Verkeersexamen groep 7 uitgelekt

‘Betekenissen tientallen verkeersborden op straat’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als verkeersexamenopdracht makkelijk op te lossen, zelfs voor Groep 7. De oude rode Mercedes 190 (model ’83) van links komend, kan met een beetje rechtsonder effect de donkere SUV (midden) zodanig raken dat deze eerst de voetgangster links (met blauwe plastictas)-nog op de oversteekplaats- omver kegelt en daarna uitwijkend remmend kantelt en zo de bejaarde rollatrice rechts op de oversteekplaats nog nét kan raken met minimaal een bekkenbreuk als gevolg. Het minderjarige wicht (met het misleidende rugnummer 18) kan dan een frontaaltje niet meer ontwijken en de blauwe Suzuki Swift (model ’97) boort zich dan ceteris paribus onvermijdelijk in de flank van de doorrijden pogende rode Mercedes 190. Een vergelijking met 6 onbekenden in een keer opgelost; elementary, my dear Brandenburg, ‘n kwestie van combineren en deduceren.

Reageer
gravatar

Nee, de vraag gaat over de vrouw met de rollator. Die steekt over met minder dan 1 km per uur. Mag dat?!

A: alleen als ze daar een verblijfsvergunning voor heeft
B: nee, want ze heeft geen oranje vestje aan
C: ja, mits voorzien van tweetonige hoorn en driekleurig zwaailicht
D: die mevrouw staat stil en wegens de onzekerheidsrelatie van Heisenberg is haar positie daarmee ook niet nauwkeurig vastgelegd. Er is dus geen juist antwoord.

Reageer
gravatar

Kan aan mij liggen maar als je goed kijkt steekt ze haar hand niet uit maar haalt ze aan om die dame met die rollator een klap te verkopen.

Reageer
gravatar

Vraag 4

Op de foto ziet u een jong wicht dat zich over de schoudertas van overstekende bejaarde vrouw wil ontfermen. Wat doet ze fout?

a Ze steek de verkeerde hand uit en had zich minder opzichtig moeten kleden.

b Alles, want het slachtoffer is een als lokbejaarde vermomde agente.

c De bejaarde heeft haar schoudertas thuisgelaten bang als ze is voor jonge wichten die haar willen ‘helpen dragen’.

Reageer
gravatar

Bor de Wolf laat mij het volgende vragen:

Het jonge ding op de foto is op weg naar oma die in het wilde dierenbos woonachtig is. Wat doet ze verkeerd?

a Smakelijke jonge hapjes mogen niet zonder vader het wilde dierenbos in (bord G07-ZB).

b Ze is haar rood kapje vergeten en kan beter rechtdoor rijden.

c Oma is niet in het bos, want ze steekt net over.

gravatar

Lieve Bor de Wolf,

Volgens mij is het juiste antwoord b, want dan komt ze bij haar geliefde grootmoeder uit. Dat ze haar rood kapje is vergeten, is niet van belang, want oma herkent haar wel aan haar roekeloze rijgedrag als ze omver is gereden.

Overigens jammer dat de fietstassen leeg zijn. Oma zal wel teleurgesteld zijn, want ze had natuurlijk roomboterkoekjes verwacht, die haar schoondochter zo heerlijk kan bakken.

gravatar

Wat is het probleem eigenlijk? U wordt toch geacht de betekenissen van de verkeersborden te kennen? Dus dat deze op straat liggen is in mijn ogen juist de bedoeling. Veiligheid boven alles toch?

Reageer
gravatar

Vraag 3 is toch een gesloten vraag, dus dan moet het antwoord toch ja of nee zijn, eventueel met een mits of een maar er achter? Ik denk dus weer antwoord d.

Reageer
gravatar

Ik vind het zelfs een strikvraag. Gaat ze linksaf, dan kan ze die mevrouw met de rollator niet meer raken, dus het heeft geen enkele zin. Of… wacht even… als ze aangereden wordt door achteropkomend verkeer, en het is op die zebra, dan heeft de automobilist natuurlijk wel iets extra uit te leggen. Maar ook dat antwoord staat er niet bij. Ik krijg dan ook het vermoeden dat dit vragen zijn uit het reserve-examen. Om diefstal te ontmoedigen, zitten daar vaak strikvragen in. En zo’n reserve-examen zit niet in de kluis, dus dan is iedereen even verrast.

Eigenlijk is wel zo eerlijk. Misschien moeten schooldirecteuren maar standaard altijd alle examens kopieren en op het internet zetten.

gravatar

Nog wat strikvragen:
Het meisje slaat voor haar gevoel linksaf, maar voor de tegemoetkomende automobilist slaat ze rechtsaf: wie heeft er nu voorrang?

