Europese Commissie: ‘Ruïnering Griekse economie blijft goed idee’

‘Apart dat het IMF nu op die afspraak terugkomt’

De Europese Unie ziet geen directe aanleiding om te stoppen met het ruïneren van de Griekse economie. Dat zegt eurocommissaris Olli Rehn in reactie op het rapport van het IMF, waarin het toegeeft dat bij de redding van Griekenland fouten zijn gemaakt.

“De Griekse bevolking is eerst voorgelogen door hun eigen regering en daarna bedrogen door Goldman Sachs. Vervolgens hebben wij met het IMF hun formele economie platgelegd door het opleggen van bezuinigingen en het verstrekken van een veel te hoge lening. Dat is prima gegaan. De internationale gemeenschap zou een onbetrouwbare en inconsequente partner zijn als zij dit beleid zou wijzigen”, zegt Rehn.

Rehn noemt de twijfels van het IMF onbegrijpelijk. “Vanaf 2010 zijn we koersvast geweest en daar wijken we niet van af: we blijven bij ons plan de Grieken te redden ten koste van hun economie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Artikelen tot vandaag
OCI krijgt olie en gascontract in Algerije

Dow Jones Sonatrach Algerije Algiers
AMSTERDAM (Dow Jones)–OCI nv (OCI.AE) meldt donderdagochtend een olie- en gascontract toegewezen te hebben gekregen van Technip France.Het betreft zogenaamde ‘greenfield’ en ‘brownfield’ activiteiten bij de Algerijnse raffinaderij van Sonatrach in Sidi Arcine, 15 kilometer van de haven van Algiers gelegen.
Beurs.nl 29 augustus 2013 OCI hervat productie Algerijnse kunstmest faciliteit Sorfert

Dow Jones Sonatrach Algerije
AMSTERDAM (Dow Jones)–OCI nv (OCI.AE) meldt donderdagochtend dat de kunstmest productie bij de Algerijnse productiefaciliteit Sorfert is hervat.De faciliteit is voor 51% in handen van OCI en voor 49% van Sonatrach.
Beurs.nl 8 augustus 2013 OCI herstart productiefaciliteit Sorfert Algerie in augustus

Dow Jones Sonatrach
AMSTERDAM (Dow Jones)–OCI nv (OCI.AE) meldt maandagmiddag dat de productiefaciliteit Sorfert Algerie vanaf augustus weer voor commerciele doeleinden in gebruik genomen zal gaan worden.Sorfert is door middel van een in 2006 gestart partnerschap tussen Orascom Construction Industries S.
Beurs.nl 15 juli 2013
Algerijns gascomplex werkt weer

Sonatrach BP Statoil Algerije Algiers Noorwegen
Het grote Algerijnse gaswinningscomplex van Tiguentourine, 1150 kilometer ten zuidoosten van Algiers, is weer op gang gekomen. Het complex, dat wordt geëxploiteerd door de Algerijnse staatsoliemaatschappij Sonatrach, het Britse BP en Noorse Statoil, werd 16 januari door jihadisten aangevallen en voor een groot deel ingenomen.
Telegraaf 24 februari 2013 Gascomplex Algerije weer open

Sonatrach Algerije
De Algerijnse gasraffinaderij waar vorige maand tientallen buitenlandse werknemers werden gegijzeld gaat volgende week deels weer open. Dat heeft Abdelhamid Zerguine, het hoofd van het staatsenergiebedrijf Sonatrach, maandag gezegd.
Nederlands Dagblad 18 februari 2013 Algerije tekent deals met Shell en Exxon over schaliegas

Dow Jones Sonatrach Royal Dutch Shell Exxon Mobil Eni Talisman Energy Algerije Italië Canada
AMSTERDAM (Dow Jones)–Het Algerijnse staatsoliebedrijf Sonatrach tekent binnenkort partnerovereenkomsten met Royal Dutch Shell plc (RDSB) en Exxon Mobil Corp. (XOM) over de exploratie van schaliegas in het Noord-Afrikaanse land, zegt chief executive Abdelhamid Zerguine donderdag.
Beurs.nl 14 juli 2012
Algerijnen in Spaanse energieleverancier

