Kaya Vlaanderen verrast niet in MAX Geheugentrainer

Ook presentator maakt verwachtingen niet waar

Het was een gedurfde keuze van Omroep MAX om de onervaren Jan Slagter te vragen als presentator van het zesde seizoen van MAX Geheugentrainer. Helaas konden Slagter noch zijn eerste gast Kaya Vlaanderen de hooggespannen verwachtingen waarmaken.

Vanaf het eerste moment wist Jan Slagter geen grip op zijn gast te krijgen. Door niet door te vragen over haar hobby (“Sporten. Inderdaad.”) miste Slagter een kans voor open doel. Helaas niet voor het laatst. Met vragen als “Kijk je vaak naar MAX Geheugentrainer?” zul je een gast als Vlaanderen niet uit de tent lokken.

De fragmenten wisten maar zelden te boeien en ook het gesprek met Vlaanderen bleef kabbelend op de oppervlakte. Met een fragment over het boodschappenspel verras je niemand, ook al zat er in deze aflevering een aantal interessante boodschappen tussen.

Het zwaktebod van Slagter was dat hij zijn gast voortdurend hints gaf, waardoor Vlaanderen te weinig werd uitgedaagd. De presentator was meer bezig met wat de gast zich kon herinneren van het fragment dan met haar motivatie om dat fragment te laten zien. Aangezien het filmpje dan net is vertoond, heeft dat een vervreemdend effect op de kijker. Helemaal als datzelfde fragment daarna, zonder uitleg, nog eens herhaald wordt.

De voortdurend terugkerende spelletjes stonden een persoonlijk gesprek in de weg. Na het vierde spelletje sloeg de verveling zichtbaar toe en toen had men nog ruim twee uur te gaan. Toch waren er ook enkele hoogtepunten in de uitzending, zoals bij het veelbesproken fragment van de zoekplaatjes. Al ontbrak ook hier de nodige chemie.

Als deze ochtend iets duidelijk heeft gemaakt, is het dat een goede quizmaster als Slagter nog geen meesterinterviewer is. Bovendien is het de vraag of je een compleet beeld van je gast krijgt door voortdurend te hameren op het instructiegeheugen.

De keuzefilm ‘NOS Journaal’, gevolgd door herhalingen, maakte een hoop goed.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb al een paar keer gezien dat bij Zoekplaatje minder dan de 12 plaatjes wordt gevraagd, ik lijk wel de enigste die dit opvalt ik zie er nergens iets over op internet

Reageer
gravatar

Ledigheid is des duivels oorkussen, want mensen zouden dan wel eens zelfstandig kunnen gaan nadenken. Dus voert het omroepdirectoraat haar achterban van kijkers en luisteraars louter met loze spelletjes, flutprogramma’s, voorgekauwd nieuws en vooral véél en langdurige reclameblokken. De omroepwereld is volledig vervuld van zichzelve, dus niks ‘ledigheid’. Als exponent van de omroepwereld noem ik Bertje van der Veer, een pijplurkende, dubbelbeglaasde nonvaleur (‘randdebiel’ is duidelijk te hoog gegrepen) die ooit door een vreemde speling van het lot in deze goedbetaalde speeltuin terechtkwam, met slechts één (1) opdracht; het net mag nimmer programma’s vertonen waarvoor een IQ van > 50 is vereist. Nou, en dat deed-ie dan ook. Ten aanzien van Jan Slagter en zijn privé-speeltje Omroep Max nog dit: zij doven geluidloos met het uitsterven van de generatie Babyboomers, maar de aanmaak van Van der Veer’s heeft in Omroepland hoge prioriteit; aanbod van tv-reclame is vele malen belangrijker dan het niveau van de geboden programma’s. Ook hier: Brood en Spelen als bezigheidstherapie voor inactieven en uitgeputte actieven: John de Mol & Co.: kortzichtigen in een land van blinde kijkgeldplichtigen.

