Rechter in opspraak na ruggespraak tijdens uitspraak

'Inspraak in rechtspraak is tegen de afspraak'

Op voorspraak van tuchtrechter Vaatstra is rechter Horst aansprakelijk gesteld voor de spraakverwarring na een spraakmakende toespraak. “Inspraak in rechtspraak is tegen de afspraak”, aldus Vaatstra.


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is toch wel een heel bijzondere journalistieke,bijdrage van De Speld.
Mijn welgemeende complimenten. Dit soort misstanden dienen inderdaad in de publiciteit aangepakt te worden. Om Babylonische spraakverwarring te voorkomen, stel ik dan ook voor om een maatschappelijke discussie ter sprake te brengen omtrent een correcte scheiding der spraken, ter bevordering van de Nederlandse spraakvervulling voor alle vormen van rechtspraak die er hier zijn. Dit voorkomt spraakscheidingen in de uitspraakzalen zelf en bespaard een hoop juridische kosten.Het is juist de spraakverduidelijking dat in deze moeilijke tijd troef zou moeten zijn.Ik sluit hierbij af, met het laatste woord en enige woord dat ik nog niet gelezen heb. Wat een spraakwaterval !

Reageer
gravatar

Rechter znw, de (m/v), -s
Man of vrouw die gekleed in een zwarte toga met witte bef gezeten is achter een bureau met daarop een wetboekenreeks, doch thans enkel voorzien van laptop en microfoon. die na geluisterd te hebben naar een opvallend en meestal onlogisch taalgebruik van twee lieden die op gelijke wijze zijn gekleed, en mensen die normaal spreken en normaal zijn gekleed, te woord hebben gestaan, een de laatstgenoemden direct of pas na vele weken bedenktijd maant enige uren arbeid in en stadsplantsoen te verrichten dan wel een geruime tijd uit te rusten in een besloten omgeving.

Reageer
gravatar

Mijn inspraak is dat deze uitspraak in opspraak is geraakt en menigeen sprakeloos achterlaat, hoewel de speld daar volgens afspraak niet aansprakelijk voor is mogen jullie er wel aanspraak op maken.

Reageer
gravatar

Voor lolbroekerige taalkunstenaars onder ons heb ik snel wat samengestelde woorden met “spraak” verzameld.

spraakcentrum, spraakgebrek, spraakgebruik,  spraakherkenning, spraakklank, spraakkunst, spraakkunstig, spraakleer, spraakleraar, spraakles, spraakmakend, spraakorgaan, spraakstoornis, spraakvermogen, spraakverwarring, spraakwater, spraakzaam, aanspraak, afspraak, alleenspraak, beeldspraak, gewestspraak, godsspraak, gouwspraak, grootspraak, inspraak, juryrechtspraak, lekenrechtspraak, lofspraak, opspraak, prijsafspraak, rechtspraak, ruggespraak, samenspraak, spellinguitspraak

Doe er je voordeel mee.

Reageer
gravatar

Ik geef zelf maar even het goede voorbeeld.

Uit spraakherkenning blijkt dat het spraakvermogen en het spraakwater van de spraakzame spraakkundige spraakleraar, die in het spraakmakende spaakcentrum aan spraakgebrekkigen met een spraakstoornis spraakles geeft, voor spraakverwarring te zorgen door de spraakklank van zijn spraakorgaan.

gravatar

Ik ben sprakeloos van uw het feit dat uw overzicht wel inspraak, afspraak, aanspraak en opspraak maar niet uitspraak en tussenspraak weet te vermelden. Laat het in uw voordeel spreken dat onderspraak nog geen woord is.

gravatar

Ho is ff, waar spraakgebruik is daar moet volgens mij ook spraakmisbruik, mogelijk zijn. Het staat nog niet in het gratis woordenboek, maar wat vindt de Dunne van Dale ervan ? is dit wordt geoorloofd en zo ja, hoe moet het omschreven worden ? Wat zijn de consequenties ? Hij is ten slotte ook een specialist.

gravatar

Een spraakmakende uitspraak die mij sprakeloos maakt.
Hopelijk kan deze rechtsspreker aanspraak maken op een spraakorgaan van de raad voor de rechtsspraak zonder daarbij in al teveel beeldspraak te vervallen.

Reageer