NSA vraagt burgers om medewerking tijdens shutdown

Inlichtingendienst wil e-mail over gevaarlijke onderwerpen

Door de tijdelijke stillegging van de overheid hebben de Amerikaanse inlichtingendiensten 70 procent van hun personeel naar huis moeten sturen. Hierdoor functioneert het systeem dat buitenlands internetverkeer monitort op de aanwezigheid van staatsgevaarlijke trefwoorden niet. Om de gevolgen hiervan te beperken doet de NSA een beroep op de verantwoordelijkheid van de burger zelf.

Wie e-mails stuurt over één van de volgende onderwerpen, wordt vriendelijk verzocht een cc’tje te sturen naar de NSA. Wanneer de Amerikaanse overheid wordt heropend, zal uw e-mail alsnog worden bekeken en ontvangt u persoonlijk bericht over uw risicoprofiel.

E-mails over explosieven, pistolen, Hegel, aanslagen, samenzweringen, nucleaire installaties, munitie, wapens, ontvoeringen, Gelderland, TNT, IRS, sulfur, C4, mijnen, granaten, bananen, raketten, mortiers, missies, detecties, Hans Kazan, boobytrap, timers, kogels, informatie veiligheid, firewalls, granny sex, Witte Huis, password, rijstkokers, palingsound, M-16’s, Jordi Bernal, napalm, uzi’s, cougars, hacking, Volvo, Counter Terrorism Security, gereedschappen, Spinx, Kenya, thermiet, ontstekingen, communicatie, AK-47’s, origami, KLM, vrijheid, communisme, valstrikken, hinderlagen, playmobil, benzine, kerosine, kunstmest, aanslagen, jihad, blauw, Allah, lood, kwik, AOL, TROS, encryptie, mortieren, milfs, VIP, VHS, timers, Air Force One, Beatrix, gijzelaars, moskeeën, sleutels, kraken, Sharia, trampoline, beveiliging, zilvernitriet, fosfor, jodium, mpeg, codes, geheimtaal, Weegschaal, executies, onthoofdingen, Marx, SP, intelligence, AIVD, infiltraties, boeken, artillerie, Noord-Korea, Afghanistan, Lichtenstein, geheim, cavia, Shell, Exxon, surveillance, Charmander, Anonymous, special forces, CIA, EO, vlammen, smokkelen, 1984, Komt een vrouw bij de dokter, Macintosh, Claymore, ninja, Satelliet, encryptie, WTC, kolonels, Sayyid Qutb, shurikens, Glock, demper, Ronald Koeman, MG42, Dorpstraat 7, afluisteren, decoderen, ISS, utopie, undercover, radar, MP5, hackers, kelder, Navy Seal, cocaine, consultant, Elvis, inbreken, spion, RPG, smokkelen, enigma, Steven van der Jagt, GSM, telex, anarchist, monarchist, struikrover, Boeing, Dreamliner, Rietveld Academie, injectienaald, bruine suiker, CDA, puppy, uranium, ontsteker, en korfbal kunt u sturen naar [email protected].

De NSA is zeer erkentelijk voor uw medewerking.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De VS is niet goed afgesloten. Na de shutdown volgt nu een herstrart in ‘Safe mode’, met alleen healthcare.

Reageer
gravatar

Waarschuwing: Dit bericht is fake, en waarschijnlijk een “phising attempt” van de KGB. waaraan je dat kan zien? “Korfbal”.

In het echte bericht van de NSA wordt korfbal natuurlijk nooit geflagd als staatsgevaarlijk. Uit het NSA handboek: “Korfbal is een obscure sport in de twee saaie landen Nederland en België die vooral dient om in dorpen de vastgelopen huwelijksmarkt weer op gang te krijgen. Classificatie volgens THGTTG normen: “Mostly Harmless”.

Bovendien kun je zien dat het adres [email protected] gekaapt is door een provider in Moskou.

