Hans Wijers tevreden over verscheidenheid in Droomboek

'Alle meningen zijn vertegenwoordigd'

Volgens Hans Wijers, de voorzitter van het Inhuldigingscomité, is het Droomboek zo samengesteld dat de verscheidenheid van Nederland zo sterk mogelijk overkomt. Wijers: “Het is een accurate afspiegeling van het publieke debat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik verdenk Hans W. er ernstig van dat hij in zijn eentje dit gedroomde boek heeft zitten volschrijven met platitudes onder pseudoniemen, in de hoop daar nóg een lintje voor te krijgen. Hij heeft na zijn zwaarvergulde platinahanddruk bij AKZO (? of DSM?) tijd en geld genoeg om wat leuks te doen. Zoiets als zich Maximaal inlikken bij Willem Alexander en de Bibelebontse Bilderberg begeleidingsgroep. Of was hij daar al lid van, namens D’66?

Reageer
gravatar

Informeer iedereen als er iemand in de buurt komt. Je weet maar nooit. De gedachte alleen al. Het zal je maar overkomen. Voorkomen is beter dan genezen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Nou dan.

Reageer
gravatar

Volgens heer Wijers speelt het publieke debat zich dus af in dromenland. Geweldig nieuws voor alle Nederlanders wiens onderlip nog net boven de waterlijn hangt. Morgenvroeg na het luchtalarm van de wekker is alle ellende voorbij. Beste Hans, enorm bedankt!

Reageer
gravatar

Mijnheer Lodewijk,

Wilt u niet zo denigrerend schrijven als u het over ons onvolprezen e-blad heeft? U behoeft het niet te lezen. U kunt uw abonnement per dag opzeggen! (Hetgeen echt uniek is in ons land.)

Daarom verzoek ik u vriendelijk voortaan ons invloedrijk tijdschrift De Speld met hoofdletters te schrijven.

De Hoofdreacteur

gravatar

Zeg incompetente nerd van De Speld,

Al heel lange tijd veinst uw e-blad, dat correctie – zoals jarenlang het geval was – nog steeds mogelijk is. Dat schept zelfs bij mij en de Reactieraad valse verwachtingen. Hoe zit dat?

Hier is de noodzakelijke correctie van de laatste alinea van mijn voorgaande bericht.

Daarom verzoek ik u vriendelijk voortaan de naam van ons invloedrijke tijdschrift De Speld met hoofdletters te schrijven.

De Hoofdreacteur

gravatar

Beste Hoofdreacteur,

Die collega van mij bij De Speld zit gewoon te dromen. Daar kan ik wel een boekje over opendoen.

gravatar

Ach, Hooggewaarde Hoodreacteur, dit E-blad wordt zeer, maar dan ook zeer gewaardeerd, daar is geen enkele twijfel over mogelijk. Onterechte kritiek is dan ook bedoeld om mensen scherp te houden omtrent de inhoud. Het aantal malen dat dit door mij gebeurd, is na vele, vele artikelen nu 1 keer en dit is toevallig ook de 1ste keer. Uit het dat ik De Speld met kleine letters heb geschreven blijkt slechts hoe helder ik was op dat specifieke moment. Ik smeek hierbij dan ook nadrukkelijk om uw vergeving en die van de Hoofdreacteur voor deze ene keer.
Dit vergroot bovendien de kans op een volgende keer

gravatar

Geachte De Hoofdreacteur. Waarom mist de letter F in uw Titel ?

gravatar

Ik stoor mij enigszins aan de wensdroom van Patricia van Sol (1973) uit Zoetermeer: alle zwarten per trein terug naar Afrika. Syllogisme:
Niet alle zwarten komen uit Afrika
Niet alle Afrikanen zijn zwart
Afrikaanse zwarten kunnen niet met de trein terug,
de spoorbrug van Gibraltar naar Ceuta is nog niet klaar.

Reageer
gravatar

In Apelfoort missen we toch de droom in dat Droomboek die we met ons allen hier hebben: namelijk dat sc Apelfoort binnen afzienbare tijd de Champions League zal winnen!

gravatar

Zeer juist opgemerkt, ook de lichtgetinten mogen wat mij betreft terug naar Afrika. Als daarvoor een tijdelijke spoorbrug moet worden aangelegd door onze genie, dan zij dat zo.
Volledig geïntegreerde medelanders mogen naar Zuid Afrika, daar kunnen ze Nederlands-achtig blijven praten en kunnen ze de zwarten daar gaan vertellen hoe het moet…

gravatar

Ik heb dat ding even bekeken via internet. Wat mij bij het doorbladeren opviel was de enorme hoeveelheid reclame met paginagrote foto’s van de bv. Oranjehuis.

In de gauwigheid heb ik niet kunnen zien of de dromen van Geert W. met zijn boevenclub zijn opgenomen. Misschien dat een van de lezers van De Speld de moed heeft gehad om het sprookjesboek annex reclamedrukwerk volledig door te bladeren en de welwillendheid heeft om mij melding te kunnen doen over de aan- of afwezigheid van fascistische dromen.

Reageer
gravatar

Daar lijkt het inderdaad wel op, reclame, want persoonlijk ken ik wat mensen die een flink aantal Republikeinse meningen hebben ingezonden en juist die staan er niet in, zeggen ze.
Had die Wijers zich te houden aan een soort concurrentiebeding?

Stuitend hoor: krijg je een keer wat van de Staat gratis, is het wéér waardeloos want ik heb geen open haard of allesbrandertje. Geef maar geld de volgende keer.

gravatar

met de trein naar afrika kan knap lastig worden, dus blijf glimlachen!

Reageer
gravatar

Ja Suus, Treinreizigers moeten komende dagen rekening houden met mogelijke vertragingen. NS en ProRail verwachten namelijk hevige bladval.