Omstreden flexwerkplekken voor Utrechtse prostituees

‘Nieuwe werken’ in bordelen drukt vaste lasten

Zijn we in de burelen van de managers van een grote bank, of is dit wellicht het kantoor van een verzekeringsmaatschappij? Nee, deze steriele peestuin met veel glas, quasi-moderne zitjes, flexafwerkplekken en strakgesausde muren is de werkruimte van zo’n 69 Utrechtse prostituees.

Nu de toekomst van de Utrechtse seksboten op de tocht staat, zullen steeds meer dames zich moeten behelpen in de gehorige peeszalen, waar kranen schaars zijn en het werk onder TL-licht verricht moet worden.

‘De Hump’ is één van de voorbeelden van de bordelen nieuwe stijl, waar kleine zelfstandigen en creatieve ondernemers elkaar moeten vinden. Voor een maandbedrag van 45 euro per vierkante meter huren sexploitanten in dit strategisch langs de A2 gelegen pand productieruimten, ruim voorzien van koffie- en condoomautomaten.

De branche voelt zich door de crisis gedwongen om te zoeken naar nieuwe manieren van exploitatie van de markt. Pooier Hendrik-Marius van Mallegooyen: “De concurrentie is keihard, en we zaten aan te hikken tegen enorme vaste lasten in die dure panden in de binnenstad. We hebben geprobeerd het voor iedereen zo leuk mogelijk te houden, zonder onszelf uit de markt te prijzen. We hadden ook de productie naar lage-lonenlanden kunnen outsourcen, maar dat hadden de bonden vast geen goed idee gevonden.”

Heel druk is het overigens nog niet in The Hump. Cindy D., zelfverklaard “ouwe hoer”, heeft het flexwerken nog niet volledig omarmd. “Als ik even langs een collega wil lopen om te vragen hoe ik bepaalde complexe handelingen moet verrichten heb ik geen zin om de hele werkvloer af te lopen. Bovendien is het hartstikke onpersoonlijk geworden allemaal en dat ‘clean bed’-beleid is natuurlijk volkomen onhaalbaar.”

In hoofdstad Amsterdam worden de ontwikkelingen in Utrecht met interesse gevolgd. Oud-wethouder Werk en inkomen Rob Oudkerk (PvdA): “We hebben hier zo’n 1,3 miljoen m2 kantoren waar niks mee gebeurt. Daar kun je anno 2013 niet meer mee aan komen. Ik heb principieel heel veel moeite met leegstand.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als er dames zijn die graag met ons zouden willen samenwerken dan kan dat. Wij zijn namelijk op zoek naar zelfstandige Sexwerkers.

Reageer
gravatar

HEe KNUDdings, rusTUIG aan. BEETje ouweHOERen mag best. Motten we je met wat natte kranten komen HELPen? Of bEN je gePIKeerd omDAt er te WEInig daadwerkelikke foto´s bij dit arTIKel staan.

Reageer
gravatar

Jawolletjes, hoewel ik al jaren geleden gestopt ben met hoerenlopen, het werd me te saai, heb ook ik regelmatig last van een ban op deze site. Volgens mij ligt de oorzaak echter niet bij de redactie. Ik denk eerder aan servercontrol. Met wat programmatuur verdere uitwisseling verhinderen. KLiK mijn naam…

Reageer
gravatar

Dat bewijst weer eens dat zelfs ook ambtenaren en hogere functionarissen ménsen zijn. Ondanks hun zakelijke en ambtelijke missies komen zij ook nimmer aan de piek van de Maslow-piramide; hun zelfrealisatie voltrekt zich geheel op de niveau’s 1 en 2; exact dezelfde als van hun troglodieten-voorouders.

Reageer
gravatar

Tja, dat snijdt hout; de grenslijn tussen instituties en prostitutie is soms erg dun en bij tijd en wijle is de interdependentie en de onderlinge verwevenheid erg groot, vooral in de ‘bonnetjes-sfeer’ van overheidsfunctionarissen op zakenreis.

Reageer
gravatar

Chapeau Outsider, die had van mij kunnen zijn. Maar wat denkt u van deze aanvulling: “Desgevraagd wordt van gemeentewege Restitutie van teveel betaalde huur gerealiseerd indien kan worden aangetoond dat Prostitutie en Institutie overlappingen kenden”?

Reageer
gravatar

Nog een poging.
De Stelling van Oudkerk:
Substitutie van Institutie door Prostitutie, mits binnen de regelen der Constitutie, vermindert leegstand.

Reageer
gravatar

Dat zal niet veel helpen vrees ik, waarde collega. De NSA (en haar filialen AIVD en MID)controleren en censureren immers op IP-adressen, dus tenzij u een laptop heeft die vanuit Uruguay kan verzenden is een andere naam geen alternatief. Ik vermoed dat er een samenhang is tussen de lengte en de diepte van een boodschap. Oneliners doen het goed in Amerika, vooral onder presidentskandidaten. Het zegt iets over het gemiddelde IQ in nde VS; bij meer regels overstijgt men de intellectueel maximaal haalbare norm aldaar.

gravatar

Met IP-adressen kun je nog wat rommelen, met MAC-adressen niet, is mij verteld.
Maar het is en blijft een apart fenomeen dat op bepaalde woordcombinaties wordt gefilterd – en dan ook nog die waarvan je niet zou verwachten dat het wat oplevert.