Reageer
gravatar

When i look and i find, i still, erm erm, dat had iets te maken met dat wat ruist in het struikgewas.
Net als die gast in die fillum, jeweetwel, die met die taart op dat schip en dan met die meid van die serie over het strand die dan ook meedoet.

Dat principe van: als je haar maar goed, erm, valt ?

Toen die gast uit seven monkeys niet de lift in wilde, en uiteindelijk toch een spin opat omdat riddley scott een kindje zou krijgen.

Ach ja, als je dan al 12 jaar in Tibet hebt gezeten, dan is het natuurlijk om als gouwe gozer alleen maar blaadjes te eten, want naja, das rauw.

Data-analistes hebben het tegenwoordig maar moeilijk.
Moeje dus daadwerkelijk alles, maar dan ook echt alles gaan zitten anna-li-serieus nemen.

Geen wonder dat we van Bilthovense DA’s weinig vernemen.

Oh wacht; hadden we het errugns over ?

Reageer
gravatar

Een leuk snoetje is nog geen garantie voor een onderhoudend tv-programma, Zomergast Hans Teeuwen begreep dat en creëerde afgelopen zondagavond daarom wat camouflerende rookwolken om zich heen.

Reageer
gravatar

Ik heb dat programma wel eens gezien, gewoon uit nieuwsgierigheid wat ze die muffe oudjes nu weer voorschotelen: een muf programma dus.
Het schort er nog maar aan dat die Slagter niet ineens de veleta gaat dansen of dat er een item ‘Nederlands Kampioenschap polonaise op de Zonnebloemboot’ tussengeschoven wordt.
Gelukkig ben ik geen muf oudje: daar zorgt de Solex wel voor.

En met die geheugentrainer wordt het nooit wat: die Slagter leest alles van een kaartje: dat is toch geen eerlijke wedstrijd dan?

Reageer
gravatar

Ach Heer Jeettje, met Karl Noten destijds, dat was nog eens een training! Maar zolang uw Solex het toestaat af en toe wat bij te trappen, komt het wel goed!

gravatar

Ach Karl Noten … dat waren nog eens tijden. Ik hoefde niet eens echt hard bij te trappen om hem bij te houden met die korte beentjes van hem. Alleen in de buurt van een speeltuin kon ik hem niet bijhouden.

Nee, je zou wel eens gelijk kunnen hebben, Margootje: als directeur van een omroep krijg je maar een karig salaris, dus alle aanvulling is welkom, ik begrijp dat wel.

Had hij maar een sigaartje opgestoken, dan had het programma nog wat sjeu gehad, maar ook dat kon er niet af. Jammer, gemiste kans.

gravatar

Helemaal mee eens! Ik zie ook het niveau dalen en denk dat het een goed idee om een zeer lastig onderdeel toe te voegen aan dit boeiende programma. Concreet kunnen we dan denken aan:

Ja zo’n reisje langs de Rijn, Rijn, Rijn
‘s Avonds in de manen……., …….., ……..
Met een lekker potje bier, bier, bier
Aan de zwier zwier zwier, op de ri…..,…….,…….,……
Zo’n reisje met een nieuwerwetse schuit, schuit, schuit
Allemaal in de kaj….,……..,……
‘t Is zo deftig, ‘t is zo fijn, fijn, fijn
Zo’n reisje langs de ….

Dan kunnen de gepensioeneerden raden wat er op de puntjes moet staan. meezingen levert dan juist strafpunten op.

Misschien ff een pol uitzetten om te kijken of dit aanslaat?

gravatar

Ik vond dat Kaya het goed deed en het is daarom ook terecht dat zij het programma nu gaat presenteren en dat Jan Slagter weer als instant melkboer actief wordt.

Reageer
gravatar

Deze recensie is toch wel vrij onevenwichtig, bij het plaatjes zoeken zaten er echt diepzinnige momenten tussen.

Reageer