Politie zoekt getuigen Beeldenstorm

Daders hebben een Noord-Europees uiterlijk

Exact 447 jaar na dato heropent de landelijke recherche het dossier over het verdwijnen en vernielen van talrijke beelden uit katholieke kerken. In de Nederlanden houdt deze zaak de gemoederen nog altijd bezig. De daders zijn vastgelegd door de dienstdoende bewakingsportretschilder. Dader 1 en dader 2 hebben een ongetint Noord-Europees/Keltisch uiterlijk en een normaal postuur. De daders zijn waarschijnlijk nog voortvluchtig. Herkent u hen of heeft u tips die tot de oplossing van deze zaak kunnen leiden, bel dan met de politie.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heb de moed (voor wat betreft “reageer”) maar opgegeven. Ik kan klikken wat ik wil, ik kom immer onder aan de rij. Soit. Ten aanzien van beeldgestormde kunstobjecten een suggestie: inzage in de archieven en kunstkluizen van de Zwitserse garde in Luzern en in die van de Curie van Het Vaticaan, aldaar. Tijdens de beeldenstorm is er niet stelselmatig louter religieuze kunst vernietigd; er is ook veel achterovergedrukt en via slimme ‘stormers’ in bezit van particuliere kunstverzamelaars terechtgekomen. Veel Proletarische Protestanten wisten van wanten, hun voorkennis deed hen goede zaken doen met crypto-katholieken die thuis wel een zilveren crucifix of een ten-hemel-opneming van Antonie van Dyck of een Stabat Mater van Ruysdael de oudere aan de muur wilden hebben. Nu we het er toch over hebben; volgens bepaalde zegslieden (o.a. Max Weber) is het kapitalisme een uitvinding van blanke protestanten. In de hoogste kringen van hedendaags Amerika vinden we daarvan nog de nazaten terug: Wasp’s (white Anglo-Saxon Protestants. In die kringen doet men weinig nog aan kerkelijke religie; het accent ligt nu meer op de eredienst voor de Dollar.

Reageer
gravatar

Sorry voor de vertraagde reactie ten aanzien van de bijdrage van Supertrol; zij was ontsnapt aan het Pieter Baan Centrum en daardoor ook aan mijn aandacht. Ze was net op de goede weg om haar TBS op korte termijn te mogen beëindigen en dan weer zoiets. Hier gaan járen van noeste therapeutische arbeid in één keer ‘down the drain’.
Eigenlijk moeten we vaststellen dat Gilles de la Tourette niet intramuraal is te behandelen; extramuraal trouwens ook niet. De enige oplossing is, als factotum toevoegen aan de permanente handelsmissie in het Holland House in Beijing, met die permamente smog daar verstaat toch niemand haar.

Reageer
gravatar

De illustratie is natuurlijk maar een moment-opname die bovendien door een protestantse meeloper ongenuanceerd in kleurloos zwart-wit is vastgelegd. Ik meen bovendien types te herkennen die in de Nachtwacht wat meer kleur hebben bekend. Opvallend centraal is afgebeeld de als Egyptische grafrover vermomde protest-delinquent die poogt middels zijn gemummificeerde kont het kruisbeeld om te werpen. Dat lijkt me geschikte kandidaat voor een vermanend gesprek met Knevel & Van den Brink.

Reageer
gravatar

En ja hoor, wordt straks de lijst met te censureren termen verder uitgebreid. Kan de huis-nerd ons weer terechtwijzen als we klagen dat de huis-censor zijn werk te goed heeft gedaan. Bedankt, Supertroll !

Reageer
gravatar

Kijk eens aan. Blijkt er zowaar een taalscheppende daad te zijn verricht. Ach, in een vlak land stijgt men al snel tot grote hoogten.

Reageer
gravatar

Misschien is supertroll een easter-egg van de nerd die wanhopig -en volgens mij met succes- probeert alles weer normaal te laten lopen?
Af en toe een supertroll… als dat het ergste is: vooruit dan maar!!