Reageer
gravatar

Over schaliegas gesproken, gisteren meldde de NRC dat Peter Voser (topman en derhalve ook topbonusbegunstigde van Shell) in de Financial Times zijn teleurstelling uitte over tegenvallende opbrengsten van schaliegas in Noord Amerika. Er zijn met 17 miljard (dollars) hele regionale eco-systemen en (dus) integrale leef-omgevingen naar de bliksem geholpen en nou vallen de winningsresulaten tegen. Gut-nog-an-toe. Zullen we dan maar vast Haren en omgeving Winschoten evacueren? Want als Henk Kamp belooft dat hij nog zal wachten met schaliegas-boringen kun je er vergif op innemen dat Shell en Esso al druk aan het exploreren zijn. Grove misleiding kun je met een gerust hart aan Henk Kamp overlaten, hij is immers van de VVD en doet alsof hij een terzake kundig politicus is. Dus met dat voorliegen van de plaatselijke bevolking zit het wel snor. Henk Kamp: Mijn Kampf en NSA: you can take that to the bank!

Reageer
gravatar

waarom houden ze de computers van Belgacom nog draaiende, nu er niemand aan de overkant nog met de 4russen bezig is???

Reageer
gravatar

Ik heb afgelopen donderdag nog een brief gestuurd over mijn aanslag omzetbelasting. Moet ik nu de NSA ook een cc’tje sturen en zoja hoeveel postzegels moeten daar dan op?…

Reageer
gravatar

Zodra de NSA weer actie kan ondernemen, zullen zij, zoals zij willen, actie ondernemen.

Reageer
gravatar

Ok, dus als ik een mailtje over de korfbalwedstrijd van mijn dochter naar haar biologische moeder schrijf moet ik wél een CC’tje naar de NSA sturen, dat is duidelijk voor me. Maar als ik een mailtje stuur naar de begeleider van mijn bridgeclub over de viertallencompetitie van morgenavond, moet ik dan een CC’tje naar de NSA sturen? Ik weet namelijk dat zij een groot fan is van Ronald Koeman is.

mvg,

Reageer
gravatar

Ik vrees dat het niet gaat werken, dit verzoek.

De goeden niet te na gesproken maar er zitten gewoon terroristen bij die zich er niks van aantrekken en lekker toch geen cc’tje gaan sturen, of onder valse naam. Er zitten gewoon veel kwaadwillenden tussen die niet te vertrouwen zijn. Nogmaals, niet allemaal hoor.

Trouwens, de NSA ziet een grootse anti-terrorisme maatregel over het hoofd, namelijk de shutdown zelf. Welke zichzelf respecterende terrorist blaast nu een leegstaand overheids gebouw op. Dan scoor je geen punten voor je kluppie.

Gewoon permanente shutdown. Veiligheidsprobleem en overheidsuitgaven probleem opgelost. Het is allemaal zo simpel.

Reageer
gravatar

USA shut down, NSA zogenaamd op reces, maar laat maar eens de zinsnede vallen: “Maatschappijkritisch” en alles is in één klap in staat van verhoogde paraatheid: politie, leger, brandweer, Rode Kruis en Winston Koeleketetstky namens de Nationale Postcodeloterij. Sorry, ik moet even weg, er wordt gebeld.

Reageer
gravatar

In de reacties wordt Jodi Bernal wel genoemd maar in de opsomming staat hij niet en komt er derhalve goed vanaf. Dat een zekere Jordi Bernal wel wordt genoemd is treurig maar is collateral damage.
Wij nostalgici zouden opname van Fré Meis in de lijst toejuichen.

Reageer
gravatar

De CIA begrijpt de samenstelling van de lijst ook niet helemaal, o.a. het ontbreken van de term ‘Fyra’ lijkt ons namelijk grove nalatigheid aan de hand van de NSA. Mochten we er ooit in slagen door de NSA firewall te breken zullen wij niet aarzelen dit te onderzoeken

gravatar

Dirk-Jan Hoek en Jochem van de Berg moeten vanaf nu regelmatig over hun schouder kijken.. Voor je het weet staan er een achttal zwaarbewapende leden van het elitekorps der VS voor de burelen om die twee op te pakken. Overigens zijn heel veel mensen vergeten dat de Amerikanen onze bevrijders waren.

