Zware loting pakjesavond voor vader Cor

Pater familias treft dochter Marie

De loting voor het Sinterklaasfeest op 5 december koppelde Cor van Gobbel aan zijn angstgegner, dochter Marie. Hiermee lijkt het feest een onverwacht spannende wending te krijgen.

Vader Cor leek door zijn beschermde status als groepshoofd een gunstige loting tegemoet te zien, maar trof in dochter Marie de zwaarst mogelijke opponent. “Het thuisvoordeel gaat in dit geval niet op. Statistieken wijzen uit dat ik er sinds 1999 niet meer in geslaagd ben haar in mijn eigen huis een geschikt cadeau te geven.”

De gedichtenfase zal al een opgave zijn zijn voor de pater familias: “Het contact met Marie verloopt de laatste jaren stroef, waardoor ik eigenlijk geen flauw idee heb van hoe haar leven eruitziet. Het enige wat ik weet is dat ze af en toe naar yoga gaat, maar wat rijmt daar nou op, behalve ‘Sints toga’?”

Cor had liever zoon Willem getroffen, die er voor het eerst sinds 2007 weer bij is. De afgelopen jaren was hij verhinderd vanwege een verblijf in een TBS-kliniek. “Willem moet na jarenlange afwezigheid weer terugkeren op familiaal niveau. In zo’n opbouwfase volstaan een simpel pakketje Belgisch bier en een tienregelig gedichtje over bewakers en blokken zeep in de douche.”

Ondertussen kijkt ook kleinzoon Jeroen uit naar zijn debuut op het feest: “De vorige jaren lootte ik niet mee omdat ik nog praktiserend gelovige was. Nu is dat anders. De rest van het deelnemersveld ziet me misschien als kleintje, maar vanuit een underdogpositie kun je alleen maar verrassen.”

De uitslag van de volledige loting wordt pas ná pakjesavond bekendgemaakt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er rijmt vrij veel op yoga, o.a.: zomaar, chocola, genootschap, blablabla, hahaha. Cor moet gewoon die sinterklaasknop doordraaien en de kassabon subtiel insluiten. Zodat er niet alleen geruild maar ook gewoon teruggebracht kan worden. Voorts zou hij niet de eerste sint zijn die contant geld geeft. Weinigen weigeren dat. Kortom, het is ditmaal een stukje sinterklaastherapie voor Cor en Co.

Reageer
gravatar

Waarom is dochter Marie nu de Angstgegner van stamhoofd Cor van Gobbel? Dat zal ik jullie eens haarfijn vertellen: op 5 december 2011 waren tijdens het onderlinge surprise-gebeuren door een noodlottig misverstand de etiketten op de pakjes van moeder en dochter verwisseld. Moeder van Gobbel (confectiemaatje 46) kreeg van Cor een lingeriesetje maat 36 en dochter Marie kreeg een knots van een vibrator (Tarzan XXL) mét batterijen. Vervolgens lag er een gloed van incest over het Sinterklaasgebeuren, de warme chocomelk bleef onaangeroerd en vertoonde nadien een realistisch bruin vel. Het heeft een tijdje geduurd voor Cor dit misverstand weer recht kon breien. Met St. Nicolaas 2012 waren de chocoladeletters (allemaal een M) van erg verschillend gewicht en mevrouw Van Gobbel houdt niet van melkchocolade. Tevens waren de bijgaande gedichten nogal ranzig, Cor had vergeten de spellingscontrole in te schakelen.

Reageer
gravatar

Ik denk dat Sinterklaas bestaat. Ik heb hem gezien. Hij mij ook, want hij zwaaide naar me. Hij zat in een koets en reed naar het Stadhuis op de markt, waar de burgemeester hem zou begroeten. Net als de carnavalsprins, maar dan anders!

Reageer
gravatar

Dat is erg kort door de bocht Sinterklaas. Er rijmt nog veel meer op Sinnieklaas; wat denkt u van het eeuwenoude ‘wild geraas’, Overmaas, kommissie- en komijnekaas, ‘rode waas’, ‘volle blaas’, bloemenvaas, een vroege Paas, een grote dwaas, Boerke Naas en, helaas, Sint Servaas. Op pepernoten idem dito: blote poten, zilvervloten, cylindersloten, Adriaan van Disgenoten, kruit verschoten, zwaar verkloten, brief op poten. En over taai-taai; toch ook aai-aai, my-my, zaai-zaai-zaai (Ben Cramer), joeghaai. Zo genant, beste Sint dat deze elementaire rijmwoorden u moeten worden aangereikt door een schoorsteenklimmende seizoenarbeider die door de VN als beschermd erfgoed van de Monumentenlijst werd afgevoerd ofschoon al honderden jaren ingeburgerd. Wat gaan Teeven en Opstelten nu doen? Ons uitzetten naar Suriname, Aruba, Bonaire, Curacao of, op de koop toe dan, naar Soedan? Vallen Zwarte Pieten onder een (beperkt) Genereus Pardon? Of gaan we (zonder Pardon) in een IND-luchtballon richting Gabon? U ziet, op alles rijmt wel iets, zelfs als het ongerijmd is.

