Koeien boer Klaver vanaf 2014 op kunstgras

‘Dit is je reinste landbouwvervalsing’

Boer Klaver uit het Drentse Ruinerwold wil zijn koeien vanaf 2014 op kunstgras laten lopen. Hij is al druk doende met het aanleggen van een kunstgrasveld van 15 hectare rondom zijn boerderij. Klaver: “Het is de toekomst. De mensen willen een stukje buitenbeleving, maar mijn dames trappen in de winter het hele weiland kapot. Kunstgras is de oplossing. Ik denk dat over dertig jaar alle koeien op kunstgras lopen.”

Collega’s van Klaver spreken schande van diens plan. “Dit is je reinste landbouwvervalsing. Europa moet hier een stokje voor steken”, aldus boer Franken uit het naastgelegen Oosteinde. De Europese Commissie heeft inderdaad een onderzoek aangekondigd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kunstgras is een product wat al 10-tallen jaren op de markt is. Eigenlijk is Boer Klaver bezig om een van de laatste gebieden waar kunstgras nog niet helemaal is doorgedrongen op te pakken.
Eigenlijk dus niet echt vernieuwend, maar puur volgend uit penetratie van de markt. Oude wijn in nieuwe zakken.
De echte uitdaging zit in echt vernieuwend bezig zijn en een geheel nieuw totaalconcept te implementeren.

Waarom pakt Boer Klaver niet in een keer goed door en brengt ie echt iets vernieuwend, zoals kunstkoeien op het kunstgras, die op kunstmatige wijze kunstmelk produceren en door middel van kunstmatige insiminatie een waar kunststukje vertonen waarmee kunst-kalfs-vlees geproduceerd wordt. De huid van de koeien kan direct als kunstleer worden gebruikt.
Door de uitwerpselen van dat kunstvee weer als kunstmest te verkopen, heb een een compleet mileuvriendelijk en CO2 neutraal kunstsukje geimplementeerd, zonder nadelige gevolgen voor de omgeving.
Ook de uitstoot wordt alleen beperkt tot kunststof.
Dat is pas een waar kunstwerk en trendsettend voor het toekomstig boerenbedrijf anno 2020 ! Daar waar werken kunstwerken wordt !

Reageer
gravatar

Een bericht als deze roept heel wat vragen op. Bijvoorbeeld:

– Weet iemand misschien of een kunstweidekoe na een boer uit zijn bek stinkt?
– Wat is beter voor rundvee, waterkunstweides of zand ingestrooide?
– Moet een kunstgrasweide per sé groen zijn? Is voor paarden haverbruin niet geschikter?
– Is ook gedacht aan kunstmatige molshopen, kunstzinnige weidebloemen en kunstige kieviten?

Reageer
gravatar

Ik heb nog niet goed kunnen kijken, mevrouwtje gedraagt zich wat agressief als ik haar het ei probeer te ontnemen, zo te zien wil ze het uitbroeden. Ze heeft niet door dat ze een koe is en geen eieren uitbroeden kan! Dan is Dien VI toch een eind slimmer, maar die heeft nog geen ei gelegd,

gravatar

VrAAg me lAngzAmerhAnd AF of hET nog wel kOEIen zullen zijn die dAAr gAAn stAAn. Klompen KweeKvlees. Zullen OOk wel niet meer lOEien maar andersgePRogrammeerde gelUIden gaan produceREN. Voer vOOr TOEkomstdeskundigen. boe!

Reageer
gravatar

Ik was juist van plan om met een alternatief voor de winter te komen, namelijk overdekte weilanden met glas op de daken en glazen wanden. Vloerverwarming of centrale verwarming maakt in een dergelijk geval niet echt uit. Groeilampen kunnen ook voor warmte zorgen, als de temperatuur hoog genoeg is, zal de melk al gepasteuriseerd zijn , voordat er gemolken is. Dit zal veel kosten besparen.

Reageer
gravatar

Namens de denktank “futuristisch boeren” van de vereniging van boerenkunsthistorici kan ik melden dat dit nog maar een eerste stap is op weg naar een volledig niet boerenkunstconcept. We trekker leer uit de fouten die in de boerengeschiedenis zijn gemaakt en hebben van daaruit een compleet nieuw boerenconcept uit de grond gestampt. Het gebruik van het totale areaal aan landbouwgrond in Nederland wordt bijzonder inefficiënt gebruikt; meer de helft van de tijd is er geen kip die er naar omkijkt. Dat kan anders en het gebruik van een kunstgrasveld zorgt ervoor dat in ieder geval het grasland nu al veel beter gebruikt wordt. Een volgende stap zijn kunstkoeien, die ook bij extreme weersomstandigheden gewoon buiten kunnen blijven staan, en bovendien kunstmest leveren. Maar ook kunstgewassen, als kunstvlas (voor kunstvezels), kunstmais, kunstbloemen, enzovoorts enzovoorts zitten in de pijplijn. Hou ons kunstcollectief dus in de gaten!

