Marathon van New York van start in Amsterdam

Precieze route naar Central Park nog niet bekend

De marathon van New York zal in 2014 van start gaan in Amsterdam. Dat maakte burgemeester Eberhard van der Laan vanochtend via Twitter wereldkundig.

Van der Laan verwacht een ‘fantastisch feest’. “We hebben een van de grootste sportevenementen ter wereld naar Amsterdam weten te halen. Dat is goed voor de stad, voor de trans-Atlantische verhoudingen en voor mijn reputatie.” Het precieze parcours tussen het Olympisch Stadion en Central Park wordt volgende maand bekendgemaakt. Van der Laan zegt dat het waarschijnlijk een snelle route wordt met een aankomst bergop. De organisatie is nog op zoek naar een Keniaan die een wereldrecord wil lopen.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Doen ze bij de Tour de France en andere grote profrondes in het profielrennen al jaren. Zoveel mogelijk niet in het eigen land/regio starten! Want de eigen regio ja die heb je na 30 jaar wel gezien.

Reageer
gravatar

Even wachten tot de Sinterklaas intocht van 17 November voorbij is zeker weten dat er tijdens de rellen en de mishandelingen een aantal selecte Zwartepieten overblijft die heeeeel snel kunnen lopen.

Reageer
gravatar

Wat is hier nou vreemd aan ? Gewoon alle deelnemers op de boot en dan door het Noordzeekanaal naar Manhattan. Fluitje van een cent.

Reageer
gravatar

Een maand voor de aankomst in New York worden de grachten beschikbaar gesteld om aldaar trainingsstages te kunnen afwerken. Het uiteindelijke parcours is momenteel nog wat lastig uit te stippelen, want Engeland ligt dwars. Van der Laan’s Reputatie voert regelmatig overleg met de Engelsen, waarin het de stad Amsterdam al heeft aangeboden mee te helpen het land tijdelijk opzij te schuiven om de kans op een nieuw wereldrecord zo groot mogelijk te maken.

Reageer
gravatar

Als we nu Kenianen als zwarte Pieten inhuren en natuurlijk gaan ze deze marathon winnen dan zien we dus de zwarte Piet als winnaar en zijn we eindelijk van onze cultuurhistorisch vreemde Pietdiscussie af! Pieten zijn dan geen ‘moorse pages’ meer maar marathonwinnaars. En wie wil er nu geen winnaar zijn??

Reageer
gravatar

Van Amsterdam naar New York City is het 177 mijl lopen. In normaal wandeltempo te doen in 59 uur.
Loop van Amsterdam naar Schenectady en vervolgens naar Albany. Daarna gewoon de Hudson rivier stroomafwaarts volgen.

Reageer
gravatar

Laat ze sowieso de metrotunnel nemen. In Amsterdam kun je maar beter ondergronds je evenementen organiseren, anders gaan de grachtengorgelaars weer sputteren.

gravatar

Niet doen! Vooral niet doen! Ze kunnen in 020 nog niet eens een tunneltje tussen Buikslotermeerplein en de RAI aanleggen zonder dat de halve stad in de blubber wegzakt!

gravatar

Ik ben bang dat Wilders dit gaat gebruiken voor zijn propeganda: alle zwarten rennen weg uit dit land.

Reageer
gravatar

Het schijnt dat de voorjaarsklassieker Luik-Bastenaken-Luik volgend jaar rond Franeker verreden gaat worden. Bovendien heeft Zoutelande een bod gedaan op de organisatie van de US Open. Nu ook de FBK-Games gered zijn lijkt ons landje welhaast nog sport-minded te worden.

Reageer
gravatar

Nou ja heer Frederik…… Nomen est Omen. Het is “Tour de France”, niet “Tour des Pays Bas”.Het idee dat zoiets in Utrecht zou kunnen starten is natuurlijk niet van deze wereld. Alleen de “gewone” media zouden dat kunnen verzinnen. Gelukkig hebben we de Speld nog.

gravatar

Foderento Bosta-Fode-se uit Gambia moet ook tot de kanshebbers gerekend worden!

Het idee is om de overtocht per schip af te leggen. De atleten rennen naar de haven, worden dan voor 5 dagen verdoofd en daarop in New York losgelaten.

Het is mogelijk zo vertelden diverse sportartsen en dopingdeskundigen.

Reageer
gravatar

Als ze echt een keniaan zoeken voor een WR zijn ze toch vreemd bezig. Beter is het gezien het feit dat de weg Amsterdam – New York nogal veel onder water staat om Pieter v/d Hoogenband of zijn lieftallige vriendin Kromowidjojo te contracteren voor dit record.

Reageer
gravatar

Misschien slimmer om er een triathlon van te maken, er zit nogal wat water tussen. Dat stukje fietsen kan dan wel van Amsterdam naar Zandvoort.

Reageer
gravatar

Schandalig dat het bid van Addis Abeba niet gehonoreerd is! Corrupte zooi daar bij de organisatie! De hoofdstad van Ethiopië had met de enorme investering in de koeling (enorme airco’s waren al geplaatst voor de halve marathon van Parijs) een veel beter bidbook dan Amsterdam.

Reageer
gravatar

Kom kom, wel realistisch blijven. Dit is de Speld, niet een of ander lolbroekenforum.

Bovendien staat het een ieder vrij om Keniaans staatsburger te worden.