‘Zorgen over democratie en all-inclusive-toeristen Egypte’

Snorkelplezier honderden toeristen in gevaar

Het kabinet heeft zijn zorgen overgebracht aan Egypte. Volgens minister Timmermans is de weg naar democratie na het geweld van de afgelopen dagen onzeker geworden en dreigt het snorkelplezier van honderden Nederlandse toeristen in het geding te komen.

De massale demonstraties en de hardvochtige reactie van het leger baren Timmermans ernstige zorgen: “Er is weinig perspectief op verbetering van deze instabiele toestand en wij willen erop toezien dat de honderden Nederlandse toeristen ongestoord kunnen parasailen en mojito’s kunnen drinken.”

Toerist Hein Jacobs (61) bevestigt de vervelende situatie. Hij heeft uit machteloosheid maar een massage met hete stenen genomen. “Je maakt er het beste van, maar de cocktails smaken toch minder goed als je beseft dat mensen verderop heel boos zijn.” Jacobs’ tripje naar de piramides kon gewoon doorgaan. “Maar we hebben daarover toch een paar uur in onzekerheid gezeten. Ik vind dat weinig gepast. Wij geven hier wel ons goede geld uit. Als ze het staatsrechtelijk binnenkort niet op orde hebben gaan wij volgend jaar gewoon weer naar Bali.”

Minister Timmermans heeft zijn Egyptische collega erop aangesproken dat het belang van het toerisme niet hoog op de agenda van de regering lijkt te staan. “De Egyptenaren hebben zich tot nu toe nogal ongevoelig getoond voor ons appèl. Het lijkt haast wel of ze er helemaal niet mee bezig zijn.”

De minister is van plan zelf komende week een bezoek te brengen aan een all-inclusive-resort aan de Rode Zee. “Ik vind het belangrijk om aan den lijve te ondervinden wat onze landgenoten daar nu meemaken. Ik blijf zo lang als ik nodig acht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In Syrië is het al niet veel beter. Zie: “Klachten over lastminute-Jihadreizen” (De Speld 5/7/2013).
Ik vraag me intussen af hoe het met onze Berend Willem Hietbrink gaat, daar in gepacificeerd Iran? Hij houdt zich m.i. erg low profile. Moet-ie misschien ook wel, uit veiligheidsoogpunt.

Reageer
gravatar

Als ik al die maatschappelijke deining in Egypte goed begrijp moeten we binnenkort weer naar Spanje, Portugal of Griekenland om te overwinteren. Mooie boel, ‘k had net de NTI-cursus aangeschaft “Moslim in drie gemakkelijke stappen” mét gecalibreerd kompas en een geheel verzorgde Hadj: € 1.200,- bij betaling in 12 termijnen of € 1.175,= bij betaling ineens. Denk dat ik maar seculier blijf en mijn aqualong en flippers maar op Marktplaats zet.

Reageer
gravatar

“Het kabinet heeft zijn zorgen overgebracht aan Egypte”: daar is dit kabinet dan weer makkelijk onderuit gekomen. De regerings Friendschip is al gesignaleerd op het vliegveld van Cairo, broederlijk geparkeerd naast de Airforce One en de privé Airbus 380 van Warren Buffett, men heeft gezamelijk nog wat baantjes getrokken en is toen gaan kijken naar de verbrande bibliotheek van Alexandrië. Deze brand is geheel buiten de publiciteit gebleven. Vermoed wordt dat de brand is aangestoken door sympathisanten van de Taliban die -zoals bekend- fel tegen iedere vorm van intellectuele ontwikkeling zijn. Frans en Barack hebben intiem gedineerd in het drie-sterren restaurant aan boord van de A-380 van Warren Buffett. Nadien is er nog een partijtje tennis geslagen in het achterliggende sportveld. Benedendeks is er nog een rondleiding geweest door het oldtimer museum van Warren B. In een hoek werdenr nog een archetype van Hans Wiegel en een prototype van Dries van Agt ontdekt. In een gemeenschappelijk communique van de drie werd nog eens bevestigd dat de situatie in Egypte de volledige aandacht had van deze drie wereldmachten. Vladimir Poetin was niet uitgenodigd en de Chinese secretaris-generaal Tsiao Ping Ping liet verstek gaan. De Egyptische legerleider Al Sissy onthield zich van commentaar

Reageer
gravatar

Sjesus wat is die Timmermans bekrompen zeg!

