Knotsgekke slotfase Nederland-Ruslandjaar

Oranje trekt stand weer gelijk

Deze week heeft Nederland geheel tegen de verhoudingen in de gelijkmaker gescoord tegen Rusland. Het duel stevent af op een verlenging.

Na een slaapverwekkende eerste helft nam Rusland eerder dit jaar nog een comfortabele voorsprong door het propaganderen van homoseksualiteit strafbaar te stellen. Nederland reageerde met een furieus moreel offensief, maar zonder resultaat. De Russen leunden geduldig achterover en wachtten op hun kans. Die kwam vorige week toen een schip van Greenpeace met aan boord twee Nederlandse activisten in de buitenspelval liep. Zij voeren de Russische wateren binnen en werden gearresteerd. De wedstrijd leek gespeeld.

De voorsprong suste de Russen in slaap. Mark Rutte profiteerde optimaal door Halina Reijn binnen de lijnen te brengen. Veel Russen zijn idolaat van haar en zij voelden zich dan ook diep gekrenkt toen Reijn in een theater in Sint-Petersburg publiekelijk verklaarde dat homo’s ook mensen zijn. Een mokerslag. Dat het hier niet om een toevalstreffer ging, bleek een paar dagen later. De Nederlandse politie molesteerde een Russische diplomaat. Daarbij ontging het de autoriteiten dat Nederland het Verdrag van Wenen schond.

De gemoederen op het veld liepen hoog op en de roep om videoregistratie neemt inmiddels toe. President Poetin kreeg geel vanwege het uittrekken van zijn shirt. Minister Timmermans tekende voor een gemene overtreding door een liedje van Edith Piaf op zijn Facebook te plaatsen. Zo staat de score met nog drie maanden te spelen gelijk. Mogelijk moet er een dertiende maand aan te pas komen om het Nederland-Ruslandjaar te beslissen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach Marokkanen, Algerijnen, alle volken van de Maghreb, ga toch tot de Bulgaren; zie hun wegen en wordt wijs. Schrijf anders even naar Postbus 51, daar legt men u (met tolk) geduldig uit hoe u succesvol en moeiteloos ontwikkelingsgeld naar Marokko kunt laten overmaken, zodat volgend jaar Abdel Benkirane bekend kan maken dat naar schatting een badrag van 501 miljard Dirham uit de EU op Marokkaanse rekeningen staat, 81 % van de bankdepositio’s in Marokko. Maar leg nou eens uit waarom jij, als volbloed Algerijns blote-voeten-filosoof, je zo druk maakt om de Marokkaanse betalingsbalans? Kinnesinne, komt er te weinig ontwikkelingsgeld binnen in Algerije? Nou, één telefoontje naar Hans Spekman en het komt allemaal dik voor mekaar! Tja, SPEKman, zwaar haram en niet halal natuurlijk, maar Al-Djoumhoûrîjat al-Djazâîrîyat ad-Dîmoûkrâtîyat ach-Cha’abîya, vaut bien une messe, zullen we maar zeggen. Hoor graag nog je toelichting. Tot dan, Salaam Aleikum.
P.S. Eén keer lijkt me wel voldoende, zelfs voor een domme Hollander.

Reageer
gravatar

Geen wonder, Algerijnse mishandelaar (op # 30) Vlad Poetin laat zich in bijna alle gevallen fotografisch vastleggen als de Macho die blootsborsts met GPU-getrainde Zwartbruine Beren in de clinch gaat, die Grijze Wolven in één handomdraai binnenstebuiten keert en die (off-stage) worstelt met Tsjetsjeense zelfmoord-prostituees. A man for all seasons; kortom: een vént. Vlad-the-man werkt dagelijks voortvarend aan zijn BMI (Binnenlands Mythisch Imago). Hij gaat onverveerd in de ring met de oligarchie die hem president maakte en -ongeacht of het nu beren, wolven of oligarchen betreft- Vlad wint, Vlad wint áltijd. Kijk, daar kan Mark Rutte nog een puntje aan zuigen. In plaats van zich te profileren als moeder’s mooiste, als Kampioen Lichtgewicht JOVD-Debator en VVD-Orator uit Roeping, kan hij rond- en blootborstig het gevecht aangaan met Onuitroeibare Maatschappelijk Kwaden zoals zelfverrijkende CEO’s en bank- en NGO-directeuren, Shell, Esso en de andere Multinationals. Hij zou als Siegfried de Drakendoder, theatraal strijdend ten ondergaan, maar hij zou iets hebben gedaan voor Vorst, Volk, Vaderland en Vooruitgang. Hij zou de geschiedenis ingaan als de enige VVD’er die ooit iets tastbaars voor het héle Vaderland veil had: namelijk zijn borstrok, overhemd en stropdas. Zijn lijfspreuk in gouden letters in de foyer van de Tweede Kamer: Een VVD’ese Rutte, maakt zich immer van nutte; Iene Miene Mutte want Cosi fan tutte.

