Welkom bij dit artikel

Huisregels

Om het lezen van dit artikel voor u zelf en uw medelezers zo aangenaam mogelijk te maken, verzoeken wij u de volgende huisregels in acht te nemen.

Roken
Dit is het rookvrije gedeelte van het artikel. Roken is alleen toegestaan in de daarvoor bedoelde alinea’s.

Vertraging
Als gevolg van twee dyslectische lezers heeft dit artikel een vertraging opgelopen van ongeveer vijftien minuten. Onze excuses voor het ongemak. Herhaling van dit bericht: onze excuses voor het ongemak.

Zitplaatsen
Voor de mensen die staan: helemaal achteraan het artikel zijn nog voldoende zitplaatsen.

Vertraging
Momenteel schrijven we niet op onze normale snelheid omdat er nog een stopwoord voor ons zit.

Stilte
Dit is de stilte-alinea. Als u wilt telefoneren of praten met uw medelezers wordt u verzocht dit tijdens het lezen van andere alinea’s te doen.

Overstappen
Over enkele ogenblikken bereiken we de achtste alinea. In de achtste alinea kunt u overstappen voor de richting Oegstgeest en Economie. Is deze alinea uw eindbestemming, vergeet u dan niet uit te checken.

Koffie/thee
Na afloop van dit artikel is er koffie of thee.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je zult maar behept zijn met dyslexie, dan ben je prooi van mensen die leuk willen doen – maar het niet zijn, vind ik.

Reageer
gravatar

Vraag aan het Huisreglement: mijn zwager rookt ondershands een e-sigaret op de foto bij dit artikel. Moet ik dit aan mijn zus vertellen of moet ik het blauwblauw laten in de hoop dat dit in de loop van de tijd intramaritaal wordt opgelost? Wat zeggen de huisregels hierover?

Reageer
gravatar

“goedenavond wij zijn van de alinea-catering. Bij ons kunt u lekkere chocoladeletters en inktzwarte koffie krijgen, in de regels 26, 25 en 24.”

Reageer
gravatar

Beste T.Tom,
Ik snapte niks van die koffie noch de thee. Ik las dat het er zou zijn, maar goed ik had al koffie voor dat ik begon te lezen. Dus ik dacht als er toch koffie komt dan gooi ik deze oude wel weg. Dan proef ik daarna de verse koffie van de Speld wel. Echter we zijn nu 15 uur verder en ik heb dus nog steeds niks ! Is dat nou valsheid in geschrifte of bedoelen ze de koffie of thee die nog in mijn keukenkast staan ? Het is mij een groot raadsel, echter 1 ding weet ik nu zeker roomservice van de mensen van de Speld kon ik de eerste 15 uur wel vergeten. Straks denkt iedereen dat het een stelletje luiwammessen zijn.

gravatar

Tjonge jonge, nou zitten we toch met z’n allen door elkaar heen te lezen…we leren het ook nooit!

Reageer
gravatar

Er zitten 2 fouten in de herhaling van de vertraging.
1. De eerste zin is helemaal weggelaten.
2. Onze is bij de herhaling verandert in onze, de o is hier dus geen hoofdletter meer ondanks dat de tekst niet uitgesproken word.

Ik zet dan ook een vraagteken bij het hier plaatsen van een dubbele punt (:) omdat de tekst hier getypt word zonder duidelijk te maken of het gezegd word. Hierdoor kan ik verschil tussen Onze en onze dan ook niet horen. Mijn excuses dat het hier plaatsen van dit vraagteken niet in de oorspronkelijke tekst niet gezien kan worden, doch dit is te danken aan de geweldige beveiliging van de website door de Software Engineers van de Speld. Mijn complimenten hiervoor.

Reageer
gravatar

Ik vind overigens dat er in dit 2e-klas artikel wel ontzettend weinig ruimte is gelaten voor de intellectuele bagage van de lezer…

gravatar

Dat is waarschijnlijk ook een beveiligingskwestie, de Speld heeft namelijk geen edit functie voor de Lezer om de tekst te verbeteren, dat komt waarschijnlijk omdat ze deze weg geprogrammeerd hebben. Zo voorkom je dat lezers het hele stuk in andere bewoordingen gaan neerzetten en er niets van overblijft. Zo gaat de oorspronkelijke kwaliteit verloren, dat in strijd met het auteursrecht. De enige mogelijkheid die er nog rest, is om de Alinea’s in verschillende stukjes te verdelen en daar tussen in de mogelijkheid voor reacties te schenken, zo kun je meemaken dat Lezers hun vragen al stellen, terwijl ze later het antwoord in de volgende alinea al hadden kunnen zien of juist gezien hebben en daar dus hun vraag op gebaseerd hebben. In boekvorm is dat onmogelijk, maar bij Speld.nl kan dat wel, dat voel ik gewoon. Je krijgt dat een andere lay-out, een enorme uitdaging voor de Software Engineers. De vraag is echter of we dit ook meemaken ?

gravatar

De voorgaande reactie is zinloos.

Een zin bevat immers ten minste twee woorden, begint met een hoofdletter en eindigt met een punt, een vraag- of een uitroepteken. Dat zijn de regels.

gravatar

Wat is dat nou voor een zin? Bovendien schrijf je met een b, een o, een v, een e, een n, een d, een i, een e en een n.

gravatar

Beste Polleke, het hoeft geen zin te zijn, zolang het maar binnen één alinea past. Dit om problemen bij het ontkoppelen te voorkomen natuurlijk.

gravatar

Bent u zo happig op een titel, dat u het niet meer ziet zitten en ervoor gaat springen? U kunt altijd s.s.t.t. achter uw naam zetten. Staat ook interessant.

gravatar

Geachte heer Steeds,

Het heeft geen zin mij voor de Stichting Stoomtrein Tilburg-Turnhout te werpen. Zo de NS al een onbetrouwbare dienstregeling heeft, is die van de SSTT werkelijk abominabel.

gravatar

Tussen de S en de U

gravatar

Maar ook tussen de A en de Z, als we wat letters overslaan.

gravatar

Ziet u al die schaapjes daar in de wei? Die zijn vroeger allemaal lam geweest!