Reageer
gravatar

Er is een belangrijke reden waarom speculaas zo populair is in dit deel van het jaar. Het rijmt op Sinterklaas. Maar de populariteit van pepernoten heb ik nooit begrepen. Om over taaitaai maar niet te spreken.

Reageer
gravatar

Toch rijmt er behalve noga
wel meer op yoga
als het maar mag moga
en je niet door een advocaat in toga
laat aanspreken op een loga
(=verbasterd rijmwoord, red) maar kogakoga
gaat voor een hoofdprijs in vette doga.

Reageer
gravatar

Tjeetje, wat een gedoe allemaal. Zeker als je weet dat Sinterklaas helemaal niet bestaat. Rare jongens toch die Hollanders die zoveel moeite doen voor een fabel.

Reageer
gravatar

U wilt toch niet beweren dat die hele Zwarte Pieten discussie gaat over een fictief persoon ?? Dat lijkt me sterk, ik bedoel zelfs de VN houdt zich er mee bezig.

gravatar

Cor ondervindt drukkende tegenwerking van zijn werkgever (de Coöperatieve Boerenlulbank) die voor 2013, onder druk van AFm, DNB en de publieke opinie, de bonussen van plaatselijke filiaaldirecteuren heeft teruggeschroefd van twaalf (12) tot slechts zes (6) maandsalarissen. Zo liep zijn vrije bestedingsruimte voor decembercadeau’s per gezinslid terug van € 1.548,26 p.p. (prijspeil 11-2012) naar € 984,33 p.p. (prijspeil 11-2013), een significante achteruitgang. In dezelfde periode boekte dochter Marie een netto inkomenssprong van 233 %. Zij realiseerde een opmerkelijke carrièresprong van parttime tandartsassistente naar fulltime ZZPeester in de maatschap YamYam Yub. In de gedichtensfeer kan Cor nu enigszins compenseren, het nieuwe beroep van zijn dochter kent een groot aantal relevante rijmwoorden, zoals: amour, broer, kapoer, loer, moer, stoer en -bijvoorbeeld- DuPont de Nemours. Zoon Willem hoort van zijn TBS-vrinden niets dan lof over de professionele kwaliteiten van zijn ZZP’ende-zus die nu bij de KvK staat ingeschreven onder haar beroepsnaam Au bain Marie. Marie heeft aangekondigd desnoods haar werk mee naar huis te nemen om op het huiselijk St. Nicolaasfeest aanwezig te kunnen zijn. Cor van Gobbel heeft daar enige moeite mee, vooral met het oog op kleinzoon Jeroen die, tijdens logeerpartijen, met zijn moeder op één kamer slaapt.

Reageer
gravatar

Interessanter is de vraag of beroepstrekster Marie haar vader Cor of broer Willem heeft getrokken. Als ze als oud-tandartsassistente d’r ook haar tanden in heeft gezet, moet het wel heel pijnlijk zijn geweest.

gravatar

Oom Viesman,

Wie wie heeft getrokken is altijd geheim. Dat is nou eenmaal gebruikelijk bij trekkingen en zeker bij Yam Yam Yub.

gravatar

Er is al een exemplaar per slakkenpost naar haar onderweg.

gravatar

Eigen schuld. Door tussentijds aan een paar vriendschappelijke lotingen mee te doen had Vader Cor zijn beschermde status verloren, in tegenstelling tot wat het bericht beweert. Met name het verlies in de loting tegen buurman Bertus G., toch iemand met een verdraaid lage ranking, heeft Cor lelijk opgebroken.
“Volgende keer geen tussentijdse lotingen meer, en dan Jeroentje loten. Dan kom ik weer in de top 8 terecht”, aldus een aangeslagen Cor.

Reageer
gravatar

Het Sinterklaas feest en de onttakeling van het disfunctionele moderne gezin gezien vanuit het oogpunt van een nazaat van slaven-door Prof. Dr. Mr. Ir. Q. Gario Met inleiding van J. Pauw en P. Witteman. ISBN 654654654654

Reageer
gravatar

Dan maar op de naam Marie. charivari, contrarie, douarie, februari,
fotosafari, glarie, januari, kalahari, kanarie, larie, lariefarie, mehari, military, pari, penarie, qatari, rotary, safari, sari, secretarie, seminarie,
tamari. (bron site rijmwoorden)

Reageer
gravatar

Je moet niks geloven van dit soort berichten. Allemaal doorgestoken kaart. Het lot was allang bepaald.

Reageer