Reageer
gravatar

Madame Tussauds heeft het dreigingsniveau opgeschaald naar ‘kritiek’, nadat Gerard Joling in de kelder is gevierendeeld en Gorden in poedervorm is teruggevonden in een asla van een Roemeense kachel. Er bestaan sterke vermoedens dat men het heeft gemunt op het inmiddels door velen heilig verklaarde relikwie Jan Smit (1576-heden). Opstelten verblijft momenteel permanent in het commandocentrum om de ophanden zijnde acties van politie en arrestatieteams te coördineren en Hennis-Plasschaert heeft toegezegd drones in te gaan zetten om ook vanuit de lucht het gebied te gaan monitoren. Wilders heeft inmiddels laten weten deze hele operatie een ‘wassen neus’ te vinden, “een kostbaar staaltje machtsvertoon waar de belastingbetaler weer voor moet opdraaien. Zelfs een icoon als Jan Smit is het niet waard om zoveel belastinggeld aan uit te geven,” aldus Wilders.

Reageer
gravatar

Ja hoor, ik zie het meteen; dat is mijn buurman (de zuiplap) samen met mijn ex-schoonvader. Buurman leeft nog, ik kan het graf van de andere dader met een beetje hulp zó aanwijzen.
Alleen uh.. normaal postuur? Daar heb ik andere opvattingen over maar ok, beauty is in the eyes of the beholder, right?

Reageer
gravatar

Ouwe hoer dat klopt! Ik vermom me weleens als lekker wijf en neem dan de lelijkste ‘vriendin’ die ik ken (sorry Moniek..) mee naar een terras, goed voor mijn ego!

Maar wat nou ‘kansen’ Jeettje, eerst maar eens de buurman vierendelen morgen, duidelijke zaak lijkt mij. Zijn kansen zijn verkeken. Lang leve het cold-case team in deze!
Weinig kans dat hij ooit nog terugkeert hier in mijn buurtje.. Ghehehehe…Beautiful hoor!!

gravatar

Nou, gewoon kansen .. Vers vlooienbandje om, dierlijke aantrekkingskracht enzo ..
Die Moniek dat is toch niet die ehhh ..? Daarnaast ben ik een schoonheid … mmm, reversed psychology, zit wat in …

Maarre; vierendelen zoals mensen zich dat voorstellen werkt niet, dat heb al eens betoogd. Of je moet kiezen wat eraf moet. Doe je benen en armen namelijk, dan heb je vijf stukken over, dus wat wil je: twee armen en één been of andersom, of twee armen of twee benen en één hoofd: alle combinaties zijn mogelijk.

(gaat naar het schuurtje om bijlen en messen te slijpen)

gravatar

@Jeettje: nee, niet díe Moniek. Die gaat nog wel vind ik tenminste.
V.w.b. het vijvendelen betreft: de laatste optie lijkt me opruimtechnisch het beste; de benen bij de benen, armen bij de armen ernaast en het hoofd op de romp.
Op zijn buik of zo natuurlijk, de kop moet wel van de romp gescheiden zijn!
Zijn de messen al geslepen?

gravatar

Hola, wacht even: nu zijn het weer zes delen; kan hij niet beter door de blender dan?
Ja, die messen lukt wel, het is alleen dat ik geen 4 paarden te leen kan krijgen en dat is nodig wil het originele recept gevolgd worden;
http://tinyurl.com/mt9nbmk

NEEN, wij gaan geen 4 Solexen gebruiken
goh, ik heb het er maar druk mee op mijn rustdag.

gravatar

Jeettje: in de blender dan maar, (al zou ik een ouderwetsche gehaktmolen meer passend vinden als vervanging voor onverschillige paarden; maar goed, ik doe niet moeilijk verder) en welzeker, gewoon levend en wel malen, zo is het Waar-haal-ik-zo-snel-paarden-vandaan-probleem ook weer opgelost.

Vandaag mag hij nog met zijn hoofd éérst, maar hij irriteert me met de dag meer dus als het uitloopt tot na 1-9-2013: sorry, voetjes eerst en rustig blijven malen tot de crimineel in een onherkenbare massa gehackt vleesch getransformeerd is en voor de leeuwen kan worden gegooid.
In Blijdorp, toepasselijke naam!!

