Korfbal op FOX blijft dramatisch scoren

Aankoop uitzendrechten ‘inschattingsfout’

Het korfbal op FOX blijkt niet het kijkcijferkanon waar de zender op hoopte. De met veel bombarie aangekondige aankoop van de uitzendrechten dreigt uit te lopen op een miljoenenstrop.

FOX-woordvoerder Alfred Geesterling: “We hoopten de vele Nederlandse korfballiefhebbers aan de buis te kluisteren. Dat bleek een inschattingsfout. Zelfs de topper tussen LDODK/AH Gorredijk en Fortuna/MHIR van afgelopen zondag trok matige kijkcijfers.” Veel korfbalfans vinden het abonnement te duur en nemen hun toevlucht tot illegale livestreams. Bert Valdijk uit Erichem: “Op internet kan ik alle blauw-witters en doorloopballen gratis zien.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nooit geweten dat er korfbal is op Fox….
Je kan voor mooi korfbal ook het youtube kanaal opzoeken van TOP justlease.
Prachtig hoogstaand korfbal helemaal gratis en voor niets.
Als Fox nou eens naar Sassenheim kwam…geweleige ambiance, veel supporters en korfbal om je vingers bij af te likken.
Bovendien wordt er bij TOP wel gemengd gedoucht.
Koud en warm water hahahaha

Reageer
gravatar

Als de spelers constant een Hitler-groet uitbrengen en de scheidsrechters niets doen want het is “heel normaal”.
(De Speld heeft hier al eerder overgeschreven.)
Dan snap ik dat niemand wil kijken naar deze nare sport. Kort om dom van de mensen bij FOX.

Reageer
gravatar

Wat een walgelijk vergelijk!!!
Kijk je wel eens basketbal?
Verdedigen zo ook zo. Want dat is die opgestoken arm.
Niets meer en niets minder….

gravatar

Wedden dat ze binnenkort ook de uitzendrechten voor de Zwartepieten-competitie gaan aankopen. Ze hebben gezien dat dat erg populair schijnt te zijn in Nederland, weten die Amerikanen veel…

Reageer
gravatar

Ik heb de kleine lettertjes van Fox gelezen en weet hoe het zit. De kijkcijfers van korfbal op Fox zijn dramatisch omdat men op zaterdag (de korfbaldag bij uitstek) maar 1 wedstrijd om 4 uur live mag uitzenden. Het uitzenden van de andere wedstrijden al dan niet met Engels commentaar is door de Engelse Netball Premier League verboden, dit onder andere om sporthalbezoek te stimuleren, hetgeen al jaren dalende is. Voor een beetje thuiswedstrijd in de Engelse Netball Premier League durven korfbal entrepreneurs als Roman Abramovic en Sjeich El Man Citeh rustig 70 pond voor een toegangsbewijs te vragen. Bovendien is men bij de korfbalbobo’s bang dat als men weet dat het Fox pakket goedkoper is dan het Sky Sports korfbalpakket, Britse pubs in het Verenigd Koninkrijk en elders massaal korfbal op Fox gaan aanbieden. Vandaar de live wedstrijd PKC2-Ons Eibernest 6 op zaterdagmiddag in plaats van alle wedstrijden van de Engelse Netball Premier League.

Reageer
gravatar

Jeetje: Morgen de herhaling van Sparta- Fc Den Bosch, zou u als Rotterdamse Zuid-Hollandse aap toch moeten interesseren. Als ze hard juichen op het Kasteel kunt u dit theoretisch als de wind goed staat horen in Blijdorp.

gravatar

Zou ik daar wonen, JWLWK, zou dat best mogelijk zijn, ja.
Maar ik heb het cd’tje al, gekregen van Jules.

gravatar

Dit had nooit op FOX mogen komen in de eerste plaats. De eerste Korfbal-rellen zijn al ontstaan. Kort hierna zullen de kopschoppers het korfbal overnemen en kunnen wij onze kinderen niet meer veilig naar de korfbalclub brengen vanwege de korfbalhooligans.

Dus Korfbal moet weer van FOX af!

Reageer
gravatar

Dat krijg je als onze beste spelers hun heil in het beter betalende buitenland hebben gezocht. Zo spelen Frits Scheemda en Janneke van Bakel nu bij de Zimbabwe Angels en zijn Truus Frikkers en Nelleke de Vries naar de Samoa Boys verhuisd. Dit maakt ons korfbal kapot. Rutte doe iets, snel, verzin een list!

Reageer
gravatar

En dan moet Máxima nog zeggen dat wij geen eigen cultuur hebben. Zit zij zelf inmiddels niet stiekum op korfbal??? Zag ik haar onlangs ook niet tollen?

gravatar

Hm, laten we eerst eens een experimentje aangaan en topless korfballen? Dan worden de verlengingen ook nog leuk.

gravatar

Daar valt Fox door de mand ! De ware korfbalgeest ontbreekt, want het is slechts een sluwe manier om politieke propaganda in de, voor dom aangeziene, nederlandse hoofdjes te pompen. Zegt het voort !

