Usain Bolt verliest van Nederlandse Sprinter

NS blij met sportief succes

De Sprinter van Amsterdam Centraal naar Zwolle heeft de 100 kilometer gewonnen van Usain Bolt. De Jamaicaanse atleet begon goed aan de wedstrijd, maar kon het hoge tempo niet volhouden. Hij werd vlak na station Almere Muziekwijk achterhaald, waarna zijn achterstand gestaag opliep.

Bolt beklaagde zich achteraf over het terrein. Een woordvoerder van de NS wuift die kritiek echter weg. “Ja, er lagen blaadjes op het spoor. Maar daar hadden beide sprinters last van. Bovendien had onze Sprinter vijf minuten vertraging, daar hoor je ons ook niet over.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Maar goed dat de Fyra gediskwalificeerd was, die had het zeker verloren. Bij het eerste blaadje op het spoor of het eerste sneeuwvlokje verkeert dit Italiaanse prestigeproduct al direct in verregaande staat van ontbinding.

Reageer
gravatar

Is dit niet te hoog gegrepen? Had je niet beter eerst met een mobilette kunnen beginnen. Bovendien…heb je wel een rijbewijs voor dit snelle voertuig?

gravatar

Er doen geruchten de ronde dat de Nederlandse Sprinter zonder passagiers heeft meegedaan hetgeen volgens het regelement verboden is. Ook werd er ‘s morgens voor de wedstrijd nog een conducteur met een motorblazer gesignaleerd die álle (!) blaadjes op het spoor van de Jamaicaan blies en dat deze per abuis eerst nog 20 minuten richting Almelo reed, hetgeen hij later nog steeds lacherig aan de onverwachte kwaliteit van de Nederlandse ‘sigaretten’ weet. Beiden zijn gediskwalifeceerd, de treinen ook.

Reageer
gravatar

Ik wilde haast als commentaar schrijven dat de trein tussen Amsterdam en Zwolle niet via Almere kan gaan daar de Zuiderzeelijn Lelystad als eindstation heeft. Toch maar even zelf wat onderzoek gedaan (zoals een echte misdaadverslaggever geacht wordt te doen) en warempel: Sinds december 2012 is de verbinding vanaf Lelystad via Dronten en Kampen Zuid doorgetrokken naar Zwolle. Weer wat geleerd!

Heb ik nog meer gemist?

Reageer
gravatar

In ieder geval zal de trein missen niet meer lukken gezien de gemiddelde vertraging op het NS net. De reden van deze vertragingingen werd al eens fijntje sdoor de bekende caberetier Jörgen Rayman aangegeven: NS= Net Suriname.

gravatar

De redactie is vergeten om bij de foto te vermelden dat dit niet de betreffende trein betreft. Fans van deze klassieker zouden zich suf zoeken naar bovenstaande locatie, die niet op het traject Amsterdam – Zwolle ligt. De sprinter (oud model) weergegeven op de foto bevindt zich namelijk ten oosten van station Amersfoort.

Reageer
gravatar

Kijk, dit schiet op! Meestal heeft De Speld gelijk, maar dan moet de kwaliteit van de berichtgeving natuurlijk wel op peil blijven.

gravatar

U vergeet hierij aan te geven dat deze sprinter wel richting Zwolle rijdt en waarschijnlijk ook uit Amsterdam CS afkomstig is. Echter het is de vraag of hij nog verder komt dan Amersfoort Vathorst.

gravatar

[…] De Sprinter van Amsterdam Centraal naar Zwolle heeft de 100 kilometer gewonnen van Usain Bolt. De Jamaicaanse atleet begon goed aan de wedstrijd, maar kon het hoge tempo niet volhouden. Hij werd vlak na station Almere Muziekwijk achterhaald, waarna zijn achterstand gestaag opliep. Lees verder op Speld.nl […]

Reageer
gravatar

Jaja NS. Ik wed dat de atleet op veel meer plaatsen kan komen als treinen. BTW, de trein is voor Nederland een ouderwets vervoersmiddel. Bepaald niet flexibel als er maar ook een kleine afwijking is.

Reageer
gravatar

Ik ben het niet eens jou ove dat de trein niet meer van deze tijd is. Ik geloof zelfs dat het ov juist het oplossing van het filepronnbleem is. Wat ik niet snap is dat men minder moeite heeft om met een auto gezellig achter in de file aan te sluiten en heel veel CO2 uit te stoten dan men het heeft als de NS niet kan rijden omdat een trein een auto heeft aangereden waar een persoon in zat die teveel haast heeft gehad en daarom heeft besloen om tussen de bomen door te rijden.

gravatar

De trein is juist niet de oplossing voor de files. Stel je voor dat je met je trein achteraan sluit in de file. Die wordt dan gelijk wel een heel stuk langer. Nee dan beter met een auto van slechts 4 meter aansluiten.

gravatar

Sorry hoor , ik moet mijnheer Bolt toch gelijk geven. IK geloof die NS helemaal niet . Ergens afgelopen week zouden proefritten gemaakt gaan worden met de non-stop trein van de NS en met alle zekerheid is dat dus die ‘sprinter’ van de N.S. !!
En wie zegt dat die sprinter even veel blaadjes op het spoor had ??

Ik hoop dat er een degelijk onderzoek naar komt .

Reageer
gravatar

Het is denkbaar dat de NS voor deze gelegenheid gebruik maakte van sterkstroom op de bovenleiding, daar waar wij forenzen worden afgescheept met zwakstroom.
Over doping gesproken.

gravatar

Hela, hola, ha die Paulus, Alles wel in het Bossche?
Neen, de Solex gaat mee natuurlijk; naarmate de leeftijd vordert is het rijden van lange stukken tegen de wind in met snijdend koude ijsregens -nog verhevigd door de snelheid van de Solex, niet bevorderlijk voor het welzijn en humeur.

Nu is zitten of staan in een sprinter dat ook niet, maar meestal is het warmer – als de verwarming het doet.

Wat zeg ik nu weer:nou vooruit, om de wind uit de zeilen te nemen van dhr. Viesman: Ja, je kunt beter in een Sprinter zitten dan in Usain Bolt.