Reageer
gravatar

Het smaakt naar kartonnen frieten en soja, maar heeft ook een sterke plasticachtige component in de smaak, met een acetonachtige reuk. Kortom, hij is heerlijk!

gravatar

En dan gewoon voorverteerd voer in de maag plempen. Met zo´n deksel. Dan gaat het allemal nog wat sneller. De wei zal minder snel slijten, wat profijtelijk lijkt. Toch met de kweekvleesontwikkeling en voortschrijdende technieken betreffende beestbeheer verwacht ik weinig protest. Zelf durf ik die troep al jaren niet meer te eten.

Reageer
gravatar

Ik heb nu zelf thuis ook zo’n klein aquariumpje voor kweekvlees. Je ziet het hompje met de dag groeien en iedere keer pleppert het al met de opening die vermoedelijk als mond dient als ik hem weer een heerlijke rups voor houd. Het is echt een heel dankbare hobby, je gaat je op een gegeven moment ook aan zo’n hamburger hechten waardoor je er met nog meer plezier het bloedende kartelmes in zet wanneer de tijd daar is.

gravatar

Tijden veranderen. Ik lees tegenwoordig De Speld in een kunsthooiberg. Heerlijk spul, en een stuk brandveiliger. Ben ook geen zwerver meer, maar dak- en thuisloze. Bromsnor, die is helemaal modern geworden, die rijdt tegenwoordig op een elektrische scooter. Volgens mij is’tie opgevoerd, die snor. En van kunstgras. Zijn woordvoerder zegt van niet, dus dan weet je het eigenlijk wel zeker. Ja, Bromsnor heeft een heuse woordvoerder. Een snorbrommer dus.

Maar voetballen op natuurgras gaat te ver, dat ben ik met je eens. Dan moeten ze elke wedstrijd naar Afrika of naar Argentinië. Voor de thuiswedstrijden is dat een probleem, en voor de hooligans ook. Want als ze daar oerwoudgeluiden maken, worden ze meteen opgevreten.

gravatar

Die koeien hebben het beter dan ons, ik wil graag kamperen op kunstgras

Reageer
gravatar

De koeien van Boer Klaver niet, die gaan elke winter naar Qatar om het kunstgras daar te testen. De FIFA betaalt alle kosten. De stal heeft hij aan ons verhuurd, en wij hebben er een kraamkliniek in gevestigd.

gravatar

Ook vloerverwarming, lees wei-verwarming wordt verplicht gesteld door Brussel. Zo kunnen de koeien jaarrond naar buiten.

Reageer
gravatar

Wat is dit nu voor een stom gewauwel? Waarom zouden koeien buiten moeten blijven? Wat voor een runderdiscriminatie is dit? U komt zeker uit Aruba of een ander Afrikaans land?

gravatar

Dr. Tromp stuurde mij net voordat hij een snackbar te Harlingen die fatale frikandel at een msm waarin hij enthousiast vertelde dat koeien die op kunstgras grazen plastic melk geven en ook niet roesten en dat is toch wel een grote vooruitgang met heden!

Reageer
gravatar

Onvolledig artikel. Boer Klaver is een visionair.

Onderzoek wijst uit dat kunstgras koeien aanzienlijk minder, tot geen uitwerpselen produceren. Als er al wat uitrolt aan de achterkant, dan is het gemalen kunstgras, geen mest. waarmee het probleem van overbemesting in een klap uit de wereld is.

Het is wel zaak om een zeer stevige afrastering te plaatsen, want het gras aan de andere kant blijkt altijd groener.

gravatar

Ik neem aan dat er ‘s winters gezorgd wordt voor kunstlicht. Het is dan altijd nogal vroeg donker. Het lijkt mij ook verstandig de dieren uit te rusten met kunstgebitten gezien de taaiheidsfactor van het hedendaagse kunstgras. En kan er misschien ook een kunstfluiter in de wei staan om de boel wat op te vrolijken? Wat ik me trouwens afvraag, heeft dat kunstgras nog kunstmest nodig?

Reageer
gravatar

Dan is het logisch dat ze in de winter ook buiten blijven.Met kunstgras blijven voetballers ook door voetballen in de winter omdat door de vloerverwarming er geen sneeuw blijft liggen. Nou, dan kunnen de koeien ook wel door blijven grazen in de winter.

Krijgen de loonbedrijven die nu niet meer hoeven te maaien ook een compensatie. Dat vraag ik me af

Reageer
gravatar

Dat hebben we hier allang. Ideaal spul om mee te werken.

Maar nu willen ze hier ook een kunstmagneet neerzetten, en dat vind ik weer niet zo’n goed idee. Dat ding vreet stroom, en ‘s winters doen de zonnepanelen het niet. Noorderlichtpanelen wel, maar die vervuilen de horizon nogal. Bovendien doet die natuurmagneet het nog steeds prima. En waar laten ze die slopen? Zal wel weer Afrika worden.