Rusland eist excuses voor mishandelde Nederlandse diplomaat

Mishandeling onacceptabel

De Russische president Vladimir Poetin eist uitleg van de Nederlandse overheid over de mishandeling van de Nederlandse diplomaat Onno Elderenbosch in zijn woning te Moskou.

Volgens Poetin moeten de Nederlanders zich schamen dat hun vertegenwoordigers zo toegetakeld worden: “Diplomatie werkt alleen als de veiligheid van diplomaten volledig is gegarandeerd. Deze mishandeling is absoluut onacceptabel.” Hij eist dat Nederland woensdag vóór 18:00 uur tekst en uitleg geeft over de mishandeling.

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans zegt de mishandeling te betreuren. Hij onderzoekt momenteel of Nederland inderdaad excuses moet aanbieden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Top: met ingang van volgende jaar introduceren de Prof. Dr. P. Beertje-lezing over sado-masochistische aspecten in de Nederlandse en Slavische Cultuur. Beertje, aan u de eer om de rij gastsprekers te openen en een lovenswaardige traditie te starten! Alvast genoteerd? ‘t Turfschip, Breda, 11 november, aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur. De organisatie is in handen van de Brababwaanse Kamer van Koehandel en Evenementenbureau Wiegel & Blok.

Reageer
gravatar

[…] Nee meneer Poetin, u plaatst zich in de rol van een kind van 9, en gaat lopen roeptoeteren dat u excuses wilt. Dat is net zoiets als dat Mark Dutroux de ouders van een van zijn slachtoffers gaat aanklagen […]

Reageer
gravatar

de goede man is een oud klasgenoot van mij van de lagere school. niets van gemerkt, toen. en hij liep toch niet met een regenboogvlag over het kremlinplein? het is anders, denk ik. die monteurs liepen met een roze lippenstift door die buurt, en uit pure angst hebben ze zich op deze manier uit de voeten kunnen maken, met achterlating van die lippenstift. op zich vernuftig, toch?

gravatar

Dat laat zich maar in elkaar slaan, door electriciens nog wel. Zelfs onze diplomaten zijn homo’s. Dit lijkt me inderdaad wel een excuus richting de Russen waard.

Reageer
gravatar

Hier worden weer nodeloos zaken door elkaar gehaald. Die twee mannen waren inderdaad gewone KGB-electriciens: men kwam in het kader van 24-uurs bewaking gevoelige afkijk- en afluisterapparaatuur monteren in de vertrekken van Onno E. Derhalve mochten zij ongehinderd de portier passeren die, als collega van de FSB, welwillend de bewakingscamera’s uitschakelde. Onno kwam bij toeval -vroeger dan verwacht- thuis van een cocktailparty bij de vice-ambassadeur van Transandijvië en overviel zo die twee jongens van de KGB in hun werkzaamheden. Die twee zagen de uitgang versperd en moesten zich derhalve naar de buiten vechten langs en over Onno die aanvankelijk nog dacht dat het de SM-ploeg aan huis was die hij voor die avond had besteld. In wandelgangen van de VN wordt nu gefluisterd dat de stand in “the best of seven” van het lopende vriendschapsjaar Rusland-Nederland nu weer gelijk is: 2-2. Het Homo Bevrijdingsfront heeft tijdens Poetin’s bezoek aan Amsterdam de score geopend: 1-0. Rusland heeft twee mensen van Greenpies met een Nederlands paspoort vastgezet: 1-1. Borodin werd nog in de eerste helft na een Schwalbe van het veld gedragen: 2-1 en direct na de rust is Frans Timmermans met schaamrood van het veld gestuurd, diplomatieke strafschop en 2-2. Het wordt spannend in deze interland-cyclus. Hoofdcoach Rutte en veldtrainer Asscher mikken in Den Haag op een technisch knock-out en 3-2 door W.A. en Maxima niet als reserves het veld in te sturen aan het eind van het Vriendschapsjaar. In Moskou wordt daarop anticiperend overwogen om de aardgaskraan naar Nederland dicht te draaien: 3-3, onbeslist. Nederland kan dan alsnog het duel in haar voordeel beslissen door te besluiten de Olympische Spelen 2014 in Sotsji te boycotten en potentiele medaillewinners daarvoor geldelijk te compenseren via een belastingvrije deal met hun sponsors. Men loopt dan ook niet het risico op een gijzeling door Tsjetsjeense vrijheidsstrijders die de Olympische Spelen in Sotsji willen aangrijpen om naar voorbeeld van de Palestijnen in München (1972) niet-halallende deelnemers een kopje kleiner te maken. Of een gijzelingsactie zoals enkele jaren terug in het Bolshoi-theater in Moskou. Het spel is in het laatste kwartier nog volop op de wagen, wedkantoren en bookmakers maken overuren.

Reageer
gravatar

Hier tante Paulien voor De Speld rechtstreeks vanuit Moskou.