Reageer
gravatar

Poetin is niet de eerste wereldleider die judo beoefent, maar wel de eerste die dat op hoog niveau doet: momenteel heeft hij de rood/witte band (8ste dan).

Reageer
gravatar

Sluit niet uit dat Nederland in blessuretijd nog onverwachts kan scoren: stel dat die KGB-diplomaat echt zijn kinderen en zijn vrouw bruut mishandelt tijdens zijn frequente deliria. Dan kunnen we hem toch betitelen als Persona Non Grata en naar het Kremlin terugsturen en de kinderlijkjes (als corpi delicti in wodka geconserveerd) per diplomatieke post nazenden? Niet dat ik Frans Timmermans ooit die vuist zie maken, want de Nederlandse Ambassadestaf in Moskou gaat dan integraal enkele reis naar Siberië, maar we zijn tenslotte Nederlanders en die gaan, zoals historisch/empirisch bewezen, uiterst flexibel om met principes, normen en waarden. Maar Henk Kamp en zijn souffleur Hans Wiegel zullen wel weer dwarsliggen, i.v.m. de nationale handelsbelangen in de regio.

Reageer
gravatar

Furieus moreel offensief zonder resultaat?? Nederland kwam wel degelijk op voorsprong toen het het door de Russen aangeboden cultureel programma op het Museumplein (kosten: 1 miljoen!) verziekte door het tegelijkertijd op hetzelfde plein toestaan van een demonstratie onder onze nationale veelkleur de regenboogvlag, oftewel holebitransnecropedo’s die de muziek van de Kozakkendansers glansrijk overschreeuwden. Wij zijn absoluut winnaar in dit smakeloze duel!

Reageer
gravatar

Wij hebben een onbenoemd, maar daarom destemeer scorend, voordeel: nog afgezien van Dolmatov die het koeioneren door Fred Teeven zo spúúgzat was dat hij er maar zelf een einde aan maakte, hebben wij ook nog voor elkaar gekregen dat de Kondratieff-cyclus volledig op zijn kont ligt door de briljante actie van de Amerikaanse bankenmaffia onder leiding van de FED (Free Enterprise Dept.). Zo zie je maar wat Free, dus private, Enterprise allemaal vermag; Private enterprise? Jazeker! De FED is namelijk geen overheidsbank zoals DNB, maar de verzameling gaafste roofkapitalisten die er op Satan’s aardbol rondlopen. Tegen Alva konden we 80 jaar vechten, het duurde een jaar of 15 voor we Napoleon weer terug hadden in zijn hondenhok in Versailles en Hitler hadden we na 5 jaar passief doodgezwegen, maar de FED heeft voor eeuwig zijn tenten in Den Haag opgeslagen en souffleert -vanuit de bancaire coulissen- Rutte dagelijks wat hij doen en laten moet; FED’s filiaal Big Brother NSA houdt ons elke dag in de gaten en hun collaborateurs in de VVD zorgen trouw dat we elke keer uitsluitend Amerikaanse vliegtuigen kopen. Zoveel invloed heeft Vlad Poetin nooit in West-Europa kunnen krijgen, zelfs niet met 40 jaar Koude Oorlog.

