Zeven geitjes doodgereden bij Luttelgeest

Politie onderzoekt narratief verband met aanrijding wolf

De kadavers die zijn aangetroffen in een berm in de Noordoostpolder zijn voor 98% zeker zeven geitjes. Medewerkers van Naturalis onderzoeken nog wel of het inderdaad om geitjes gaat, of het er daadwerkelijk zeven zijn en in hoeverre ze zijn aangetroffen in een berm in de Noordoostpolder. De politie houdt er rekening mee dat er een narratief verband is met de wolf die eerder in hetzelfde gebied werd aangereden. Dat onderzoek richt zich op de vraag of er stenen in de maag van de wolf worden aangetroffen. Als het inderdaad om zeven geitjes gaat, is het voor het eerst in 150 jaar dat er in Nederland zeven exemplaren van dezelfde diersoort tegelijkertijd worden doodgereden. In 1863 werden er in Lelystad zeven mammoeten overreden door een paardentram.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

foutje.die stenen horen bij roodkapje,die condooms naar oma moest brengen,van haar moeder,omdat ze die was vergeten mee te nemen uit Utrecht,en die opeens hele grote had gekregen,en zei knibbel knabbel knuisje wie zit er aan mijn uisje,en waar drie koningen op bezoek zouden komen uit het oosten,vandaar

Reageer
gravatar

Sgeit! Maar waar is Roodkapje? Misschien gekutnapt… Of toch al voor een paar procent terecht. Er zijn tegenwoordig ook stenen roodkapjes in de handel voor in de tuin. Dat verklaart dan mogelijkerwijze die vreemdgevormde stenen in de wolf´s maag. Het blijft een mysterie maar het sprookje komt eng dichterbij.

Reageer
gravatar

De 7 Geitjes is een uitspanning in Tilburg, met café, terras en midgetgolfbaan. Gezien de trieste vondst in Luttelgeest is de eigenaar van deze uitspanning genoodzaakt om naamsverandering aan te vragen. En dat levert weer geld op voor de staatskas. Ik denk derhalve dat deze calamiteit het werk is van Dijsselbloem die op zoek is naar zes miljard bezuinigingen.Mogelijk had Snowden dit drama kunnen voorkomen als hij wat meer geheimen had verklapt.

Reageer
gravatar

Een drama waarvan ik denk: daar moet de Rijdende Rechter over beslissen.
Noem je je zaak naar je 7 kinderen -eerlijk, duidelijk en zonder terug te deinzen voor de harde waarheid- wordt de man genoodzaakt of zelfs gedwongen de genoemde uitspanning voortaan de 7 Geestelijk Uitgedaagden te noemen.
Of het heet straks: (nog erger) De Zes Valken En Eén Uil..
Samen met het woord ‘midgetgolfbaan’ op het uithangbord zou ik persoonlijk gas bij geven en nog even verder gaan kijken in 013…

gravatar

Kijk, dat is nou eens een prachtig voorbeeld van de Canis Lupus Euri-Ovis in zijn natuurlijke habitat.

gravatar

Ik ben bang dat je er naast zit. Volgens mij moet dat een wolf in schaapskleren(Canis Lupus Ovis) zijn. Dat is een van de soorten die van nature in Nederland voor komt, een andere soort die hier voor komt is de geldwolf (Canis Lupus Euri). Opvallend is trouwens dat deze twee soorten zich samen ge-evolueert hebben tot een nieuwe soort, namelijk de geldwolf in schaapskleren(Canis Lupus Euri-Ovis). Als Henk Vos na het zien van de schaapachtig kijkende wolf zijn geld kwijt was, heeft hij waarschijnlijk een geldwolf in schaapskleren gezien.

gravatar

Tsjonge, ik was nooit verder gekomen dan ‘cave canem’ maar dat moet dus tegenwoordig dus ‘cave canem lupum’ zijn.
En moet ik ook nog op m’n geld passen!
Het zijn gevaarlijke tijden.

gravatar

Verdere naspeuringen in Wikipedia heeft mij de volgende informatie opgeleverd:
De Canis Lupus Ovis:
http://tinyurl.com/ohzrqbl
De Canis Lupus Euri was wat lastiger, maar ik geloof dat die ook een keer betrapt is toen hij zijn masker liet zakken:
http://tinyurl.com/oewzul5
Bewijsmateriaal over de nieuw geëvolueerde soort, Canis Lupus Ovis-Euri, was evenwel (nog?) niet voorhanden.

