Oranje treft drie tegenstanders tijdens groepsfase WK

Van Gaal: ‘Dit had ik al voorspeld’

Het Nederlands elftal treft volgend jaar bij het WK in Brazilië drie tegenstanders. Dat heeft de loting vandaag in Costa do Sauipe uitgewezen. In de groepsfase zal Oranje moeten afrekenen met Spanje, Chili en Australië. Na afloop van twee à drie wedstrijden wordt duidelijk of het aan nóg een tegenstander wordt gekoppeld.

De statistieken spreken in het voordeel van Nederland. Vier jaar geleden, toen Nederland de finale bereikte, trof het ook drie tegenstanders in de groepsfase.

Bondscoach Louis van Gaal is niet verrast over het resultaat: “Dit had ik al voorspeld.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Denkend aan Holland in WK-poules zie ik eindeloos vruchteloze combinaties in de breedte van het veld, terugspeelballen van ij(de)le ego’s die kansloos worden afgeserveerd in voorronden of finales. Onze schrijvende en beeldende pers, onze middenstand en onze Nationale Brouwer die Leeuwenhosen en oranje mutsen uitdeelt. En immer hetzelfde liedje: hoe groter de opgeklopte hysterie vooraf op het thuisfront, hoe dieper en pijnlijker de afgang. In de voetbalbijlagen van AD en De Telegraaf is het qua geniale trainers, excellerende spelers en winnende strategiën een voorspelbaar komen en gaan, in Heineken’s Holland House slaan barkeepers onafgebroken bierfusten en -pompen aan, politici, CEO’s en beroepszwendelaars heffen chauvinistische liederen aan doch Holland’s hysterische leeuwen blijven aldoor een pleefiguur slaan. Gewogen, gewogen en te licht bevonden; elke E.K. en W.K. opnieuw. Maar wij zullen dóórgaan, al moeten we dwars door het bed heengaan; we zullen doorgaan. Tot grote vreugde van bookmakers en matchfixers. Frappez, frappez toujours.

Reageer
gravatar

Ploegen kunnen punten scoren voor hun vereniging door zoveel mogelijk tegenstanders te verslaan. Hoe meer Masters er van een vereniging aan de start verschijnen en goed presteren, hoe groter dus de kans wordt het verenigingsklassement te winnen.

Reageer
gravatar

Hier zit een belangrijke fout in de weergave, er wordt slechts van een elftal uitgegaan, terwijl er feitelijk een hele selectie naar brazilie gaat.
Bovendien staat Louis ook als bondscoach op de wedstrijd formulieren vermeld, dit bericht klopt van geen kanten. Ik eis rectificatie.

Reageer
gravatar

Drie tegenstanders? Wij zijn met elf man! Nee, dan die Spanjaarden met hun tijdelijk toeristenvisum in december, die zijn niet te benijden. Zie dat maar eens ontkoolt te krijgen daar in dat snikhete Brazilië. Tegen die tijd wordt dat hele team uit het nationale hemd getwitterd door velen die vinden dat de arme koelies onder het bevel staan van een ordinaire volksmenner langs de lijn.

Reageer
gravatar

Australasie is dus altijd lastig om 1 uur ‘s middags plaatselijke tijd als het gras net gesproeid is in de jungle. J. Cruijff

Reageer
gravatar

Vandaag is Brazilië dramatisch gestegen op de lijst van landen met binnenlandse corruptie, slogisch.

Reageer
gravatar

Hoi die gekke opa,

Ik vind het heel gemeen dat Spanje, Chili en Australië tegen ons land zijn. Het is zeker niet sportief van Spanje, dat economisch afhankelijk is van Nederlandse toeristen en de verkoop aan ons land van sinaasappels, olijfolie en azijn, ik bedoel natuurlijk wijn.

Nog bedankt voor de cadeautjes, want ik zag wel dat jij sinterklaas was en tante Paulien zich zwart had gemaakt. Ik vond haar er eerlijk gezegd wel mooier door geworden.

Nou dan de groene groenten 😉 dan maar weer van
Paulusje

gravatar

Hai, vervelend broertje,

Nou nee, echt niet. Ik vond dat de benen van tante Paulien er door die zwarte maillot nog veel krommer uitzagen. Dat ze daarmee kan lopen, heeft mij altijd al verbaasd.

Daaaaaaaaaaaaag,
Paulientje

O ja
Dat durf ik nu te vertellen, want de buit is binnen. Toch maar even niet doorvertellen.

gravatar

Drie tegenstanders? En er zijn 2 goals en 1 veld,…
Dan komt het er op neer om een coalitie te vormen met een min mogelijk overwicht ( want dan heb je maximaal controle over de coalitie). Dan zouden we eerst een coalitie aan moeten gaan met Chili en de Braziliaanse scheidsrechter en de 2e official. Spanje en Australie pakken we dan op punten, en daarna rollen we de Chilenen op. Ik zeg: kat in het bakkie.

Reageer
gravatar

Beste Ilse, wij hebben slechts drie tegenstanders geloot. Maar raak niet in paniek! Betrouwbare bronnen hebben mij ingelicht dat dit ook geldt voor onze tegenstanders.

gravatar

Je hebt van die momenten dat je denkt: och och, die jongens van voetbal verdienen een veel te aardig centje. Dat is toch niet goed! Maar dan komen de berichten van de poule en NL geweldige kansen, en dan weet je: hier doen we het voor mensen! Nog gek dat we geen subsidie verlenen aan al die helden op voetbalsokken.

Reageer
gravatar

De subsidie verlenen we al jaren door artikelen te kopen van de sponsors en te betalen voor de uitzendrechten.
Daaruit blijkt dat veel Nederlanders graag een financiële bijdrage leveren aan ontwikkelingshulp.

gravatar

Wellicht ben ik per abuis, maar de man op het plaatje is toch niet Van Gaal? Dat is toch die man die Oh Oh Cherso gewonnen heeft?

gravatar

Wacht eens even, maar dan zijn ze in totaal met vier. En vier is voor de oneven landen even even als voor even landen. En nederland is al even even, al eeuwen, schijnt. Met dat gegeven is het beter leven in een even land, ook al duurt het Wk desondanks nog even. Het is dus een kwestie van even denken, niet oneven. Toch kunnen er aan deze denkwijze nadelen kleven, Tunnelvisie, negeren van het priemgetal, nou ja we zullen het wel beleven.