FNV: akkoord met Iran onvoldoende

Vakbond komt met aanvullende eisen

De FNV gaat niet akkoord met de overeenkomst met Iran, die afgelopen weekend is gesloten. De vakbond mist duidelijke afspraken over aanvulling van de pensioenspremies door de werkgevers en de inkorting van de WW.

Volgens Henk van der Kolk, voorzitter van FNV Bondgenoten, is het nog geen gelopen race: “We gaan de komende maanden samen met Israël en de CNV optrekken om onze eisen ingewilligd te krijgen. Wij missen in dit akkoord binding met de situatie op de werkvloer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is vreemd gesteld met het toelatingsbeleid van De Speld.

Een bericht van mij werd geweigerd zogenaamd vanwege spam, dus deed ik mijn uiterste best om onder het strenge spambeleid uit te komen. Uren bezig geweest om een oplossing te vinden. En dan verschijnt de volgende dag alsnog mijn allereerste, geweigerde bericht met een verwijzingsfout, die ik niet kon herstellen vanwege de weigering.

De redactie van de Speld begint verdacht veel op het cabaret Rutte II te lijken.

Reageer
gravatar

Misschien als u de volgende keer de uitdrukking juist gebruikt: .. kond doen van, met een D niet met een T.
Anders grijpt het NSA in vanwege pornografische content.

gravatar

Meneer de Verwijzer,

Zijne Koninklijke Hoogheid Willem-Alexander Claus George Ferdinand, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg kan toch wel een plaatsje voor haar vrij maken in het cabaret Rutte II. Pardon, ik bedoel in het toekomstig kabinet Yingluck Shinawatra I.

gravatar

Wat zit die bril hoog.
Zit er nog iemand onder die sluier ofzo?

gravatar

Momentje beste Paul,

Is het niet zo dat Pechtold premier van dit land is?

gravatar

Ik popel van ongeduld om van mijn geweldige idee kont te doen. Ik heb alvast een schema gemaakt. Hier komt het.

Voor het noodzakelijke begrip en de lieve vrede die daaruit ontstaat is buitenlandervaring voor belangrijke politici van groot belang. Ik stel daarom voor om onze eigen Geert Wilders voor vier jaar te ruilen met de vredelievende Iraanse heer Hassan Rohani (rechts op de foto) die op zijn beurt naar Thailand verhuisd.

Reageer
gravatar

Ik popel van ongeduld om van mijn geweldige idee kont te doen. Ik heb alvast een schema gemaakt. Hier komt het.

Voor het noodzakelijke begrip en de lieve vrede die daaruit ontstaat is buitenlandervaring voor belangrijke politici van groot belang. Ik stel daarom voor om onze eigen Geert Wilders voor vier jaar te ruilen met de vredelievende Iraanse heer Hassan Rohani (rechts op de foto) die op zijn beurt naar Thailand verhuisd. De kordate Thaise premier Yingluck Shinawatra (links op de foto) komt naar ons land om Mark Rutte te vervangen. Dat geeft wel enig probleem, want geen land wil Rutte hebben.

Reageer
gravatar

Misschien kan de FNV dan ook gelijk de arbeidsomstandigheden in Iran bij het stenigen van overspeligen aankaarten?? Dat gebeurt soms midden overdag in de verzengende hitte!!

Reageer
gravatar

Schokkend zeg, en dan hebben we het niet eens over de vraag of de stenen wel ergonomisch zijn gevormd en de afmetingen voldoende zijn gestandaardiseerd.

gravatar

Ik maak er wel weer een leuk programma-itempje van voor kinderen. Je kunt ze niet vroeg genoeg mee nemen in al wat de wereld te bieden heeft!

gravatar

Namens de Raad van Kerken, ga ik pas akkoord met het akkoord als minimaal de helft van de toekomstige Iraanse kabinetsleden uit christenen zal bestaan.

Reageer
gravatar

Namens de Raad van Onkerkelijken, ga ik pas akkoord met het akkoord als minimaal de helft van de toekomstige Iraanse kabinetsleden uit atheïsten zal bestaan.

gravatar

Namens mijn partij, ga ik pas akkoord met het akkoord als minimaal de helft van de toekomstige Iraanse kabinetsleden tegen ritueel slachten zijn.

gravatar

Namens de kinderen van prostituees, ga ik pas akkoord als minimaal de helft van de onkerkelijke iraanse kabinetsleden uit scheidsrechters bestaat !

gravatar

Namens de nazaten van Hugenoten, kan ik pas akkoord gaan als minimaal de helft van de iraanse vrouwelijke scheids- rechters afstamt van de Hugenoten.

gravatar

Dat wordt dan een kabinet van driehonderdvijftig procent… Misschien moeten ze dan in ploegendiensten gaan werken ofzo…

gravatar

Namens mijzelf ga ik pas akkoord met het akkoord als minimaal de helft van de toekomstige Iraanse kabinetsleden uit bovengenoemde personen bestaat.

gravatar

Ik ben blij dat de vakbonden zich hard maken voor de Iraanse autoomwerkers.
Ooit werd deze mensen een stralende toekomst na hun opleiding in Nederland voorgespiegeld.
De afvloeiregeling voor de bedieners van de koeltoren mag dan redelijk zijn maar de sterfhuisconstructie van de mensen met een ondezoeksplaats is niet acceptabel.
Dit vooral gezien de energie die deze mensen gestoken hebben om tot de kern van de zaken te komen.
De halveringstijd van hun loon is in onze ogen dan ook veel te kort.
Alleen een juiste splitsing van de verschillende delen van het akkoord komen kan een explosieve sfeer voorkomen.
De werknemers zijn het eindeloos gekanker zat!
Alleen moet ik daarom de FNV er wel op wijzen dat aanvulling van pensioenpremies voor een groot gedeelte van deze mensen een overbodige luxe zal zijn.

Reageer
gravatar

ja, ja een pappenheimer met drie bolletjes mag het worden zeker?

gravatar

ik ben het volledig met het FNV eens. door dit slappe akkoord gaat in Nederland heel veel hoogwaardige werkgelegenheid verloren. dat komt nog eens bovenop het standpunt van de tweede kamer dat de JSF geen kernwapens mag vervoeren. laat het CPB maar eens uitrekenen hoeveel een kernbom aan werkgelegenheid kan opleveren. dan praten we verder.

Reageer
gravatar

Vanwege de uiterst explosieve lading van de onderhandelingen neemt Israel/FNV/CNV ook de CIA mee in de besprekingen alhoewel de Iraniers dit met argusogen bekijken. Gezien de gezondheidsaspecten wordt ook de input van de Mededingingsautoriteit gevraagd. Het Instituut voor Vrede en Veiligheid wordt vooralsnog niet benaderd, zij zouden weer te weinig binding hebben met de materie. De sterren wijzen echter in de richting van Pluto…

Reageer