gravatar

Er zit een kern van waarheid in uw betoog, maar het is beslist niet zo dat ons Forensisch Instituut alléén maar bokken schiet; laatst werd er nog een wolf gevisiteerd. Goed, met de Schiedammer parkmoord had men wat zorgvuldiger kunnen zijn met het mitochondriaal DNA, maar waar DNA gehakt wordt, vallen nu eenmaal desoxyribonucleïnezure spaanders. Ik weet niet wat uw professie is, Outsider, maar u zou toch wel wat meer clementie kunnen betrachten jegens de Parel van ons nationaal forensisch kunnen en kennen. Men lijdt daar reeds zwaar onder bezuinigingen; de autoclaaf is wegbezuinigd, men moet petri-schaaltjes minimaal 5 keer gebruiken, de koffiejuffrouw is geoutsourced en men fietst woon/werk-verkeer geheel voor eigen rekening en zakelijke reizen worden per OV 2e klasse voltrokken. Oordeelt u nu zelf: is dit verspilling van de Algemene Middelen?

Reageer
gravatar

Volgens het NFI in Rijswijk was het een Noordpolige wolf. Maar bindt u mij daar niet op vast, want het NFI maakt regelmatig uitglijers die een procedureel onbelemmerde rechtsgang in de weg staan. Met fatale gevolgen; één daar van is dat Neerlands grootste juridische boulevardtalent Bram M. thans met een professionele burnout kampt en nu werkloos (doch gelukkig niet inkomenloos) in zijn riante villa aan de Goudkust de weduwe Hingst amatorisch entertaint. Bij gebrek aan juridisch lucratievere opdrachten. Maar men moet wat, nietwaar? Ledigheid is immer des duivels oorkussen.

gravatar

Was het nu een hoogpolige zuidpoolwolf of een laagpolige noordpoolwolf, of een gekloonde variant van een kruising van beide, en niet te vergeten, was deze nu wel genetisch gemanipuleerd of niet?

gravatar

Mensen, ik ben hier voor het eerst, nav nepwolf bericht op FB.
Zijn jullie altijd zo? Heb me in mn eentje rotgelachen, tranen over de wangen, zonder geluid, manlief ligt te slapen.
Dankjulliwel! Een goede dosis humor en ironie doen goed werkvoor de lachspieren!

Reageer
gravatar

Nee mevrouw Jacqueline, het spijt ons, maar wij zijn niet altijd zo. Het vreselijke nieuws met de 7 slachtoffers en dan ook nog die arme wolf….
U zult wel begrijpen dat we wat bedrukt zijn en met gepaste ingetogenheid hebben gereageerd.

gravatar

Dank, Namens; zo is het maar net. Niet te vergeten de vermissing van een kind met een rood mutsje: zij bleek, na de post mortem op de wolf, toch niet in die locatie aanwezig.

Ik heb vannacht een stille tocht op het binnenplaatsje gehouden, 1 sigaartje lang.

gravatar

@Jacqueline: Waarom geluidloos lachen en uw man laten slapen? De oma die nog steeds vermist wordt is toch niet toevallig uw schoonmoeder? Als dat zo is: alle begrip; anders voortaan manlief mee laten lachen hoor! Drink er een sjekladebol bij, one bol a day keeps divorce’s away! Lieve groet, Annie (burg.staat: gescheiden)

gravatar

Anders dan Henk van M.S. wijt ik de etherstilte van Paulus aan het graven van een tunnel vanuit de kelder van zijn residentie naar de voorraadkamer van Jan de Groot. Ons is al meerdere malen beloofd dat Bossche Bollen (of kortweg: Sjekladebollen) ons deel zouden zijn, maar nimmer deed de kniert zijn woord gestand. Hij voelt nu de hete adem van dit forum in zijn nek en hij wil niet de geschiedenisboeken ingaan als de Brabo die wél Eureka riep maar nimmer leverde.