We hebben het hier wel over een millennia oude beschaving hoor. Wees blij dat ze de oude gebruiken in ere houden. Een beetje meer respect voor de plaatselijke folklore lijkt mij wel op zijn plaats.

De Egyptenaren valt niets te verwijten. Sloegen ze mekaar eerst om dictatoriale redenen de koppen in, was het niet goed; hebben ze de omslag gemaakt naar democratisch geweld, is het wéér niet goed.

Nee, een braderie of een klompendans, daar word je vrolijk van. Ik voel de agressie al opkomen . . .

Reageer
gravatar

Zo is het Reisbureau! Voor de avonturiers onder ons een echte aanrader. Alle baarden en andere booslimbroeders verzamelen! Wat is er nu mooier dan na het vrijdagmiddaggebed te gaan rellen tegen de coupplegers van het Egyptische leger. Je verveelt je geen dag daar.

gravatar

Het mag als een schande worden beschouwd, dat Nederlanders op de inwoners van Woudenberg na niet weten dat ons land ook een interessante piramide bezit.

Ik geef toe, dat ze niet in een grote zandbak staat. Er liggen bossen omheen, maar dat is eenvoudig teverbeteren. Wat kamelen erin en een restaurant met voedsel waarvan men gegarandeerd zeven dagen lang buikloop krijgt. En geen toerist wil meer naar Egypte.

Reageer
gravatar

Ik vind dit allemaal heel beperkt gedacht. Het lijkt wel of de minister vind dat andere landen geen recht hebben op hun eigen schermutselingetjes. Je kan je ook wat meer open stellen voor een andere cultuur. Dwing mensen nou niet naar zo’n all inclusive vakantie- met -snorkel verplichting te gaan, maar geef ze de mogelijkheid om de vakantie anders in te vullen. Survival zou het op dit moment heel goed doen in Egypte, zo ook paint ball. Laat de minister eerst deze mogelijkheden bekijken en niet meteen op hoge poten een Egyptische minister ontbieden (al helemaal niet in de vakantieperiode)

Reageer
gravatar

Politieke schandalen zoals het snoepreisje van Timmermans, zijn geen nieuws. Een socialist aan de Rooie Zee is ook geen nieuws. Wat zou zo’n uitvreter trouwens in de Blauwe Mediterrannée te zoeken hebben? Dat hij dat van onze belastingcenten doet, is evenmin nieuws.

Reageer
gravatar

Niet van mijn belastingcenten hoor. Ik heb een overeenkomst met per clausule een dwangsom met de Belastingdienst, dat snoepreisjes niet van mijn belastingpenningen bekostigd worden.

Die 2 cent van u zullen het verschil niet maken: niks om u druk over te maken dus.

gravatar

Aangezien de meeste toeristen toch niet weten waar ze zich op deze aardkloot bevinden als ze verder dan 75 kilometer zich van hun woonplaats wagen kunnen de activiteiten best verplaatst worden naar een andere locatie, toch?

Misschien dat Landal parks iets kan doen met een hoop zand, hoogtezonnen en bordjes “dit is Egypte”, ‘U bevind zich in Tunesië’ , ‘zonnig Algerije’ of Welkom in Noord Afrika’?

Het is slechts een idee.

Reageer
gravatar

Sterker nog Heer Jeetje, ik denk dat de gemiddelde resorttoerist het liefst heeft dat er gewoon een zonnebank aan huis geleverd wordt voor de duur van de geboekte vakantie.
Zo’n verre reis naar zo’n eng land met enge mensen en eng voedsel gaat je niet in de koude kleren zitten!

gravatar

Waarom zijn de piramidefraude en het westelijk nijlvirus niet in de zorgen opgenomen en meegenomen in het appèl?

Reageer
gravatar

Juist! Gelukkig kunde in Egypte ook een bezoekske brengen aan de Dode Zee. Maakt niet uit of je leeft of niet, drijven zult gij. Dan geraak je minder snel uit zicht. Ondanks de naam is deze toepasselijke zee dus toch veiliger.

Timmermans. Doet die niet mee met de wederopbouw? Er lijkt dan belang bij het land eerst verder te puineren.

Reageer
gravatar

Steeds meer mensen kiezen voor een avontuurlijke vakantie in Nederland. Vertegenwoordigers van Zandbakistan, Tuinnesië en Balkonië dringen aan op een vliegverbod voor de tijgermug.