78 jaar oude Jayden gevonden

Naam dateert van voor jaren ‘90

De vondst van een 78 jaar oude Jayden in Langezwaag stelt onderzoekers voor een raadsel. Wetenschappers namen aan dat de naam pas op z’n vroegst sinds eind jaren ’90 aan pasgeborenen werd geven, maar die theorie kan door de recente vondst overboord.

De opmerkelijk goed geconserveerde Jayden is trots op de plotselinge aandacht. “Alleen jammer dat mijn ouders Storm en Luna dit niet meer mee mochten maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Voordat Jayden uit Langezwaag in het Guiness’Book of Records kan worden bijgeschreven als de oudst aangetroffen Amerikaanse vóórnaamdrager, moet er ook nog aandacht worden besteed aan de 91-jarige Tuitjenhornse drieling Delano, Darryl en Dylan Dekker die werden verwekt tijdens en naar aanleiding van president Roosevelt’s New Deal: 3 halen, 2 betalen. Hun vader: Dirk ‘Driekus’ Dekker was zijn tijd ver vooruit als Anglofiel-avant-la-lettre en trotse eigenaar van een vooroorlogse Oldsmobile Pick-up truck. De drieling heeft de Amerikaanse D-traditie voortgezet in hun families waar kortelings de vijfde generatie D-kinderen werd geboren; de recentste nieuwgeborenen zijn Darren (1-3-2012), Darryl Dean (26-8-2012), Declan Debonair ( 3-9-2012), Devlin (1-1-2013) en Deacan Dork (1-4-2013). In de Tuitjenhornse annalen is vastgelegd dat alle mannelijke nazaten van de normstellende drieling zich verbinden tot het voortzetten van de D-traditie in de mannelijke lijn. Collectieve uitstapjes van de familie naar de VS voorzien de familie van jaarlijkse updates op het vlak van D-namen. Men reist uiteraard via reisbureau DeTour. In Tuitjenhorn vindt jaarlijks een viering plaats van D-Day op 10 november. Bij de viering van Sint Maarten (11 november) onthouden alle Dekkers zich van participatie in lampionnen/zang/snoep-strooptochten, teneinde de lokaal aanwezige snoepvoorraden niet prematuur uit te putten.

Reageer
gravatar

‘Splinter!’ hoorden we 15 jaar geleden de dame naast ons, op de camping, telkens weer roepen. Wij wilden al, behulpzaam als wij waren, een pincet brengen, toen bleek dat bij dat woord een jongetje hoorde. Vandaar mijn oproep: Splinter, kun je je even melden? Je bent intussen 20, denk ik. Heet je nog steeds zo, en zo ja, heb je een zelfhulpgroep opgericht / je ouders voor de rechtbank gedaagd / je naam zelf veranderd? (Schrappen wat niet past)

Reageer
gravatar

Zie mijn reactie op #2, ik heb het uitgezocht.

Die mensen waren erg rijk; of grote kans daarop.

Had ze nou maar een kopje oploskoffie aangeboden…. soms sta je door zo’n actie opeens in een testament waar je nu alleen nog maar van kan dromen… jammer hoor!!

gravatar

Neemt gij, Splinter Jupiter Storm Jansen, tot uw wettige echtgenote Merel Sterre Myrthe Hadewych ten Broeke, wat is daarop uw antwoord?

gravatar

HAHAHA dit is een van de beste speld-nieuwsberichten. dank :3

Reageer
gravatar

Er staat een verkeerde foto bij dit artikel. Het betreft hier de 98 jarige Blub Oosting, hoofdlid van de Pedofielen Partij. Hij heeft nooit Jayden geheten maar had vroeger een kat die Kevin heette.

Reageer
gravatar

Hoe zijn 74-jarige en 72-jarige zussen Destany en Prinsess Desteny II precies aan hun namen komen wordt nog onderzocht, waarschijnlijk heetten beide “beppes” zo.

Reageer
gravatar

De zoon van Jan Nagel heet Splinter, een oerdegelijke ouderwetse Hollandse naam. Toevallig.
Zie stukkie Wikkie:

‘Jan Splinter – Iemand die tot de echte minima behoort. Vanaf 1561 komen er in Nederlandse geschriften al uiteenlopende Jan Splinters voor. De uitdrukking zo komt Jan Splinter door de winter betekende oorspronkelijk: zo los je een probleem op.

In december 1982 gebruikte het Tweede Kamerlid Marcel van Dam de woorden in een kamerdebat met minister-president Ruud Lubbers. De cynische draai die Van Dam aan het spreekwoord gaf bleef hangen. De betekenis veranderde in: de laagstbetaalden trekken altijd aan het kortste eind.’
Tot zover Wiki.

Nee, ik ga niks zeggen over ZZP’ers, vandaag niet!!

Splinter als voornaam is al zo oud als wat en vooral bij mensen met heul veul geld die niemand uit durfde te lachen omdat ze het dorp bezaten en de dorpen eromheen ook.
(zie bankdirecteur Splinter Dinges uit de tv-serie Oud Geld).

Naar de betekenis zoeken in het namenboekje dat je cadeau krijgt bij een abbo op Ouders van Nu is zinloos: er staat bij betekenis: onbekend!?!?!?

Geloof mij maar: Splinter betekent letterlijk: ‘stukje van de moeder’.

Geldt ook voor de scherf die nu net van uw koffiekopje afbreekt.

Ik geloof overigens gráág dat een van de eerste automobilisten Splinter heette en in een Spijker over de toen nog filevrije rustige wegen zoefde.
Jan Nagel met de kleine Splinter in zijn Spijker op pad, leuk toch?

gravatar

Dank je wel lieve Annie uit Den Haag,

Nu begrijp ik waarom Jan Nagel altijd voor Splinter partij kiest.