Reageer
gravatar

Amerikanen? Bij ons waren dat Polen in Canadees uniform!

gravatar

Ik wil de directie, de redactie en de nerd van dit e-blad waarschuwen, dat zij zich met deze expositie van terroristische begrippen in de kijker van internationale veiligheidsdiensten hebben gespeeld.

Dat heeft ernstige gevolgen, waarbij gedacht moet worden aan permanente bewaking door tenminste:

– Central Intelligence Agency (CIA),
– James Bond van Secret Intelligence Service / MI-6,
– Direction Generale de la Securite Exterieure (DGSE),
– Bundesnachrichtendienst (BND),
– Sloezjba Vnesjnej Razvedki (SVR),
– Mossad en
– een Nederlandse rijksveldwachter.

Ik help u hopen dat u nog naar binnen kunt, want het wordt door de drukte dringen voor de deur van uw kantoorgebouw.

Reageer
gravatar

De CIA kan ronduit ontkennen dat dit het geval is, alleen de DIA, de NSA, de FBI en de Secret Service houden u hier in de gaten. En de Britten, Fransen, Israëli, Duitsers, Russen en Chinezen natuurlijk ook

Wij van de CIA hebben het echter te druk met het proberen de NSA buiten onze privémails te houden. En natuurlijk met het schaduwen van de Paulussen waaronder de heer Lt-Generaal B.D. Paulussen

De beelden van de spionagesatellieten die u met een sterrenkijker boven uw huis kan opmerken (de satelliet kan u opmerken, niet de beelden, die komen namelijk enkel bij de CIA binnen, waardoor de NSA dankzij wat gehack er ook aan kan) worden voorlopig niet bekeken door de shutdown.

gravatar

Dear Mr *** General,

I’m somewhat surprised that the Servizio Segreto Vaticano (SSV) still isn’t yet active. De Speld is well known for its doubt as to god and commandment.

gravatar

Dear mr Dawkins,

The cause is probably that words such as condom, homo, feminism and euthanasia wrongly are not in the list of De Speld.

gravatar

Bestaat er ook een spoed-mail-adres? Ik lig ziek op bed en wil mijn boodschappenlijstje aan mijn moeder mailen. Ik heb BANANEN nodig! Maar wel vanmiddag al! Ik kan daar niet op wachten tot na de shut-down! Maar ik dor het wel graag met permissie! Iemand advies?

Reageer
gravatar

Ik mis woorden als bomgordel en bermbom.

Heeft de vertaler van NRA ze overgeslagen, omdat hij de vertaling van explosive belt en improvised explosive device niet kon vinden in het E-N Prisma handwoordenboek voor het islamitisch basisonderwijs?

Reageer
gravatar

Bromfiets, hassjies, Johnson moordenaar, bommen en granaten, stinkbom, pedagoog, Marcus Bakker, moslim, gastarbeider, vliegmachine, overbevolking, rijwiel! Dat dit alles en nog veel meer weer even mogelijk is, dat ik dit nog mee mag maken!

Reageer
gravatar

Beste Esau,

Inderdaad is de fiets vergeten.

Dit is zeer ten onrechte. Daarom wijs ik de NSA op het feit dat de fiets (“bicycle” of “bike”) in de Grote Oorlog voor binnenlandse spionnen een belangrijk middel van transport was. Het is niet voor niets dat de vijand ze “Gefahrräder” noemde en ze uit voorzorg op grote schaal vorderde van potentiële leden van ondergrondse bewegingen, die toen redelijk populair waren onder de bevolking van ons land.

gravatar

Ja Paulus,

Ik heb een ander woord dat hier ten onrechte niet wordt genoemd, radio!

Vele mensen in ons land denken, dat afluisteren iets van deze tijd is. Vergeet het maar. Wat werd er in de Grote Oorlog me toch afgeluisterd door de Duitsers. Je wil het niet weten. Ik vond het wel opmerkelijk dat ze vooral verzot waren op familieberichten die tussen Engeland en ons land werden uitgewisseld.

gravatar

Lieve Paulien,

Je vergat de dikkelettertoets af te zetten.
Wil het aanpassen bij jou ook al niet lukken?