Reageer
gravatar

Als je die dode russische asielzoeker uit het kwalificatiejaar meerekent hebben we wel een beter doelsaldo…

Reageer
gravatar

丙吉。治巫蠱獄。時宣帝生數月。以皇曾孫。坐衛太子事繫。吉知無辜。擇謹厚女保養之。後元二年。望氣者言長安獄中有天子氣。詔繫獄者無輕重皆殺之。吉閉門拒使者不納。曰。他人無辜死。猶不可。況親曾孫乎。使者還奏。武帝亦寤。因赦天下。宣帝即位。吉絕口不道前事。有宮婢自陳阿保之功。辭引丙吉知狀。上親見問。然後知吉有舊恩。封為博陽侯。吉疾病。上憂其不起。夏侯勝曰。臣聞有陰德者。必饗其樂。以及子孫。今吉未獲報。非死疾也。後果瘉。代魏相為丞相。子孫嗣侯。至王莽時乃絕。

Reageer
gravatar

Zo’n Chinees toetsenbord heeft meer dan 3.000 toetsen toch? Dat lijkt me verrekt lastig ‘blind-typen’. Hoe doe je dat toch zo snel?

gravatar

wie is eigenlijk de coach van Nederland? het maatschappelijk middenveld staat goed, met de punt naar voren, maar op de vleugels is het behelpen. marcouch op links is een zwaktebod, de man is niet snel genoeg en te zwaar. en op rechts is joost eerdman een aanfluiting, hij trekt stiekem steeds weer naar het centrum. de rechtsback van de pvv -naam is niet bekend gemaakt om veilgheidsredenen- komt wel steeds buitenom, maar niemand ziet hem. beatrix op goal is een vondst. iemand een idee voor een betere spits dan gerrit hiemstra?

Reageer
gravatar

Het is natuurlijk best eenvoudig om een flinke voorsprong te nemen. We moeten de Olympische spelen boycotten. Niet alles, maar bobsleeen, reuzeslalom, curling, biatlon,ijhockey,langlaufen dat soort onderdelen. Bij het bepalen van de medaillespiegel bedingen we dat het aantal medailes gedeeld wordt door het aantal sporten waar je aan mee doet.Dat is natuurlijk een veel eerlijker rekenmethode. De Russen eindigen in de middenmoot. Jamaica wordt waarschijnlijk winnaar(doen alleen aan curling)en wij staan op plaats 2 of 3.

Reageer
gravatar

Medaillespiegels haal je bij de Gamma. Mijn prijzenkast is opgebouwd uit 244 spiegeltegeltjes die in de aanbieding waren voor € 49,99. Je downloadt een bouwplan voor een doolhof, en bouwt die na. Dan zet je, voordat de bovenplaat erop gaat, je medaille ergens in het midden neer, schroeft ‘m dicht, en klaar is kees. Of boven is bart, zoals sommigen zeggen.

Je kunt natuurlijk ook een hologram-projectiekast maken met je 3D-printer, en dan een virtuele medaille downloaden, maar dat vind ik valsspelen.

gravatar

..ben ik het toch niet mee eens. Topsport is natuurlijk sowieso een briljante kermis, maar Curling is toch wel het koningsnummer. De eerste keer dat ik het op TV zag heb ik me een kwartier lang het schompes gelachen. Toen begon het tot me door de dringen dat het geen sketch was. Daarna pas echt gelachen!

Als we toch iets gaan schrappen deze spelen, laten we dan de organisatie er maar buiten laten. In plaats daarvan sturen we een bootlading exhibitionistische relnichten, ter aankleding van de feestelijke opening. Als zij de Russische vlaggen waarmee zij in eerste instantie gekleed waren theatraal onder hun edele delen door ‘zagen’,
denk ik dat het Nederland-Rusland jaar zijn climax wel bereikt heeft.

Volgend jaar weer bij ons?

gravatar

Leuk al die aandacht voor mijn vaderland. Jullie staan eigenlijk een punt achter. Papa heeft namelijk ook nog propaganda Door homo’s en lesbiennes Voor Greenpeace strafbaar gesteld. En hoe!

