Directie Ajax spreekt vertrouwen uit in Cocu

‘De juiste man op de juiste plaats’

De directie van Ajax heeft nog steeds ‘het volst mogelijke vertrouwen’ in PSV-trainer Phillip Cocu. Dat zei Ajax-directeur Marc Overmars na afloop van de 3-1-nederlaag van PSV bij Feyenoord.

De positie van Cocu staat onder druk door de vormcrisis die PSV al lange tijd teistert. Volgens Overmars zou een ontslag echter een vergissing zijn: “Ik begrijp best dat er onrust is onder de PSV-supporters, maar wij zien meer dan voldoende positieve aanknopingspunten. Wat de Ajax-directie betreft, is Cocu de juiste man op de juiste plaats.”

Cocu reageert laconiek op het bericht: “Ik kan hier eerlijk gezegd niet zo veel mee.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Marc Overmars heeft ook aangegeven dat hij wil spreken over contractverlenging van Cocu bij PSV

Reageer
gravatar

Iedere voetbalexpert in Nederland weet dat een andere speelwijze (4-3-3, 1-4-4-2, 1-5-5, 10-1 etc.), niet binnen één seizoen kan worden geïntegreerd, in ieder geval niet door voetballers die doorgaans beschikken over banksaldi met minimaal zes nullen en ter compensatie daarentegen hoofdelijk IQ’s vertonen van maximaal de helft van hun voetbalschoen-maat. Een trainer moet daarom een vrijgeleide hebben voor minimaal twee (2) seizoenen, alvorens langs de zijlijn humaan te worden afgeschoten door een bezorgd ogend en tranenverbijtend bestuur. En al die referenties naar het Lucky Ajax: absoluut smakeloos… weten jullie wel wat het Ajax wekelijks kost om alle matchfixers tevreden te houden?

Reageer
gravatar

Als ervaren coach meen ik ook een bijdrage te mogen geven. Wat Overmars zegt is gewoon waar, maar los daarvan, waarom wordt er niet eens gekeken naar de verlichting?
Dàt mag ook best eens gezegd worden, dacht ik zo. Dusss.

Reageer
gravatar

Volgens mij hebben ze de beste trainer al in huis, die van de hoofd jeugd afdeling. Een betere kun je niet krijgen, kijk maar wat hij bij PEC heeft neergelegd

Reageer
gravatar

En hadden ze die schopper Bommel niet ook in de technische staf? Jeugdopleiding ofzo? Briljant!

gravatar

Om eens wat serieuzer op deze materie in te gaan: eigenlijk heeft het Ajax bestuur groot gelijk! De waan van de dag regeert niet alleen het bedrijfsleven maar ook het voetbal! Met jonge talenten dien je rustig een ploeg op te kunnen bouwen i.p.v. bij de eerste de beste nederlagen voor ontslag voorgedragen te worden. Hulde dus voor zowel Ajax als Philip Cocu!

Reageer
gravatar

Logisch dat Mark Overmars hoopt dat Cocu als trainer bij PSV aanblijft.
Heeft Ajax een concurrent minder voor het kampioenschap. Trouwens waar bemoeit Overmars zich mee bij de moeilijkheden bij PSV.

Reageer
gravatar

U snapt er vrij weinig van Heer Arie. Overmars mag als expert zeker een mening geven over de situatie bij PSV. Hij is zeer betrokken bij de sportieve malaise. Groeten Aad

gravatar

Is dat niet wat erg bruut, heer Jeettje, om die arme jongens van PSV op te sluiten in een kamp?

gravatar

Nu ja, Carrotte, arm, arm … Men krijgt toch een behoorlijke wedde voor een potje balletjetrap: meer dan mijn eindejaarsuitkering en vakantiegeld bijelkaar, vermoed ik.

