Aantal hondstrouwe supporters Ajax exponentieel gegroeid

Onderzoekers staan voor raadsel


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Haagse Annie, volgens mij heeft u inderdaad het IQ van onder de 80. Ik gok dat u flink aan overgewicht lijd. En je denkt dat je moeilijke woorden gebruikt… Please… Ik voer jou lobotomie bij jou uit, om je te helpen minder gefrustreerd te zijn jegens voetbal. Lobotomie hielp soms bij depressieven. En kom niet met ik heb havo gedaan, educatie is iets anders dan intelligentie. Ik gok dat u dit wel leest met je dikke lamme achterwerk voor de PC. En kleine kinderen lastigvallen ??? Over u sociale vaardigheden (EQ) weer ik al genoeg. Laat die lobotomie, maak gewoon een eind aan jezelf.. Loser.. Nietsnut.. Dikke vrouw? Of bent u een man met zulke gynomastie dat ze u Annie noemen? Stop het niemand mist je. RIP.

gravatar

ANTI ANNIE, of moet ik Bob#6 zeggen?

Ontroerend dat je sinds begin december je best hebt zitten doen om een stukje te schrijven. Kan ik waarderen.

En toch is het eerste woord al fout.. beetje jammer weer…

RIP, doe ik, maar niet zo rigoreus als jij graag zou zien.. het spijt me voor je maar ik blijf nog even.
Deo Volente; dat spreekt vanzelf.

Lieve groetseltjes van je Annie gekkerd!

gravatar

Doorgaans is de Speld een welkome luchtijd vermakelijkheid…..beetje spijt dat ik deze niet heb overgeslagen.

Reageer
gravatar

Lunch-tijd op het werk of lucht-tijd zoals gedetineerden een uurtje p.d. krijgen?

Dat soort dingen wil ik dan weer weten; al valt het allebei onder de noemer pauze.
Ik ben gewoon ziekelijk nieuwsgierig…..
1 typo kan een wereld van verschil maken blijkt maar weer!

gravatar

Trendmatig een prima grafiek, maar vergelijkingsmatig is ie prut omdat de getallen langs de linker zijlijn ontbreken.
Bij Ajax hoort daar bovenaan 16.700 te staan en onderaan 12.700.
Bij PSVauw bovenaan 17.000 en onderaan 16.800
Bij Feyenoord bovenaan 16.750 en onderaan 0

(Met dank aan N.A.C. de Weert van het gelijknamige instituut.)

Reageer
gravatar

Voetbaltechnisch gesproken duikelt De Speld door bijdragen van respondenten uit de “Kanker en Joden”-categorie, uit de eredivisie der opinieplatforms. Is er voor dit niveau deelnemers niet een aparte League in te stellen; een soort speelhoekje voor moreel losgeslagenen; het Anthony van Leeuwenhoekje? Normaal beschikt De Speld zelf al over voldoende ‘ruis’; maar tegen een structurele vervuiling als genoteerd onder # 6 a-b-c-d-e is geen kruid gewassen. Ongetwijfeld hondstrouwe supporters, maar met een sociaal IQ waar een trouwe hond zich dood voor zou schamen. Nog even en we kunnen ook nog ‘bikers’ van Hells Angels en Satudarah verwelkomen. That’s a whole different ballgame.

Reageer
gravatar

Ik moet nu toch Oma gelijk geven met haar “het zal eens niet over voetbal gaan”.

Te vaak ontaarden dit soort berichtjes in het gescheld zoals dat in het AD en de Telegraaf voorkomt, waarbij “Kanker” en “Joden” om voorrang vechten naast het ‘je bent gek’ en andere uitingen van ongenoegen.

Waarlijk, Oma: het gaat inderdaad niet over voetbal.

Reageer
gravatar

Het is nu dus bewezen dat de joden het enige echte bioscoop publiek is!
Als je dus geen gevoel of verstand van voetbal hebt wordt je een ajaxied… Want iedereen kan opeens voor ajax worden….

weg met de grachtengordel!

gravatar

Beste NAC supporter: hondstrouw is dat je bij elke wedstrijd, uit of thuis, hittegolf of ijsregen trotseert om maar aanwezig te zijn: dat is dus uitstekend zelfs per wedstrijd te meten.
Dat u deze vraag stelt, betekent dat u kennelijk géén hondstrouwe supporter bent, wat de cijfers ook bewijzen.

gravatar

Ik zie dat het aantal hondstrouwe PSV supporters na het verlies tegen Vitesse komende zaterdag onder de nul zakt.