Dat ging zo. Papa wou me een ouderwets Russisch pak slaag geven, omdat ik lesbisch ben. Hij zou dat er wel even uit slaan, zei die. Ik moest mijn broek uitdoen, en toen zag’tie dat ik een Greenpeace onderbroek aan had. Hij sleurde me mee naar de garage, waar die altijd traint, en beukte me helemaal inelkaar. Nou ben ik wel wat gewend, want op mijn school, het Gazprom College, rammen ze ook vaak je inelkaar als je homo of lesbisch bent. Maar dit sloeg alles.

Maar gelukkig, in Nederland mogen zelfs Russen niet alles, dus ik ging naar Papa’s piloot, die in het huisje vooraan de oprit woont. En die was zo lief om me hierheen te brengen.
De familie Borodin ken ik wel. Die man slaat zijn kinderen nooit. Nou ja, alleen als hij dronken is. En dat is maar één keer per jaar. Van 12 tot 11 oktober. En hun moeder slaat ze nooit als ze dronken is. Die wordt dan juist heel vrolijk, gaat leuke dingen doen, zoals naar de botsautootjes enzo.

Reageer
gravatar

In de wandelgangen wordt ondertussen gesproken over mogelijke matchfixing. Minister van buitenlandse zaken Frans Timmermans zou mogelijk steekpenningen hebben aangenomen voor zijn excuses aan Poetin. De UEFA stelt een onderzoek in

Reageer
gravatar

Per direct Lucas Bols en Bokma opdragen hun volle productiecapaciteit in te zetten voor de stook van wodka. smaak en kwaliteit onbelangrijk. Alcoholpercentage wel. Volume moeten we hebben. Henkes weer opstarten, produceren. Laat die Twentse textielindustrie maar ff zitten.

De wodka vervolgens tegen dumpprijzen weggeven op de Russische markt. Kunnen ze niet weerstaan. Akzo produceert ondertussen grote hoeveelheden roze betonverf.

Na een week als het hele land op zijn gat ligt, huren we
http://tinyurl.com/Matthias-Rust in om met een sproeivliegtuig het Rode Plein en het Kremlin een frisse verfbeurt te geven.

Reageer
gravatar

Volgens Jan Terlouw wordt het een barre oorlogswinter. Volgende week reist er een strijdvaardige bonte stoet carnavaleske humanisten af richting Sotchi. Thema van deze parade is: Iedereen gelijk, of je nu aan de voorkant of aan de achterkant benadert wordt. Poetin probeert deze stroming met man en macht tegen te houden, maar de vrees bestaat dat hij als eerste aan beide kanten aangetikt wordt. Hoe dan ook, benieuwd hoe Vlad door een Olympisch ringetje gestoken wordt. We gaan er eens lekker voor zitten de dertiende.

Reageer
gravatar

Het wachten is op de penalty’s: Gaat Nederland dreigen met de wapens die op Volkel liggen, of zal de Russische vloot Rotterdam binnenvaren?…

U ziet het na de reclame..

Reageer
gravatar

Als die wapens op Volkel het nog doen tenminste, NBC wapens worden vaak niet volgens VN voorschriften bewaard en met de houdbaarheidsdatum neemt men het ook niet zo nauw, hebben wij van de week op de Speld geleerd.

gravatar

Bonuspunten voor Rusland en diens diplomaat voor de poging het gezag van de Nederlandse politie op te vijzelen door te suggereren dat er gemarteld zou zijn.

Reageer
gravatar

De reactie van de Russen om Nederlandse tulpen de toegang te ontzeggen omdat deze giftig zouden zijn, lijkt mij een schwalbe.
In de bijsluiter staat toch duidelijk vermeld dat de tulpen niet voor consumptie bestemd zijn en sowieso weinig voedzaam (ervaringsfeit)?

Reageer
gravatar

Poetin heeft dezelfde vrolijke kijk op het leven als Rutte, alleen weet hij het beter verborgen te houden.
Overigens ben ik van mening dat als die Russen zo door blijven gaan wij het manschap van minister Hennis er op af moeten sturen.

Reageer
gravatar

We kunnen die tanks die Indonesi”e niet wilde of mocht kopen nu naar het Rode Plein sturen. Ziet U het al voor U: Jeanine gaat voorop: “Ik val aan, volg mij!”