Beveiliging Marechaussee waterdicht als een mandje

Geweerd worden van terrein blijkt ‘kinderlijk eenvoudig’

Het blijkt kinderlijk eenvoudig om geweerd te worden van het terrein van de Koninklijke Marechaussee. Dit toonde Irma van Eersel (21) vorige week aan met een spectaculaire undercoveractie.

De studente journalistiek kwam net na sluitingstijd aan bij het Historisch Museum van de Koninklijke Marechaussee in Buren. Op haar vraag of ze nog door de toegangspoort mocht, luidde het antwoord ‘nee’. Van Eersel liet het er niet bij zitten en maakte een ronde langs de muur van het terrein. Deze bleek echter overal te hoog om overheen te klimmen.

De beelden hebben op sociale media voor veel verontwaardiging gezorgd. De Brabantse ging met een verborgen camera op pad en legde al haar ervaringen vast in een spannende reportage. Van Eersel: “Uit mijn veldonderzoek blijkt dat de beveiliging zo waterdicht als een mandje is. Je hoeft alleen maar een glimlach en een nep-pasje te laten zien en de toegang wordt je al ontzegd. Ik vond het schokkend.” De Koninklijke Marechaussee wil niet op de zaak ingaan.

Mogelijk houdt Van Eersel een journalistieke prijs over aan haar actie: haar reportage is inmiddels genomineerd voor een Tegel in de categorie Onderzoek.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als die tegel Irma wordt toegekend, kan ze die gebruiken om een raam in te gooien zodat ze alsnog binnen kan dringen.

Reageer
gravatar

Leuk hoor.

Ik begrijp dondersgoed dat hier met “waterdicht als een mandje” de draak wordt gestoken met het gezegde “zo lek als een mandje”. Maar een mandje kan wis en waarachtig waterdicht zijn. Dat wordt bewezen in Exodus 1 & 2.

gravatar

In gemeente verordeningen staat toch heel duidelijk dat tuin schuttingen ed. niet hoger mogen zijn dan 1,80 meter. Dat moet toch een koud kunstje zijn om daar met een hink stap sprong overheen te komen!

Reageer
gravatar

De meeste Marechaussee (m/v/h/l/t/b/o) hebben een geheugen als een vergiet. Dus gewoon later nog een aantal keer proberen en dan kom je er ook niet in.

Reageer
gravatar

Ik mis een belangrijk aspect in dit onderzoek: nemen ze nu wel of geen steekpenningen aan om toch nog binnen te kunnen komen? Of paste deze vraag niet in het onderzoeksbudget?

Reageer
gravatar

Sinds ze de externe bewakingsdienst(Blackwater Security Consulting) hebben ingehuurd, kom ik er ook amper meer in. Gelukkig is mijn tunnel aan de oostzijde nog niet ontdekt. Maar als je eenmaal binnen bent, valt er nauwelijks iets beleven. Bijna iedereen loopt wacht.

Reageer
gravatar

Als hoogleraar Statistische Methoden en Technieken zeg ik dat deze ene actie niet voldoende is om dit zomaar te concluderen. We hebben meerdere onderzoeken nodig, uitgevoerd door hoogstaande wetenschappers om deze stelling verder te onderbouwen. Ik wil overigens niet zeggen dat de Tegel van mevrouw Van Eersel onverdiend is, aangezien zij zich heeft ingespannen om de weg naar een nieuw onderzoeksterrein vrij te maken en ik overweeg om mevrouw Van Eersel als mijn assistent te vragen bij verdere onderzoeken naar de beveiliging van de Marechaussee.

Reageer