetopia’: zes koeien in een weiland

'Het zal geen vetpot zijn'

Zes koeien. Eén weiland. Geen opdrachten. John de Mol komt aankomende lente met een nieuw programma. In ‘Mooetopia’ moeten verschillende koeien het een half jaar lang in de wei met elkaar uitzoeken.

De multimediamiljardair kondigde de nieuwe realityshow aan in De Wereld Draait Door. Het gaat volgens hem om unieke, oer-Hollandse televisie. Het tv-experiment wordt geacht het nieuwe kijkcijferkanon van de geplaagde zender SBS6 te worden.

De Mol: “Het contact van de koeien met de buitenwereld is beperkt. Af en toe komt er een boer langs om te melken en wat voer te geven. Maar het zal geen vetpot zijn. De koeien zullen verder op gras en klavertjes moeten zien te overleven.”

Tv-recensent Jean-Pierre Geelen noemt het programma ‘een nieuw dieptepunt in de geschiedenis van de Nederlandse televisie’: “Nadat we eerst Terror Jaap door zijn eigen kots zagen rollen, moeten we nu toekijken hoe Bertha 7 zich naast haar eigen vlaai in het gras vlijt.”

Het programma wordt vanaf 13 april iedere dag tussen 02.30 en 05.30 uur uitgezonden. De Mol: “Uit grootschalig kijkonderzoek blijkt dat de Nederlandse tv-kijker op dat tijdstip behoefte heeft aan koeien.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou, dit is volgens mij al tien keer beter dan die bertha 2 en troela 6 die nu met hun uiers lopen te pronken en wat liggen te kreunen en “kom maar schatje, bel me” roepen. Daar zeg ikzelf BOE!! tegen. Vergeleken met dat gedoe is dit echt hoogwaardige televisie. Ik zeg DOEN!

Reageer
gravatar

Ik mis wel een target. Voor koeien is dit meestal het geven van 100.000 liter melk. Maar dat gaat niet lukken in een half jaar.
Ze kunnen natuurlijk ook voor de slacht gaan. Dan wordt het spannend wanneer de slager komt en de koeien onderling moeten bepalen wie ‘eruit’ gaat.

Reageer
gravatar

Ik mis hier deerlijk de achterkleindochter van Johan Bontekoe: Johanna B. 244, prijswinnend op de Achterveldse Kampioenenpronk 2011 en 2012. Ze kwam, in haar prijswinnende uitvoering, in een smaakvol zwart-wit ensemble van Frans Molenaar. Het spreekwoord: “Er is geen koe zo bont of er zit wel een vlekje aan”, werd door haar succesvol in praktijk gebracht. Overigens zijn wit en okergeel buitenproportioneel vertegenwoordigd in De Mol’s sterrencast en zwart en bruin zwaarondervertegenwoordigd op de foto. Professor Verene Shepherd heeft in de VN een motie ingediend om Nederland gewapenderhand te corrigeren en via haar Nederlandse vertegenwoordiger (Mr. Spong, van advocatenkantoor Spong & Hammerstein) een klacht ingediend bij de Raad van State op grond van het te kleine zwarte rund (m/v?) op de foto. Nederland recidiveert (denk aan het internationale schandaal rond de (mensen)handel met Zwarte Pieten) en loopt nu verhoogd risico op sancties van de VN. Onbevestigde geruchten duiden op het gereedhouden van 1 divisie Amerikaanse mariniers in Guantanamo Bay en het mobiliseren van 93.526 Nigeriaanse computerzwendelaars die (op de vlucht voor justitie in eigen land) in Nederland sinds midden jaren ’70 op humanitaire gronden asiel aanvroegen en verkregen.

Reageer
gravatar

Geen vetpot? Ik denk dat dit programma 14 jaar lang moet draaien, de eerste zeven jaar zullen redelijk mager zijn maar daarna volgen 7 vettere jaren.

Reageer
gravatar

Die zwarte, dat is een half-omgebouwde stier !
Dat zien kenners van de Mol zijn programma’s meteen.
Die zwarte moet dus de kleur in de show brengen.
Vaak hebben die schijt aan de standaard normen en waarden. De rug op denken die vaak !
Dus die zullen we nog vaak in actie zien als kijkcijfer kanon.