Reageer
gravatar

Bij het graven van die tunnel is hij de weg kwijt geraakt. Vandaar dat de boel in Groningen aan het verzakken is. Kortom: dat biedt een nieuwe kijk op allerlei zaken. Dat schaliegas: oppompen die handel.

gravatar

Ja met mij kan je lachen!! Als je dan toch roadkill uit Polen meeneemt moet je er ook iets mee doen; anders zinloze dood.
Ik wil wel benadrukken dat ik niets van doen heb met de dode bever in zijn maag; dat is ws zijn laatste avondmaaltijd geweest.
Het is de schuld van Bant, ik passeerde Luttelgeest, dacht aan de Speld en de rest is bekend. Faunabeheer geeft direct de hardwerkende Oost-Europeanen de schuld… sorry jongens, ik had een lollige bui en wilde de krant, nee de Speld halen! Gelukt; trots!!!! 🙂

gravatar

Geweldige grap Annie, Ik stel voor dat je de volgende keer Pinoccio overhoop rijdt en vervolgens in de berm van een doorgaande weg in Lutjebroek neerlegt, dan kunnen we pas echt lachen.

gravatar

Lieve EF. TE LING: dat heb ik al een paar keer gedaan, liegende langneuzen, duidelijk herkenbaar aan hun uniformpjes neerleggen op een plek (het Binnenhof) waarvan ik dacht: dat word groot nieuws.
Het is niemand opgevallen, nooit… daarom mijn move met de wolf. Hij was al dood, ik hoopte er een mooie jas van te kunnen maken maar het riekte al snel behoorlijk in de auto; bij Luttelgeest dacht ik: nou ja, zie hierboven….

gravatar

@Henk van Mathenesse Spaland: is dat geen onsmakelijk idee? Gaan zitten klessen over een dood dier met je mond vol sjekladebol? Het lijkt mij geen fraaie aanblik maar ik ken de famielje Paulussen niet, wie weet knappen ze er juist van op, malende monden gevuld met sjekladebol en dan praten met consumptie.. (de voornoemde sjekladebol voor alle duidelijkheid). Ik ga het gewoon proberen! Wanneer is de komkommertijd eigenlijk offisjeel afgelopen? Beter vóór die tijd ff doen maar toch? Een bultrugwalvis of blauwe vinvis lijkt mij persoonlijk leukerder, zeehond is so last year…

gravatar

Kijk Annie, en hier maak je de klassieke kapitale binnenhofblunder: Je moet de langste liegende neus van het binnenhof als ie ‘s avonds op zijn fietsie stapt van z’n sokken rijden op het Binnenhof en dan meenemen in je kofferbak en dan bijv. neerleggen in de berm van de weg tussen Baarn en Eemnes, vang je meteen 2 vliegen in 1 klap, Eemnes wordt op de kaart gezet https://fransmuthert.wordpress.com/2010/09/15/de-boel-bij-elkaar-houden-3/ en de Nederlandse economie zal weer uit het dal opkrabbelen.

gravatar

De familie Paulussen schijnt op de camping sjekladebollen aan het roosteren of grillen te zijn: daar zijn ze nog niet helemaal uit – zie ook mijn berichtje onder 3 van het 20% korting topic.

gravatar

@EF. TE LING: Dat is inderdaad een beter plan; kom net thuis van een nogal ondoordachte actie: ik dacht laat ik in Rijswijk op het dak van een groot winkelcentrum, met kunstgras opgeleukt, ook een paar koeien neerzetten, net echt en van beton! Nou, ze staan er maar vele km. van de juiste plaats lees ik…
Ik dacht sluw te zijn door in de buurt van Den Haag te blijven; de stank die van kadavers afkomt speelde hier een grote rol in.
Niet te lang rijden dus met kadaver in de kar. Zeker niet met deze buitentemperatuur.
Ook kan ik het plan -met deze voorkennis- niet meer uitvoeren zonder gesnapt te worden; zelfs Bromsnor snapt dan nog welke snoodaard(V) die fietsert heeft ontvoerd. Zeker als de fietsert -eenmaal gevonden- sterk naar dode wolf riekt want gottegot wat een penetrante lucht is dat zeg! En hoeveel mensen vervoeren dode wolven in hun auto nu ze al honderd miljoen jaar uitgestorven zijn hiero? (retorische vraag).
Dan Rijswijk maar op de kaart, kan ook geen kwaad op zich.
p.s. ik ga binnenkort een poosje zeilen in of op de Oostzee; zou ik daar goede sier maken en in de smaak vallen met een doos sjekladebollen voor de inheemse bevolking op de afgelegen eilandjes voor de kust van Denemarken? De kapitein geeft likes aan mensen die streekspecialiteiten meenemen!! Een like zonder smoelenboek, that I like!

