Maak van je persoonlijke ruimte een paleisje: 5 tips

Creëer een ruimte met allure

Weet jij soms ook even niet meer wat je met je persoonlijke ruimte aanmoet? Met deze vijf tips maak je er in een handomdraai een persoonlijk paleisje van.

Ook jij kunt je persoonlijke ruimte vergroten
Heb je van jezelf niet zo’n grote persoonlijke ruimte? Wit zorgt voor een ruimtelijk effect. Ook een slechte adem, een besmettelijke ziekte of het duidelijk zichtbaar vasthouden van een wapen zijn beproefde recepten om je persoonlijke ruimte te vergroten.

Markeer je persoonlijke ruimte
Laat er geen misverstand over bestaan waar jouw persoonlijke ruimte begint. Vooral in openbare gelegenheden zoals bus, trein en bibliotheek is het verstandig een duidelijke markering te maken, met vlaggetjes, urine of persoonlijke accessoires. Muziek uit je smartphone werkt ook uitstekend!

Persoonlijke ruimte is 90% perceptie
Pin je niet vast op de werkelijke omvang van je persoonlijke ruimte, maar op hoe je die ervaart. Bijvoorbeeld: door middel van geestverruimende middelen kun je de omvang, vorm en aankleding met weinig moeite wat extra schwung, je ne sais quoi en pied-à-terre geven. Wat ook helpt is dagelijks, voor het opstaan, 10 maal tegen jezelf te zeggen ‘Ik heb een prachtige persoonlijke ruimte! Ik heb een prachtige persoonlijke ruimte!’.

Persoonlijke ruimte is massa en tijd
Einstein bewees het al: persoonlijke ruimte is natuurlijk ‘maar’ relatief. Wat voor jou een persoonlijke ruimte is, is voor een ander een uitnodigende plek om een portemonnee te roven, een vuist te planten, of een sodomiserende intimiteit te begaan. Gebruik die relativiteit in je voordeel: zet zware objecten in om tijd af te buigen, of singulariteiten om licht in gevangen te houden. Zo maskeer je eventuele oneffenheden, en creëer je tijd voor iets leuks, zoals een konijn.

… en tot slot: maak van je persoonlijke ruimte geen moordkuil!
Zo’n mooie persoonlijke ruimte moet je natuurlijk niet angstig opkroppen en voor het daglicht verborgen houden; die moet je delen! Nodig vrienden, familie, of gewoon leuke buurtkinderen uit om eens een poosje binnen een straal van 50 centimeter om je heen te vertoeven, en leid hen trots rond langs alle verborgen schatten die je persoonlijke ruimte te bieden heeft, of geef jezelf bloot met een intiem concert.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Uiterst gevaarlijk artikel !

Aanpassen van persoonlijke ruimtes dient ten allen tijde onder toezicht van professionals te gebeuren !

Persoonlijke ruimte is driedimensionaal. Dus je hebt te maken met een vergroting/verkleining tot de 3e macht. Dat gaat hard !

Het risico bestaat dat je onbewust een naaste verdrukt met jouw persoonlijke ruimte, of dat je een opgeblazen ego oploopt.

Anderzijds kan verkleinen van persoonlijke ruimte zonder toezicht leiden tot een beklemd gevoel, en het ongewild aantrekken van ongewenste persoonlijke ruimtes van derden.

Vanuit mijn vakgebied zeg ik dat leken zouden moeten kiezen voor de meest beheersbare aanpassing van hun persoonlijke ruimte. Deze bestaat uit de mate van consumptie van etenswaren. De persoonlijke ruimte blijft daarbij altijd in harmonie met uw gestalte.

Bijkomend voordeel is dat naar believen binnen, buiten of in de publieke ruimte kan worden uitgevoerd.

Reageer
gravatar

10 maal tegen jezelf te zeggen ‘Ik heb een prachtige persoonlijke ruimte! Ik heb een prachtige persoonlijke ruimte!’.

Betekent dit 10 maal deze dubbele zin zeggen, per saldo 20 keer dus?

Reageer
gravatar

Mijn ervaring is dat door gezond op je hoofd te gaan staan en je benen schoppend heen en weer te bewegen je je persoonlijke ruimte effectief kunt vergroten en verkleinen naar eigen wens.

Reageer
gravatar

Dat van die slechte adem werkt slechts bij de gratie van voldoende prodentgebruikers in de omgeving. Persoonlijk vergroot ik liever mijn ruimte met behulp van achtergas.

Reageer
gravatar

Die “schwung, je ne sais quoi en pied-à-terre” hadden jullie zeker nog over van ‘Anglicismen an sich steeds meer bon ton’ 😉

Reageer
gravatar

Op het snijvlak van verschillende wetenschapsdisciplines vinden de mooiste ontwikkelingen plaats. Zo is dit een inzichtgevende analyse op het snijvlak van psychologie, fysica en interieurdesign. Duidelijke wetenschappelijke onderbouwing, goede tips!

Reageer