Ook deze eeuw weer Britse winnaar op Wimbledon

Hegemonie gastland duurt voort

Dankzij Andy Murray heeft Groot-Brittannië ook in de 21e eeuw Wimbledon gewonnen. De zege van de 26-jarige tennisser onderstreept volgens premier David Cameron de Britse overmacht in het toernooi. “Net als vorige eeuw zijn wij heer en meester op eigen bodem. Daar waar Fransen zelden iets presteren in de Tour de France en Japanners nooit een judowedstrijd winnen, toont onze natie op Wimbledon telkens weer haar klasse.” Tenniscommentatoren gaan ervan uit dat Groot-Brittannië ook in de 22e eeuw een winnaar levert. Wie dat moet worden, is nog niet bekend.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Om deze Schot voor de U.K.te behouden heeft premier David Cameron besloten om Murray voor een Knighthood voor te dragen. Normaliter moet je om de titel Sir te mogen dragen volgens mij toch meerdere keren Wimbledon winnen.

Reageer
gravatar

Opa, wat een genante vertoning zeg. Dit was de Ronde van Kunduz van 2012. De betreffende Rondemiss werd door de verkeersregelende Taliban na de kus van de winnaar ontvoerd, gevankelijk afgevoerd en voor het huis van haar ouders gestenigd. Zo is de aanvoer van knisperverse Rondemissen altijd gegarandeerd, maar het vraagt wel enige offers om de missversheid te garanderen.

gravatar

Ik ben skeptisch over alles wat ik lees op deze site, dus ook de reacties. Toch wil ik voor de zekerheid nagaan:
Je weet toch wel dat een ‘Brit’ iemand is uit Groot Britannie, en dat Schotland daar deel van is?

gravatar

Maar Schotten zijn toch ook Britten?
Het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland. Geen Engelsen, maar toch wel Britten.
Zoals Brabanders wel Nederlanders, maar geen Hollanders zijn.

gravatar

Beste Kees22, dit is een opmerking die u beter niet kunt maken tegen een Scottish Nationalist: u zoudt een ingrediënt in de haggis worden.

Beste Brit: ken uw klassiekers, anders is Bonnie Prince Charlie voor niets aan de drank geraakt.

gravatar

Eh, Britten zijn ook Schotten hoor. Bovendien kunnen Islay’s uit iedere willekeurige sloot gedistilleerd worden. (Behalve Lagavulin)

gravatar

U heeft teveel slootwater gedronken, dat kan sl*echts de enige conclusie zijn.

En weest aub nuchter als u tegen een Brit zegt dat hij ook Schot is; dan kunt u op tijd duiken als u het theeservies naar het hoofd geslingerd krijgt.

gravatar

Ik vrees van wel, dhr Steeds. Maar wellicht is de woede zo groot dat men de tijd niet neemt het uit te pakken en met kist en al gooit.
Mits goed verpakt in houtwol zal de breukschade geheel aan de ontvangende zijde plaatsvinden.

gravatar

Dat zal nog niet zo snel gaan: de vorige eeuw telt twee Nederlandse winnaars. Maar gelukkig duurt de 21e eeuw nog even.