FIFA: boycot WK 2018 in Rusland niet nodig

‘In de voetbalwereld zijn toch geen homo’s’

De wereldvoetbalbond FIFA vindt het niet nodig om het wereldkampioenschap voetbal in 2018 in Rusland te boycotten. Diverse organisaties hadden daar de afgelopen dagen op aangedrongen in verband met de Russische anti-homowet.

De anti-homowet is in de ogen van FIFA-voorzitter Sepp Blatter geen issue voor voetbal. “Er zijn geen besprekingen met de Russische autoriteiten, omdat er geen probleem is. Er zijn immers geen homoseksuele voetballers. Misschien één of twee, maar die zijn toch niet goed genoeg voor een WK.”

Voormalig NRC-correspondent in Rusland Laura Starink denkt ook dat een boycot niet nodig is. “Het heeft geen zin. Nederland heeft niet meegedaan aan het WK van 2002 en dat heeft de mensenrechtsituatie in Zuid-Korea ook nauwelijks verbeterd.” Andere acties zijn volgens haar beter. “De voetballers zouden de doelpunten bijvoorbeeld handtastelijker kunnen vieren.”

De Nederlandse regering is tevreden met het heldere standpunt. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans: “Wij hebben de kwestie vanzelfsprekend aangekaart bij de FIFA. Die heeft ons vervolgens klip en klaar de garantie gegeven niets te gaan doen. Dat is een heel krachtig signaal. Nu kunnen we gewoon de dialoog met Rusland aangaan, zonder het feestje te verstoren.”

Het IOC is kritisch op de FIFA. Jaques Rogge: “Wij gaan na de Olympische Spelen in 2014 besluiten om vanaf 2030 nooit meer zaken te doen met regimes die de mensenrechten op grootschalige wijze schenden, hoe veel geld we daar ook mee kunnen verdienen.”

De FIFA houdt de ontwikkelingen de komende jaren wel in de gaten. De bond wil voorkomen dat de wet op termijn toch een probleem wordt. Blatter: “We zullen erop moeten toezien dat er de komende jaren geen homo’s gaan voetballen. Als het toch zover komt, dan zullen we daar keihard tegen optreden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik weet niet hoe jullie er tegen aan kijken, maar die Vladimir Poetin loopt me toch iets te vaak met ontbloot bovenlijf in de Siberische sneeuw, boomhakkend en worstelend met (opgezette?) Siberische tijgers. Ik krijg dan spontaan associaties met die jongens van Gay Parade, die hun borsten, billen, buik en verdere parafernalia aan den volke tonen. Medisch gezien spreekt men dan van een milde variant van exhibitionisme; in de psychologie van “projectieve identificatie”, Vlad is in zijn verbale afkeer van homo’s teveel de Stalinistisch geschoolde Prinzipienreiter en te weinig zichzelf. Ik ben benieuwd hoe hij straks gemummificeerd naast Lenin wordt opgebaard, één hand aan de koppel, de pink op de broeknaad en de borstharen organiek geverfd en gekamd.

Reageer
gravatar

In 040 zijn ze hun tijd ver vooruit. Daar schopte een homo het al tot algemeen directeur van een profclub. Voor zolang het duurde, maar toch.

Reageer
gravatar

Der alte Seppl, blijft met iedereen die veel sponsorgeld te verdelen heeft, goede vrienden en zelfs met totaliaire staatshoofden. Dát kun je wel aan Sepp overlaten. Uit betrouwbare bron werd vernomen dat Sepp nog steeds wordt gesouffleerd vanuit het Hiernamaals door zijn oude kameraad Kurt Waldheim; de oud-Nazi die het ooit nog tot secretaris-generaal van de VN schopte. Beiden hebben dezelfde demagogische talent voor sturing van massabewegingen: Die Fahnen hoch, die Reien fest geschlossen. Zien jullie ze al defileren achter de Rode Vlag?

Reageer
gravatar

Die Poetin kan nog heel wat leren van de Roomse paus, die bewijst hoe men homofoob kan zijn zonder de schande van de westerse wereld over zich af te roepen. Hij wordt zelfs uitvoerig geroemd om zijn homovriendelijkheid.

