RTL 4 biedt patiënten VUmc make-over aan

‘Stijl en elegantie ver te zoeken in het ziekenhuis’

Patiënten die nietsvermoedend op de intensive care van het VUmc binnenkomen, kunnen vanaf deze maand verrast worden door stylist Maik Haverkort en een team visagisten. In de serie ‘Help, mijn man ligt in een ziekenhuis en ziet er niet uit!’ krijgen patiënten lifestyletips of zelfs een complete make-over. De serie zal in het najaar worden uitgezonden door RTL 4.

Dankzij het programma krijgen stijl en elegantie een plaats in het ziekenhuis. Maik Haverkort: “Aanvankelijk schrok ik wel van wat sommige mensen daar dragen. Zeker op de intensive care heb ik vreselijke dingen gezien. Er was een obesitaspatiënt met een beroerte, die doodleuk in een shirt met horizontale strepen binnen werd gereden. Zeer onflatteus. Een eerste indruk maak je maar één keer, denk ik dan!”

De stylist helpt patiënten om ondanks hun situatie stralend voor de dag te komen. “Als je je doodziek voelt, zie je er vaak ook doodziek uit. Dat is niet altijd prettig voor de omgeving: het oog wil ook wat. Je kunt met een curler gemakkelijk wat meer volume aan je haar geven. Dan wordt het geheel speelser, zeker als je met een creamy highlighter je decolleté accentueert. Ook geven we adviezen over het afkleden van een stoma, of een trendy nierdialyse.”

De patiënten in de pilotaflevering reageerden positief. Zo moest Jacques den Herder (54) met spoed gedotterd worden: “Terwijl de artsen voor mijn leven vochten, deed Maik me inzien dat ik voortaan beter blauwe overhemden kan dragen. Dat maakte het revalidatieproces veel stijlvoller. Voor mijn vrienden en familie is het fijn dat ik er nog ben, maar ze zijn vooral blij dat ik nu een kleur draag die mijn caramelkleurige gezicht beter accentueert.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Trendvolger, kon jij je handen weer niet thuis houden?

gravatar

Och beste Veldwachter, ik plaatste slechts een schamel ideetje in de trant van dit artikel. Hoewel het een lichte verbazing zal opwekken wanneer een SBS, Veronica of RTL zoiets werkelijk zou gaan produceren, val ik er tegen die tijd niet van uit mijn stoel.

gravatar

Nee Heer Jeettje, u bent geen spat veranderd sinds onze laatste interactie. Valt het u ook op dat Woutertje Bos de nodige schwung heeft meegebracht? Een totale make-over, mét face-lift, liposuctie en neuscorrectie: dit alles integer documentair verfilmd door Reinout Oerlemans en vervolgens hyper-commercieel uitgebracht op DVD door SBS en Blokker. Dé kans om een ‘eeuwigheidswaarde’ te verwerven in familiekring.

Reageer
gravatar

Ja heer Outsider, eigenlijk is dat een logisch gevolg van wat eerder gebeurde: veel dames van het vrouwelijk geslacht hebben toen op Woutertje gestemd vanwege zijn “lekkere kontje”. Ik rep mij te zeggen dat ik hier de woorden van die dames aanhaal.

Zo gezien werkt Woutertje kennelijk aan een come back, die Rutte mag wel oppassen: dames houden niet van een eeuwige vrijgezel, hoe vermogend ook.

gravatar

Over ‘eeuwigheidswaarde’ gesproken, wat denkt u van dit marketing-concept: Al eens een kist, urn of vat, van DEL’A gehad? En wat Woutertje betreft, dat is toch een veel losser type dan de Woutertje Pieterse die wij nog kennen uit de emancipatorisch bedoelde AP-boekenreeks.

gravatar

Mag een mens niet gewoon ziek zijn, zich rot voelen en er ook zo uitzien? Waarom moet iedereen het allemaal zo verbergen? Laat die mensen toch met rust. Omdat de buitenwereld er niet tegen kan, er niet mee om weet te gaan (de samenleving heeft een handicap) moet de patiënt het niet laten zien dat ie zicht doodziek voelt. Extra belastend voor de toch al doodzieke patiënt.

Reageer
gravatar

Ja hoor mag-ie best, er beroerd uitzien. Maar dat hoef je al die andere mensen mee op te zadelen? Al die aandachttrekkerij: lijden in stilte en zonder aanstoot te geven, dat is het ware ziek zijn.
Niet die andere mensen zich schuldig laten voelen dat zij niet ziek zijn: dat is niet eerlijk.

Enne, een zieke patiënt hoort binnen te blijven: in de buitenwereld rondrennen is niet bevorderlijk voor de genezing.

gravatar

Dat bedoel ik nou: ik wilde zetten dat je daar andere mensen toch niet mee hoeft op te zadelen, maar de editfunctie doet het niet sinds de laatste ‘verbetering’.
Daar ben ik nu ziek van – evenals vele anderen, maar ziet u dat aan mijn hoofd?
Nee toch?

gravatar

Sorry, ik heb niet goed gekeken (last van de warmte vandaag) op welke site ik zit en dacht dat het echt was… Zou best kunnen want er gebeuren rare dingen.

gravatar

Beste collegae,

De Speld kan na de laatste ‘verbetering’ ook wel make-over gebruiken.

gravatar

Ja, Liselore, we leven in een rare wereld. Het is één en al cabaret en satire, maar niet om mee te lachen met dit kabinet: het zou zo maar werkelijkheid kunnen zijn.
Vandaar natuurlijk dat Freek de Jonge zo serieus is geworden: dat is nu de ultieme vorm van cabaret ….

gravatar

Liselore Marz, U bent er vast niet een van de Olijke Tweeling.

gravatar

Nee joh, dit is een opname van een operatie in het ruimtestation ISS.

gravatar

In de meeste mortuaria houden ze er tegenwoordig ook niet echt het motto ‘zien en gezien worden’ op na. Zonde, je sterft maar één keer.

Reageer