Eerste Nederlanders uitgeschakeld op Wimbledon 2014

Haase, Krajicek, De Bakker, Rus en Bertens kansloos onderuit in kwalificaties


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Uit “Sex als sublimatie van Tennis”: Rivaliteit tussen vaders en zoons en moeders en dochters is meestal op z’n hevigst in de puberteit als de fysieke behendigheid van de jongere speler gaat opwegen tegen de ervaring van de oudere. Omdat in het onderbewuste de overwinning staat voor de vadermoord, wordt het bijbelse vergeldingsprincipe (oog om oog) in werking geacht. Onvast spel of de moed laten zakken kunnen het best worden verklaard uit het volslagen onvermogen om te presteren als het schuldgevoel te groot is of de destructie-drang te sterk. De overgang van adolescentie naar volwassenheid wordt vergemakkelijkt als de vader geen overdreven behoefte heeft zijn macht te handhaven, of als hij een beroerde speler is.

Reageer
gravatar

Overigens moet worden gezegd dat het uitschakelen voor Wimbledon een mooie Nederlandse traditie is waarmee dit kleine land is groot geworden.

Laten wij ons niet verleiden tot nieuwlichterij en andere moderne fratsen: jong geleerd oud voorgedaan, zoiets.

gravatar

De tennishysterie waarmee wij tegenwoordig worden geconfronteerd, heeft als basis een verdrongen nationale grootheidswaan en een hang naar identificatie met winnaars. In mijn aanvankelijke onderzoek naar het betrekkelijk onschuldige verband tussen de achterzwaai en masturbatie in de eerste versie (1897) verschoof het zwaartepunt naar mijn fundamentele onderzoek over een wijdverbreid Victoriaans fetisjisme; het geperveteerde gebruik van rackethoezen met grofgetande ritssluitingen (1922). Deze getransponeerde hysterie uit zich o.a. op de tennisbaan in rivaliteit tussen vaders en zoons en moeders en dochters. Deze driften leiden onbehandeld tot een onbewuste faalbehoefte. Dus wil men ooit Nederlandse teams zien scoren in de Daviscup dan moet de hele equipe, inclusief chef-de-mission, trainers, masseurs en ballenrapers in analyse.

Reageer
gravatar

Als Apelfoorters hebben wij bedacht om op ons tenniskunstgrasveld voor de Nederlandse spelers in 2016 een ‘klein Wimbledon’ te organiseren. Buitenlandse spelers mogen niet mee doen. Zo kunnen de Nederlandse tennissers ook eens een prijsje winnen.

Reageer
gravatar

Beste mijnheer Hond,

Daar wij ons niet schuldig willen maken aan kopierend gedrag in willen belanden in ellenlange nutteloze(lees Apple vs. Samsung), daardoor ons de ballen om de oren gegooid krijgen EN ons gehele budget voor onderzoek naar marketing campagnes willen uitgeven aan geldgraaiende advocaten, zoeken wij naar originele alternatieven om de kwaliteit van onze tennis(t)ers positief te beinvloeden. Wij bedanken u gaarne voor uw hulp maar kunnen hier geen gebruik van maken.