En met hondstrouw bij Ajax bedoelen ze de hele 90 minuten uitzitten, en niet eerder weg gaan omdat je dan niet zo lang op de parkeerplaats moet wachten?

Reageer
gravatar

Helemaal eens met G. vak. Onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die denken dat supportersschap een keuze is en dus niet voor de lokale FC zijn. Stad en club zijn net zo onlosmakelijk met elkaar verbonden als Nederland met Oranje. Tenzij je niets met de stad heb waarin je woont natuurlijk.

gravatar

Het is mij wel duidelijk dat:
1. Gaat je niks aan.
2. Gaat je niks aan.
3. Het aantal reacties op een artikel geschreven door de kwalteitsjournalisten van ‘De Speld’, exponentieel stijgt met de banaliteit van het onderwerp.
4. Excelsior Maassluis ontbreekt.
5. Dan wel duidelijk zou zijn dat exponentiële groei van het aantal supporters niets met het aantal supporters van de betreffende club te maken heeft.

Toch hulde aan Tom! Top!

Reageer
gravatar

Maar dat aantal is wel exponentieel gestegen in de periode augustus-december 2013. En dat gaat maar door na de fantastische en onnavolgbare prestaties van Jorno Reurink in de laatste zegen van deze topclub. Ter Leede uit Sassenheim was totaal kansloos!

gravatar

Tom Roes ga eens terug naar de middelbare school en leer wat een exponentiële groei is, voor je met termen gaat smijten waar je blijkbaar de ballen verstand van hebt.

Reageer
gravatar

Waarom reageer jij hier op. Ik zal ook eens roeptoeteren.
Eigenlijk, ben jij een mens omdat je reageert of is dat niet de kern van jouw bestaan? Gelukkig tel je de reacties op reacties niet mee! Bedankt dus voor de uitnodiging tot schrijven.

Kees, dit is een cadeautje! Een mooi stukje uitloktechniek waar jij en ik gelukkig van moeten worden. Het geeft heerlijk weer hoe diep de wonden zijn die voetbalverslaving slaat.

gravatar

Een terechte vraag, Kees. Het heeft iets te maken met opleiding, gevoel voor humor en het doorzien van fijne satire, allen niet aanwezig vanwege het lage voorhoofd.

gravatar

De top 10 van Europa’s best bezochte stadions:

1. Borussia Dortmund: 80.451
2. Manchester United: 75.527
3. FC Barcelona: 73.615
4. Real Madrid: 72.118
5. Bayern München: 71.000
6. Schalke 04: 61.068
7. Arsenal: 60.077
8. Hamburger SV: 52.494
9. Ajax: 50.194
10. Newcastle United: 50.061
18. Feyenoord: 44.885

Reageer
gravatar

Dit geeft niet een duidelijk beeld. Het stadion van Feyenoord is bijv. Veel kleiner dan dat van Barcelona. Misschien zou het stadion van Barça ook wel elke week vol zitten met fr supporters als het zo groot was geweest.

gravatar

Elke wedstrijd vol volgens de statistieken. Waarom zie ik op tv dan zo vaak veel lege stoeltjes tijdens de wedstrijd? Zijn die allemaal tegelijk te pissen of maken ze hun Arena’s dan net op?
Altijd handig om elke seizoenkaarthouder altijd mee te rekenen terwijl die regelmatig voor Fux of Teletekst zit. Dus deze cijfers zeggen mij helemaal niks. De werkelijke bezettingsgraad is namelijk veel lager dan de door de club opgegeven -dus nimmer objectieve- cijfers.

