FIFA huurt hackers in om FIFA-ranglijst te kraken

Chinees hackerscollectief dicht bij kraken van formule

Hidden Lynx is er niet in geslaagd de FIFA-ranking te kraken. Het Chinese hackerscollectief werd ingehuurd door de voetbalorganisatie om er achter te komen hoe de beruchte wereldranglijst tot stand komt. De ranking staat al sinds de invoering in 1992 te boek als onnavolgbaar. Voorzitter Sepp Blatter erkende eerder al dat de ranglijst een eigen leven is gaan leiden.

De hackers stellen dat ze dicht bij een doorbraak waren. “Als België, nu het níet gelijkgespeeld heeft tegen Kroatië, met 4-1 wint van Wales, dan zou voor het Nederlands Elftal, dankzij de acht goals tegen Hongarije, een 2-0-nederlaag tegen zowel Turkije als Uruguay volstaan om Duitsland te passeren. Dan moet Oranje om zijn plek in de top 10 van de wereldranglijst te behouden wel een oefenwedstrijd tegen Uruguay organiseren en hopen dat Costa Rica of Ivoorkust vóór 17 november gediskwalificeerd wordt.”

Daar kwam echter een belangrijke tekortkoming in de formule aan het licht, zo geven de hackers toe. “Wanneer Duitsland over de hele kwalificatiereeks een doelsaldo van +20 noteert, tenzij ze natuurlijk exact zevenendertig goals maken, kan Kroatië Nederland nog inhalen op de wereldranglijst. Het is echter onduidelijk hoeveel punten Kroatië daarvoor zelf moet verzamelen, laat staan dat we weten of Letland dan ook per se moet winnen van Slowakije.”

De hackers hopen na de vriendschappelijke interland tussen Nieuw-Zeeland en Burkina Faso meer duidelijkheid te kunnen geven.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat er iets niet in de haak is met deze ranglijst is zo klaar als een klontje natuurlijk. Hoe wil men anders verklaren dat België, Nederland inmiddels is voorbijgestreeft in deze lijst?

Reageer
gravatar

Nee nee nee , er gebeurd iets veel omvattender bij de FIFA! Ze gebruiken holografische projecties! Daarom wilden ze ook NOOIT camera registratie ,bijvoorbeeld, anders zie je duidelijk dat de spelers van Oranje staan te huilen na de nederlaag. Uitslagen zijn daarom niet te vertrouwen…Duitsland verliest meestal een wedstrijd maar holografisch beïnvloeden ze (de Fifa) de kleur van hun shirts, die projecteren ze dan in de kleur van de tegenpartij waardoor het LIJKT alsof bijvoorbeeld Duitsland wint. De Chinezen willen daarom het FIFA commando centrum (gesponsord door de NSA ) kraken om zo alsnog van de verloren weddenschappen (lees manipulaties/fixen van wedstrijden) het geld op te strijken!!

Reageer
gravatar

Hoe komen de hackers erbij dat zoiets banaals als de uitslag van een voetbalwedstrijd invloed zou hebben op de ranglijst? De FIFA-ranking wordt bepaald door een helderziende octopus, dat is algemeen bekend.

Reageer
gravatar

Racistisch artikel, er staan helemaal geen Zwarte Pieten op de foto. Alsof die te dom zijn om computers te hacken. Bami-Piet, die vloeiend Chinees spreekt, heeft vorige maand nog de site van restaurant De Mandarijn overgenomen, en alle prijzen met 50% verlaagd. Hij voegde ook pepernoten toe aan de menukaart, bij wijze van visitekaartje.

Helaas heb ik ‘m moeten verkopen aan F.C. Qatar, daar wilden ze wel eens iemand zien die kon voetballen. Want daar is Bami-Piet ook heel goed in. Als Hidden Lynx meer voor ‘m geboden had dan die vijftig euro, had hij daar tussen die Chinezen gezeten.

Reageer
gravatar

Zekers; scherp, gevat, waarvoor hulde.

Maar toch het idee hebbend dat u liever in zo’n lekkere bol hapt dan in een afgetrapt stuk aanelkaargenaaid leer.
En het scheelt een hoop zoekwerk met bijbehorende teleurstelling, niet?

gravatar

Is de FIFA niet van een boel problemen af, als ze de ranglijst voortaan alfabetisch maken? Ook leuk voor landen als Andorra, Angola, Afghanistan en Azerbeidzjan.

Reageer
gravatar

Eigenlijk was Brazilië al die jaren nummer 1 op de eerlijke ranglijst maar dat vonden ze bij de FIFA gewoonweg te saai en toen hebben ze het ingewikkelde rekenschema bedacht. Eigen schuld, dikke bult, nu zitten ze met de gebakken peren. Het schijnt wel zo te zijn dat Nederland met 1-6 wint bij Turkije en dat Robin van Persie opnieuw een hattrick gaat scoren, dat is dan door de Chinezen weer gehackt uit de afdeling ‘gelekte vooruitslagen’. Eens kijken wat de FIFA daar mee gaat doen.

Reageer
gravatar

Om de FIFA list nog beter te beinvloeden stel ik het volgende voor:
– PRISM gebruiken, werkt afdoende is inmiddels door NSA en CIA bewezen
– De wdstrijd Nieuw Zeeland – Burkina Fasso door de nationale rugbyteams laten spelen, dan weten we zeker dat de All Blacks winnen.
– Belchinezen inschakelen, succes verzekerd

Reageer