Reageer
gravatar

Professor Verene Shepherd, mensen- en dierenrechtenonderzoeker bij de Verenigde Naties heeft een verzoek ontvangen van alle heilige koeien in India om een diepgaand onderzoek in te stellen. Als hoofd van een nieuwe VN-werkgroep zal ze deze realityserie aan een kritische en grondige controle onderwerpen. Beste mensen en meneer de Mol: read my lips……… daar komt pas echt stront van !!

Reageer
gravatar

Ik vind het ronduit schandalig dat het in de 21ste eeuw nog kan om een zwarte koe te hebben. Dat dit komt door het rollen door de modder, kun je ook duidelijk maken aan de hand van slechts een paar zwarte vlekken.

Door zulke foto’s te plaatsen, plaats je jezelf terug in de tijd. Dit kan echt NIET meer! En dan heb ik het nog niets eens over die gele oormerken, welke refereren naar het feit dat alles digitaal wordt vastgelegd..

Reageer
gravatar

Waar we wel voor moeten waken is dat er geen paardenbloemen en roze klaver in het land staan. Deze kunnen mensen van diverse etniciteit en geaardheid behoorlijk voor het hoofd stoten. Vooral waneer ze besmeurd worden door een vlaai (de bloemetjes, niet de mensen).

gravatar

Het wordt pas serieus interessant als het om vijf jonge stieren en één vaars gaat (de MILF dus). In dat geval past de programmering prima bij de pulp die andere commerciëlen op dat nachtelijk uur aan te bieden hebben.

Reageer
gravatar

Erg genoeg dat u mijn naam foutief schrijft maar de koppeling met interessant vind ik dan wel weer aardig. De rest van uw betoog is natuurlijk bullshit.

gravatar

Domme Gans, ik bedoel domme Jan,

Een vaars kan nooit een MILF (Mother I Llike to Fuck) zijn, want ze is nog geen moeder. In de plaats van stieren zou ik overigens bij Berta MMXIV vier stoere, geile inseminators van vier ki-stations in de wei zetten. Dat trekt meer kijksters.

gravatar

Ik moet mevrouw Dommegans even corrigeren. Wikipedia: “Een vaars is een jonge koe die voor de eerste maal gekalfd heeft. Een vaars wordt ook wel een “eerste kalfskoe” genoemd.”. De Speld-lezers zijn over het algemeen hoogontwikkeld en zeer belezen publiek, toch? Mevrouw Dommegans bedoelt misschien een “pink”: een nieuwsgierig eenjarig kalf dat door de aanwezige stieren wel beschouwd wordt als “een sappig groen blaadje”.

gravatar

wat een achterlijk programma. Nergens mogen koeien meer in de wei omdat we met zn allen zonodig die koeien als gekken willen leegmelken of opeten. En dan hypocriet gaan we er een paar in de wei zetten, die zonder verdere verzorging daar moeten staan en dan gaan we kijken hoe die zich er daar uit redden. En dan… daarna kijken we ook hoe ze afgevoerd worden en angstig de slacht in gaan en nog spartelend op zn kop leegbloeden? En uiteraard zal de PvdD er zich tegen verzetten, als enige partij die duurzaam en respectvol ook voor dieren, bezig is zullen zij wel moeten. Maar het onze verantwoordelijkheid, van ons allemaal. Niet die van een partij, maar van ons. Stop met die idiote melk en vleesverslaving, ga naar buiten, zoek een eco boer en ga van het voorjaar lekker in het gras liggen en kijk hoe koeien het doen, normaal, in hun eigen weiland. Of ga kijken bij http://www.koeienrusthuis.nl

gravatar

Ja nou ja, dit is nog steeds een nette site, behoudens dhr Viesman soms, maar toch overwegend.
Dus om hier nu een oproep te zetten om te gaan kijken hoe koeien het doen, is niet echt netjes; dierensex vind je op andere sites en bij de EO.

gravatar

Mogen we ook stemmen op onze favoriete koeien? Ik hoorde dat Clarabella meedoet en dat is een klasse koe met de stijl van mevrouw Brard, zij gaat vast zorgen voor hilarische momenten!