gravatar

@Jeettje: Tnx voor de tip! Zo lust ik er ook nog wel ééntje, of 2. Niks zure sjekladebollen; geweldig idee! Ik denk dat de kapitein meteen met me wil huwen als ik vloeibare, langhoudbare sjekladebollen met nut (je kan er dronken van worden; niet alleen dik) meeneem. Het gratis verzenden v.a. 3 stuks komt goed uit: afleveradres Kiel, Deutschland; dat scheelt weer een hoop zenuwachtig (breekbaar!!) gesjouw met flessen. De kapitein vond het een zeldzaam goed plan (ja ik ken m, toch mag ik mee gek he?)
@Organza: ik ben een dodo aan het maken nu, haarverf blijkt ook veerverf te zijn, het moeilijkste was eigenlijk de pinquin meesmokkelen uit de dierentuin.
Binnenkort meer in de landelijke ochtendbladen: Uitgestorven Dodo duikt op op het eilandje in de hofvijver; meer zeg ik niet..

gravatar

Ik kan mij voorstellen dat de naam Speld andere verwachtingen wekt, namelijk een p0rn0 site.
Anderzijds, zie ik de link tussen de belastingdienst en de Speld niet. Ik open m’n blauwe enveloppen altijd met een briefopener/ pen/ schaar/ hand. Een speld is daar toch te fragiel voor.

gravatar

Zojuist hebben zich twee getuigen gemeld bij de politiepost in Luttelgeest, H. en G die gezien hebben hoe een boze heks daar tekeer is gegaan.

Reageer
gravatar

Nou zeg…. ik legde hem heel rustig en respectvol in de berm hoor, niks heks; gewoon Annie, Haagsche Annie.
Zo zie je maar, het was Echte Haagsche Humor al had ik mss moeten remmen voor de wolf.. soit.
Sterk verhaal voor een saaie verjaardag, leuk toch? Volgend jaar vinden ze nog een dode zeehond in een slootje vele kilometers landinwaarts…. let op mijn woorden! Of een lynx op de Veluwe, ideeën genoeg hier!!

gravatar

Er is nieuw bewijsmateriaal opgedoken in deze zaak. Op het stoffelijk overschot van één van de geitjes is een brief gevonden. Ik citeer:
“Liefe Gijtjes kome jullie fanmidag bei ons spele? De drie bigetjes.”
Indien u weet wie deze brief heeft geschreven of deze schrijfstijl herkent verzoeken wij u contact op te nemen met het politiekorps te Bant of met uw plaatselijke politie.

Reageer
gravatar

Wilt U hiermee insinueren dat ons buroo, dat bijna heel Luttelgeest op de kaart heeft geset, huizen bauwt van een inferieure kwallitijt? Zoiets als stro- of takkewoningen die bij het minste zuchtje omwaaien?

gravatar

Inmiddels neemt de onrust in het landelijke Luttelgeest alleen maar toe. Wat is de betrokkenheid van de zeven kabouters die al lange tijd wonen in het plaatselijke AZC? De kabouters zouden allemaal getrouwd zijn geweest met S., een plaatselijke schone die enkele weken geleden na het eten van een appel zou zijn gestikt in het klokhuis. Zijn de kabouters die elke morgen onder het zingen van “Yoho, yoho, je krijgt het niet kado” over de Oosterringweg naar hun werk in de Orchideeënhoeve lopen betrokken bij de dood van de wolf? Is het niet raar dat de wolf na de dood van S. plotseling opduikt in uitegerekend Luttelgeest?
Betreft het een wraakactie? En wat is de link met de zeven geitjes die vanmorgen vroeg ontzield werden gevonden?
Luttelgeest gonst van de geruchten, de wereldpers stroomt toe, CNN, Al Jahzeera, de NOS en de Kuinder Courant hebben allemaal strategische posities op de Oosterringweg betrokken. Zal deze zaak ooit worden opgelost? De wereld houdt de adem in!