A propos, die Duitsers waren stikjaloers op familieberichten. Weet je nog dat onze buurman op de hoek in die tijd uit Engeland had gehoord dat tante Sjaan op bezoek zou komen. Toen hij terugseinde dat ze welkom is, hebben ze uit pure jaloezie zijn huis in brand gestoken. Ze hebben hem met zijn gezin in een vrachtwagen meegenomen. Dat vind ik nu nog zo schandalig. Ze hadden toch ook een taxi kunnen bestellen.

gravatar

Vergeet niet dat het incriminerende Johnson Molenaar ook is gebruikt; daar dient ook een oog op gehouden te worden.
En ik ben natuurlijk trots dat bruine suiker op de lijst staat (al ontbreekt de volle melk en het 7 granen volkoren ontbijt; zonder die ingrediënten is het mengsel niet compleet).

gravatar

Ik mis in deze opsomming ‘De Speld’.
Dat bevreemd mij zeer. Klaarblijkelijk wordt De Speld niet subversief genoeg gevonden. Terwijl de uitgebrachte nieuwsberichten toch overduidelik het effect hebben o.a. de autoriteiten maar helemaal niet meer serieus te nemen.
Het kan zijn dat De Speld valt onder dermate staatsgevaarlijk organisaties dat het in de 30% hoek zit waar nog wel ijverig wordt gemonitord.
Ik vraag meelezend NSA personeel of ex-werknemers zich hierover uit te spreken. Dit mag natuurlijk ook anoniem. Ik laat het aan uw James Bond fantasie over hoe dit te bereiken.

Reageer
gravatar

Onze collega’s van de NSA wordt het niet toegestaan om op deze site te reageren. Sinds het hacken van de mailbox van onze directeur door de NSA heeft de CIA directeur ons wel deze toestemming gegeven. Vandaar dat de CIA hier een boekje open kan doen over de NSA

De mythe dat deze trefwoorden Seal Team 6 op je af zullen laten komen kan de CIA volkomen ontkrachten. Zelfs de Paulussen moeten hier niet voor vrezen (in Europa maken wij namelijk vooral gebruik van onze Army Rangers)

De NSA heeft zoals u wel kan verwachten een team dat al het IP-verkeer in verband met de Speld analyseert, wat er juist met die gegevens gedaan wordt kan de CIA echter niet zeggen. Wij geraken namelijk ook niet voorbij de NSA firewall.

gravatar

Geachte CIA te Den Haag,
Dat u niet voorbij de NSA-firewall geraakt heeft niets te maken met de kwaliteit van de betreffende firewall, noch met uw kunde.
Wat zich achter die firewall bevindt is klaarblijkelijk dermate frequent aan storingen onderhevig dat ook insiders zich afvragen of wel iets erachter te vinden is.
Terzijde: van al mijn uitgaande mailtjes gaat standaard al een kopie naar de NSA. Wellicht bent u ook geïnteresseerd op de vaste kopie-lijst te geplaats te worden? Weet u direct wat uw NSA-collegae ook weten. En die van de AIVD.

gravatar

Dan kom je uit op Maison Kelder. Heerlijke hazelnootslagroomschuimtaarten worden daar gemaakt.
Niet te hopen dat ze de tent moeten sluiten vanwege staatsgevaarlijke activiteiten; rare jongens die Amerikanen.

gravatar

Beste directie van De Speld,

Ik verzoek u om mijn adres Dorpstraat 7 onmiddellijk te verwijderen. Er staan namelijk sinds vanochtend een heleboel mannen in lange regenjassen met opgeslagen kraag en gleufhoeden in mijn voortuin.

Waarschijnlijk bedoelt u Dorpstraat 17, want daar is onlangs een man in een lange witte jurk zogenaamd een fabriekje van boerkakuisheidsgordels begonnen. Gordels! Nou dan weet u het wel.

gravatar

hebt u gecontroleerd of het niet over exhibitionisten gaat, deze durven zich namelijk ook in lange regenjassen uit te dossen?

Wij willen u alleszins bedanken voor de tip over Dorpstraat 17 en zullen daar binnen enkele maanden, als de shutdown voorbij is dus, een team heen sturen.