Reageer
gravatar

Het is te hopen dat dit de overige pulp programma’s van de Mol verdringt en snel op prime Time op alle commerciële zenders gaat worden uitgezonden. Uiteraard in varianten van dieren zoals daar zijn de wandelende takken, de winter slapende beren en noem maar op welk doldwaas dier er geschikt is om uren naar te turen.

Reageer
gravatar

Nou boe! Dit gaat staan of vallen met de kwaliteit van de melkmeisjes. Bedoel die beesten motten toch verzorgd worden, anders gaat de PvdD weer aan het loeien. Alleen koeien is te kaal, weinigen die het kunnen verstaan. Schijt aan dat format. Het gaat om kwijlcijfers!!

Reageer
gravatar

Een eenzame koe: is er dan geen hulpverlening Dient de Partij voor Dieren daar niet minstens een interpellatie aan te wijden dan wel een parlementaire enquete?

Reageer
gravatar

Nou ja, je hebt John, Linda en Johnny, hoop doet leven.

gravatar

Hij bedoelt dat John na een goede bonenmaaltijd en een paar dubbele espresso de bende heeft onder gescheten. Het moet dan ook zijn: De Mols hopen.

gravatar

Hoor nu al het boe-geroep nu al beginnen.
Het is een schande dat deze beesten zich laten koeieneren.
Vooral de oudjaarsaflevering (E05-S01)”Je bent een rund als..”, die de klapper van de serie zou moeten worden gaat te ver.
Ook heb ik uit onbetrouwbare bron vernomen dat de limburgse vlaai-industrie protest gaat aantekenen gezien ze schijtziek worden van het door het slijk halen van hun product..
Daarbij komt nog dat dit “oerhollandse programma” ergens rond Mos-cow opgenomen is (zie foto, zandberg ipv boterberg!).

Reageer
gravatar

Wat is dit voor discriminatie? Ik zie geen Lakenvelder ertussen. Zijn die misschien niet goed genoeg? En waar is de Blaarkop? Verdwenen in het Groningse land? Dat begint goed, zeg.

Reageer
gravatar

Ziet u op de achtergrond dan niet dat prachtige, heuvelige polderlandschap opdoemen? Inclusief traditionele grijze cottage?

gravatar

Hopelijk zitter er geen Mollen in de wei, dat zal de gemoederen, sorry, gekoederen behoorlijk beinvloeden. Mols hopen ontsieren niet alleen een wei maar er staat daar dan ook geen gras!
Dit gaat spannend worden… Ik denk dat dit programma erg gekoesterd zal worden door het kijk publiek.

Reageer
gravatar

Als voorzitter van stichting SOS wil u wijzen op uw verantwoordelijkheid voor het juist gebruik maken van de spatiebalk op uw toetsenbord. Uw zogenaamde “mols hopen” zorgen voor verwarring.

gravatar

w a t b e d o e l t u h i e r m e e ?

gravatar

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u daadwerkelijk mols hopen bedoelt. Maar zou Mols dan niet met een hoofdletter geschreven moeten worden. En waar hoopt Mols dan op?

gravatar

Kijk cijfers, schrijf fout!

gravatar

mag dat wel zo’n zwarte koe?

Reageer
gravatar

Dat mag, als je haar maar geen rund noemt. Dat is zo stigmatiserend.

gravatar

Mollen (ook John en Linda) lijken mij de vijand van koeien ze kunnen met hun poten is molshopen terecht komen met alle gevaren van dien. Ik wens de koeien een Mollenvrije realityshow toe.

gravatar

Wij hebben besloten dat we pas gaan kijken als er dagelijks zes bekende Nederlanders in de wei staan. Dat is pas echte oer-Hollandse tv

Reageer
gravatar

Of zes bekende koeien, dan wordt het pas echt senatie. Als de paarse Milka koe en de Melkunie koe daarbij zitten dan heb je pas échte bekende koeien! Misschien kunnen ze de la vache qui rit koe ook vragen 😀 #spannend