Of hup, in de kant en klaar lasagne waar de toch wel broodnodige paarden (blijkt nu wel weer..) onlangs in verdwenen zijn.. zo gaat dat tegenwoordig. En niemand die het proeft, dat is pas nog getest.

Hetzelfde recept eigenlijk, doch aangepast aan de nieuwe tijd; en zonder Solexen te misbruiken!!
Het kán, als men maar echt oprecht wil!
Ik plaats wel wat fotoos in wikiweetalles: het nieuwe vierendelen anno 2013 op diervriendelijke wijze.

Ik moet nog even toegeven dat ik het: ‘v.w.b.’ en dan nóg eens ‘betreft’ over het moede hoofd had gezien; ik heb het niet tevergeefs geprobeerd te verbeteren.. (lees je mee nerd? ik slijm net zolang tot alles het weer doet..)
En ik koop voor mijn eigen verjaardag Nederland; Het Boek.
Lekker retro zo’n boek, net als vierendelen, beeldenstormen en Solexen.
Ik hou ervan!!

gravatar

Pardon Rechter, ik gaf slechts de richting van het verweer aan voor de advocaat van deze onverlaten. Waarom, als buitenstaander zijnde, mijn Solex kapotgeslagen zou moeten worden is mij een raadsel.
Bovendien is dat heiligschennis en u als geen ander weet welke straffen daar op staan.

gravatar

Ja Maurits, dat heb je goed gezien. Ik kan het me nog goed herinneren. Het was kort voor mijn zestiende verjaardag, toen de heibel uitbrak.

Omdat ik van mijn ouders een fatsoenlijke opvoeding heb gehad, kan ik met de hand op mijn hart verklaren dat ik niet aan de vernielingen heb meegedaan.

Maar dat zal niemand geloven, want volgens de overlevering stond mijn vader bekend als Gerretgen Sleght en was ik niet van adellijke afkomst.

De beeldenstormers waren a.h.w. een Taliban avant la lettre.

Al die prachtige beelden en ornamenten van een andere religie kapotmaken, dat zouden we in Nederland nu anno 2013 niet meer toelaten.

Nu staan we het toe in Afghanistan en spreken schande.

Ik hoop dat ik niet word opgeroepen om te getuigen voor de parlementaire commissie.

Ik houd jullie op de hoogte en duik voorlopig onder.

Alleen in noodgevallen ben ik mobiel bereikbaar

06-123456789

groet

Johan.

gravatar

Dader 1: Andries Knevel
Dader 2: Thijs van den Brink

Reageer
gravatar

Volgens bronnen bij de EO heeft Antoine Bodar Andries Knevel reeds benaderd om er als gastpresentator nog een thema-uitzending aan te wijden. Knevel wees er echter op dat maandag Tijs van den Brink weer aanschuift en hij liever in de oude reformatie het programma hervat.

gravatar

Jammer dat Peter R. de Vries niet meer actief is. Overigens vraag ik mij af waarom wordt gesproken van daders? Ik zou eerder van helden willen spreken!

Reageer
gravatar

En weer ligt de privacy van velen op straat. Maar daar hoor je weer niemand over.

Reageer
gravatar

Inderdaad. Deze verdachten(!!!) zijn nog niet veroordeeld en dienen derhalve uiteraard onherkenbaar geschilderd te worden. Onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Volgende keer kan men beter Picasso inzetten als bewakingsschilder in plaats van Jan Steen of Rembrandt, dat is toch meer bevorderlijk voor de privacy.

gravatar

Het is duidelijk dat in die tijd het gelijkheidsbeginsel nog niet bestond. Tijdens deze steenhouwersopstand kon je gelijk hebben en desondanks geen gelijk krijgen. Mijn voorgangers van de Reformianen vluchten gelijk voor de Reformisten.

Reageer
gravatar

Ik kan u verzekeren dat hij hier niet ligt