Reageer
gravatar

Ik noem maar liever geen namen meer, Heer Trendvolger; voor ik het weet en wil, heb ik dan weer kwestie: sommige kabouters schijnen nogal lichtgeraakt te zijn.

Maar ‘Yolo’ lijkt mij een nogal geradicaliseerde uitspraak te zijn, zoiets als ‘Banzai’, voor de goede verstaander.

gravatar

Naar het schijnt is John de Wolf recentelijk ook in Luttelgeest gesignaleerd, echter dit werd eerder in verband gebracht met een reclame voor een verzekeraar.

gravatar

Wat een slachtveld in het anders zo rustieke en gemoedelijke Luttelgeest, het dorpje dat door Bant echt op de kaart is gezet. Dit riekt naar een afrekening in het criminele circuit.

Reageer
gravatar

Voor 98% zijn het zeker zeven geitjes (en misschien meer?).
Maar de overige 2% dan?
De ontbrekende 2% wolf (was ook 98%)?
Is hier weer sprake van een voedselschandaal waar men wolvenvlees door het geitenvlees mengt?
Gaat men dit ook onderzoeken?
Vragen, vragen, en nog meer vragen.

Reageer
gravatar

Kent uw klassiekers: oma zit in het huisje in het bos (neem vanaf de Oosterringweg de Schoterweg, 2e zandpad rechts, ca. 150m) of in de maag van de wolf. Dat moet uit nader onderzoek blijken.

gravatar

Het is mij wel duidelijk dat u zich nauwelijks in de zaak heeft verdiept.

Wie is daar nog eigenlijk nog verbaasd over in een land waar allerlei zich journalisten noemende personen uitsluitend elkaar napraten i.p.v. zelf onderzoek te doen.

1. Het huisje van oma stond bij Putten in het bos niet bij Luttelgeest.

2. Het was niet oma die dood in het huisje werd aangetroffen, maar Christel.

gravatar

Wel heeeel toevallig dat het ongeluk net gebeurde voor drie sterrenrestaurant ‘In de Blonde Kip’ dat gespecialiseerd is in geitenvlees!
Het is niet de eerste keer dat daar dieren verdwijnen terwijl de glimmende waard, als je er naar vraagt, net doet alsof hij van niets weet en haastig de tapkast schoon (tevergeefs overigens) begint te wrijven.

Reageer
gravatar

Als gerenommeerde reageerder op misdaadmysteries weet ik uit jarenlange ervaring dat de wolf het altijd heeft gedaan. Er is wat dat betreft geen twijfel mogelijk; zeker als een mammoet of een paardentrampaard de dader is.

Het hoort immers bij de functies van een rechtschapen wolf. Zeven geitjes moeten onder alle omstandigheden erop kunnen vertrouwen dat hij de klappen opvangt, als het nodig is.

Reageer
gravatar

Heer Steeds, het is aan u te merken dat u ruim 40 jaar na dato, nog steeds de onvergelijkbare Emma Peel mist: uw betere speurhelft had u de blunder kunnen besparen die u met deze bijdrage over uzelf afriep. Hoe kan de wolf nu, in Knoops’naam- de dader zijn als die al een paar dagen postmortem wordt onderzocht; men heeft hem n.b. ook zijn overjas ontnomen. Zeg nou zelf: geen professionele wolf gaat toch jasloos over straat?

gravatar

Heer Steeds wij als vereniging van opkomende wolven zijn uw verdachtmakingen meer dan zat. In het verleden zijn wij al vaak genoeg in een kwaad daglicht gesteld wat er bijna voor gezorgd heeft dat wij waren uitgemoord. Nu wij op de terugweg zijn vinden wij het ongehoord dat een aftandse speurneus ons opnieuw in een kwaad daglicht wil stellen.

gravatar

Maar u weet toch, heer Outsider, dat mevrouw Peel telkens in gevecht was met oprukkende cybernauts?

Kennelijk is men er in geslaagd het mechaniek samen te vatten in een wolfsgedaante, en mogen wij ons gelukkig prijzen dat het oversteken van een weg een zwak puntje bleek te zijn.

