Ongeluk met parachute live op tv

Politie: 'De tijd van onbezorgdheid is voorbij'

Zo’n 2 miljoen kijkers van RTL4 waren gisteravond rechtstreeks getuige van een fatale parachutesprong. Het incident vond rond half negen plaats.

Volgens politiewoordvoerder Tjeerd de Zee was de parachutesprong onderdeel van een vrijgezellenfeest. “Zo zie je maar weer: je hebt soms geluk en soms verdriet. Nee, het leven spaart je niet.” De Zee stelt dat de tijd van onbezorgdheid voor de slachtoffers voorbij is. “Voor hen begint vandaag de lange weg naar morgen.”

RTL stopte de uitzending direct na het ongeluk. Op Twitter was de gebeurtenis vervolgens ‘trending topic’. Veel Twitteraars spraken hun afschuw uit. Anderen lieten weten te hopen dat hun dierbaren ongedeerd zijn. Zo tweette @Lindsay97: “OMG hoop egt dat Noud niet dood is!”

Waarom RTL4 de parachutesprong uitzond, is een raadsel. De politie heeft ‘in het belang van het onderzoek’ de beelden van direct na de val opgevraagd. RTL wil daar echter niet aan meewerken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De man nam zijn krasloten mee tijdens het springen –
die combinatie bleek niet vruchtvol te zijn.

Reageer
gravatar

Ik snap nog steeds niet waarom de mensen met parachutes eerder in beeld waren en vervolgens ingehaald werden door de persoon zonder chute… Echter ik leef ik mee met de betrokkenen

Reageer
gravatar

Geachte heer Eurlings; ik werp verre van mij dat ik het secondaire (cockpit-interne)takenpakket van stewardessen ter discussie zou willen stellen. Integendeel, ik juich toe dat stewardessen hun recht op “Baas van eigen knuppel” actief in praktijk brengen. Dit komt de onderlinge (dwz niet-hierarchische) samenwerking tussen cockpit- en cabinepersoneel zeer ten goede. Niettemin pleit ik voor basale bijscholing van stewardessen in die gevallen dat de cockpit-maaltijden uit de pantry gesalmoninelliseerde zalm blijken te bevatten. Het is altijd handig om in gevallen waarin beide vliegers én de boord-meccano onmachtig zijn, een vliegcapabele stewardess inzetbaar te hebben. Het omroepen op de boordradio van de vraag: “Is er misschien een vlieger in de zaal” leidt vrij snel tot paniek onder de businessclass passagiers en dat is funest voor de omzet.

Reageer
gravatar

Als directeur van het AirFrance/KLM-consortium protesteer ik tegen de infame beschuldiging als zou de KLM stewardessen in spoed-curussen opleiden tot tweede piloot. Onze stewardessen hebben tijdens transatlatische en andere intercontinentale vluchten de handen vol aan ondersteuning van de vliegers tijdens hun ontspanningsoefeningen in de fitness-ruimte achter de cockpit. Dat zij daarbij wel eens een stuurknuppel ter hand nemen, is een usance die zich sui generi heeft ontwikkeld in overleg met de captains. Op de kortere Europese vluchten zijn er altijd wel veeleisende pasagiers die een krant, een borrel en/of iets te eten willen hebben en zo tijd en energie van onze stewardessen in beslag nemen.

Reageer
gravatar

Wij hadden in Julio Poch een betrouwbare commentator kunnen hebben; helaas is deze praktijkdeskundige nog steeds niet teruggekeerd van zijn juridische exploit in Argentië. En dat terwijl de KLM n.b. in het hoogseizoen al zo dun in de vliegers zit. Men overweegt nu crash-cursussen om stewardessen op te leiden tot tweede vlieger. Khaled Hosseini is bereid op te treden als instructeur.

Reageer
gravatar

Ja beste Plien, dat wordt nog spannend! Medio september is de dode allang gevlogen, maar er komt in zijn plaats een verwarde Argentijn zonder vast woon- of verblijfplaats, vragend naar Jolanda vanuit het westen aanlopen. Zelf geloof ik er niets van, maar er schijnt een tolk besteld te zijn.

gravatar

Het kan vriezen, het kan dooien. De zon kan schijnen en het kan ook regenen. Je kunt veilig landen maar ook doodvallen!

Reageer
gravatar

Juist Brombeertje, daar ben ik het nou helemaal met je eens! Altijd maar die hang naar sensatiebeluste en hoog van de toren blazende prietpraat! Bah! De verstandhouding met mijn schoonmoeder is ook niet al te best, maar om het nou zo op te lossen..

gravatar

Lieve Brombeertje,

Als ik jou goed begrijpt, is wat jou betreft de tijd van onbezorgdheid voor de redactie van De Speld voorbij. Als ik het zo mag zeggen: Jij vindt dat de redactie soms geluk heeft en soms verdriet. En dat het leven de redactieleden niet spaart. Ben je dan ook van mening, dat voor hen vandaag de lange weg naar morgen begint? Of is er geen enkele hoop?

gravatar

Dat moet nog blijken, vermoed wordt dat hij tijdens zijn vrije val al zelfmoord heeft gepleegd met een zakmes. Mocht dat bevestigd worden dan is zijn record niet geldig en krijgt ook het Zeilmeisje zijn groeten niet. Guiness is daar nu eenmaal heel streng in.

gravatar


Wat weet Barack Obama van de parachute wat wij niet mogen w*ten?

Zou er een Nederlandse moedjahied (مجاهد) in het vliegtuig hebben gezeten?

Zullen Churandy Martina en minister Blok elkaar vinden in het feodale stelsel van KLM?

Hoe loopt het af met onstuimige liefde tussen Justin Bieber en Selena Gomez in een jumbojet van Air France?


U leest het allemaal in de volgende episode van De Speld.
Er is geen betere zeep op internet.

gravatar

In bepaalde gevallen is men al dood voordat men de grond raakt: door de stress bestaat de mogelijkheid, dat het hart gestopt is.

gravatar

Wat sommige mensen al niet doen om op tv te komen! Bij aankomst op de grond bleek dat de springer niet eens een parachute droeg. In zijn linkerbroekzak zat een afscheidsbriefje met daarin het verzoek het record in het Guinessboek op te laten nemen en met een hartelijke groet aan het ‘Zeilmeisje’. Dr. Zeldenrust zal sectie op de bloederige klont verrichten. ‘Ja, iedereen heeft zo’n romantisch idee van het sectieverrichten’ verklaarde hij, ‘maar het is meestal smerig werk’. De ouders van de springer zijn niet ingelicht, de politie wil hen liever geen verdriet doen.

Reageer