Jan Nagel richt per ongeluk partij op

Macht der Gewoonte mikt op 20 zetels

Jan Nagel heeft dit weekend per ongeluk opnieuw een politieke partij opgericht. Dat heeft hij door middel van een persbericht laten weten.

De oprichter van onder meer Leefbaar Nederland, de Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang (PRDV), de Partij voor de Belangen (PvdB), Lijst Hup Vooruit (LHV), Lijst Hans Vermeulen (LHV) en 50Plus verklaart dat het ‘gewoon ineens gebeurde’ na het douchen. Nagel: “Het is een partij voor alle mensen. De belangen van deze groep worden doodleuk geschonden en die zakkenvullers in Hilversum, Den Haag en Brussel kijken demonstratief de andere kant op.”

Nagel wil zelf voorlopig een ‘bescheiden rol op de achtergrond’ spelen. Hij wenst zich niet met de dagelijkse gang van zaken te bemoeien en is dan ook op zoek naar een geschikte man, of vrouw, om de kar te trekken. “Voorlopig heeft alleen Rens Jan Peter zich gemeld. Maar we zijn ook nog in gesprek met Hilbrand Nawijn en René van der Gijp. Met dat soort namen moeten we 20 zetels kunnen halen.”

Volgens politiek analist Bert Bokhoven is het niet de eerste keer dat Nagel per ongeluk een partij in het leven roept. “Het is publiek geheim dat de oprichting van de PRDV ook ongewild tot stand kwam. Er is ondanks diepgravend onderzoek nog altijd geen rationele verklaring gevonden voor het vormen van een partij rondom Peter R. de Vries.” Bokhoven stelt dat Nagel bovendien niet de enige is die wel eens per abuis een partij realiseert. “Ook de totstandkoming van D66 was geen bewuste keuze.”

De nieuwe partij staat ingeschreven als ‘Macht der Gewoonte’ (MdG). Nagel verwacht deel te kunnen nemen aan de Europese verkiezingen van mei 2014. Hij zoekt nog naar standpunten: “Eén standpunt is ook genoeg trouwens.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, dat zegt u nu wel, maar weet u dat ook zeker? Hierbij een overzicht van alle partijen waarbij dhr Nagel voor 83% tot 100% betrokken was bij de oprichting en/of ondergang:
http://tinyurl.com/cjby5xx

En dan zij er nog wat splinterpartijen die dhr Nagel als geheim adviseur hebben: het is moeilijk -zo niet onmogelijk- géén stem uit te brengen op dhr Nagel.

gravatar

Een zeer bekend gevoel, zo onder de douche. In het verleden meerdere malen zelfstandig (of rechtstandig) per ongeluk een lid ingebracht. Probeer dat maar eens met goed fatsoen terug te trekken. Berokkend schade aan beide partijen.

Forza Jan!

Reageer
gravatar

ik wacht nog op het moment dat jan nagel de PVHC opricht: de Partij Voor Het Condoom. daar kan maar één lid in en het moet nog staan ook: Jan Nagel.

gravatar

De letter R in het woord ‘richt’ moet een L zijn. De macht der gewoonte dus Jantje!

Reageer
gravatar

Ik ben in geen geval een grand-père terrible van enige partij, die Jantje Nagel heeft opgericht. Ik ben meer van de oudere jongeren, zodat ik mij meer thuis voel bij de senioren van de JD, ROOD, JOVD, JS, DWARS, PINK!, SPGJ en CDJA.

Het is misschien een goed idee voor de zoon van Jantje om binnen de partijen van zijn vader een Leefbare, Rechtvaardige, Daadkrachtig, Vooruitgaande Belangenpartij 50plus Jongerenafdeling (LRDVB50Jongeren) op te richten, waarbij ik mij kan aansluiten.

gravatar

Opa, oud-gemeenteraadlid van Lutjebroek en oud-winnaar van de Ronde Rond het Binnenhof: Goed nieuws: ik vernam dat het jongste lid van de partij voor 50+ers een jongedame van 21 is!

Ze hebben haar tot Miss 50+ gekroond; al snel kwam men daarop terug, ze is gedegradeerd tot mascotte.
Als u zich aansluit bij de mascotte is de LRDVB50Jongeren, met 2 leden, een feit!

gravatar

Politieke partijen oprichten is voor deze grote bek een spekkie naar zijn bekkie. Daarom kan men hem bekkenist noemen.

gravatar

De SGP is de enige partij die is opgericht door de Bevindelijke Heere zelve! Met Zijn Genadige Hulp kunnen wij 674.000 arbeidsplaatsen toezeggen, waarmee in één klap een einde kan worden gemaakt aan de werkloosheid in Nederland.

Dat doet niemand ons na!

Reageer
gravatar

Mijn opa heeft zoiets ook een keer bij de hand gehad, daarom zitten we nu met de VVD opgescheept: Het was niet meer dan slechts een onschuldige grap op die zondagmiddag in 1951 maar nu zitten we mooi met de gebakken peren..

Mijn oprechte excuses daarvoor.

Reageer
gravatar

Voor de zeikerds onder ons: ”Er is ondanks diepgravend onderzoek nog altijd geen rationele verklaring gevonden voor het vormen van een partij rondom Peter R. de Vries” kan beter. Dit moet zijn: ”…. rationeel argument voor het vormen van een partij”. Een vlaag van vestandsverbijstering (oorzaak) leidde tot oprichting van (gevolg) is immers ook een rationele verklaring. Wat de auteur hier bedoelt is: een verklaring die rationeel gedrag veronderstelt, een verklaring in termen van rationeel gedrag.

Reageer
gravatar

Tussen wat De Speld schrijft en wat u meent dat de auteur moet bedoelen zit nogal wat licht: wellicht kan deze discussie beter worden voortgezet in het blad ‘Onze Taal”?

