Kabinet heft D66 op

Fractievoorzitter wordt op onbekende locatie vastgehouden

Het kabinet heeft besloten om D66 als politieke partij op te heffen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk is de partij ‘gevaarlijk en overbodig’.

De opheffing komt niet als een verrassing. Al sinds het aantreden van het kabinet zetten de leden van D66 massaal aan tot hervormingen. Lange tijd heeft het kabinet deze ‘subversieve activiteiten’ oogluikend toegestaan, maar volgens Plasterk is er nu ‘een grens bereikt’.

Plasterk refereert aan de recente geheime onderhandelingen, waarin fractieleider Alexander Pechtold informeerde naar de mogelijkheid om zijn partij toe te laten treden tot het kabinet. “De afgelopen weken hebben we wederom gezien waar ze toe in staat zijn. Zonder enige gêne probeerden ze zich als een Trojaans paard in de regering te manoeuvreren. Gelukkig heeft Rutte alert gereageerd. Hij heeft geleerd van de jaren ‘90.”

Prominente leden van D66 worden strafrechtelijk vervolgd wegens staatsgevaarlijke activiteiten. Fractievoorzitter Alexander Pechtold wordt op dit moment vastgehouden op een onbekende locatie. Thom de Graaf, Eerste Kamerlid en brein achter het mislukte pleidooi voor de gekozen burgemeester, is gesignaleerd op het vliegveld van Stockholm. Nederland heeft om zijn uitlevering gevraagd.

D66 is al sinds de oprichting een omstreden factor in de Nederlandse politiek. Vóór 1966 was de partij eveneens opgeheven, daarna is de status altijd onduidelijk gebleven. Toch slaagden de democraten er enkele keren bijna in om radicale speerpunten (‘kroonjuwelen’, zoals de eigen aanhang ze liefkozend noemt) door te drukken. Zo werd in 1999 invoering van het correctief referendum pas op het laatste moment verijdeld. Plasterk: “Dat soort risico’s kunnen we ons niet langer veroorloven. Zeker niet in deze tijd.”

Volgens waarnemers genieten de denkbeelden van de opgeheven partij nog steeds steun van ongeveer 10% van de bevolking.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Pechthold geeft wel iedere keer af op de Wilders maar hij is nog gevaarlijker, alleen NL ziet het niet. Het is niet te hopen dat hij ooit mee regeert.

Reageer
gravatar

Pak als een Hollandse terrorist onze spullen kapot maakt? En zich dan ergens in Holland gaat verschuilen? Ga met een helicopter gewoon die zijn kot binnenvallen, letterlijk. Om dan te gaan zeggen ‘dat je hem in de zee gegooid hebt’.

Wedden dat daar dikke bilaterale zever zou over gaan komen? Jamaar. Als we de NL info zouden ingelicht hebben, zouden we er aan te laat gekomen zijn. Het was eigenlijk ook om de Nederlanders te beschermen dat we dit deden. Terwijl we dan toch zo bezig waren hebben we hem dan maar in de zee gekapt.

Vooral dat laatste gaat problemen geven. In NL gaan ze meteen denken dat de Belgen nog vreemder zijn dan ze al dachten. Teveel onder de molens gelopen ofzo? Weet je wat : dat zijn geen manieren.

De vorige keer hadden de Iraki’s zogezegd ik weet niet hoeveel bommen. Gisteren is er weer een autobom ontploft. Niet dat Saddam een heilige was, maar als ze die gewoon gerust zouden gelaten hebben was het ook al goed.

Terwijl wij met de vluchtelingen uit Afghanistan zitten, het vreet aan sommige politiekers. Die zouden terug moeten terug naar Afghanistan. Het opvoeren van kinderen die Nederlands spreken is politieke chantage. De ons omringende landen zouden minder Afghanen opvangen. ???

Een mens zou dat botweg moeten gaan natellen. In de USA hebben ze wellicht GEEN ENKELE Afghaan opgevangen.

Ik moet van de USA niks meer hebben. Het is een bende Joods-aangestuurde zooi ongeregeld.

Gingen ze naar de maan. Op mijn kosten Dat viel dus dik tegen. Heel die maan ligt vijf vingers dik onder het stof.

Reageer
gravatar

gewoon nieuw leven inblazen als Dee-666.

Dat voegt een nieuwe d66 dimensie toe aan de partei.

Wat rijmt erop Dee-666….wat niet rijmde op D-66….?

gravatar

Vooral in Nederland besparen ze het meest. Het is een natuurlijke reflex waarvoor Nederlanders bekend staan. Het is wél nieuw dat bvb ‘Grieken’ Nederlanders hun bijeengespaarde boterhammen kunnen gaan opeten. I

Dat mens Feinstein staat me niet aan. Als er pak een paar lui in Friesland gifgas naar mekaar beginnen gooien dan ga ik me daar niet mee moeien. Tenzij het zou blijven duren.

