PvdA kiest nieuwe burgemeester van Utrecht

Kandidaten voeren intensief campagne binnen partij

Het congres van de PvdA komt dit weekend bijeen in Lelystad. Belangrijkste agendapunt is de keuze van een nieuwe burgemeester van Utrecht.

De PvdA-leden kunnen zaterdag kiezen uit drie kandidaten om Aleid Wolfsen op te volgen: oud-vakbondsleider Agnes Jongerius, oud-minister Guusje ter Horst en Tweede Kamerlid Lutz Jacobi. Zij hebben de afgelopen weken intensief campagne gevoerd binnen de partij.

Zes jaar geleden organiseerde de PvdA een referendum om de nieuwe burgemeester van Utrecht te kiezen. Hiermee stimuleerde de partij ruim 91% van de Domstedelingen om thuis te blijven. Dit succes bracht echter Aleid Wolfsen als onvoorzien prijskaartje met zich mee.

Partijvoorzitter Hans Spekman: “Daarom vallen wij nu terug op een traditioneel congres. Wij wilden de kiezer er destijds graag bij betrekken, maar zij waren blijkbaar niet geïnteresseerd in een interne partijaangelegenheid. Dat kan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat Utrecht nodig heeft is een Type Van Halst en laat dat nou net een Utrechter zijn en beschikbaar. Hij kan bovendien met simulatoren de politieke schijnbewegingen analyseren.

Reageer
gravatar

Als structurel Outsider draag ik een insider als burgemeester voor: Henk Westbroek, tot in zijn tenen een Utrechter nietwaar? Liefhebber van een stevig potje bier, schoenen en zweetsokken uit, de poten op tafel en “Vriendschap is een illusie” op de draaitafel, dus ideologisch helemaal in lijn met de partijbaronnen van de PvdA. Anyone for Hank Westbrook, candidate for the underdogs?

Reageer
gravatar

Hoogste ambtenaar van een gemeente, wordt ook wel burgervader genoemd. Vrijwel altijd ten onrechte; waarschijnlijk daarom zijn termen als burgermoeke, burgergrootvader en burgeromaatje nooit ingeburgerd geraakt. Een rechtenopleiding was voorheen noodzakelijk. Thans is het in toenemende mate juister om van burgedoctorandus of burgedoctoranda te spreken. Bekendste burgemeester is Dirk Dickerdack, ook wel bekend onder de naam Ivo Opstelten

Reageer
gravatar

Correctie znw, de (v), -s
1 Het verbeteren van een taal- of inhoudelijke fout
2 Voorziening aangeduide met “Klik om aan te passen”, die bij De Speld niet aan de verwachtingen voldoet.

gravatar

Vorige keer was het nog leuk, om het blijspel nou opnieuw uit te voeren lijkt me suf. Daarom stel ik voor dat we TROS spelletjes gaan doen: wie het eerst over fluoriderende opblaasobjecten bij de bel is mag zich Burgemeester van Utrecht noemen. Vergeleken bij Heerschap Wolfsen is alles interessant!

Reageer
gravatar

Aangezien het stemvee volgende keer, “aangemoedigd” door lichtvoetige voor-avond tv-programma’s met bovengemiddeld meer Hans Spekman en Felix Rottenberg, toch weer op de PvdA en andere Eurofiele partijen stemt (de koek is natuurlijk letterlijk nog niet op) komt voor Aleid, met zijn staat van dienst als beschermer van de zwakkeren als hangjongeren, pooiers, Roma-families, regeringsverantwoordelijkheid in zicht. Minister in een Rode (Khmer) Coalitie, wie wil er nou niet voor emigreren??????

gravatar

Waar halen die arrogante regenten van Spekhans de moed vandaan om Utrecht op te eisen? De ware democratie is dat er door de bevolking gekozen kan worden tuseen ten minste 6 kandidaten. Als hij dit kon horen zou van Mierlo zich in z’n graf omdraaien. Weer een kroonjuweel dankzij de PvdA de vernieling in geholpen!

Reageer
gravatar

Van B.,

Welnee, zes is veel te veel voor de gewone burger. Dat brengt ze maar in de war. De keuze uit één kandidaat is duidelijker en dat is dan natuurlijk een VVD’er.

p.s.
Ik heb er mede gezien de omstandigheden er wel weer zin in

gravatar

Miezerig Mannetje Pechtold heeft via medium Derek Ogilvie van H.A.F.M.O. van Mierlo vernomen dat wanneer een bagger coalitie aan een meerderheid geholpen kan worden om de economie nog meer af te remmen, nog meer werkelozen en stroomleveringsonzekerheid te creëren, alles is geoorloofd en kroonjuwelen alleen in the Tower te bewonderen zijn.

gravatar

Ik vermoed dat de PvdA een simpel onderonsje gaat regelen om snel een meerderheid te verkrijgen. Een snelle ronde langs de beleidsvormers van de 4 grote steden, Provinciale staten, Rijkswaterstaat en de waterschappen om concensus te bereiken lijkt dus de beste oplossing.

Reageer
gravatar

Erg interessant idee van de PvdA, indien ze dit vanuit Nederland, ook kunnen doen voor steden als Parijs Londen, Berlijn, Madrid en Brussel, kunnen we voor hen daar vele met de democratie samengaande kosten besparen.

Reageer
gravatar

Als Wij minister van binnenlandse zaken waren, zouden Wij niet alleen de provincie Utrecht opheffen, maar ook de stad.

Apelfoort, Beetsterzwaag, Lutjebroek, Zevenhuizen en Maaskantje willen de gemeente Utrecht graag onderling verdelen.

Tijdens een van de weinige keren dat Wij in Ons land zijn, zullen Wij proberen tijd vrij te maken om dit te bespreken met… kom hoe heet ie ook alweer… die oud-hoogleraar… ah nu schiet het Ons te binnen Rob Plas-Sterk.

Reageer
gravatar

Beste meneer Gerritsen,

Nu wordt eens een keer een burgemeester met hoofdelijke stemming gekozen en dan vind jij het een schertsvertoning. Democratischer kan toch niet.

gravatar

De Utrechter wil een visionair als burgemeester. Iemand die de mores van de stad kent. Een Utrechter dus. Tja, dan kom je al gauw bij de PvdA uit.

Reageer