Poetin eist nu ook diepe verontschuldigingen van Rutte en langdurige gevangenisstraffen (zonder proefverlof) voor de vier automobilisten die hun voertuigen zo nodig moesten parkeren in de straat waar een dronken Russische diplomatenvrouw zigzaggend doorheen wilde rijden.

Duizenden woedende Russische vaders demonstreerden vanmiddag hier in Moskou voor de Nederlandse ambassade voor meer vrijheid van Nederlandse vaders om hun kinderen te tuchtigen. Als voorbeeld hadden zij hun kroost aan de haren meegesleept en lieten hun karwatsen en riemen flink over hun kleine grut heen komen, waarvoor van velen de billen waren ontbloot.

Dit tante Paulien voor De Speld rechtstreeks vanuit Moskou. Goedenacht

Reageer
gravatar

Tante Paulien, is het goed als ik Tante zeg? Nou Tante, die vaders snap ik wel. Al hun kinderen zijn homo of lesbisch. Niet allemaal, maar de meesten. Dat willen de vaders eruit slaan. En dat begrijp ik ook. Want het begint met homo zijn, dan Facebook en drugs, en dan eindigt het met niet willen tanden poetsen. De meiden van Pussy Riot vind ik tof, maar ze stonken wel uit hun bek. Komt door slappe vaders. Rusland verwestert, en daar kunnen veel vaders niet tegen. Die denken terug aan hun jeugd, dat hij nog uit de troika werd gegooid voor de wolven als die minder hetero deed dan je broertje. Maar dat broertje deed meer homo, dus zij leven nog. Je wordt daar hard van, zegt Papa.

In Nederland zijn maar weinig kinderen homo, maar in Rusland bijna allemaal. Als die vaders dat er niet uit meppen, waren we allang uitgestorven. Het zit in onze genen. Bij jullie niet, en daarom zijn jullie zo tolerant. Luxe probleem als je genoeg hetero’s hebt. Ik wou het niet, en daarom ben ik ontsnapt. Maar als iedereen dat deed was het een bende. Hoe dan met je gevoelens? Weet ik alleen van Papa, maar dat ga ik niet vertellen. Hij is wel mijn vader.

gravatar

Borodin kon niet goed vechten omdat het tussen 13 en 11 oktober was. Dan is hij wel eens een beetje aangeschoten. Maar de rest van het jaar wel hoor. Bijv. op 12 oktober. Dan had hij die agenten alle hoeken van zijn wodka kelder laten zien. Maar nee, dan komen ze niet. En dan is mevrouw net zo goed aan de wodka in haar auto aan het botsen. Dus ik vind het wel een beetje verdacht.

En hij was ook nog aan het herstellen van een gevecht. Vlak daarvoor moest hij tegen zijn kinderen moest verdedigen. Die vielen hem aan met geblèr, om zo de macht te grijpen. Dat gevecht heeft hij overtuigend gewonnen. Een echte Rus is hij wel. Maar hij bleef ridderlijk, om hun leven te sparen. Dat waren de omstandigheden. Beetje begrip, ja?

Ik mag altijd bij oom Boro aankloppen zei die, ook al is hij Papa zijn vriend. Lief, toch? Dus nee, jullie oordelen hier zo snel. Heel westers.

gravatar

Tis ook een gotspe, dat Nederlandse diplomaten zich in elkaar laten russen en rossen. Wat denken die wel? Je moet ook als land een beetje rus in de tent hebben…..Heb je een Nederlandse diplomaat zonder enig zelfbescherming diploma , laat het wicht zich meteen in elkaar slaan.
Voordat je het weet worden Nederlandse diplomaten matroesjka poppen, je slaat er een de kop eraf, komt er een nog kleinere diplomaat uit die je nog makkelijker kunt molesteren….en dan houdt het nooit meer op…

Nee, volkomen terecht van Poetin, een verontschuldiging van ons naar Rustland is wel op zijn plaats…..Zoals het spreekwoord in het Engels zegt; Poetin ze boet in ze vreet oor els iz ze way kweet!

Reageer
gravatar

Zeer goed voorstel is dit: soillant detail misschien is om twee ploegen te laten aantreden die louter uit homosexuelen bestaat…..Poetin is scheidsrechter!

gravatar

Beste Veenstra m/v,

In Rusland kan een dergelijke wedstrijd alleen binnen de hoge prikkeldraadhekken van een zeer streng strafkamp plaatsvinden. Prtikkeldraad is slecht voor de bal, slogisch.

Dus adviseer ik toch maar twee homovrije elftallen in te zetten, waarbij ik hoop dat de Nederlanders geen doelpunt maken, want dan duiken ze op elkaar, zodat die gasten van GreenPeace er elf lotgenoten bij krijgen en Rutte weer op de knieën moet, slogisch.

gravatar

U suggereert dat dit satire is begrijp ik? Dat zou dan wel hele foute humor zijn, en helegaar niet grappig op de koop toe.
Er zijn grenzen en men kan niet overal de draak mee steken… zeker als het over de grenzen gaat van het betamelijke, en over de landsgrenzen ook nog.