Dus een paar Syriërs krijgen ruzie en dat mens Feinstein wil er meteen kruisraketten op afschieten. Da wijf moet uitkijken. Sinds de laatste uitzuippartij hebben we gewoon geen geld meer voor dergelijke grappen.

That is the trut. Verhofstadt was ik weet niet hoe boos op Kadhaffi. Die vent liep er al zeker 40 jaar nogal raar bij. En dan plots zagen ze hun kans. Vous avez notre soutien. Ik zag dat met lede ogen aan. (soutien = ook BH)

Reageer
gravatar

Magistraal Jeettje, die associatie van revolutie en tanks die er officieel niet meer zijn. Maar niet getreurd: Frans Timmermans overweegt alsnog verkoop aan Indonesië (intussen weer een ‘drukkend’ bevriende handelspartner). We houden de tanks -in afwachting van de Letters of Credit van DNB en Royal Bank of Scotland- in entrepot en we kunnen ze (bij volks-revolutionaire oprispingen) altijd tijdelijk terugleasen volgens een “Lend-and-lease” constructie. Naar Chileens model (Pinoshit) heeft de VVD vast een optie genomen op de Arena in 020 om tegenstanders van de huidige coalitie ongestoord te ondervragen. Het dak van de Arena gaf hier de doorslag; dat kan dicht. De Kuip niet, heel vervelend ivm hinderlijk overvliegende helicopters van CNN, Al-Jazeera en POW-News.

Reageer
gravatar

En? Zijn er al genoeg demonstraties van sympathisanten van die club om het leger tegen in te zetten? Hebben ze hun tentenkampen al opgezet op het Malieveld? Met terugtrekmogelijkheden naar het Binnenhof?
Het is te hopen dat Defensie nog genoeg vertrouwen heeft in dame Hennis-Plasschaert om daadwerkelijk en -krachtig op te treden, anders gaan we alweer een attractie mislopen.
De uitzendrechten hiertoe liggen overigens bij de NOS, niet bij die Omroep Gelderland. Die heeft de voetbalrellen al.

Reageer
gravatar

Jeettje, Nee maar wel straks de JSF en heb je alvast iets om naar uit te kijken.

gravatar

D66 politici hebben hun tenten opgeslagen in Duitsland. Tijdelijk partijbureau in Elten. Fotoreportage op michielscheffer.nl

Reageer
gravatar

Alexander Pechtold heeft te kennen gegeven burgemeester van Nieuw Utrecht te willen worden. Na een blauwtje te hebben gelopen bij Diederik Samsom heeft Alexander Pechtold zich samen met Thom de Graaf en Joris Voorhoeve aangemeld voor een reis naar Mars.

Reageer
gravatar

*Breaking* hoeden en shawltjes zijn vandaag massaal opgekocht door een splintergroepering uit het midden van de landspolitiek. Onder de naam ‘ik dee 66 keer hoedjes kopen’ wil de groepering een statement maken tegen de gleufhoedenpolitiek heden ten dagen.

Reageer
gravatar

We’ve got him….

Op verzoek van minister Plasterk heeft Ivo Opstelten ons opgedragen het graf van ‘van Mierlo’ in een geheime actie aan te vallen, het te ruimen en diens stoffelijke resten te dumpen op een onbekende plek in de Noordzee. Dit om bedevaart-toerisme te voorkomen.

Reageer
gravatar

Tjeempie (# 12a), echtscheiding komt in de beste families voor, zelfs tussen de stekeblinde Samson en de onthaarde Delilah. Tja, die Ars Amandi toch: als het huwelijk geen doorleefd ‘voorspel’ meer kent, maar tot een haastig afgeraffeld ‘tussenspel’ verwordt, dan volgt er na verloop van tijd ‘voorspel’baar vaak ‘overspel’ dat in een juridisch-administratief ‘naspel’ zorgvuldig opgebouwde pensioenrechten aantast. Kijk naar de gezinnen van Rafi van der Vaart, Khalid Bouhlarouz, Emiel Tsjakka en Bram Moszkowicz. Kinderen zijn nauwelijks aan een stiefvader/moeder gewend of er staat alweer een nieuwe onder de douche. Keerzijde is echter wel dat op deze wijze topadvocaten in tijdens de bouwvakfraude en in liquidatie-arme perioden, of in weken zonder frauderende CEO’s en CFO’s het hoofd toch financieel boven water kunnen houden. Voor insiders: de methode Paarlberg; het eindeloos rekken en opportunistisch vertragen van rechtszaken door topadvocaten m.m.v. het OM en Justitie. De rekening is -uiteraard- voor de modale belastingbetaler.