Die dame met rollator is in overtreding: het gele verzekeringsplaatje mist; listig eraf geschroefd om voorrang te krijgen op voetgangersoversteekplaatsen.
Moet zij nu nog voorrang krijgen, of is een burgerarrest gewenst?

gravatar

Vraag 2

Het meisje wil hier hier rechts afslaan. Mag dat?

a Zou ik niet doen, want dan rijdt ze tegen een verkeersbord

b Nee, ze heeft haar linkerhand uitgestoken, maar als ze ook de ander hand uitsteekt, kan ze alle kanten op

c Alleen als haar pappie en mammie lid zijn van Marks VVD of Geerts bv PVV

gravatar

Het antwoord op vraag 1 is d. Het antwoord op vraag 2 moet b zijn, maar dan moet ze eerst wel goed oefenen op het fietsen met losse handen.

gravatar

Vraag 3

Het meisje wil fietsend nog vóór de stilstaande automobiel over de voetgangersoversteekplaats naar de overkant. Mag dat?

a Als dat de kortste weg is

b Als dat de avontuurlijkste weg is

c Als haar ouders daartegen geen bezwaar hebben

gravatar

Reactie op vraag 2 (rechts afslaan): nee Veldwachter, dat mag niet. Immers, dan kan ze niet aangereden worden door achteropkomen verkeer. Ze moet dus linksaf. Terecht steekt ze haar hand pas op het allerlaatste moment uit, zodat automobilisten niet meer kunnen stoppen als ze afslaat. Ik neem aan dat ze niet stiekem achterom heeft gekeken, want ze heeft geen mobieltje in haar hand. Op de foto is niet te zien of ze misschien toch – in strijd met de examenregels – vooraf over haar schouder heeft gegluurd, maar ik gun haar het voordeel van de twijfel.

gravatar

ik denk antwoord B want in de randstad zijn geen veldwachter maar alleen in het blauw verklede allochtonen.

gravatar

Dat er examens gestolen en uitgelekt worden is op zich nog niet eens erg

Het ergste is dat er dan nog eens eerst verzuimd is een referendum te organiseren over de wenselijkheid van het uitlekken van de desbetreffende gegevens; het feit dat de uitslag van zo’n referendum in praktijk totaal genegeerd wordt is in deze totaal irrelevant

Reageer
gravatar

Het is nog erger: De opdrachten voor het zwemdiploma zijn al jaren openbaar! En ze dreigen te verwateren. Het ministerie laat helaas uit koudwatervrees het water over Gods akkers stromen.

Reageer
gravatar

Schandalig! Wist u trouwens dat u een anhangwagen bent als u als fietser achter een brommer gaat hangen, dat is voor mij de druppel, ik emmigreer nu definitief naar Belgie!

Reageer
gravatar

kan wel handig zijn als u door rood wilt rijden. Hang gewoon achter de bromfiets. U valt dan immers niets te verwijten…

gravatar

Het is begrijpelijk, dat de directie van De Speld het gezien de juridische consequenties niet heeft aangedurfd om te verwijzen naar het internetadres, alwaar het uitgelekte verkeersexamen is geplaatst door een beruchte onverlaat.
Tussen haakjes: Je hoort mij niet zeggen, dat hij Ibn Galdoun heet.

Verscholen achter mijn pseudoniem Snot Aap durf ik dat wel. Kijk maar hier.

Reageer
gravatar

Zo ziet Ibn Galdoun eruit.

Indien u deze man in het straatbeeld gewaar wordt en hij u een kopie van het verkeersexamen aanreikt, verzoek ik u om daarmee onverwijld naar keuze het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen of de bv Cito te benaderen, waarbij u deze weg dient te volgen. Denk onderweg aan de borden.

gravatar

Margootje, je vraagt of dat meisje haar hand uit mag steken. Van de examencommissie mag dat alleen, als ze van tevoren NIET achterom heeft gekeken. Dat wordt er bij de kids goed ingestampt, en je zult dus nooit zien dat ze het doen. Sommigen doen het stiekem, door op hun mobieltje de frontcamera aan te zetten, en dan te doen of ze aan het SMS’en zijn. Die slinkse truc is gevonden in de kluis van de Ibn Ghaldoun school, nadat het de politie was opgevallen dat in die buurt bijna geen kinderen werden doodgereden. De PVV heeft vragen gesteld in de raad, en zegt dat zo de bezuinigingen op kinderbijslag niet worden gehaald.

gravatar

‘Betekenissen tientallen verkeersborden op straat’

Idioot dat men die betekenissen nu pas erbij hangt. Kan ik nu eindelijk direct zien wat een verkeersbord betekent.

Reageer
gravatar

Ik hoop wel dat ze de letters groot genoeg hebben gemaakt, zodat je je niet pas realiseert wat er staat als je er al voorbij bent…

gravatar

Weghalen die dingen: leiden onnodig de aandacht af.
Het is ook zo inconsequent: men mag niet al rijdend telefoneren op straffe van boete, maar al rijdend wordt men wél geacht te lézen.
Wíl de Overheid soms meer ongelukken?

gravatar

De Veldwachter, wat dacht je van het herenvolk met die keiharde muziek in den oren op…jawel de fiets!!