Toestand Rutte kritiekloos

Premier zou niet meer zelfstandig denken


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vierde poging: het blijkt moeilijk de selectieve censuur te passeren. Jeettje; de relatieve regressie van het gemiddelde IQ in de krijgsmacht ná afschaffing der dienstplicht is niet zozeer mijn uitvinding. Het MinDef deed ooit onderzoek naar anciënniteit en loopbaanontwikkeling in de krijgsmacht-onderdelen en meldde dit verschijnsel en passant in een beperkt verspreid rapport. Naar bekend zijn de stemmen van integriteit en redelijkheid niet luid en alom gehoord in onze primair resultaatgerichte samenleving. Zeker niet in politiek en bedrijfsleven. Het is dus het lot van de zachtmoedigen hun leven door te brengen in relatieve anonimiteit. Daarmee is hun inbreng niet waardeloos; op humaan niveau zijn zij de continuïteit van wat er nog aan rest aan beschaving. Het academisch debat is sowieso iets voor de groep die zichzelf ethisch en moreel als normstellend beschouwt en als zodanig afficheert én voor de coterie die deze misvatting deelt en ondersteunt wegens gebrek aan eigen mening.

Reageer
gravatar

Ah, ik zie de bias, dank u Heer Outsider. Ongetwijfeld heeft dit verschijnsel ook te maken met de teloorgang van het onderwijs, wat zich meen ik voltrok rond diezelfde tijd van opschorting, gekoppeld aan de a-selecte steekproef die in dienst treden bij Mindef nu eenmaal is.

Waar in eerdere instantie een doorsnede van het volk bij het leger binnenkwam, komt nu een bepaalde groep exclusief binnen, niet de hoogst opgeleide. Ik zal het eens navragen bij iemand die ik ken aldaar.

Misschien moet Defensie dit onderzoek nog eens kenbaar maken bij Onderwijs? Niet de illusie hebbend daar iets van te verwachten met de rommel die zich regering noemt; maar de overgebleven ambtenaren wél van hoed en rand w*etend kunnen er misschien iets mee.

Ooit.

gravatar

Als ik dan toch genaaid moet worden gaat mijn voorkeur wel uit naar een opvolgSTer.

gravatar

Is het geen idee de hele strijdmacht te automatiseren? De vredesmissies in o.a. Kunduz kunnen dan vanuit het commando-centrum onder de Kanselarij in Den Haag worden uitgevochten zonder gevaar voor persoonlijke verliezen. Bij tijdelijke ontstentenis van ‘vredesmissies’ kunnen dan de drones ook op het thuisfront worden ingezet tegen drugsdealers, pedofielen, hun advocaten, CEO’s, CFO’s, bankdirecteuren en ander crimineel allooi.

Reageer
gravatar

Gezien de trackrecord van de Overheid -in alle geledingen- qua IT en ITC operaties: Neen. Ik zou zelfs willen stellen: een slecht plan, Heer Outsider, sorry.

In 2011 produceerde de Rekenkamer Rotterdam het rapport “Baat het niet, dan kost het wel”, waarin geconstateerd werd dat het budget met 40 miljoen overschreden werd, op een aanvankelijk budget van 54 mj. Pasgeleden stond in het AD iets van 15 mj méér voor weer iets anders.
Voor de rest van de overheid hoeft u alleen maar de krant op te slaan, radio of tv aan te zetten.

Het zou een beter idee zijn te stoppen met alle ITC-projecten. Dan hebben we eindelijk weer eens een overschot, dunkt me.

gravatar

Gezien de trackrecord van de Overheid -in alle geledingen- qua IT en ITC operaties: Neen. Ik zou zelfs willen stellen: een sl*echt plan, Heer Outsider, sorry.

In 2011 produceerde de Rekenkamer Rotterdam het rapport “Baat het niet, dan kost het wel”, waarin de constatering dat het budget met 40 miljoen overschreden werd, op een aanvankelijk budget van 54 mj. Pasgeleden stond in het AD iets van 15 mj méér voor weer iets anders.
Voor de rest van de overheid hoeft u alleen maar de krant op te slaan, radio of tv aan te zetten.

