Program concert des levens uitgelekt

Loop der dingen op straat

Het program van het concert des levens is uitgelekt. Het document bevat onder meer de aankondiging van alles. De publicatie komt op een opvallend moment: sinds jaar en dag zijn de grillen van het lot gehuld in de nevelen van het verschiet. Het is onduidelijk wie het program naar buiten heeft gebracht.

Bestaansdeskundigen vrezen dat het leven voorspelbaar wordt nu de volledige loop der dingen op straat ligt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jeettje, (op # 16, voor alle zekerheid) dat is vrijwel “Die Umwertung aller Werte”. Sinds het verlies van zelfstandigheid van de Atheneum Boekhandel (Selexyz), eenzaam bastion van beschaving in 020, kunnen we toch nu niet in Tenue de Ville en glanzend gepoetste lakschoenen bij mevrouw Burger aankloppen?
En het is al helemaal een begrafenisritueel als we denken aan werkgelegenheid en inkomenssfeer van onze vertrouwde beide huishelderzienden, die nu tot de WW zijn veroordeeld. Het Program des Levens neemt alle wind uit de zeilen van adepten van de “Vrije Wil”, terwijl predestinatie-fans hun gelijk eisen. Ik kan hier niet blij van worden.

Reageer
gravatar

Hé, ik krijg net een brief met een ‘erratum’ inlegvel voor het program.
Alleen jammer dat het nogal vlekkerig en onleesbaar is. Iemand anders dat ook in de post gehad? Ik wil het graag weten, anders is de verrassing eraf.

Reageer
gravatar

Wie is die lekkende leip die dit zooitje ellende op straat gedonderd heeft? Al die volksmenners, zedenpredikers, kwakzalvers tot en met politici zijn totaal overbodig geworden. Zij die in God en zijn genade geloofden komen van een koude kermis thuis. Hun hele leven voor niets geloofd! En ik ben uitgevolgd. K*t!

Reageer
gravatar

Nooit gedacht dat ik zo’n grote, allesbepalende rol zou spelen in zoveel mensenlevens. Zo snel ook al!

En de manier waarop.. bij voorbaat mijn excuses, ook al gaan jullie die niet accepteren.

Reageer
gravatar

Jawel hoor lieve Annie,

Ik kom vanavond nog gezellig bij jou binnen wippen om mijn excuus op indringende wijze aan te bieden.

Kusjes,
P. Viesman (Pol voor jou en intimi)

gravatar

Helaas….. ik weet nu al dat ik vanavond niet thuis kan en zal zijn, over een uurtje krijg ik -volkomen onverwacht- een sterfgeval voor mijn kiezen…

Ik zal ontzet zijn en het niet willen geloven, zo jong nog en gister nog zien lopen en en en…. ik ga me er vast een beetje op voorbereiden, straks immers hals over kop naar het ziekenhuis om troost te bieden aan de naaste familie (snel hier thuis nog even koffie drinken, die ziekenhuisbagger… yuk!)

Maar de boodschap is zo ruim voldoende overgekomen hoor, erg lief van u Heer Viesman, sorry nog maar een keer…. volgens mijn program accepteerd u deze excuses (los van dat andere) wél.

gravatar

Er zitten nog wat foutjes in het program…. er stond duidelijk dat er een goede vriend zou verliezen vandaag, toen ik een uur later dan verwacht nog geen slecht nieuws had gekregen even gebeld met Ziekenhuis Ziekenhuis, blijkt er een Meneer ………… van ………… tot ………… verongelukt te zijn.
Tijdens de eendenjacht, lekker Baantjer wel!!

(op verzoek van familie, schuldeisers en vijanden hou ik zijn naam nog even stil tot dinsdag, sorry).

Bijna dezelfde achternaam als ik dus, komt weinig voor en een drukfoutje sluipt er snel in.
Hoe langer de naam hoe groter de kans op typo’s en mijn achternaam is lang, LANG en nog eens lang.

Lekker relaxt avondje zo, al met al. En morgen uitslapen, ik hou van mijn leventje!! De afspraak voor ‘s ochtends achterlijk vroeg is verzet naar 14.00 uur, al wist ik dat vanmiddag al zodra ik het program in handen had.

gravatar

Net als bij het Droomboek, kan Het Program gratis worden afgehaald tegen inlevering van de coupon bij de Nieuwe Boekhandel van mevrouw Burger te Amsterdam.

(SVP passende kleding aan te trekken en de schoenen te poetsen: het betreft een feestelijke gebeurtenis!)

Reageer
gravatar

Beste redactie,

Heeft u het plan opgevat om alle tegeltjeswijsheden één voor één woordelijk te vertolken? Dat lijkt mij een buitengewoon aardig idee, echter uw bovenstaande bericht kan toch iets meer bloed gebruiken. Daarom zal ik proberen in mijn volgende reactie er wat ‘schwung’ aan te geven.

