Siem de Jong verzon cokegebruik voor literair gewin

‘Verkoop je boek maar eens als je iedere dag trainde’

Voetballer Siem de Jong heeft het gebruik van cocaïne uit zijn duim gezogen. De Ajax-speler verzon het cokegebruik vooruitlopend op zijn biografie ‘Ik, Siem’, die in 2030 moet verschijnen.

De leugens van De Jong werden ontdekt door voetbalonderzoeksjournalist Taco van der Velde. Van der Velde zocht contact met de in het manuscript genoemde cokedealers. Geen van hen verklaarde ooit zaken te hebben gedaan met De Jong. Een van hen, de in Londen woonachtige Winston B., bleek zelfs helemaal geen dealer te zijn.

Louis Laros, de zaakwaarnemer van Siem de Jong, noemt het bedrog een ‘leugentje om bestwil’. “Probeer je boek maar eens te verkopen als je elke dag van je carrière op de training bent verschenen. De ideale prof uithangen lijkt op korte termijn misschien heel aantrekkelijk, maar je moet ook aan je toekomst denken.”

Het komt vaker voor dat voetballers voor de snelle rush van een doelpunt of een basisplaats gaan, zonder daarbij aan de lange termijn te denken. Het overkwam de Belgische oud-FC Utrechtspeler Hans Somers, die in 2004 zijn club als invaller met twee doelpunten de Johan Cruyff Schaal bezorgde, maar nu geen boek verkocht krijgt: “Ik heb geen geheimen, ik heb alles opgeschreven. Hoe ik elke dag op tijd opstond en van drank, drugs en vrouwen afbleef. Uiteindelijk hebben alleen mijn moeder en mijn jeugdtrainer het boek gekocht.”

De Jong is niet de eerste voetballer die door middel van verzinsels zijn boek probeert te verkopen. In de biografie van Willem van Hanegem, ‘Deze Kromme buigt voor niemand’, stonden onjuiste passages over practical jokes die hij tijdens zijn studie klassieke talen zou hebben uitgehaald. Hoogleraren lieten al snel weten dat Van Hanegem altijd een ‘modelstudent’ was geweest.

Uitgever Johan Derksen weigert commentaar te geven. Hij wil zich focussen op de biografie van Van der Gijp-biograaf Michel van Egmond, die dit najaar verschijnt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een Broederstrijd…..

Die Siem… gebruikt ie een keer coke om zijn doping-gebruik te maskeren is t nog verzonnen coke ook.
Luuk… kan geen kant meer uit…gebruikt nu doping om zijn coke- gebruik te maskeren…is t nog verzonnen doping ook…

Een 9 op de Schaal van Cruijff…

Reageer
gravatar

Hans Somers scoorde gemiddeld 2 goals per seizoen. Maar idd wel een keer 2 in 1 wedstrijd tegen Ajax. Daar moeten ze nou een documentaire van maken van 3,5 uur. Voor de die hard fans van Hansje.

Reageer
gravatar

Wat krijgen we nou? Dat is MIJN tekst!
IK verzon dat ik experimenten verzon, en IK ging daar een wat te ver in.

Jij zat de boel over te schrijven, net zoals je nu ook weer doet. Fantasieloos heerschap dat je bent. Verzin ZELF eens wat!

gravatar

Siem de Jong heeft zijn verhouding met Marco Kroon niet willen bevestigen maar ook zéker niet willen ontkennen. “Ja, het is waar, ik likte zijn borstharen terwijl hij van plezier sidderde en snoof. Maar dat we nou echt verliefd waren? Het leek meer op kalverliefde en het was lente of iets dergelijks, geloof ik.”

Reageer
gravatar

Nou, liegen is hier inmiddels wel de norm (rijmt op Orm en onze voormalige koningin geciteerd: ‘de leugen regeert!’) in Nederland en waar komt dat door?? Door Johan Derksen! Die zgn VI redacteur is er eigenlijk alleen maar voor de hoge verkoop en het doel heiligt dan ook alle middelen (zie de dubbele homoontkenning van Gijp) als er maar publiciteit komt voor zijn boeken en teveprogramma’s. Gewoon nooit meer aandacht geven, die voetbalheren dan sterft dit gedoe vanzelf een mooie zachte dood. Dat gekloot. 😉

Reageer
gravatar

Dan heeft u ‘Balkenende, the musical’ nog niet gezien! Met o.a. Donner, die in de pauze op een echte Solex door de gangpaden tuft, met een collectezakje, waarvan de opbrengst wordt gedoneerd aan het Prins Bernhard Cultuurfonds. Maar ook met werkelijk prachtig gezongen liederen over idealen en de stralende zon die daarbij zal schijnen op het eind. Het was bijzonder indrukwekkend, en ik zal niet ontkennen dat het af en toe lastig te volgen was door wat opwellend vocht in het oog.

gravatar

Neen Trendvolger, en ik zal hem niet zien ook: het lijkt me een musical waarin vooral vals gezongen wordt.
Het idee dat men te pas en te onpas in zang en dans uitbarst terwijl men een normaal gesprek denkt te kunnen voeren, is heel verontrustend; zoiets doet men niet in het leven van alledag. Behalve Gilles de la Tourettepatiënten, maar die zijn verexcuseerd.

En Donner op een Solex? Geleend dan zeker: ik zie de heer Donner nog niet met schroevedraaier, staalborstel en zwarte handen rondlopen.
Allemaal nep.

gravatar

Nu we toch uit de school aan het klappen zijn, ik heb uit betrouwbare bron (Estelle G.) vernomen dat Badr Hari óók een modelburger is.

Wat is dat toch met al die bekende Nederlanders die dit soort verhalen in de wereld brengen, alleen voor een beetje aandacht?

Reageer
gravatar

Duidelijk gevalletje matchfixing. Je kon bij ons wedden op uitslagen, eerste rood en eerste schwalbe. Met deze scores ben ik binnengelopen:

– Eerste schwalbe: Estelle.
– Eerste Rood: Badr
– Eerste match: Badr
– Return match: Estelle

Bonus van 25.000 Yuan: namen van de advocaten, en datum hoger beroep beide correct. Toegekend aan Badr Hari.