Sonatrach Algerije Spanje
De Algerijnse olie- en gasmaatschappij Sonatrach mag een belang nemen in de Spaanse energieleverancier Gas Natural. Dat is een onderdeel van een akkoord tussen beide bedrijven, dat een einde moet maken aan een jarenlange ruzie over de prijzen die de Spanjaarden moeten betalen voor geïmporteerd gas.
Telegraaf 14 juni 2011 Repsol, Enel en GDF-Suez tekenen gascontract in Algerije

Sonatrach Italië Spanje België Algerije
Een consortium van het Italiaanse energieconcern Enel, het Spaanse Repsol en het Frans-Belgische GDF-Suez heeft zondag een contract getekend met het Algerijnse publieke agentschap Alnaft en het staatsbedrijf Sonatrach voor de exploratie en exploitatie van een gasvindplaats.
De Standaard Online 18 januari 2010

Reageer
gravatar

Hoe zit het trouwens met de toetreding van Syrie tot de EU? Barrosso had gedreigd dat indien Assad niet zijn wapens zou neerleggen zij tot de EU zouden toetreden en zijn economie weggevaagd zou worden. Hierin zien wij weer dat de EU absoluut geen woord houdt. Waarom ineens op dit punt wel?

Reageer
gravatar

Ach, er moet in Europa toch iemand zijn(desnoods een Eurocommissaris), die de Grieken uit het IMF-slop en in de herbouwde toeristische ruïnes trekt. Wordt Air Greece weer opgebouwd of moet Easy Jet weer alles alleen doen. Trouwens, waar blijven de Niarchossen en de Onassissen met hun oliemiljarden?

Reageer
gravatar

Die Grieken zelf zijn ook luie donders. Men wordt er al jaren door Jan en alleman van achteren benadert. Au! Tijd om eens zo nu en dan achterom te kijken.

Reageer
gravatar

Niet als er doping wordt gebruikt, Kojakkos, dan zal de uitslag herzien moeten worden.

Aan de andere kant, die Grieken hebben al zoveel ruïnes dat één meer of minder toch niet opvalt.

gravatar

in Apelfoort verheugen we ons al op een spotgoedkope vakantie naar het geruïneerde Griekenland! Heerrrlijk in de Griekse zon aan de olijven en geen televisie of wat ook om je druk te maken. Dat de EU meer landen ruïneert, dan kunnen we tenminste vaker en diverser voor een prikkie op vakantie!

Reageer
gravatar

Wat Olli Rehn er niet bij vertelt, is dat hij maar wat blij was met onze steekpenningen. Daarmee is heeft onze firma de opdracht binnengehaald om na de grote kaalslag, prestigieuze nieuwe ruïnes te bouwen. En het werd tijd voor vernieuwing: het gros van de toeristen was niet te spreken over de oude, ronduit bouwvallige ruïnes. Maar we doen niet alleen nieuwbouw, we renoveren ook. Zo is er een plan om alle losstaande zuilen scheef te zetten, maar daar loopt nog een proces over wegens patentrechten. Het gemeentebestuur van Pisa ligt dwars, en zegt dat we hun idee gestolen hebben.

Reageer
gravatar

Girl you better try to have fun no matter what you do.

Coz 0-thing “iets dat je haar doet”
Dingen die lijken danwel leiken op peren.

Soa makkelijk.

En ik claim hierbij Koning.

Sjek alt.magick

Reageer
gravatar

Inderdaad.

Het slopen van de neoliberale economie van een christelijk land is niet grappig. Daar kan en mag niet om worden gelachen. Ik ga daar Kamervragen over stellen.

Als de redactie het leuk had willen maken, besteden ze eens aandacht aan het vernietigen van een islamitische economie. Maar daar hebben ze het lef niet voor, de lafbekken.

gravatar

U bedoelt weer dat U het stukje niet leuk vind, Spelt? Al eerder reeds blijk gegeven van een falend gevoel voor humor bent u net zo consistent in uw falen als de EC.

Maar goed: het is wel wáár, triest genoeg. En dat is niet leuk.