Het zou een beter idee zijn te stoppen met alle ITC-projecten. Dan hebben we eindelijk weer eens een overschot, dunkt me.

gravatar

Dan wordt het tijd voor een traditioneel oud-Hollandse kosten/baten-analyse. Hoeveel gaat het kosten onze jongere generaties weer lezen, schrijven en rekenen te leren en ze af te laten kicken van icoontjes, computer-gesproken teksten, zakjapanners en voorgekookte examenopgaven? Zijn er individueel nog hersencellen en synapsen genoeg om zelfstandig te kunnen functioneren? Sinds de afschaffing van de dienstplicht is het gemiddeld IQ van onze krijgsmachtleden vele punten gedaald. Kan hier nog wel iets aan gedaan worden of zijn we het point of no return (van civilisatie naar debilisatie) inmiddels al voorbij? dankzij onze bierbrouwers en homegrowers? Dat vraag ik u af, O Jeettje.

gravatar

Oe, daar vraagt u me wat, Heer Outsider.
Het lijkt me iets met communicerende vaten: als het IQ punten is gedaald -naar uw bewering- ten gevolge van de opschorting van de dienstplicht (deze is niet afgeschaft namelijk: de opkomstplicht is afgeschaft, wat wel zo handig is: waarom zou je keuringen houden als men toch niet onder de wapenen gaat?), dan zou, mutatis mutandis, dit IQ elders in de maatschappij zou moeten opduiken.

Mij is daar weinig van gebleken, u wel?
Uitgaande van een status quo, kan geconstateerd worden dat die zogenaamde civilisatie sle*chts in de goedbedoelde dromen van academici bestond, omwille van het academisch debat.

gravatar

Dank Moderator, er komt weer wat door. Een reactie gericht aan Generaal Paulussen blijkt echter nog niet mogelijk.
Bij deze een groet aan hem.

Reageer
gravatar

Probeer het eens met een motorordonnans.
Die hebben we wel niet meer, die stoere mannen door weer en wind op de Moto-Guzzi, maar de Marechaussee is een goede tweede.
Wel het generaalsvlaggetje voeren, anders wordt het nog niks.

gravatar

Neen, absoluut niet. Ik ben niet van plan mijn edelstalen plofros uit te lenen om het dan zeker vol met kogelgaten en in een drabbig groene legerkleur terug te krijgen. En dan nog eindeloos wachten op herstelbetalingen: wij kennen dat!

De paarden moet ik u ook mee teleurstellen: die staan nog steeds uit te hijgen van de inhuldiging. U wilt Marianne toch niet boos hebben?

gravatar

Op Mark Rutte zijn vele “loos” typologieën van toepassing, zoals o.a. wezenloos, genadeloos, tactloos, gevoelloos, inhoudsloos, grenze(n)loos. Maar laat ons niet te veeleisend zijn in ons verwachtingspatroon m.b.t. onze MP. We zijn geografisch een klein land, hebben wij het materiaal voor een grote staatsman? Als wij geen berg kunnen baren, laat ons daarom tevreden zijn met onze molshoop of muggenbeet: There’s small choice in rotten apples.

Reageer
gravatar

Veeleisend zal ik niet zijn Heer van Heeden! Ik verwacht echt niet van dit kabinet dat men het vier jaar volhoudt.
Vertederend is wel dat onze M.P. hier ook zo leuk om kan lachen.

gravatar

Humorloos is er ook een, Heer Van Heeden. Iemand die werkelijk overal om lacht heeft geen gevoel voor humor, maar een ernstige aandoening voor wat betreft zijn werkelijkheidsperceptie.

gravatar

Niet nodig; het probleem lost zich vanzelf op. Politici van het kaliber van Mark Rutte vallen -zodra ze hun Wassenaarse dorpswortels loslaten- door gebrek aan gewicht omhoog. Ze landen vanzelf op Europees niveau, wellicht onder de rokken en hoede van het meisje Christine Lagarde, die heeft iets met jeune premiers. Mark my words.