Enne: dhr Nagel zoekt nog een partijideoloog cq voorlichter: grijpt uw kans!

gravatar

Ik ging ervan uit dat de scherpe analist en eminente wetenschapper die de Bert Bokhoven toch is, verkeerd geciteerd wordt. En dat het in zijn bedoeling lag, om een rationele verklaring te produceren, maar ook rationele motieven te vinden bij Nagel c.s. En dat hij wilde zeggen dat dat laatste niet gelukt was.

Hoe dan ook, ik heb mijzelf bij Nagel aanbevolen voor dit soort haarkloverijen en achterhoede gevechten.

gravatar

Beste Maarten, verre van mij aan uw goede bedoelingen te twijfelen: ik meende slechts een richting te duiden om enigszins zinnige antwoorden te bekomen op deze taalkundige kwestie.
Gezien de reputatie van De Speld zijn weliswaar de reaganten zeer deskundig, maar blijven zij -vanwege het scherpe zicht op kruisverbanden- niet altijd bij het onderwerp, en zal een meerduidig antwoord niet altijd de naar duidelijkheid snakkende vragensteller het bloed helder door de ogen doen stromen.

Wat was het onderwerp ook weer? Ah, ja dhr Nagel. Duidelijk moge zijn, gezien de vele uitglijers en strapatsen op het slappe koord der evenwichtskunst tussen brulboeierij en bullebakkerij, dhr Nagel nooit zichzelve in zijn jeugd heeft vervoerd op een degelijke en betrouwbare Solex: dan zou het anders met hem afgelopen zijn.
Waarvan akte.

gravatar

Meneer de Vries, foei toch! Mijn man wordt ieder jaar sluwer, dus uw opmerking slaat als een advies in de wind. Als rode wijn op het gezicht van een misdaadjournalist, en als Joran op Madeleine.

Wij zijn trotse ouderen, en richten bij elke verjaardag een partijtje op. Dan mijn man dit keer per ongeluk al die formulieren invulde, in plaats van slingers op te hangen, heeft niets met zijn leeftijd te maken, hij deed dat al toen hij zes was. Alleen gooide moeder Nagel die na afloop altijd bij het oud papier, en zijn eerste vriendin deed ze zelfs in de kattenbak. Daarom is Jan zo’n laatbloeier. Onze kleinkinderen zijn allemaal lid van de 50+ jeugdafdeling, en in clubhuis “Het Nagelschaartje” draait de crèche-leiding overuren.

gravatar

Wederom is dan Jan Nagel ons verschenen; erkend erudiet politiek dier en beëdigd nestor der splijtzwam-politici der Lage Landen. Opnieuw heeft Jan zichzelve heruitgevonden in een politieke constructie rechts van het kleurloze midden, gewoon een spontane inval -na het douchen- aan de keukentafel tijdens een gesprekje met zijn achterkleinzoon Jan Nagel IV van 26 jaar oud, traditioneel carrièrematig voorbestemd tot het hoge ambt van partij-ideoloog. Jan Nagel, dé nagel aan de grafkist van het twee-partijenmodel en als zodanig de tegenstrever van Olivier “Cromwell” Bolkestein en Hans “Andersen” Wiegel.
Jan did it again. Hij kón ook niet anders; er was eenvoudig te weinig keus voor de zwevende kiezer. Met deze nieuwe extatische proeve van abstract politiek denken ‘Macht der Gewoonte’ manifesteert hij zich onverbiddelijk als de Godfather van zowel koersvast rechts socialisme als vaag onrechts links liberalisme, bekwaam populist, gevreesd bij vriend en vijand, gelauwerd icoon der JOVD-debaters, maar immer bescheiden positie kiezend in de luwte van de coulissen. Het vereist bijkans het kosmische intellect van Prof.Mr.Dr.Ir. Lambertus (“Bert” voor intimi) Bokhoven, PHd DSO DFC. UWV. WAO., om de diepte en duurzaamheid van Jan Nagel’s proefboringen in de menselijke geest te kunnen peilen. Ik stop hier voordat de ontroering mij te machtig wordt, waarvan acte.

Reageer
gravatar

Toch heeft niet alleen geachte reageerder Outsider door hoe ver het omnigenie prof. dr. Bert Bokhoven reikt. Inmiddels begint de redactie van de Speld door te krijgen dat deze meer dan briljante Bokhoven veel en veel vaker ingezet kan worden. Waarvoor mijn heel hartelijke dank!

gravatar

Hij kan beter de mensen uit zijn partijen eens goed AFrichten.

Reageer
gravatar

En Gijp maar roepen in de kamer:

Hé kom op zeg, anders gaan we paaldansen.

En dan Jan Boskamp weer een huft verkopen.

gravatar

Nou, het is meer een geflopte doodskist, zeg maar een wrakke pallet.
Aansteller Jan Nagel heeft een lobbyist voor pallets met restpartijen over-de-datum chips, flip-flopper Toine Manders, die geflipt is als europarlementariër VVD, aangesteld als lijsttrekker van 50Plus voor de Europese verkiezingen.

gravatar

Dit is wel een noviteit: alle andere partijen werden opgericht tijdens een bezoek aan een etablissement ter verstrekking van lunches, bitterballen en spiritualia, zoals daar zijn restaurants de Jonge Haan en de Jonghe Graef van Buuren in Hilversum en uiteraard Barretje Hilton.

Reageer
gravatar

Standpunten zijn er om ingenomen te worden, dat is zeker niet hetzelfde als aangedragen. Naast het feit dat dhr Nagel dus lukraak politieke partijen opricht, lijkt hij ook in het ongewisse over waar standpunten toe dienen…