En nee ik ben geen supporter van de zogenaamde topclubs of Twente of Vitesse…

gravatar

Ajax telt alle verkochte kaartjes. Dat zijn ze meestal allemaal. Alleen het percentage dat niet op komt dagen wordt er nooit bij vermeld. Daarom staat bij Ajax steevast dat er 50.000+ bezoekers zijn, terwijl er minder in het stadion rondhangen. Als het slecht gaat bij Ajax kan dat no show percentage oplopen tot over de 20%.
Bij Feyenoord ligt dit percentage veel lager. De lege vakken zijn buffervakken rondom het uitvak. Als de Kuip uitverkocht is, is ie ook echt uitverkocht.
Dit is door de KNVB onderzocht. Als je ff googlet kom je het onderzoek vanzelf tegen.

gravatar

Ah! de: “geef-die-arme-niets-winnende-prijsloze-feyenoorders-complimenten-voor-hun-trouw-zijn” periode wordt dit voetbalseizoen wel heel vroeg ingezet.

Reageer
gravatar

1-0 voor ikke

gravatar

Geef ik-mezelf ff een wit zakdoekje voor het huilen……. o wacht ff die hebben ze altijd al bij zich……..

gravatar

Och moderator, kunt u deze heren doorverwijzen naar een oncologische kliniek?

En als Nerd toch bezig is, een mogelijkheid tot waarschuwing van de moderator inbouwen?

gravatar

Rijp voor de chemotherapie !!!! Als je weet wat de ziekte inhoud , neem je dat woord nooit meer in je bek .

gravatar

Ik ben zo blij met deze reacties!!!!

Het geeft me een enorm wapen in handen tijdens discussies over voetbalsupporters waarin ik ze al mijn leven lang dom en agressief noem en anderen dat tegenspreken.
Is me meer dan eens overkomen, echt.

Uitprinten en in iedere jaszak of tas een kopie voor jeweetmaarnooit.

Sommige mensen zeggen dat een enkele supporter zelfs de basisschool heeft afgemaakt en ze zijn over het algemeen helemaal niet agressief of vervelend.
Dat ze foutloos kunnen schelden op papier. Tuurlijk…..

Ik noem dit Lombroso-types (ze weten echt niet wie Lombroso was, no worries) met helaas te weinig inhoud in de hersenpan om een lobotomie te kunnen uitvoeren.

Mocht iemand soms denken nou, een lobotomie zou verlichting kunnen brengen; probeer het gerust, ook al druist het tegen ieder gevoel van logica in; geen enkel bezwaar tegen experimenteren op dat gebied.

Al leren ze maar foutloos schelden; dit doet echt pijn aan mijn ogen.

gravatar

Misschien Annie, is het een idee om die .. ehem .. supporters te verplichten helium te laten inademen tijdens een wedstrijd. Dat klinkt wat minder bedreigend en misschien krijgen zelfs zij door hoe belachelijk ze zijn.

En dan nu hier een lekker recept met getruffelde eend ….:

men neme een hond en ..
http://tinyurl.com/mwnjjhg

gravatar

Heer Jeettje, een prima idee! Helium en van die oorverdovende toeters waarvan ik de naam verdrongen heb…
Soms is de oplossing zo simpel en goedkoop ook nog.

Tot e.e.a. wettelijk geregeld is hou ik de reacties zoals hierboven nog even bij me, ik heb een beginnend puberjongetje uit de straat al omgekletst naar waterpolo toen ik vroeg of hij ook zo wilde worden later…
Nee dus, huilend naar huis, gisteravond boze ouders aan de deur maar uiteindelijk eenmaal begrijpend waarom ik zo wreed was hun kind zulke troep te laten lezen gingen ze blij en opgelucht samen met zoonlief inschrijven bij Waterpolovereniging de Zilvervisjes.

Die eend staat op het menu!
Toevallig heb ik vannacht nog van wijlen mijn hond gedroomd, een Rottige Weiler met een identiteitsprobleem.
Transraciaal eigenlijk; het beest dacht dat hij een poedel was… doodsbang voor eenden wat ik leuk vond als ze hém achterna zaten bij het zwemmen, piepend dat hij ook vliezen tussen zijn tenen wilde. Hij was overal bang voor eigenlijk tenzij het onder de grond lag.