Reageer
gravatar

Ik ga binnenkort de uitzendrechten van de kampioenschappen Jenga verkopen. Uiteraard betreft dit uitsluitend de spelletjes voor zover deze zich in mijn woonkamer afspelen. De mee spelende personages worden uitgezocht aan de hand van het budget. Dit is ongeveer 50% van het bruto bedrag voor de uitzendrechten. Daarnaast ongeveer 10 % reiskosten en 20% voor de versnaperingen.. De rest is pure winst. Het Maximum aantal meekijkers is gesteld op 8. Entreeprijs bedraagt 8,95, maar als je ook in beeld wil komen komt daar een toeslag van 100 euro bij. Los van de uitzendrechten dient er ook een afdracht te komen van 30 % van de reclame inkomsten uit commercials.

Reageer
gravatar

Fox heeft zich verkeken op uitzendrechten. Dat is niet vreemd voor een bedrijf, waarvan minimaal de helft juridisch is geschoold gezien de vele gevoerde processen.

Krachten blijken echter telkenmaal sterker dan rechten. Daarom zou de aandacht meer gefocust moeten zijn op de uitzendkrachten.

Reageer
gravatar

Korfbal? Daar kom ik Mijn Eibernest niet voor uit!

Reageer
gravatar

Eerlijk gezegd vind ik korfbal echt niet interessant. Neem nu zo’n korfbalspeler als Prem Radakishun die gewoon maar wat lijkt te doen in het veld en toch op topniveau ~mee mag spelen en ermee weg komt. Laten ze bij de korfbalsport maar eerst eens beter selecteren zodat ze op hoog niveau mee kunnen spelen!

Reageer
gravatar

Gemengd qua gender is prima, maar de gemiddelde kijker wil er toch ook een paar Moors-getinten tussen zien.

Reageer
gravatar

Om de sport aantrekkelijker te maken voor de gemiddelde tv-kijker biedt de KNKV alle league spelers inmiddels een cursus aan ‘hoe benader ik arbiter en tegenstander met meer zichtbare agressie’.

Reageer
gravatar

Korfbal gaat kapot aan hun ‘6-jes cultuur’. Met uw voorstel voor een agressie zal het entertainmentniveau makkelijk op een 8 uit kunnen komen.

gravatar

Ik heb een serieuze reactie op Fox (en ik weet wat de Speld is en wat de toonzetting is). Ik heb Fox Eredivisie, For International Ltd. Inc. Plc. Waarom kon ik dan afgelopen zaterdag niet naar de thuiswedstrijden van Arsenal en Chelsea kijken? Wat wel op zaterdagmiddag om 3 uur uitgezonden wordt, de herhaling van De Graafschap-TOP Oss en Derby County-Leeds United live uit de kelder van het Engelse voetbal kan mij net zo boeien als korfbal.

Reageer
gravatar

Ja, sorry hoor dat ik even in de lach schiet; noemt u dit een serieuze reactie?
Wie wil er nu nog naar Arsenal en Chelsea kijken als hij zomaar De Graafschap-Top Oss mag bekijken?

gravatar

de daarvoor passende kleding valt niet goed bij de klassiek gristelijke traditie van het korfbal. het is geprobeerd (op het strand bij harderwijk), maar liep uit op rellen. goeie suggestie overigens.

gravatar

De topper tussen fortuna en ldodk? Maak reclame voor een echte wedstrijd. Promoot de openingswedstrijd vd korfballeague tussen pkc-fortuna op 8 november. Gratis proef laten kijken. Gegarandeerd veel kijkers

Reageer
gravatar

ga reclame maken… ik wist het namelijk niet. en zou er inderdaad voor aan de buis gekluisterd zitten. Weten clubs in nederland het al?

Reageer
gravatar

Misschien als er met een voorstopper wordt gespeeld in plaats van met een stopper-spil, dat de cijfers aantrekken: dat worden heel andere wedstrijden.

En natuurlijk ook de after-game gebeurtenissen verslaan: ik herinner mij nog van vroeger (inderdaad; dat was vroeger beter, nu is het allemaal steen) dat wij ons verdrongen bij de natuurlijke kijkgaten -gecreëerd door uitgevallen kwasten in het hout- van de huisjes van de damesdouches. Dat schiep een band.

Reageer
gravatar

Heer Jeetje, ik dacht altijd dat er na de wedstrijden gemengd gedoucht werd hetgeen dergelijke kijkgaatjes overbodig maakte. Korfbal werd zo de meest geëmancipeerde sport van Nederland.

gravatar

Het is toch bijzonder jammer om te moeten constateren dat deze mooie traditionele sport waarin de integratie van man en vrouw zo prachtig tot zijn recht komt, het moet stellen met een tanende belangstelling juist in tijden dat er zo’n behoefte bestaat aan bindende elementen binnen onze samenleving.

Reageer
gravatar

zo zonde, de meest emancipatoire sport in nederland. kennelijk heeft de doorsnee burger er geen behoefte aan. een stap terug in de tijd, kenmerkend voor hetgeen zich in nederland de laatste jaren afspeelt.

Reageer