‘Het heerst helemaal niet’

Ben gaat verhitte discussie aan met collega

Een ogenschijnlijk onschuldige opmerking van een collega is bij data-analist Ben Elker (34) in het verkeerde keelgat geschoten: “Het heerst helemaal niet!”

De plotselinge woedeuitbarsting kwam tot stand bij de koffieautomaat, kort nadat Ineke van den Dool (29) van Marketing had verteld dat collega Peter Verkerk (47) voor de vierde keer dit jaar ziek naar huis was gegaan. Achteraf gezien had ze daar de retorische vraag ‘Het heerst hè?’ beter niet aan kunnen toevoegen.

“Waaruit maak jij op dat er iets heerst? En wat heerst er dan?”, vroeg Ben, die weinig moeite deed zijn ingehouden woede te verbergen. Hij gaf zijn collega kort de kans op een weerwoord, maar oogstte slechts gestamel.

“Misschien moet je wat beter nadenken voor je iets roept.” Met een serene kalmte liep Ben terug naar zijn bureau.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarschijnlijk had Ben even last van een data overflow en was hij bang in een loop te raken. Grof geweld ís dan een oplossing, soms.

Reageer
gravatar

Op het risico af om voor ‘male pig chauvinist’ te worden uitgemaakt; ik stel hierbij dat Ineke van den Dool NIET lesbisch is. Kijk maar even mee: geen paars t-shirt, geen tuinbroek, geen zakdoek uit de vijfde broekzak, geen androgyn kapsel, geen sleutelbos aan de riem, maar integendeel: ze manifesteert zich sexe-bewust; ze gooit haar instrumentarium beheerst in de strijd en ze verschuilt dit niet achter haar laptop, ze heeft een open lichaamstaal en haar mannelijke gesprekpartner is al terdege biologisch beïnvloed, getuige zijn lichaamshouding (lichaam iets voorovergebogen op het puntje van zijn stoel, het hoofd enigszins scheef houdend, haren licht overeind staand; hij wil duidelijk leuk gevonden worden). Bij contacten met lesbiennes ontbreken die fysieke reacties doorgaans geheel. Dan praat men van gewoon van mens-tot-mens zonder biologische bijverschijnselen. Conclusies; Primo: de man op de foto is niet Ben Elker. Secundo: Ben Elker zou een cursus Angermanagement moeten volgen. Tertio: Ben Elker is waarschijnlijk seksueel gefrustreerd door langdurige deprivatie.

Reageer
gravatar

Kunt u mij bijlichten, Heer Outsider? Ik zie u het begrip ‘male chauvinist pig’ gebruiken, en nu peins ik mij af naar voorbeelden van ‘female chauvinist pig’, buiten Ma Flodder gerekend dan.

gravatar

Ik zit te wachten op iemand die me vertelt dat “het niet heerst”. Jongens er is geen griep!

Reageer
gravatar

Haha,

Ja ja dat gevoel hebben we allemaal wel eens.
Het zijn de momenten dat we even tekeer mogen gaan.
Hoeveel gestamel we soms meemaken, als je bij hoge uitzondering eens verbaal uit onze slof schieten, is ongelooflijk.
Maar is Ben nu een Heerschap of een Heersschap ?
Een ding moeten we hem nageven, hij laat zich niet in de maling nemen.
Dat dit voor een dame is geschied, is weliswaar betreurenswaardig vooral omdat ze toch wat jonger is. Echter we mogen volgens de wet nu eenmaal niet discrimineren, dus dan moeten we dat ook niet doen, toch ?

Reageer
gravatar

Kijk, zulke excessen waren vroeger niet voorgekomen; toen kwam er tussen 10.00 en 10.30 nog een serviel acterende koffiejuffrouw rond met een koffieketel op wieltjes. Zij schonk nog klare koffie (zwart, suiker of suiker en melk wist zij uit het blote hoofd), met een kort persoonlijk praatje pot. Nu moet men voor een sfeerloze automaat met zielloze oploskoffie geforceerd de intercollegiale/ sociale contacten gaande houden. Ik begrijp overigens van Ben Elker (volgens recente meting 34) niet dat hij zo’n gaaf referentie-rolmodel als Ineke van de Dool (29) van Marketing zo grof en onbeheerst benadert. Ik vermoed ernstig dat hier sprake is van “Was sich liebt, neckt sich”. Zou de echtgenoot van Ineke hiervan weten?

Reageer
gravatar

Welke onbenul heeft deze smakeloze opmerking dan gekwalificeerd als “ogenschijnlijk onschuldig”?! Voor dat soort abominale kwalificaties moet je bij het CDA zijn, terwijl ook het RIVM er aardig weg mee weet. Maar ondertussen….. Van zo’n opmerking als “het heerst, hè” zou ik persoonlijk ook het zuur en het schaamrood op de kaken krijgen. En als zo’n miep dan ook nog gaat staan stamelen?! ik zou haar pardoes achterover slaan…. ongelooflijk gewoon!

Reageer
gravatar

Daar heb ik nou echt de ziekte in. Ben beheerst het data-vak. Dat ergens een statistische correlatie is noopt alleen tot nader onderzoek naar causale verbanden. Ik neem aan dat Ben zich daar graag voor laat inhuren.

Reageer
gravatar

Juf, Desill schrijft vervolgd met een t!!

gravatar

Mij beheerst maar een gedachte. Domme Ben heeft zijn kans om met die lekkere Ineke nog eens het bed te delen mooi verspeeld.

Reageer
gravatar

A propos, heer Viesman, was uw moeder ook prostituee?

gravatar

Misschien heer Viesman, onderschat u de meerwaarde van de spanning die bovenstaande gebeurtenissen tussen Ben en Ineke kan hebben. Voor meer dan enkelen onder ons is immers het heersen dan wel beheerst worden in bed van grote toegevoegde waarde. Zo’n uitdagende opmerking als die van Ineke kan uitstekend worden aangevoerd als aanleiding tot straf, dunkt mij!

gravatar

Geachte heer Viesman,

Dit valt nog te bezien. Dat Ben een data-analist is doet niet ter zake, waar het om gaat is of hij zijn huiswerk in deze kwestie ook gedaan heeft en of het inderdaad niet heerst. Indien dit niet het geval is geweest, had hij gelijk en anders niet. Echter indien hij in beide gevallen met veel humor charmes en een bloemetje zijn excuses maakt, hoeft hij alleen maar zijn lichamelijke diensten aan te bieden ter extra compensatie. In een dergelijk geval weet je namelijk toch niet wat er gebeurt en al helemaal niet als de dame eigenlijk fout zat. Geloof mij maar.

gravatar

Er heerst onbegrip voor Ineke van den Dool.
Overigens kan die Ben Elker zich moeilijk beheersen met zijn overheersend gedrag.

Reageer
gravatar

Ben heeft gelijk, men hoort niet naar mij te refereren met ‘het’. Ineke had moeten zeggen, HIJ heerst. Echter in deze context was het noemen van mijn heerschappij helemaal niet aan de orde. Het ging hier immers om iemand die een griepje onder de leden had, dat is nauwelijks heersen te noemen.

Reageer
gravatar

Ik kan ook totaal niet begrijpen dat mensen zoiets durven te roepen. Hoe haal je het in je hoofd?

Reageer
gravatar

Nee hoor, Ben Elker.