Poetin is laaiend, al 3 uur en 13 minuten later dan 18.00 uur precies en nog geen tekst, geen uitleg, geen excuses, niks…. Als gast hoor je je toch te gedragen; een potje matten hoort daar m.i. niet bij.

Soms schaam ik me diep voor mijn eigen geboorteland, en ook wel een beetje voor sommige mensen die hier geboren zijn…. wat een relnicht die hollandse vechtersbaas.
Onno Elderenb…. ik had hem hoger ingeschat maar na het lezen van dit stukje dacht ik meteen, alleen en nog steeds:

OFF WITH HIS HEAD!!
(gepikt uit Alice in Wonderland, ik kon het niet beter verwoorden..)

gravatar

U snapt het niet mevrouw Annie. Papa is inderdaad woedend, maar dat is omdat die Nederlandse meneer niet gewonnen heeft bij het vechten met inbrekers. In Rusland is het al een afgang als je de politie erbij haalt, laat staan dat je ook nog de dokter moet bellen omdat je verloren hebt.

Ik vind het eerlijk gezegd ook een beetje dom van meneer Elderenbosch, dat hij de boeven te lijf gaat met zijn lippenstift. Russische meiden gaan meteen krabben en bijten, dat had hij ook moeten doen.

gravatar

Lieve Kalinka, dat ben ik helemaal met je eens.
Haren trekken is ook een aanrader, al hebben jullie in de winter vaak mutsen en andere schedelbescherming op het bolletje, dan is haren trekken een stuk lastiger, zeker.
Het aloude nagelkrabben, zo oud als de wereld en universeel is veel effectiever met de zgn. stiletto-nagels (acryl is het hardst) en lippenstift… daar heb je niks aan. Belachelijk zelfs!

Vandaar ook mijn schaamte, en een krachtig OFF WITH HIS HEAD.
Onno’s hoofd, voor alle duidelijkheid.
Ik zou hem het volgende aanraden, het moet wel een béétje een vent blijven, niet te nichterig want daar is jouw vader geen liefhebber van en hij is al zo kwaad…

Al zou het voor ons dames ook een idee zijn. Als je over straat mag lopen in je eentje of als je gaat trouwen, wie weet zijn er salons die ook vrouwen behandelen!?!?

(meid, het blijft wekenlang mooi en vooral scherp heb ik me laten vertellen, had ik deze maar gehad toen mijn vorige buren… mwah lamaar lang verhaal eigenlijk..)

Deze dus:
http://www.christiesnails.com/my_nails/stiletto_gel_nails.html

gravatar

Zou het kunnen dat de Nederlandse diplomaat zich in lakleder aan sexuele escapades heeft bezondigd. In dat geval zal hij persoonlijk bij Poetin zijn straf moeten opeisen die hem met ontbloot bovenlijf en met hamer en sikkel zijn verdiende loon zal doen toekomen….

Reageer
gravatar

Laatste Nieuws: Rutte roept net vertrokken Russische diplomaat weer op het matje, omdat de Electriciens die de Nederlandse diplomaat mishandelden, hun werk niet hebben afgerond: er zijn in het Nederlands consulaat nog steeds een aantal stoppen niet vervangen.

Poetin op zijn beurt roept de Nederlandse diplomaat op het matje omdat in een consulaat waar de electriciteit niet werkt, een land zich niet met goed fatsoen kan vertegenwoordigd voelen, en eist opheldering.

Reageer
gravatar

We zouden kunnen beginnen met het boycotten van hun Wodka. Of nog beter zelf wodka gaan brouwen en dan hun wodka wegconcurreren. Ik geloof dat ik nog ergens een… jaja, dat recept en dan.. U hoort nog van mij en veel meer van Nedwodka!!

Reageer
gravatar

Zo is onze cultuur. Als een Rus mishandeld wordt, schaamt hij zich. Papa is al jaren de baas van het land, dat komt hij doet aan vechtsporten. Bij meiden is dat wat minder, anders had ik het hier niet durven zeggen, dat pak rammel dat hij me vorige week gaf.

Dat is in hier Nederland heel anders, daarom krijgen Russische diplomaten ook een training. Dat het daar OK is om je te laten mishandelen, en dat je dan gewoon op TV kunt komen om het te zeggen. Hier is het juist weer raar voor agenten om iemand te mishandelen. En inbrekers mogen het zelfs helemaal niet, zelfs niet als ze aan het werk zijn. Hier in het blijf van me lijfhuis (waar ze zich gelukkig niks van aantrekken) was gisteren ook een inbreekster, en die was hartstikke lief voor me. Samen hebben we mooie tekeningen gemaakt met lipstick en mascara. Na een uurtje of drie belde ze zelf de politie, omdat ik geen handboeien heb. In Rusland kun je dat beter niet doen.

Reageer
gravatar

Dan verdwijnt wel dat kastje met eierdopjes en zout tussen de heren.