Met vriendelijke groeten,
Renaldo Fantechi

Kijk druiloor, stuk onbenul op #3, zo kan het dus ook!

Reageer
gravatar

Inderdaad beste Paula,

Het is al eerder gezegd:
Het niet van belang wat De Speld voor u kan doen, maar wat u voor De Speld kunt doen.

gravatar

Lieve opa,

Freut euch des lebens.

Ik vind er niks aan, maar dit is echt iets voor u.

gravatar

Ik ben de mist, zodat men sommige dingen nog niet helemaal te zien krijgt Ik heb wel wat tamboer ervaring doch dit is meer dan 33 jaar geleden. Voor het concert zijn nog wat andere hoorbaarheidsmogelijkheden dan op de dag zelf aanwezig te zijn. Het kan opgenomen worden met zowel gewone camera’s als mobieltjes die Youtube compatible zijn. Het wordt nu een kwestie van optrommelen.

Reageer
gravatar

De vraag om het programma des levens werd in april 1971 in zulke heldere en nadrukkelijke bewoordingen gegoten, dat de letterlijke tekst sindsdien vaak wordt herhaald door nabestaanden van weer iemand die doelloos is overleden.

Zie daarvoor:
– de tekst
– de uitvoering

Reageer
gravatar

Lieve oma,

Ik vind er niks aan, maar dit is echt iets voor u.

gravatar

Joechei!! Hoeven wij ook de Speld niet meer te lezen, want de inhoud is al bekend. En voor wie er op mijn reactie wil reageren: laat maar, ik weet het al!! En ja, Prof. Beertje, het gaat door. Er komt zelfs een DVD van, maar dat had u reeds lang door, toch?

Reageer
gravatar

Hm, ik zou nog even wachten op “…… De Musical” geproduceerd door Joop van der Enden: altijd een onverwachte wending en afloop.

gravatar

Tijd zat beste Jeettje. Het ding zal tegen die tijd wel wegens groot succes verlengt worden. De muziek is namelijk in mekaar geflanst door het genie Ewbank, dé componist die alle andere componisten overbodig maakt.

gravatar

Stuitend dat De Speld dit bericht zonder bronvermelding overneemt van het NRC, terwijl de journalisten van die krant hun carrière in de waagschaal stellen om de onthullingen van Edward Snowden op een verantwoorde wijze wereldkundig te maken.

Reageer
gravatar

Het goede nieuws is dat hierdoor het afluisterwerk van de NSA en consorten overbodig is geworden. Die kunnen zich nu op andere kerntaken richten.

gravatar

Ik wil het niet weten! Ik wil me verheugen in de illusie dat mijn wraakzuchtige ex, dat secreet, morgen misschien onder een auto loopt. Dat ik binnenkort wellicht de postcodeloterij win (zonder op verkeerde knoppen te drukken). Dat Rutte en Samson bij de volgende verkiezingen gelijk de gebroeders de Wit afgestraft worden doordat het stemvee zich geen rad meer voor ogen laat draaien omdat de schellen er van af gevallen zijn. Zonder hoop geen leven.

Reageer
gravatar

… neem een pijp kaneel, zuig er aan en krijg je deel …… en dan bedoel ik ook pijpkaneel en niet iets anders…..

gravatar

Renaldo,

Je geeft tot nog toe de scherpste reactie. Helaas word je zo meteen met vliegende vaart ingehaald. Daarom hier alvast een welgemeende troostprijs.

gravatar

Heer Jeetje met dubbel t,

Met kaneel lijkt het mij voor de dames niet onaangenaam.

gravatar

Heer Jeetje met dubbel t,

De dokter zal zeggen, dat vooraf wassen nuttiger is dan smaak- en geurvervalsing met kaneel.

gravatar

of andersom, een berg zout kopen en daar een slak op leggen !

gravatar

Van een olifant een mug maken? Een hongerige mug, bloedelozer lijkt me bijna onmogelijk bij een levende uitdrukking.

Was uw eerste vraag retorisch bedoeld of verwacht u een zinnig antwoord?
In dat geval: Ja voor den donder!!! Uitdrukkingen zat, zonde om niks mee te doen. Of heeft u een beter plan?

gravatar

Zeker is dat u hoge noten blaast, wellicht hoog van de toren? Mag ik u adviseren bij uw zangpartij in verband met de harmonie een toontje lager te zingen. Wellicht kunt u de afstemming zoeken, dan zal het spelen van de eerste viool zeker niet aan u voorbij gaan.
Daarnaast vind ik dat u het als slagwerker goed raakt. U hebt zich geen enkele keer verslagen. In de pauze sprak ik een verslaggever, die u ook niet te verslaan vond. Dat was wel een harde slag.
De klarinet bespeelde u alsof het een fluitje van een cent was. Het klonk licht opgeblazen.