Reageer
gravatar

Het artikel vertrekt vandaag vanaf het vervangend hoofdstuk 5b.
Weet iemand waar de eindbestemming ligt? Dan kan het artikel daar gedeletet worden.

Reageer
gravatar

Sorry dat ik zo laat ben maar het artikel had vertraging vanwege ronde toetsen…

Reageer
gravatar

Mag ik even? U doet net of A4 en A3 op de rails geen probleem vormen. Er wordt daardoor niet interpunctieel geschreven.

gravatar

Zolang u het artikel gemakshalve maar niet op “AFGESCHAFT!” zet dan. Daar staan wij N’ollanders altijd wat raar tegenaan te kijken..

gravatar

Toch zou ik graag, door de Speldredactie verzorgd, een stopcontact met een open alinea hebben in het wandelwagentje van mijn 1 jarig dochtertje. Ook zij moet met deze nieuwe huisregels kunnen internetten.

Reageer
gravatar

De dure bijlage voor snellezers (hoge snelheidslezets) is helaas komen te vervallen doordat de alinea’s uit de Italiaanse computer mankementen vertoonden.

Reageer
gravatar

Hallo gekkies,

De regelzetter van De Speld zet zelf de regels aan de kant.

Hatsiekutdee joepie,
Paulusje

Reageer
gravatar

In de regel laten mannen vrouwen met kinderen zitten. In het openbaar vervoer is dat zinvol.

Reageer
gravatar

Ik vind de regels zeer zinnig.

Reageer
gravatar

Waarschijnlijk niet beste Jeettje. Zolang u er geen logo van de Fyra op heeft geplakt.

gravatar

In verband met het ontbreken van het Solex artikel is het helaas tot 14 Maart niet mogelijk om een Solex mee te nemen. Gedemonteerde bromfietsen zijn wel toegestaan.

gravatar

Wilt u uw reacties in het reactienet leggen, dan is er nog plaats voor meelezers

Reageer
gravatar

De koppenzetter zet (vrijwel) altijd advertorial boven een leukbedoelde advertentie. Blijkbaar wordt voor de NS een uitzondering gemaakt.

Reageer
gravatar

Sery’tje,

Jouw zin ontspoort. Er zit namelijk geen koppeling tussen alinea en indeling.

Voor straf het spoorboekje van buiten leren.

gravatar

Juf, de zin spoort inderdaad niet. Het had moeten zijn; “een aangepaste alinea in deling”. Excuses voor dit ongemak. Als het kabinet vragen gaat stellen zal ik een ‘stop contact’ met de lezer overwegen.

gravatar

Ik had gereserveerd voor een plaats alina 8, maar die is er niet. Alleen alinea 7 en alinea 9.
Dan maar naar de restauratie. Maar in welke alinea zit de restauratie? Of ben ik per ongeluk niet in het internationale artikel beland?

Reageer
gravatar

Oei, ik ben ondeugend geweest door al tijdens het artikel mijn koffie op te slurpen. Niet aan de hoofdredacteur vertellen, hoor (en zeker niet als hij zo’n zilveren vuistje op zijn revers heeft).

Reageer
gravatar

Ik heb toch een onwelkom gevoel bij dit artikel, waarom schreef u het in het Nederlands, waarom zoveel kommaars en punten? En al die werkwoorden dan, ik werd al moe voordat ik ze las. U moogt zo niet verder gaan, ga naar “AF” en probeer het nog eens.

Reageer
gravatar

Welke negen alinea’s worden er vandaag overgeslagen?

Reageer
gravatar

In een onoverzichtelijke alinea niet inhalen!!

gravatar

Ik neem aan dat we ook goed uit onze doppen moeten kijken omdat er nog een alinea kan komen.

Deze huisregels kan ik ook goed gebruiken voor mij muurlog.

Reageer
gravatar

De schrijver heeft twee zinnen overgeslagen om de rest van het artikel op tijd in te kunnen sturen. Hier zijn verschillende lezers door gedupeerd. De schrijver: “Het belangrijkste is dat de tekst op de belangrijkste punten op tijd af is, de lezers die specifiek voor de derde of vijfde regels komen, kunnen wat ons betreft de tyfus krijgen.

Reageer
gravatar

Ik mis de plaszak. Bij welke alinea kan ik daar gebruik van maken?

Reageer
gravatar

Inderdaad is een net toilet een conditio sine qua non om aan een artikel te beginnen. Anders slaat de eigenaar van de artikelen een pleefiguur.

gravatar

En ook hier stoor ik me weer mateloos aan mensen die het blijkbaar nodig vinden om uitgebreid te telefoneren in de stilte alinea. Een schande is het! Ik zeg het u, een schande!

Reageer
gravatar

Huisvrouwtje en Max,

Jullie zinnen ontsporen. Er zit namelijk geen koppeling tussen stilte en alinea.

Allebei voor straf het spoorboekje van buiten leren.

gravatar

Edwinnetje,

Jouw zin ontspoort. Er zitten namelijk geen koppelingen tussen eerste, klas en alinea.

Voor straf het spoorboekje van buiten leren.