Nederland-Rusland-uur om 16.00 uur van start

Twintig minuten goede betrekkingen herdacht

Vanmiddag om 16:00 uur is de officiële start van het Nederland-Rusland-uur. Met het uur willen Nederland en Rusland de goede betrekkingen vieren van de afgelopen 20 minuten. Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken noemt het uitblijven van diplomatieke rellen historisch: “Er zijn nu al meer dan een kwartier geen Nederlandse diplomaten in elkaar geramd. Tussen 16:00 uur en 17:00 uur markeren we de historische betekenis van deze unieke twintig minuten in onze recente geschiedenis.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Allemaal leuk en aardig maar we hebben in dit land wel iets belangrijkers om ons druk over te maken. Zwarte Piet dreigt uit ons leven te verdwijnen en dan gaat Rutte een beetje in Moskou rondlopen met een mannetje met een conducteurspet. Hij moet zich bezig houden met de Nederlandse geschiedenis die verloren dreigt te gaan en niet met inbrekers en vechtersbaasjes uit Rusland.

Reageer
gravatar

In Moskou is het nu 2 uur later. Komen we dan niet in de problemen, ervan uitgaande dat wij a.s. weekend overgaan naar de wintertijd. En de beruchte Siberische winter staat voor de deur. En hoe laat is het nu in Sotsji. Gebruikt men bij de schaatswedstrijden ook een andere tijdwaarneming. Kortom vragen die ik nu nog niet kan beantwoorden.
Wie helpt mij????

Reageer
gravatar

Ah, Heer Clavan, hoe gaat het met u?

gravatar

Maar de naam wordt genoemd en daar gaat het om bij dhr. Timmerfrans. Waar ook massaal namen worden genoemd is de Speld op Facebook. Mensen reageren i.p.v. filosofische bespiegelingen op het onderwerp met het typen van een naam van mij volslagen onbekende mensen. Waarom?

gravatar

Jnwlwk m/v, Dat u Doctor Clavan niet kent ligt niet aan mij maar aan u. Uw naam zegt mij in ieder geval niets.

gravatar

@Trendvolger: ik zei dat “de naam genoemd wordt”, daarmee geef ik aan Drs. Prof. Mr. Ir. Clavan wel degelijk te kennen. Oh….wacht….ik ben in de war met Prof. Akkermans natuurlijk!!! Met het Facebook commentaar doel ik op: Sebastiaan Rodenhuis hahahahaha, Martin Groenstege, dit vind jij vast leuk en Frans Timmermans, al moet ik toegeven dat die laatste van mezelf komt.

gravatar

Juist, i.p.v. dat de wintertijd komend weekend in zou gaan, is dat dus vervroegd naar vanmiddag. Winter XXL zullen we maar zeggen. Het zal me niets verbazen als morgen de rayonhoofden van de Frieze Elfsteden bij elkaar komen om een voorlopige streefdatum met elkaar af te stemmen. Ergens in februari lijkt mij een goede optie.

Reageer
gravatar

Volgens mij vieren ze juist het afrossen van diplomaten. Kijk maar eens goed naar de foto: niemand draagt een diplomatenkoffer. Kremlinwatchers van de oude stempel weten wat dat betekent: in ongenade gevallen. Nederland en Rusland proberen in deze tijd van crisis van hun diplomaten af te komen.

Het gaat natuurlijk niet om de koffers zelf, maar om de symboliek. En die is duidelijk: weg met de diplomaten. Vandaar deze oproep: Diplomaten aller landen, verenigt u! Te verwachten acties: een overval op een Nederlands politiebureau, en tegelijk één op een Russisch elektrotechnisch bedrijf. Tijd en plaats volgen nog. Terrastegel in uw diplomatenkoffer, en rammen maar!

Reageer
gravatar

Toch wil ik geen spelbreker worden maar ik krijg nu de afgelopen 20 minuten ontzettende zin om een Rus volkomen te vernederen!

Reageer
gravatar

Al 3 minuten onderweg, ik vind er nog niks aan als ik eerlijk ben.

Reageer
gravatar

Ik heb net een meeting gehad met onder andere mijn Russische collega. In het Nederlands met een licht accent wist zij haar bijdrage te leveren aan de vergadering (zei ik “meeting”?). Het NL-Rusland uur is daarmee in volle gang.

Reageer
gravatar

Oh oh Timmermans , die overvloedige naïviteit van die man toch. Onze delegatie hoeft maar één keer het woord ‘Green” of “Peace” of “Rainbow” of “Warrior” of “Human” of “Rights” of “Gay” of “Lesbian” of “Testjië” of “Shaskavilli” of “Gaz” of “Prom” of “Napoleon” of ” Hitler” te laten vallen of die MKultra KGB Robots slaan onze delegatie compleet tegen de vlakte. Timmermans en zijn mannen lopen op dun ijs daar en met hun over gewicht zouden ze wel eens makkelijk erdoor heen kunnen zakken…….Met niet één maar enkele staatsbegrafenissen aan onze kant!

Reageer
gravatar

Wat een geneuzel. Beetje steggelen over kleine probleempjes waarover de hedendaagse mens zich individueel druk maakt.

Ik wil de spannende tijden van het IJzeren gordijn terug. Toen er nog echte onverdeelde vrees was en er nog massale protestmarsen zonder politieke voorkeur bestonden.

Hoe gelukkig waren we toen.

Reageer
gravatar

Ja opa,

Toen Jeettje nog zonder schaamte over de grote milieuverontreiniging van het hulpmotortje van zijn fiets in Rotjeknor kon rondrijden.

gravatar

O ja Oma, zelfs nu nog. De uitstoot ging volledig verloren in de dieselwalmen van M.A.N.-, Tatra- en Volvotrucks.
Sterker nog; de mensen waren blij als ik langs kwam rijden met de Solex, konden ze wat frisse lucht happen.

Maar wat een vileine opmerking van een oud besje dat beter moet weten: reed Opa destijds geen koersen achter de Derny soms?

gravatar

Ik heb in het kader van de goede betrekkingen zojuist het programma Путин Правда 3.2 geïnstalleerd. De NSA komt er bij mij nu niet meer in, en al het internetverkeer verloopt vanaf nu langs diplomatieke kanalen. Sergeij, здоровье!!

Reageer
gravatar

Ja ja, dat verhaal kennen we intusen al. Algerijnse filosofie (if any) heeft schijnbaar maar een beperkte reikwijdte en een evenzeer beperkt referentiekader. Maar terzake: het Nederland-Ruslandjaar wordt prematuur afgesloten, het blijkt dat tijdens het ronddragen van het Olympisch vuur in Rusland en op de Noordpool dit vriendschapsjaar oververhit is geraakt en heeft vlamgevat. Natuurlijk gaat onze koningin Maximaal aan de slag Vladimir P. i.v.m. damagecontrol; gelukkig is ze niet slechts W.A. maar All-Risk verzekerd. Het Eigen Risico is, als vanouds, voor rekening van de Nederlandse belastingbetaler

Reageer