Maar bij Barcelona doen ze dat ook; Nou Camp, en de resultaten zijn er naar.
Het is alleen dat men zich daar alleen maar toelegt op voetbal, terwijl bij de Philips Sport Vereniging men ook nog moet hordenlopen, hinkstapspringen, dammen en zwaluwnestjes in de ringen moet maken: dat wreekt zich.

gravatar

Wat niet gezegd wordt, maar wel gelezen kan worden, is de juiste interpretatie van Cocu’s wijze woorden: “Ik kan hier eerlijk gezegd niet zo veel mee”. Gaat dit over Overmars’ opmerking, over het elftal, over Dries Roelvink? Dit werpt meer vragen op dan er antwoorden gegeven worden.

Reageer
gravatar

Ook in Rotterdam, Arnhem, Enschede, Alkmaar en tegenwoordig zelfs ook in plaatsen als Waalwijk, Kerkrade, Den Haag en Nijmegen is men bijzonder enthousiast over de huidige staf van PSV.

Nu reeds stelt men voor om het huidige contract met Cocu en zijn assistenten zo spoedig mogelijk te verlengen tot in ieder geval 2034 met een optie tot verlenging. Daarnaast wordt het langer vastleggen van spelers als Toivonen en zeker Manolev als zeer serieuze optie gezien.

Reageer
gravatar

Inderdaad, Feyenoord gaat zelfs zo ver om te pleiten voor de terugkeer in het elftal van de gebroeders van de Kerkhoff, hoewel Willy van der Kuilen een twijfelgeval blijft. Men is daar op Zuid nog niet helemaal uit.

gravatar

Helaas heeft Overmars vergeten af te spreken dat de 4-0 in Eindhoven tegen datzelfde Ajax niet de bedoeling was, zo geeft de directie toe.

Reageer
gravatar

hoch ja ontslag volgt toch per 1 jan 2014 let maar op kan toch niet zo verder met zoon ingetoggen trainer man stop ermee en word weer hulptrainer dan hoef je niet op de voorgrond te staan doe het cocu hou de eer aan jezelf en voor psv anders word het een verdomd moeilijk jaar zonder jou he

Reageer
gravatar

Helemaal mee eens, Henry! Je hebt het schitterend verwoord. Dat zal niet snel overtroffen worden, denk ik.

gravatar

Verheugend hoe dankzij zorgvuldig uitgestippeld onderwijs de satire door brede lagen van de bevolking wordt begrepen, nog los van de briljante interpunctie.

gravatar

Maar u vindt het wel amusant? Of vindt u überhaupt niks nergens van, zoals ik al vermoed?

gravatar

Ja man, want wat op de Speld staat is altijd waar. Een korreltje zout en een gezonde dosis humor is over het algemeen niet nodig bij de Speld.

gravatar

@ Benjamin: onze welgemeende excuses. Onderzoek heeft uitgewezen dat aliens de site hebben gehackt dmv een Ddos aanval volgens Ajax concept.
In het vervolg zullen wij ons onthouden van elke vorm van zinnig commentaar.
De redactie

gravatar

Het gaat inderdaad niet over voetbal, Oma. Het gaat over PSV.

gravatar

Het is altijd de trainer. Maar de spelers mogen ook wel eens in de spiegel kijken. Menig speler gaat voor eigen eer terwijl men toch in een team speelt. Een trainer zal hier zeker op attenderen, maar ja dan de uitvoering.

Reageer
gravatar

Ach, Philips kan zich beter weer met gloeilampen bezig houden. Een beetje losgezongen van de crisistijd en bovendien ouderwets betuttelend om er voor het personeel nog een philips sportvereniging op na te houden met zulke resultaten.

Reageer
gravatar

De Ajax-directie wilde eigenlijk Erwin Koeman op de plek van Cocu, maar die kon niet. Maar Philip heeft zich nu dan alsnog bewezen als de beste Eindhovense trainer die de Amsterdammers zich konden wensen. Dat vind ik knap gescout, want helemaal niemand zag dat aankomen. Is het Cruijff-effect wederom. Knap.

Reageer
gravatar

Het Cruijff effect; verpruts een WK finale en weiger naar het volgende WK te gaan waar je de beker op had kunnen halen: bedankt!…

gravatar

Zeg ‘vriend’, ik weet niet waar jij het over hebt, maar het gaat hier om het onofficieel WK knotsbal van 1991.