Verkoop Bale leidt tot ‘kaalslag’ bij DOS ’37

Kettingreactie na recordtransfer voelbaar tot diep in de provincie

De verkoop van Gareth Bale aan Real Madrid heeft geleid tot een storm aan lastminute-transacties binnen de voetbalwereld, met als resultaat een gapend gat in de selectie van de Vriezenveense eersteklasser DOS ’37.

Door de transfers van Bale (van Tottenham Hotspur naar Real Madrid), Christian Eriksen (van Ajax naar Tottenham Hotspur), Género Zeefuik (van FC Groningen naar Ajax), Theo Lucius (van werkloos naar FC Groningen), Ismo Vorstermans (van FC Dordrecht naar werkloos), Frits van den Meiracker (van Kozakken Boys naar FC Dordrecht) en part-time postbode/huisvader/voetballer Elwin Coes (van DOS ’37 naar Kozakken Boys) is voornamelijk DOS ‘37 zwaar getroffen.

“Elwin was enorm belangrijk voor ons team, zowel op als buiten het veld,” beaamt DOS ’37-voorzitter Frits Abbink. “Ik ken niemand die zo goed coachte als hij. Ook in de kleedkamer zorgde hij vaak voor een vrolijke noot, het incident met de tijgerbalsem in de onderbroek van de materiaalman daargelaten, die zit al twee jaar in de lappenmand.”

Coes: “Met alle respect voor DOS ‘37, maar als je op mijn leeftijd nog zo’n mooie sportieve en financiële klapper kunt maken, zeg je geen nee. Van het woord ‘onkostenvergoeding’ had ik bijvoorbeeld nog nooit gehoord, laat staan van een tankpas. Maar daar in Werkendam timmeren ze aan iets moois, dat merk je juist aan dat soort kleine dingen. Ik ben heel benieuwd naar een omgeving waar ‘topsportmentaliteit’ aan de orde van de dag is.”

Coes wordt morgen uitgezwaaid tijdens het bekerduel tegen Rigtersbleek uit Enschede. De harde kern van DOS’37 bezint zich op een passende tifosi-actie. Gareth Bale reageert verheugd vanuit Madrid: “Elwin was toe aan de volgende stap, dat zag je elke week. Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen.”

DOS ‘37 heeft inmiddels bij Real Madrid geïnformeerd naar de mogelijkheid om de overbodige Luka Modric voor één seizoen te huren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hardlopers zijn doodlopers, slogisch.

Reageer
gravatar

Het zal eens een keer in De Speld niet over voetbal gaan. Bah!

Daar elke keer weer een dom bericht over een of andere voetballer voorrang krijgt, is er nog steeds geen gelegenheid geweest om te melden dat de achttienjarige Fanny Koen mocht deelnemen aan de Olympische Spelen in Berlijn, nadat ze een nationale record op de 800 meter hardrennen had gevestigd.

Laat maar zitten. Het is inmiddels niet actueel meer.

Reageer
gravatar

Wacht even Oma!

Alles is nog niet verloren. U maakt Fanny gewoon weer actueel.
Speld, kom op, doe er wat aan. Als Fanny een voetballer was geweest was zij op zeker bekender dan Cruijff.

gravatar

Een voetballer Margootje. Je vraagt naar de bekende weg. Dit had Oma zelfs geweten.

gravatar

Lieve Margootje met dubbel 00,

Zondagavond, 7 uur op Nederland 1.
Bordje op schoot en volgen maar.
Doe ik ook.

gravatar

Nou heb ik de ballen verstand van voetje bal, dus daar zal ik niets over zeggen, maar volgens het artikel is of was die Elwin Coes behalve voetballer ook nog eens parttime postbode en huisvader. Is al bekend wat de gevolgen zijn voor de postbestelling in de ruime omgeving van Vriezenveen?

Is er al een spoeddebat over deze netelige kwestie aangevraagd? Is de Kamer reeds teruggeroepen van reces?

Reageer
gravatar

De bevolking hoeft zich geen zorgen te maken over de postbedeling in Vriezenveen. PostNL heeft een zekere Gareth uit Madrid aangetrokken als nieuwe parttime postbode voor de omgeving Vriezenveen. Hoewel de genoemde Gareth nog onbekend is en weinig ervaren zijn wij ervan overtuigd dat hij de man is voor deze ronde. Gareth heeft al verklaard dat hij “staat te popelen om te beginnen”. Gareth zal zijn carriere als postbeambte wel combineren met een voetbalcarriere maar heeft verzekerd dat dit geen invloed zal hebben op zijn prestaties als postbode.

gravatar

Ja, dat van dat pak melk is eigenlijk veel interessanter dan welke voetballer dan ook. Kan de Speld daar dan niet eens een artikel aan wijden??

Reageer
gravatar

Oma! Het gaat weer over voetbal. Wat is uw transferwaarde?

Reageer
gravatar

Slim van Ajax om Zeefuik te kopen!

Reageer
gravatar

De satire is ver te zoeken, want volgens mij heeft DOS ’37 inderdaad de financiële middelen om Modric te kopen. Wat een koopclubje is dat geworden zeg. Zonde van het traditionele verenigingsleven in Vriezenveen en de ooit zo gerespecteerde jeugdopleiding daar.

Reageer
gravatar

Goed dat er eindelijk eens gekeken wordt naar de lokale gevolgen van internationale transfers. Wordt tijd dat dat op meer plekken gebeurt. Want wat gebeurt er bijvoorbeeld met een pak melk dat ik uit de schappen van de buurtsuper trek? Wie vervangt dat?

Reageer