Mugabe na nieuwe telling herkozen met 117% van de stemmen

Hertelling wijst duidelijke winnaar aan

Op aandringen van de internationale gemeenschap heeft de Zimbabwaanse overheid de stemmen van de verkiezingen opnieuw geteld. Hieruit bleek dat Robert Mugabe met 117% van de stemmen als overduidelijke winnaar uit de bus komt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Via de woordvoerder van minister Timmermans van BuZa werd vernomen dat Robert Mugabe reeds ver voor de verkiezingen zeker was van de eindzege. Dr. Mugabe heeft te kennen gegeven minstens tot 2028 aan de macht te blijven, ongeacht de uitslag van eventuele tussentijdse verkiezingen die een louter cosmetisch karakter zullen dragen, teneinde de ontwikkelingshulp uit de EU ongestoord te doen continueren.

Reageer
gravatar

Is toekomstige Zimbabwaanse overbevolking wel ingecalculeerd?

Reageer
gravatar

De persvoorlichter van Rutte \heeft zojuist bekend gemaakt dat de de VVD top binnenkort een werkbezoek zal brengen aan Zimbabwe.

Onder leiding van Van Rey, Weekers, Miltenburg en Houwers zullen zij met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014, een aantal dagen meelopen met het ambtelijk, ondersteunend apparaat van Mugabe.

Wat in zo’n corrupt land kan, moet zeker ook in Nederland lukken, aldus Rutte. Zie het maar als omgekeerde ontwikkelingshulp.

Reageer
gravatar

Wij buigen ons nederig voor het aanvankelijk verspreiden van een verkeerde uitslag. Deze uitslag, zo bleek na onderzoek, was de uitslag van de presidentsverkiezingen van 2019. We zullen natuurlijk alles doen om te voorkomen dat een dergelijk geval zich nogmaals voordoet.

Reageer
gravatar

Ik ben wel benieuwd naar hoeveel procent van de stemmen de oppositie heeft gekregen. Het zou me niets verbazen als de grootste oppositiepartij -10% of -20% van de stemmen heeft gekregen of zo.

Reageer
gravatar

De overwinning van Mugabe was een nipte. De oppositie kreeg 116,8% van de stemmen.

gravatar

Nou, dat lijkt mij overtuigend genoeg. Waar blijven al die zeurpieten die deze man van oplichting durven te betichten!

Reageer
gravatar

De redactie van De Speld heeft even niet opgelet. Meer dan honderd procent van de stemmen kan gewoonweg niet.

Ik heb het oorspronkelijke bericht in het Zimbabwiaans erbij genomen. Er staat: Na hertelling bleek dat 117 keer op Mugabete is gestemd. De overige stemmen zijn ongeldig verklaard.

Reageer
gravatar

Wat is dat toch met De Speld? Wordt toch echt de mogelijkheid geboden om het bericht “aan te passen”. Dus ik maak een ruwe schets in de w*tenschap dat ik die kan aanpassen. Blijkt het een valse belofte te zijn. Dus dan maar verwijderen. Mis poes.

Ik wil mijn bericht terug met compensatie voor het mij aangedane leed!

gravatar

Waarde collega,

Dat Mugabe 117 stemmen kregen is opvallend. Hij heeft namelijk 116 familieleden. Waarschijnlijk is er dus sprake van stemvervalsing.

De oppositie laat het er niet op zitten.

gravatar

Waarde collega,

Het ongemak dat u heeft getroffen, is ook mij overkomen.

Ik sluit mij aan bij een boycot. Tenminste als de heer Hoofdreacteur het voortouw neemt.

gravatar

Jemig, emeritus professor, dat u hier tijd voor heeft: ik zie u net in een Slimste Mens-quiz afzijdig zwijgend zitten om wijsheden rond te strooien.
Gaat daar niet te veel van uw tijd in zitten om de stemmen op Mugabe ook nog te tellen? Ik bedoel maar: die herhalingen voor de komende tien jaar moeten ook opgenomen worden toch?