Het zou dan ook niet mogen verbazen als bij het post morten die geitjes ook vol blijken te zitten met radertjes en electronica: het zou de aarzeling van de autoriteiten verklaren.

“if it walks like a duck, swims like a duck and quacks like a duck, it must be a duck: u bent bekend met dit adagium.
Maar wat doen we dan toch met de deeltjes die we over hebben?

En die wolf in schaapskleren kan beter uitkijken voor een Bentley Blower: een heer is immer op zoek naar een tweedjasje.

gravatar

Allereerst, Heer Jeettje, uw citaat (uit DuckTales?) is mij bekend. De preoccupatie van de lenige doch sprietdunne Mrs. Emma Peel met robotica (al of niet E.T.) eveneens. We verschillen echter van mening m.b.t. de 6,0 liter Bentley Turbocharger. Dit gevaarte kán echt niet meer anno nu; met een gemiddeld verbuik van één-op-een-emmer. Ik vermoed achteraf dat deze gigant door John Steed werd benut om indruk te maken op de gehuwde Mrs. Peel; u weet wel, bij wijze van compensatie van wat men elders aan lengte en diameter tekort komt. Ook nu bij degenen die zich dit soort vervoer financieel kunnen veroorloven nog in zwang: men maakt middels de auto ‘een statement’ Verrassend was ook de keuze van Mrs. Peel voor een Lotus Elan Convertible; letterlijk een “instap-model” als u begrijpt wat ik bedoel. Deze serie zat -achterad beschouwd- vol met seksuele symboliek, realiseer ik mij nu.

gravatar

Mmm tja, Her Outsider, ik zie wat u bedoelt, alhoewel ik eerder de paraplu van de heer Steed … . Die symboliek; wat waren wij toch nog jong en onschuldig. En gauw afgeleid.

Nu ja, hoe het ook zij: als liefhebber van degelijk gebouwde machines -niet alleen de Solex!- moet ik zeggen dat het een mooie automobiel is en blijft, hoewel inderdaad wat prijzig voor dagelijks gebruik.

gravatar

Het mag een wonder heten dat er überhaupt leven is in Luttelgeest.
Ik heb het vermoeden dat de geitjes voor de vakantie zijn achtergelaten door een stuk onbenul en dat zij van armoede zijn gestorven. Je wilt toch als
als zelf respecterende geit niet levend in Luttelgeest worden aangetroffen. Ook niet in Bant naar ik vermoed.

Reageer
gravatar

“… een verband met een zekere Bultrug J”. Hoe bedoelt u dat? Ik kan dat niet goed gevisualiseerd krijgen: een nieuw gerecht wellicht van Masterchef Australië? Humpback with minor scapegoats? Of is er een landelijk bekende VVD’er aangespoeld in Luttelgeest? En wist de bekende Speld scribent, onze gewaardeerde collega Bant L. daar helemaal niets van?

gravatar

In een tv-verslag gaf de ooggetuige een impressie hoe hij de (98 %’s) wolf in de berm vond. Vreemd is wel dat dezelfde ooggetuige (een vrij goed Nederlands sprekende Pool) ook nu trots de plek aanwees waar hij de zeven (98 %’s) geitjes, gemarineerd in shwarma-saus aantrof. Naar het schijnt is er in de Noordoostpolder de Rabelaisbeweging actief die zowel de sprookjes van Hans Christian Andersen, van Lafontaine als die van de Gebrüder Grimm via reconstructie wil ontkrachten. PM Rutte heeft het Centraal Boekenhuis in Culemborg in de hoogste staat van paraatheid gebracht. Landelijk is verscherpte dijkbewaking ingesteld en het vluchtverlof van TBS’ers is ingetrokken.

Reageer
gravatar

Beter onderzoek lijkt mij het minste. Ik heb vernomen dat die wolf en de 7 geitjes in Polen zijn aangereden door een vrachtwagen. Daar zijn ze als vermist opgegeven. Die chauffeur kwam er niet eerder achter dan in Flevoland (hij moest daar tanken) en heeft ze daarna van de bumper geschraapt. Nu hopen ze dat iemand daar op hetzelfde moment heeft getankt en het met de camera heeft vastgelegd.

