Recordaantal ongelukkig in Tweede Coentunnel

Filevorming leidt tot somberheid

Het aantal ongelukkigen rondom de Tweede Coentunnel is het afgelopen maanden explosief gestegen. Dat melden mentale hulpverleners die bij de tunnel betrokken zijn. Rond het middaguur was zelfs sprake van een record, toen er 350 ongelukkigen in de tunnel waren. Als belangrijkste verklaring noemen de hulpverleners de file van drie kilometer, waardoor de meeste automobilisten op slag gedeprimeerd raakten. Volgens psycholoog Jeltje van Beek zou betere verlichting in de tunnel de meeste ongelukkigen kunnen voorkomen: “Een ongelukkige zit in een klein hoekje. Door een uitzichtloze situatie te voorkomen, gaan mensen weer licht zien aan het einde van de tunnel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lichttherapie is vaak effectief bij een niet-seizoensgebonden depressie, iets om even bij stil te staan nietwaar?

Reageer
gravatar

Psycholoog en tunnelvisioloog Jeltje van Beek is niet geheel juist geïnformeerd. Zelfs Prof. Bokhoven hoeft zijn toch al te drukke agenda niet te trekken om zijn licht hierover te laten schijnen. De lampen gaan namelijk uit. Probleem opgelost.

Reageer
gravatar

Files in de Tweede Coentunnel! Hier is onlangs nog zo voor gewaarschuwd: http://tinyurl.com/ajrgpff. Men zou om dit te voorkomen het museum voorlopig dicht houden. Blijkbaar heeft Klaas Woudstra zijn zin doorgedrukt en toch de deuren geopend. Het is te hopen dat het niet teveel Japanners het leven gaat kosten: slecht voor het imago

Reageer
gravatar

Paar weken geleden door het ding gereden, kon er niet omheen, en ik heb geluk gehad. Geen file én geen ongeluk. Dus heb ik er wel enig begrip voor ook deze keer de loterij niet gewonnen te hebben: men moet niet té veel verwend worden.

Maar wel confuus, hoor: die rij lampjes langs de zijkant, reuze gezellig. Alleen jammer dat je aan de linkerkant telkens denkt dat je uit moet wijken omdat er iemand recht op je af rijdt, en aan de rechterkant dat je telkens zwaar moet remmen omdat iedereen op zijn rem trapt.
Als ik er nog eens een keer doorheen moet, dan in zijn achteruit.

Reageer
gravatar

Dit is een tendentieus en onvolledig bericht: Over het algemeen daalt het aantal ongelukkigen in de tunnels al jarenlang gelijkmatig. Men vermoed dat dit ook evenredig is met het verminderde verkeer, welke op haar beurt weer evenredig is met de verminderde economische activiteiten. Het volledige onderzoek is dubbelblind uitgevoerd en gecorrigeerd voor seizoensinvloeden.

Reageer
gravatar

Bij mijn weten daalt alleen in de eerste helft van de tunnel het aantal ongelukkigen, in de tweede helft van de tunnel stijgt het aantal ongelukkigen over het algemeen weer. Tunnels met een gelijkmatige daling komen slechts zeer sporadisch voor, bovendien wordt er over het algemeen gestart en geëindigd met een lichte kromming.

gravatar

Als Bloemlezer wil ik wijzen op de volgende prachtige versregels van een ongelukkige dichter die de slaap niet kon vatten in – waar anders – Amsterdam..

Denkend aan de dood kan ik niet slapen,
En niet slapend denk ik aan de dood.

gravatar

Inderdaad oom Steeds,

Ik was als de dood voor de eerste Coentunnel,
ik ben behoorlijk bang voor de tweede
en durf straks de derde niet in.

gravatar

Door de aanhoudende economische crisis zoeken ramptoeristen hun vertier in eigen land.

Reageer