Reageer
gravatar

U heeft wel gelijk natuurlijk, dat met die stiefkinderen, Outsider, maar toch moet deze ervaring hen niet onthouden worden. Immers als Pechtold zijn zin zou krijgen qua ontslagrecht, dan zullen die kinderen er aan gewend zijn om de zoveel tijd tegen een ander hoofd ‘baas’ te zeggen. Die ervaring van vroegs af aan opgebouwd zorgt voor veel rust op de arbeidsmarkt.

gravatar

Beste Outsider, Helaas mis ik in uw toch inspirerende betoog de rol van paparazzi want ook zij verdienen een aardige boterham aan het wel en wee van BN’ers met de story of/het sprookjeshuwelijk van de eeuw/ hoera het is een jongen/meisje/ nieuwe lover/ ex-hartsvriendin/ter overname aangeboden t.e.a.b. (aub doorhalen wat niet van toepassing is.
De vraag blijft echter of kinderleed weggestreept mag worden tegen vrijheid van nieuwsgaring.
En om even terug te komen op A. Pechtholt (& co) en positie in het inmiddels volgens de laatste peilingen in het op sterven na dood zijnde kabinet, Pechtholt koos aanvankelijk in het Lente akkoord politiek- strategisch om te gaan gedoogsteunen; ‘opdat onze kinderen niet met onze schulden opgezadeld zouden worden’ enz. etc. maar gleed gaandeweg af naar de rol van boulevardjournalist die zich met telelenzen in Haagse bosjes posteerde en toekeek hoe de laatste stuiptrekkingen zich voltrokken.

gravatar

Ik snap wel wat je bedoeld hoor, Jan. Die eeuwige ‘redelijkheid’. Dat, “tja er is wat voor te zeggen, onder omstandigheden zus en zo..” en het oeverloze “nou daar moeten we eerst een serieus naar kijken”. Een bijtende grap over een nietje was geloof ik het hoogtepunt van ridicuul, in een halve eeuw D66.. Doe mij maar een onduidelijk clubje op hol geslagen populisten, die zonder grote leider verder moeten; dat was pas een jongensboek!

gravatar

Ach, een beetje broedermoord kan geen kwaad.

gravatar

Wat een opluchting. Niet meer bang, Alexandertje in “t gevang!

Ik heb altijd al gezegd dat D66 in het geheim verbale wapens bezit en tegen alle Henken en Ingrids in dit land heeft ingezet. Het werd tijd, dat deze gevaarlijke grote bekken partij wordt verboden en zijn populistische agitator Alexander Pechtold op water en brood wordt gezet.

Nu nog de Socialistische Partij, de Partij van de Arabieren en uiteraard alle moslims. Ook hun verbale wapens zijn een doorn in mijn oog en daarom een gevaar voor ons land.
Ik vraag mijn Amerikaanse en Israëlische vrienden wel of ze nog wat kruisraketten kunnen missen.

Reageer
gravatar

Naar de foto onloochenbaar toont, is Alexander P. een onverbeterlijke poseur die het op nietsvermoedende moeders van jonge kinderen (sic) heeft voorzien. Niet slechts koos hij bewust stelling voor een vestiging van het vrijwillig filiaalbedrijf “Cinderella”. Alexander heeft zijn vizier op Nederland anno 2031 bepaald, als onze jongste aanwas 18 jaar en ouder is en derhalve stemgerechtigd. Deze crypto-liberale voorstander van onbeperkte economische groei is terecht door Ronald Plasterk uit het straatbeeld en van de aanplakborden verwijderd; zijn visie op welvaart is gefocussed op en omvat uitsluitend verdere positieverbetering der maatschappelijk reeds bevoorrechten. D’66: kampioenen van de Have’s, gesel Gods voor de have-not’s. Samson, hoedt u, de Libertijnen over u!

Reageer
gravatar

Outsider, Sinds Samson door dat recente akkefietje van ‘m plots familieman af was moest iemand de honneurs waarnemen.

gravatar

Nou, het heeft geduurd. Nooit begrepen waarom DS ’70 eerder opgeheven werd. Die baard van Plasterk heeft zijn denkvermogen een boost gegeven.

En het werd tijd ook: die Pechtold kijkt heel vreemd uit zijn ogen, doet me altijd aan Margaret Thatcher denken; die keek op dezelfde manier vreemd uit haar ogen.

Reageer
gravatar

Een driewerf hoera! Zeer prettig, de goednieuwsshow hier op De Speld. Laat het kabinet het kabinet nu ook opheffen vanwege haar terroristische grondslag. Ik voel het vertrouwen al toenemen, en verwacht dat we voor de kerst met z’n allen uit de recessie zijn.

Reageer
gravatar

Plasterk heeft zwaarwegende problemen met Pechtold’s vingerafdruk.

Reageer
gravatar

Beste Dick, er is mijns inziens geen reden tot ongerustheid. U kent het spreekwoord: Wie een kuil graaft voor een ander..? Het probleem lost zich dus vanzelf op.

gravatar

Pas maar op! Straks komen ze terug als D666 en dan zul je wat meemaken!

Reageer