Reageer
gravatar

Niet dat ik weet, maar wel een staande klok (Zwitsers fabrikaat). Ik vind die klok verdacht: uit onderzoek zal waarschijnlijk blijken dat er schapenwol aan de tandraderen zit, en misschien nog meer! ‘t Is dat ‘t een staande klok is, anders had hij allang het hazenpad gekozen.

gravatar

Hebt u iets verdachts gezien? Uw naam doet vermoeden dat u woont op de plaats delict. Of was u toevallig niet thuis?

gravatar

Vreemd dat u gewag maakt van de dood van 7 pletpaarden. Het was veel logischer geweest als u aandacht had geschonken aan het jaarlijks doodrijden van grote aantallen padden.

gravatar

Je zegt het al, 11 of 13. Dat zijn er geen 7. Het klopt dus gewoon. Zoals altijd heeft De Speld het bij het juiste eind.

Reageer
gravatar

Potdorie, u hebt gelijk. Ik moet toch beter lezen… Evengoed zullen het er in het laagseizoen ook wel eens 7 van dezelfde diersoort zijn als ik van Enkhuizen naar Lelystad rijd of van Lelystad naar Enkhuizen.

gravatar

“Als het inderdaad om zeven geitjes gaat, is het voor het eerst in 150 jaar dat er in Nederland zeven exemplaren van dezelfde diersoort tegelijkertijd worden doodgereden”

Ik dacht het niet! Ik kan mij herinneren dat er eind jaren tachtig/ begin jaren negentig van de vorige eeuw op de Zoeterwoudsesingel in Leiden 11 of 13 ganzen tegelijk werden doodgereden.

Reageer
gravatar

Kijk, dat is nu een aardig misverstand om eens op te helderen, aangezien geschiedvervalsing hand over hand toeneemt, heden ten dage.

Neen; de mammoeten waren niet uitgestorven; ja, ze waren uitgestorven na het moment van dat onzalig ongeluk. Waarbij aangetekend moet worden dat postkoetsen ook hun tol hebben geëist van de populatie.

Om schadeclaims en woedende w*etenschappers van zich af te houden, heeft het verantwoordelijke OV bedrijf een onafhankelijk PR bedrijf in de arm genomen om te ‘bewijzen’ dat die dieren uitgestorven waren.

Dat Pr bedrijf heeft later nog een grote vlucht genomen: men beweerde steeds dat roken niet schadelijk is voor de gezondheid, onder anderen – maar dit terzijde.

gravatar

Halverwege de 19e eeuw heeft de Democratische Volksrepubliek Flevoland geheime experimenten gedaan met het klonen van prehistorische dieren. Zou dus prima kunnen dat daarvan een aantal zijn doodgereden.

gravatar

Het feit dat Flevoland dan nog bijna een eeuw moet wachten voor het droog staat, zorgde er natuurlijk voor dat deze Monsters van de Zuiderzee niet eerder zijn opgemerkt. Hoe die paardentram bij de mammoeten is gekomen, blijft echter tot op de dag van vandaag een volslagen mysterie.

gravatar

Dat er in het geheim in de Democratische
Volksrepubliek Flevoland geheime medische experimenten met het klonen
van prehistorische dieren zijn gedaan verbaast mij niets. Ik heb mij altijd al afgevraagd hoe men aan Jorritsma kwam en dat heeft u nu onthuld.
Eerst jarenlang verborgen gehouden in Friesland en toen weer teruggehaald zonder enig gerucht hier aan te geven. Ik ben bang dat u binnenkort ook asiel aan moet vragen in een ander land.

gravatar

zal ook wel met die wolf te maken hebben

gravatar

Iedere keer dat ik over de dijk van Enkhuizen naar Lelystad of van Lelystad naar Enkhuizen rijd, dood ik ook zeker 8 dieren van dezelfde diersoort in een keer…

gravatar

Tevens wordt u gevraagd om in de omgeving Luttelgeest uit te kijken naar een 8-jarig meisje met een rood hoofddoekje. Zij wordt sinds 7/7/2013 vermist. Ze werd het laatst in de bossen gezien toen ze onderweg was naar haar oma. Daar is ze echter nooit aangekomen.

Reageer