Het is een complot. Welk w*eet ik niet, maar ik vind het ook wel eens leuk een complottheorie aan te hangen.
Nu nog even bijbehorende theorie verzinnen; gelukkig is het koud rotweer buiten.

gravatar

Met IP-adressen kun je nog wat rommelen, met MAC-adressen niet, is mij verteld.
Maar het blijft apart dat op bepaalde woordcombinaties wordt gefilterd – en dan ook nog waarvan je niet zou verwachten dat het wat oplevert.

gravatar

Ik acht ondertussen empirisch aangetoond dat berichten van langer dan 4-6 regels eenvoudig uit de circulatie worden genomen: te moeilijk integraal te controleren en/of censureren. Quod erat demonstrandum

gravatar

Indien er al sprake is van een professioneel complot, dan denk ik toch in de eerste plaats aan de redactie van dit forum; te wijdlopige beschouwingen met zinnen van academische lengte worden geweerd: men kan dat niet aan. De NSA zal niet zozeer interveniëren, die is veel te blij met de verstrekte info; dan hebben die jongens van de decodeer-afdeling weer wat te doen. Ze zijn net klaar met de integrale decodering van de Enigma.

gravatar

Het is weer hoogtij voor de censor, drie opeenvolgende eerdere bijdragen geweigerd en waarom? “Het op hol geslagen algoritme” is een lam excuus; de redactie leest waarschijnlijk het liefst alleen haar eigen teksten.

Reageer
gravatar

Denk positief: bedoel 1m2 of max 2m2 voor degenen die languit willen gaan is in principe voldoende. Dan kan de prijs ook omlaag of de winst omhoog. Ome Rob zal er wel voor zorgen!

Het flexibele deel is een extra avontuur. Dat is dan de bonus voor de gewone man die te weinig vaardigheden bezit om vrijwillig liefde te bedrijven.

Reageer
gravatar

Goed dat je er veilig koffie kunt drinken! Cafe au crème uit een koffie- en condoomautomaat, dat geeft nog eens een professionele uitstraling, het scheelt bovendien afval.

Reageer
gravatar

Ik heb veel moeite met die flexwerkplekken. Ten eerste moet ik altijd weer gaan zoeken waar ze nu weer zitten en dat is soms een eind lopen en ook lukt het me maar moeilijk in een hangmat. En waar blijft onze regering op zo’n moment, iedereen op reces natuurlijk, je kunt ook nergens meer op rekenen. Ik word hier suïcidaal van! Ik word nu zowat gedwongen om het met mijn vrouw te doen en dat kan toch niet de bedoeling zijn, zo heeft de Heere het niet bedoeld.

Reageer
gravatar

Beste Jeettje,
[>>>>>>>>5; 12 juli 2013 om 17:15 uur]

Maar IK heb als jongeling nooit een kans aan mij voorbij laten gaan! Allemaal gehad! Behalve mijn jongste zus, die uiterst links is. De oudere dame in het midden, ja die in die rare zwarte jurk en dat kruisje om d’r nek, heeft mij de eerste klappen van de zweep geleerd. Op een oude fiets moet men het immers leren.

Reageer
gravatar


Belangrijk bericht

Door een korststuiting vannacht om 2:34 uur in een subnominatief computersysteembeheersprogramma van een van onze 3D-superavatarnaamservers is het bovenstaande bericht van de Heer Viesman voorzien van de naam en avatar van de junior Verwijzer.

Mijn welgemeende verontschuldiging aan zowel Paulus als Paulientje, ook namens de Reactieraad.

p.s.
Voor Paulientje wordt deskundige psychische bijstand gezocht.

gravatar

Schat ik ben even naar de Flexaverfafwerkplek, dan weet jij en ik wat we bedoelen en vrouwlief gelooft meteen dat je goed bezig bent, en dat zijn we dus ook! Om de economie draaiende te houden moet er veel meer gesausd worden…

Reageer
gravatar

Beste heer Jeettje,

“Neuken” behoort niet tot de woorden die door de dienstdoende moderator niet worden geaccepteerd.

Maar van “w*t” en “sl*cht” weet ik het inmiddels niet meer zeker. Deze woorden blijken af en toe na enige tijd toch acceptabel te zijn.
Door een aflossing van de moderatiewacht misschien?

gravatar

Het is voor mij onbegrijpelijk dat het bij oplevering in 2012 sterk trillende gebouw van Rijkswaterstaat (bij Utrecht)niet terstond werd heringericht voor Thaise massage en andere prostituïtieve activiteiten. Ik bedoel .. het halve werk werd al gedaan. Uiteindelijk bleek de glazenwassersgondel oorzaak. Nou als er één beroep is dat qua professioneel voyeurisme verwant is aan prostitutie, dan is dat de glazenwassersprofessie wel. Weet u nog: Kopje koffie, glazenwasser?