Truffels zoeken deed hij dan ook wel heel goed, ik heb nog kilo’s liggen van dat spul, mij rest alleen een tripje naar de poelier of kinderboerderij.
Zeekomkommersalade erbij, heerlijk. Ik heb mijn goede humeur weer terug waarvoor dank, vooral van mijn omgeving, zeggen ze.
En of ze mogen meeëten vanavond. Ja hoor, van mij wel, gezellig!

Als je oud genoeg bent ga je meeëters waarderen, de voetbalfans hebben meeëters vooral op hun gezichten; niet aan tafel.
Snappen ze ook niet, wedden dat niemand gaat schrijven dat ik het syndroom van Mongol heb?
Daarom maak ik deze reactie zo lang; niet meer te behappen voor Bob en consorten.
Mijn welgemeende excuses hiervoor aan de niet-Lombroso-types.

gravatar

Vergeet het Himalayazout niet Annie: ik zag het weer staan bij de Lidl. Mijn hond destijds -hij zwerft nu al jaren over de eeuwige jachtvelden- dacht dat hij een volwaardig lid van het gezin was: een boxer doet dat soort dingen.
We hebben het maar zo gelaten, vooral omdat hij zichzelf uitliet; best handig.

gravatar

Himalayazout bij de Lidl?? O nee…….
Daar zal mijn oma blij mee zijn… haalt toch een beetje het exclusieve karakter omlaag ben ik bang. Vast goedkoper dan nodig ook nog.. bah!

Een zichzelfuitlatende hond zoek ik al jaren, de dommige lieve Rottweiler durfde niet alleen uit en dat was soms lastig; ik moest altijd mee en hij hield van veel beweging, ik noodgedwongen ook.
Ik at destijds 2x zoveel als nu, al die beweging hakt erin hoor!!
Behalve winkelen, dat verdomde ik. No way. Hoe hij ook zeurde.

Toch wil ik wel weer een hond, ik beschouwde hem als echtgenoot en dat beviel uitstekend!
We sliepen apart hoor, hij in een mand.
Ook al bestempelde Dr. Corrie zulks als afstandelijk en koel t.g.o. mijn ‘echtgenoot’.
Geen enkel huwelijk is helemaal perfect tenslotte..

gravatar

Toch maar een potje, nou ja pot, gekocht: 420 gram roze Himalayazout in molen voor 4 piek, ik was er toch dus…

Geproduceerd in Finland, hoe ze dat voor elkaar krijgen ga ik eens bedenken: iets met brokken zout uitgehakt en met een rendierenkaravaan naar Finland gebracht? Of loopt de Himalaya tegenwoordig door tot in Finland? Puzzeltje voor de donkere dagen.

gravatar

Niks puzzeltje; nep.
Puur nepzout, zoals al op het etiketje staat…. wellicht zelfs versneden met kleurstof.
Himalayazout, zeker de Oer-variant, komt niet uit Finland en… nou ja, het is gewoon anders.

En veel te goedkoop, belachelijk!! Ik vrees dat oma een ander vaag handeltje moet verzinnen om haar AOW een beetje aan te vullen.

Ik hoorde haar iets mompelen over huispakken!?!?
Zou lekker zitten en veel vrouwen zouden ze meteen kopen volgens haar.
Mits vol glitters en steentjes, daar zit het land op te wachten denkt t mensje, ach gos…

Hoe ouder hoe gekker zeggen ze. Tenminste; tegen mij wel…

gravatar

Haha dit zou het eerste grafiekje kunnen zijn dat nog klopt ook o/

Reageer
gravatar

ik wel echte trouwe fans blijven ook in mindere tijden

gravatar

Zo is het Desiree;-) Maar deze flapdrol durft dan ook niet z’n naam te vermelden. PSV heeft fans in heel NL en zelfs uit België komen bussen vol naar Eindhoven!!!

gravatar

Tja, Ajax heeft dan weer fans over de hele wereld. Maar ze spelen momenteel ook heerlijk voetbal, dus wat dat betreft terecht dat het mensen trekt.

gravatar

Helaas, niet waar. Het aantal supporters bij Feyenoord hangt weliswaar exponentieel van de tijd af, zoals u laat zien, maar het is niet exponentieel gestegen.