Het is een eenvoudige techniek, die overigens niet bij iedereen zal slagen. Zorgvuldige toepassing is dus geboden.

Hoe werkt het?

Je deelt aan de hele wereld in hoofdletters mede geen problemen te hebben met homo’s en lesbiennes. Maar in de kleine lettertjes staat de voorwaarde: Als ze hun geaardheid maar niet praktiseren.

Net zoiets als niks tegen atheïsten hebben, als ze maar in god geloven.

Met spekjes en zo…

Reageer
gravatar

Het verbaast me dat iedereen het over Rusland heeft maar niemand heeft het over Qatar, een land waar homo’s opgehangen worden of Iran waar hetzelfde gebeurd. Waar mensenrechten niet gelden alleen de Sharia. Hoe hypocriet kunnen we zijn?

Reageer
gravatar

Nou, zo hypocriet dus. Tegen de tijd dat de Winterspelen in Quatar worden gehouden kijken we wel eens verder.
Of nog leuker: als ze gehouden worden in bezet Palestina waar ook geen Mensenrechten gelden.

gravatar

Wat u zegt Heer Jeettje, Israël schijnt al begonnen te zijn met de bouw van een olympische nederzetting.

gravatar

Ya’akov,

Dat ophangen is nog een heel gedoe. Mijn aanhangers van het Nationaal Sociaal Front meppen ze in Amsterdam zonder omhaal gewoon de gracht in. Daar kan ik om populistische redenen natuurlijk niet mee eens zijn.

gravatar

Ze worden niet alleen opgehangen hoor, ook weleens van een berg afgeflikkerd. Nee, geen woordspeling zo heet dat.

In Dubai is pas nog een Noorse dame veroordeeld tot 16 maanden brommen omdat ze aangifte deed van verkrachting.
Moet je je verhaal ook niet beginnen met: agent, ik zat na het w*erk een drankje te drinken met een andere man aan de bar van het hotel want: 16 maanden cel aan je reedt wegens buiten*echtelijk gefoezel, drankmisbruik en meineed.

De Noorse ambassade bromde even en ze mocht al rap weer naar huis..
Dan gaat mijn hart uit naar de inheemse dames die voor hetzelfde ‘vergrijp’ zitten en waar niemand naar omkijkt. Hoe hypocriet is dát?

Dan toch liever Palestina, geen sharia gelukkig maar waar om de haverklap mensen doodgeschoten worden; of opgeblazen gewoon omdat ze bestaan. Homo, hetero, jong, oud, man, vrouw, maakt niks uit!

O, wacht…. dat is vragen om weer een boycot!
Ehmmm…. toch?? Ja toch???

gravatar

Ik dacht altijd dat “onderuit schoffelen” een macho-erotische lading had die met name was ingegeven door de homoscene. Heb ik de subtext kennelijk verkeerd geïnterpreteerd…

Reageer
gravatar

Dat zou best wel eens waar kunnen zijn, beste Zielenmasseur. Als je die man ziet kijken lijkt het wel of gisteravond in het geniep er iets scheef bij hem in is geschoven.
http://tinyurl.com/n6f9lzc

gravatar

Ik heb niks tegen homo’s, maar ze zijn wel anders dan ik, dus niet normaal.

Reageer
gravatar

De vraag is wat is normaal? De wetenschappelijke definitie zou zijn dat alle eigenschappen van de persoon “het manneke” binnen 1 Standaard deviatie van het gemiddelde voor die eigenschap moet liggen. Het feit dat je Nederlands gebruikt, wat slechts door een zeer klein deel van de mensen gebruikt wordt en dit dus buiten de parameter limieten ligt, kan ik jou mededelen dat jij niet normaal bent.

ps: wees blij, als je normaal zou zijn zou je er gek van worden.

gravatar

Rusland nam deel aan het Eurovisiesongfestival 2013 in Malmö, Zweden. Dankzij de tweede plaats die Rusland behaalde in de eerste halve finale, kon het doorstoten naar de finale. Daar eindigde het als vijfde.
In de ogen van FIFA-voorzitter Sepp Blatter is er geen issue, omdat er geen probleem is. Er is immers sprake van deelname aan een homoseksueel propaganda festival met goedkeuring door de Russische autoriteiten.