Nederlandse sporters boycotten Olympische Spelen

Complete zwemploeg blijft thuis

Tientallen Nederlandse sporters hebben bekendgemaakt de Olympische Winterspelen van volgend jaar te boycotten, in verband met de anti-homowet in gastland Rusland. Onder meer Epke Zonderland, Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Inge Dekker, alle andere zwemmers, Anky van Grunsven, Leontien van Moorsel, Marianne Vos en de voltallige dameshockeyploeg reizen niet af naar Sotsji. Van Moorsel: “Ik was ook al gestopt overigens. Maar toch: soms moet je een statement maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat Rusland zo anti-homo zou zijn is puur Westerse propaganda. Ga maar na, is Rusland nou beroemd vanwege zijn topsporters, of vanwege zijn balletdansers? I rest my case…

Reageer
gravatar

Louis v, Gaal gaat met een boot de Olympische Spelen boycotten ,, Rene v.d. Gijp is het er niet mee eens, er ZIJN gewoon geen boten die naar de Spelen willen, ze ZIJN er gewoon niet….. alleen in kapperszaken hebben ze boten,, sorry dat ik de P miet eeehhh niet kan vinden………..

Reageer
gravatar

Het klopt dat er geen zwemmen of hockeyen (meer?) op het programma staat. Dit zal mogelijk veroorzaakt worden door dat dit een van de weinige sporten zijn waar elke ploeg meedoet aan de boycot ?

Reageer
gravatar

De hier genoemde sporters zijn inderdaad allemaal zomersporters, maar dat is echt niet het enige. De damesbiathlonploeg blijft voltallig thuis, en er zullen ook geen Nederlandse ijszeilers deelnemen.

Reageer
gravatar

Ze lopen wel achter hier. Ik kan nergens iets vinden over de anti-heterowetten in de verenigde staten. Ook dat Poetin nu niet meer naar Amerika wil, is nergens te vinden.
Soms loopt de speld toch echt achter op het nieuws. 🙂

Reageer
gravatar

De deelnemers van oh oh Cherso willen niets van boycot weten en doen gewoon mee aan het onderdeel comazuipen in het Holland house, dat deze keer door Hooghoudt gesponsord wordt.

Reageer
gravatar

Nou en? Sinds wanneer tellen die mee? Het hele jaar door een beetje sporten in plaats van echt werreken – genoeg is genoeg! Aardbeien plukken moeten ze, productie draaien: spelen doen ze maar in derlui eigen tijd. Niks geen gratis vakanties meer, zo!

gravatar

ik ben zeer trots op deze sporthelden die n mening durfen uitdragen.petje af!!

Reageer
gravatar

Wat een gezeur en gezever over die Olympische Spelen zeg. Als ik homos wil had ik wel de Gay Games georganiseerd.

gravatar

Volgens mij geen probleem: alle ijsgebonden nummers kunnen in het nieuwe ijspaleis in Almere gehouden worden, indien niet gereed dan kunnen we alsnog uitwijken naar Thialf. De sneeuwnummers worden afgewerkt op de Vaalserberg en de Cauberg, speciaal ter ere van Leontien van Moorsel en Marianne Vos. Voor Ranomi en vriendinnen is het helaas pindakaas: de klotsbak kent tijdens de winterspelen uitsluitend water in vaste vorm.

gravatar

Jaha, zo gaat dat met pc’s.
Handleiding er nog eens, bij, ditte staat goed, datte ook; goed, dit keer echt: we kunnen los!! KLIK!! En dan niks…. reactie weg, nee je mag helemaal niks verbeteren, ik zet je antwoord een stuk lager Annie enz.

Zo zie je maar, een pc bedienen is geen simpele zaak en zodoende is de vooronderstelling dat een moeder van boven de 50 no way, no how de browsegeschiedenis van haar kroost kan checken -ook al weet ze theoretisch wel hoe het moet- of de knop niet kan vinden helemaal zo gek nog niet.

Ik dacht ook dat ik alles een beetje snapte maar ik delete dingen kennelijk terwijl ik voor mijn gevoel op Reactie plaatsen heb gedrukt.
Maar dat kan ik daarna niet meer terugvinden….

Ik had me wel enorm verheugd op deelname van de ijsspeedwayploeg, met Solex als drijvende kracht achter de ploeg was de gouden plak eigenlijk al binnen. Teleurstellingen, teleurstellingen én gemistte kansen..

gravatar

Dat is nou jammer. Ik was net genomineerd voor de honderd meter uit de kast komen met hindernissen en daar had ik mij erg op verheugd. Ik had de duikboot tijdens de Geilparade op de grachten ook al jammerlijk moeten missen.

Reageer
gravatar

Dat zeg jij!

gravatar

Desull,

Ook geen ijshockey? Dat is nou jammer.

gravatar

Tsja, Van der Gijp dacht ook dat Knippen & Föhnen geen officiel discipline was van de Olympische Spelen.

gravatar

Ook Ajax zegt te zullen gaan boycotten, zeker nu ze afgelopen week door omstandigheden de gaypride hebben moeten missen. Oud voetballer van der Gijp snapt de boycot niet want volgens hem is ‘knippen en fohnen’ toch geen officieel onderdeel.

Reageer
gravatar

Liggen die dan allemaal te luieren in de winter?

gravatar

Ik baal oprecht dat dit een Speld-artikel is.

Reageer