Reageer
gravatar

Ik begrijp de ondankbaarheid niet: vroeger, toen niet alles beter was maar veel wel, was één van die dingen die niet beter waren de kantoorwip in het magazijn, rommelzolder of het kelderarchief.

Dat was niet prettig, heb ik mij laten vertellen door de jongste bediendes en koffiejuffrouwen: het stof, het duister en de spanning of de chef toevallig ook niet die locatie had uitgezocht met zijn secretaresse.

Dan zou men toch blij moeten zijn met deze hygiënische omgeving? En dan ook nog geen koude koffie; wat zeurt men nu?

Reageer
gravatar

Wat u hier releveert m’n waarde generatiegenoot, treft mij als een gesel. In de periode van de wederopbouw was er al zoiets als een ‘kantoorwip’? Zelfs op het niveau van jongste bedienden (m/v) en van koffiejuffrouwen (v)? Mon Dieu, wat heb ik niet allemaal gemist? Als enige fallische symboliek was daar de witte Puch Skyrider, toen ik uit de Liga en van de Solex 3800 was gegroeid. Geween en tandengeknars is nu mijn deel. Ge wordt hartelijk bedankt voor het verstoren van mijn gemoedsrust.

gravatar

Nu ja, dat was nu ook weer de bedoeling niet, mijn waarde. Kennelijk was de wederopbouw zó inspirerend dat men energie te over had.

Maar ik wist het pas nadat iemand hals over kop in een trouwpartij belandde – zó veel heeft u nu ook weer niet gemist: het had heel verkeerd kunnen uitpakken.

En gezien de fysionomie van die collega’s heb ik nu niet het gevoel iets gemist te hebben – dat was anders in de schooljaren: dáár heb ik wat gemist.
Ahhh, die lange blonde wapperharen in minirok en blauw manteltje op de mobylette …. zucht ..

gravatar

Tja, das ewig Weibliche; het blijft intrigeren en biologeren. Het strijdt met filosofie, literatuur en kunst om de hegemonie in a man’s mind, zelfs op rijpere leeftijd. En dan die jeugdherinneringen, aan dat wat men (soms node) moest missen, die smerten een leven lang, vooropgesteld dat Dr. Alzheimer ze niet uitwist. Trouwens, weet zij van het blonde haar en dat blauwe mateltje op de Mobylette het? Dat heimwee?

gravatar

Ik denk het niet, Heer Outsider. Noch de andere schonen die ons omringden.
Reden om nooit naar reünies te gaan: het festival der gemiste kansen.
Ik houd de herinnering liever levend.

gravatar

Hm, Ikke, u bent waarschijnlijk nog nooit op zo’n reünie geweest. Al die slanke dennen ooit vervormd tot een Ma Flodder of Sugar Lee Hooper …. nee dank u, hoeft voor mij niet meer.

gravatar

Klopt, Heer Jeettje, ik blijf uit de buurt van iedere reunie. Ik kan me wel een soortgelijk voorval herinneren: het fijnst getekende poppetje dat ik ooit heb aanschouwd, en toen, 15 jaar later …..
Maar goed, niet getreurd, er blijft genoeg over om wel van te genieten.
De zon schijnt, er is muziek in de stad, het leven is vurrukkulluk, vraag maar aan Tjeempie (of Liesje of zo).

gravatar

In mijn praktijk bevinden zich veel oude hoeren (in emeritaat) en veel jonge zonder werk. Daaronder ook veel werkloze huisvrouwen die op kosten van het UWV werden omgeschoold tot flexhoer op nul-urencontract. Dat geeft maandelijks onvermijdelijk veel geouwehoer bij het invullen van de productie-urenstaten en de BTW-afdracht. Er zijn inmiddels ook al veel v/h centraal gevestigde vakvrouwen die nu terugvallen op clandestien thuiswerken of die kiezen voor huisje-boompje-beestje en via mijn vagina rasa-verklaring een nieuw begin in de burgermaatschappij willen maken.

Reageer
gravatar

Met alle ontslaggolven in het nabije verleden en die in de nabije toekomst, moet het toch een troostrijke gedachte zijn voor ontslagen carrière-vrouwen dat zij in hetzelfde gebouw los-uit-de-pols meteen aan de slag kunnen. Zij worden dan ook niet meer gehinderd door ‘het glazen plafond’, integendeel, men kan nu zien hoe de oud-collega carrièrevrouw omgaat met de nieuwe beleidslijnen, rangen en standen in de pro-stitutie. Transparant en effectief herplaatsingsbeleid: hoe gevallen vrouwen, zich liggende kunnen staande houden.

Reageer