Reageer
gravatar

Ten dele is dat waar; zo heeft de Bondsrepubliek Duitsland juist gisteren aan Mark Rutte de gouden Ludwig Erhardtpenning uitgereikt voor zijn verdiensten voor de Europese Eenheid. In zijn dankspeech in vloeiend Rudi Carrell-Duits bleek dat der Trottl nauwelijks begreep waar het over ging; een tolk heeft hem dat later duidelijk kunnen maken. Maar niet alle VVD’ers vallen bij gebrek aan gewicht omhoog. Zo heeft Gedeputeerde Ton Hooimayers inmiddels zoveel steekpenningen geïnd dat hij door financieel overgewicht geen 10 cm. hoog meer kan springen en dus al helemaal niet meer omhoog kán vallen. En Jos van Rey zit zo stevig ingemetseld in Limburgse netwerken dat zelfs Justitie geen greep op hem krijgt. ‘t Kan ook zo zijn dat het duo Teeven/Opstelten een oudere Limbabwaanse stemmentrekker/partijgenoot uit de publiciteit en in de luwte houdt. Hij is immers nog wel een tegenwicht tegen Geert Wilders.

gravatar

#niet zo hard werkende nederlander: Ik denk dat het een kwartslag draaien van je monitor het probleem verhelpt. Als je met een tablet werkt lukt het niet, tenzij je automatische rotatie uitzet. Ik hoop je zo geholpen te hebben.

Reageer
gravatar

Beste Droogstoppel, die 50 miljard zijn inmiddels al op de plaats van bestemming; steun aan omvallende staatsbanken en hongerlijdende bankiershofhoudingen. Zijn intussen al opgenomen in het vijfjarenplan Begrotingen 2013-2018, met jaarlijks 10 miljard extra bezuinigingen op zorg, onderwijs en pensioenen. VVD’s troef Mark Rutte: geheel per abuis beland op het Catshuis.

gravatar

Er is inmiddels een EEG gemaakt van Rutte: men heeft niets kunnen vinden. Hoe men ook zocht. Alleen een basreliëf met de Middelduitse tekst: Zimmer frei met Frühstück.

Reageer
gravatar

N.a.v. de toelichting van Schuringa hierboven nog een kleine aanvulling. Bij de tekst “Je loog tegen mij (alsof ik een kind was)”, sprong mij een naam uit vervlogen jaren in gedachten: Harry Slinger, met zijn rode kabouter bivakmutsje en stevig 020-accent. Volkomen off topic dit gegeven, maar wellicht nog zinvol in de context. Maar ook weer een schrijnend voorbeeld van hoe mensen met een vergelijkbaar IQ in totaal verschillende métiers kunnen landen, met een exponentieel verschillende honorering.

Reageer
gravatar

En ik krijg iets door over een tijdschrift, krant of folder. Ben er nog niet zeker van welke van belang is, maar het gaat in elk geval om een vorm van drukwerk… Hopelijk heeft iemand ook nog iets aan deze informatie.

gravatar

Goede keuze; dhr Hazes stond – als zeer innemend persoon – ook al bekend als iemand die wat denken betreft op hetzelfde niveau zit als Rutte en Friso.

Overigens is het gelogen dat het gedrukwerkt staat dat Hazes “je loog tegen mij” zong, maar dat is dan wel weer in overeenstemming met de titel zelf. Dus in zoverre klopt het eigenlijk ook weer wel.

gravatar

Hoe kan iemand, die nooit wat zegt (behalve: hier kan ik geen commentaar op geven) ergens over liegen? Misschien dat Dat is ‘t einde van Johnny Hoes beter op z’n plaats is.

gravatar

Hij lijkt in ieder geval behandeld te worden in zijn buurtziekenhuis, pakweg 200m van zijn voordeur verwijderd.
Toch is hij volgens mij in dezen niet uniek. Nader onderzoek zal uitwijzen dat geen enkele politicus zelfstandig kan denken, dus met het afvoeren van een van hen wordt niets opgelost. Misschien dat het aannemen van wat capabeler personeel hier iets aan zou kunnen verbeteren, ik ben echter bang dat dat wel eens een langdurig proces zou kunnen worden…

Reageer
gravatar

Er zijn nog een heel stel Griekse politici in de aanbieding, hoewel die wel de driedubbele Balkenendenorm moeten ontvangen (belastingvrij uiteraard)

gravatar

Deelname aan de discussie in dit item staat niet voor iedereen open, zo blijkt. Vijf eerdere bijdragen werden preventief geweerd, en dat eist zijn tol op de inspiratie. Er is sprake van een aperte brain- en inspiratiedrain. Nu voor de zesde keer mijn bijdrage. Dat politici zelfstandig zouden moeten kunnen nadenken, berust op een wijdverbreid doch hardnekkig misverstand. Beginnende politici moeten allereerst trouw zweren aan de partijlijn, daartoe opgezweept door fractieleiders met een duidelijke voorkeur voor kadaverdiscipline. Dan moet men de belangen laten prevaleren van de lobbygroepen die door de partij worden gesteund (openlijk of diffuus) en die op hun beurt de partij(kas) steunen. Al deze kortcyclische, monotoon beleidsgebonden arbeid, maakt zelfstandig nadenken onmogelijk. Talenten veroveren woordvoerderschappen door ambitie, ellebogend opportunisme, weloverwogen stappen in een individueel carrièreplan of verborgen agenda. Minder assertieven vervallen tot de status van backbencher, inhoudelijk vergelijkbaar met ZZP’ers zonder opdrachten. Met dit verschil dat backbenchers een waarde- en welvaartsvaste uitkering genieten van 4 x modaal, adequate ziektekostenverzekering, een ruime maandelijkse onkostenvergoeding een gratis 1e klas-reizen bij de NS. Uitkeringsafhankelijken worden gesommeerd alle beschikbare soorten werk te accepteren op straffe van verlies van uitkering; politici mogen maximaal 4 jaar genieten van een arbeidsloos inkomen + emolumenten. Politici: de nieuwe vrijgestelden.

gravatar

Straks blijkt dit weer een oprisping te zijn van neuroloog Kees Tulleken en zijn partner, de journaliste Koelewijn.

En dan zit Rutte gewoon in het Torentje, bedolven onder een lawine van peilingen van Maurice de Hond.

Reageer
gravatar

Laat M ark Rutte het bijltje er bij neer gooien.
Het is een eindelose put, alsvhij is op gestap dan mag de SP het roer over nemen.

Rutte en Samson hebben het verprutst.

Reageer
gravatar

Marky Rutte geciteerd: “… ” (lacht) en: ” ” (lacht nog wat) en verder: .. .” (lacht ietsjes minder, maar toch) en: “consumeerderen” (lacht daarbij lichtjes). Tot zover lachebekje Marky. (Zijn mediatrainer vroeger: “denk erom als de camera op je gericht staat: altijd minimaal een lach gereed hebben!” Nou, dat krijgen we dan ook. Het minimum.)

Reageer
gravatar

Iets voor Fred Teeven? Mark en Friso met zijn tweeën aan 1 (één) enkelband? Dat is wel tragisch voor Friso, die had ooit hersens en een leuke baan vóór de lawine; Mark is zó geboren. Wie doet nu dat wekelijks Frits Westergesprek als Minister-President, die jongen van Asscher?

gravatar

Wel…ben ‘t met veel eens echter deze vind ik minder…Friso kan hier geheel niets aan doen en verdient mijns inziens beter…sorry!

gravatar

Niet alleen de markt, maar ook de hypotheekrente, gewoonweg álles trekt aan: de autoverkopen, de wallen onder mijn ogen, maar voor de senioren helaas alleen de buikriem. Aan de foto te zien is Marky Mark opgenomen in het VU Medisch Centrum (020), dat sowieso al negatief in het nieuws kwam (via Reinoud Oelemans, onderlinge fricties en wat competentieproblemen). Het toeval wil dat nu net Mark’s oude Rotary-vriendje Wouter Bos daar chef de mission impossible is geworden. Van hem wordt nu verwacht deze toko van een nijpend probleem af te helpen. Het quantum functionerende hersencellen en synapsen ligt onder het landelijk gemiddelde. Overwogen werd om Louis van Gaal als troubleshooter in te huren. Maar zelfs Louis voldeed niet aan de minimale IQ-norm. Zijn vraag: “Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?” lijkt hiermede definitief beantwoord.